De 6 beste Gummy-vitamines van 2023

De 6 beste Gummy-vitamines van 2023

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
Producten. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg beoordelen artikelen op medische nauwkeurigheid. Meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Commerce FotoComposiet

bodymindspirit Fit / Lecia Landis


Hoewel veel mensen geen multivitaminesupplement nodig hebben, kan er een nuttig zijn wanneer u niet in staat bent om de voedingsstoffen die u nodig hebt alleen uit uw dieet te halen. Dit kan te wijten zijn aan dieetbeperkingen, verhoogde voedingsbehoeften als gevolg van een levensfase zoals zwangerschap of een gezondheidstoestand. Gummy-vitamines kunnen vooral nuttig zijn voor mensen die moeite hebben met het slikken van pillen of moeite hebben met onthouden om reguliere supplementen te nemen.

Wanneer u gummy-vitamines wilt kopen, zijn hier enkele dingen die geregistreerde diëtist Lauren Manaker, MS, RDN, LD, CLEC, CPT, auteur van “Fueling Male Fertility”, aanbeveelt om in gedachten te houden. “Als een persoon zijn toegevoegde suikerinname beperkt, moeten ze zich ervan bewust zijn dat veel variëteiten toegevoegde suikers bevatten. Misschien kan het nemen van te veel gummies voor mensen met diabetes resulteren in het consumeren van te veel toegevoegde suikers tegelijk, wat resulteert in een bloedsuikerspiegelpiek. Als een persoon een veganistische levensstijl volgt of koosjere voedingswetten volgt, moeten ze zich ervan bewust zijn dat sommige variëteiten zijn gemaakt met gelatine. ”

Gummy-versies van supplementen missen vaak bepaalde voedingsstoffen die gemakkelijker in capsules of pillen kunnen worden gevonden, dus zorg ervoor dat de voedingsstoffen die u moet aanvullen in de juiste doses zijn opgenomen voordat u een gummy-optie kiest.

bodymindspirit Fit goedgekeurde Gummy Vitaminen

 • Beste overall: SmartyPants Adult Formula Gummies zijn allergievriendelijk en NSF-gecertificeerd voor inhoud. SmartyPants is trots op hun ingrediënten – de omega-3 vetzuren komen van duurzaam geproduceerde visolie en de kleur van de gummies komt van biologische kurkuma en biologisch zwart wortelsap.
 • Beste budget: Nature Made Multi + Omega-3 Gummies zijn een betaalbare optie zonder in te boeten aan kwaliteit. Ze zijn door derden geverifieerd door USP en een solide keuze voor diegenen die vitamines willen aanvullen in plaats van mineralen.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en welke dosering u moet nemen.

Zijn Gummy-vitamines gunstig?

Gummy-vitamines zijn niet voor iedereen nodig, maar er zijn bepaalde situaties waarin ze goed bij elkaar passen.

 • Mensen die moeite hebben met het slikken van pillen. Gummy Vitamins bieden een alternatieve manier om aan de voedingsbehoeften te voldoen zonder met capsules te maken te hebben. Als vloeistoffen of kauwtabletten niet aantrekkelijk zijn, kunnen gummy-vitamines een leuk alternatief zijn voor zowel kinderen als volwassenen.
 • Mensen die vergeten hun vitamines in te nemen. Als het nemen van standaard vitamines als een karwei voelt, kan het overschakelen naar een meer smaakvolle optie zoals een gummy een gemakkelijke manier zijn om het een interessanter onderdeel van je dagelijkse routine te maken.
 • Mensen met dieetbeperkingen. Als uw dieet beperkt is omdat u een voedselallergie heeft of ervoor kiest om bepaalde voedingsmiddelen te vermijden, heeft u mogelijk wat extra hulp nodig om aan uw voedingsbehoeften te voldoen via een supplement. Veganisten moeten kiezen voor een gummy zonder gelatine.
 • Kinderen die vitamines moeten nemen. Wanneer kinderen vitamines moeten nemen, is het vaak veel gemakkelijker om ze gummies te laten nemen. Hoewel de meeste kinderen geen supplementen nodig hebben, merkt pediatrische geregistreerde diëtist voedingsdeskundige en auteur Malina Malkani, MS, RDN, CDN, maker van Solve Picky Eating, op dat gummy-vitamines het overwegen waard kunnen zijn voor “kinderen die plantaardig, veganistisch of vegetarisch zijn, of hele voedselgroepen uit het dieet missen, kinderen met voedselallergieën of -intoleranties en kinderen met chronische gezondheidsproblemen zoals coeliakie, cystische fibrose en malabsorptieproblemen.”

Wie heeft er misschien geen baat bij een Gummy-vitamine?

Als u een gevarieerd, omnivoor dieet eet en geen gezondheidsproblemen ervaart, heeft u waarschijnlijk geen multivitaminesupplement nodig. Als een zorgverlener echter een multivitamine heeft aanbevolen, zijn er enkele gevallen waarin u een niet-gummy-optie moet kiezen.

 • Mensen met ijzertekort. De meeste gummy multivitaminen bevatten geen ijzer of bevatten een zeer lage dosis omdat het een omvangrijker mineraal is om op te nemen en een smaak heeft die lastiger te maskeren is. Als je een laag ijzergehalte hebt, kies dan voor een multivitamine die deze voedingsstof bevat, of zorg ervoor dat je ijzer in een andere vorm toevoegt.
 • Mensen na bariatrische chirurgie. De fysieke veranderingen post-chirurgie vereist een hogere dosering voedingsstoffen dan de meeste gummy-vitamines bieden. Gummy-vitamines missen ook vaak belangrijke mineralen die belangrijk zijn in deze populatie, zoals ijzer en calcium.
 • Mensen met diabetes. Omdat veel gummy-vitamines suiker bevatten, willen mensen die meer aandacht moeten besteden aan de bloedsuikerspiegel, zoals mensen met diabetes of PCOS, misschien op zoek gaan naar alternatieve opties.

In dit artikel

 • Zijn Gummy-vitamines gunstig?
 • Wie er misschien niet van profiteert
 • Onze keuzes
 • Hoe we supplementen selecteren
 • Waar moet je op letten?
 • FAQ

Beste overall

SmartyPants Volwassen Formule Gummies

SmartyPants Volwassen Compleet

Met dank aan VitaminShoppe.com


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op IHerb
Pros

 • NSF gecertificeerd

 • Bevat omega-3 vetzuren

 • Geen synthetische kleurstoffen

Tegens

 • Bevat 8 gram toegevoegde suiker die misschien niet geschikt is voor sommigen

Wat zeggen kopers? 87% van de meer dan 6.100 Amazon-recensenten beoordeelde dit product met 4 sterren of hoger.

SmartyPants Adult Formula is een geweldige optie voor iemand die hoopt zijn dieet op een smakelijke manier aan te vullen. Deze keuze verdient de toppositie vanwege de betrouwbare kwaliteit. Het is NSF-gecertificeerd en elke batch is door derden getest. Ze betrekken hun omega-3 visolie van duurzame visserij en gebruiken alleen kleine vissen om het risico op blootstelling aan kwik te verlagen. Deze gummies zijn ook gemaakt van niet-GMO-ingrediënten en zijn vrij van de topallergenen. Om het af te maken, gebruiken ze alleen natuurlijke kleuren zoals biologische kurkuma en biologisch zwart wortelsap.

SmartyPants gebruikt wel gelatine, waardoor het niet geschikt is voor veganisten. De portiegrootte is een beetje groter bij zes gummies met 8 gram toegevoegde suiker, wat voor sommigen misschien niet geschikt is, hoewel dit het bedrijf in staat stelt om meer voedingsstoffen in te passen, waaronder een robuustere dosis omega-3 vetzuren en vitamine D, in vergelijking met sommige andere merken.

Prijs op het moment van publicatie: $ 33 voor 180 tellen ($ 1,10 per portie)

Belangrijkste voedingsstoffen: Vitamine D, B-vitamines, omega-3 vetzuren | Porties per verpakking: 30 | Portiegrootte: 6 | gummies Gram suiker: 8 gram

Beste budget

Natuur Made Multivitamine + Omega-3 Gummies

Natuur Made Multivitamine + Omega-3 Gummies

Walgreens


Bekijk op Amazon
Bekijk op Naturemade.com
Bekijk op Walgreens
Pros

 • USP gecertificeerd

 • Betaalbaar

Tegens

 • Laag in mineralen

Als u een gummy aan uw routine wilt toevoegen en tegelijkertijd kostenbesparingen wilt maximaliseren, is Nature Made Multivitamine + Omega-3s misschien een goede keuze. U kunt op de kwaliteit vertrouwen omdat deze USP-gecertificeerd is, zodat de ingrediënten en productieprocessen zijn getest en geverifieerd.

Naast vitamine A, B’s, C, D en E bevat het ook een kleine hoeveelheid omega-3 vetzuren DHA en EPA. U kunt echter niet op deze gummy vertrouwen om aan uw minerale behoeften te voldoen. Het bevat geen calcium, ijzer, magnesium of selenium. De zinkdosering levert minder dan 50 procent van de ADH.

Nature Made gebruikt glucosestroop, suiker en natuurlijke smaakstoffen voor de smaak. Het bevat ook gelatine en het kleuradditief karmijn, dus we raden het niet aan als je veganist bent.

Prijs op het moment van publicatie: $ 18 voor 80 tellen ($ 0,45 per portie)

Belangrijkste voedingsstoffen: Vitamine D, B-vitamines, omega-3 vetzuren | Porties per verpakking: 70 | Portiegrootte: 2 | gummies Gram suiker: 4 gram

Beste voor vrouwen

Garden of Life mykind Organics Gummy Vitaminen voor vrouwen

Garden of Life mykind Organics Gummy Vitaminen voor vrouwen

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Vitamin Shoppe
Pros

 • Organisch

 • Veganistisch

Tegens

 • Niet door derden getest op nutriëntenniveaus of verontreinigingen

Garden of Life is trots op het bieden van een meer natuurlijke optie met behulp van hele voedselingrediënten en het minimaliseren van additieven. Ze gebruiken fruitpurees en sappen in plaats van siropen om de gummies te zoeten. Omdat Garden of Life biologische pectine gebruikt in plaats van gelatine, is deze gummy een goede optie voor veganisten en mensen die een koosjer dieet volgen. Het is ook biologisch en niet-GMO gecertificeerd.

NSF verklaart dat het een glutenvrij supplement is. Het is echter niet door derden getest om ingrediënten te verifiëren en ervoor te zorgen dat er geen besmetting is.

Prijs op het moment van publicatie: $ 35 voor 120 tellen ($ 1,17 per portie)

Belangrijkste voedingsstoffen: Foliumzuur, vitamine D, jodium | Porties per verpakking: 30 | Portiegrootte: 4 | gummies Gram suiker: 5 gram

Beste prenatale

SmartyPants Prenatale Formule Gummy

SmartyPants Prenatale Formule Gummy

SmartyPants


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Smartypantsvitamins.com
Pros

 • NSF gecertificeerd

 • Gemethyleerde B-vitamines

Tegens

 • Het missen van enkele belangrijke prenatale voedingsstoffen

Als je zwanger bent, ben je misschien vooral geïnteresseerd in een gummy-optie wanneer ochtendmisselijkheid en voedselaversies beginnen. De SmartyPants prenatale is een vrij uitgebreide optie met belangrijke prenatale voedingsstoffen zoals folaat, vitamine D, jodium, vitamine B6 en vitamine B12. De voedingsstoffen die het bevat, zijn in hoogwaardige vormen zoals de gemethyleerde B-vitamines.

Sommige voedingsstoffen voldoen echter niet aan de aanbevolen niveaus. De gummies bevatten een kleine hoeveelheid choline (12 procent van de ADH voor zwangerschap) en DHA (minder dan 38 procent van de aanbeveling), wat betekent dat je mogelijk andere supplementen moet toevoegen of die in het dieet moet goedmaken. Ze missen ook volledig ijzer, magnesium en calcium.

Als u zwangerschapsdiabetes heeft, wilt u misschien extra aandacht besteden aan hoe deze in uw dag kunnen passen, omdat ze toegevoegde suiker uit biologische rietsuiker en biologische tapiocasiroop bevatten.

Deze prenatale is getest op zuiverheid door het Clean Label Project voor contaminanten en additieven. Het is ook allergeenvrij, glutenvrij en gebruikt geen kunstmatige kleuren of zoetstoffen. Het bevat wel gelatine, dus het is niet veganistisch.

Prijs op het moment van publicatie: $ 25 voor 120 tellen ($ 0,84 per portie)

Belangrijkste voedingsstoffen: Foliumzuur, vitamine D, jodium | Porties per verpakking: 30 | Portiegrootte: 4 | gummies Gram suiker: 6 gram

Beste voor mannen

Olly Heren Multivitamine Gummy

Olly Heren Multivitamine Gummy

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Bekijk op CVS
Pros

 • NSF gecertificeerd

 • Betaalbaar

 • Olly is een gecertificeerde B corp

Tegens

 • Lagere doses en kwaliteitsvormen van sommige voedingsstoffen

Als u de gaten van uw dieet wilt opvullen met een heerlijk smakende gummy, raden we Olly Men’s Multivitamine aan. Het is NSF-gecertificeerd en biedt een verscheidenheid aan voedingsstoffen die gunstig zijn voor de gezondheid van mannen, zoals zink, selenium en co-enzym Q10, wat bijzonder nuttig kan zijn voor de mannelijke vruchtbaarheid. Voedselbronnen van deze voedingsstoffen zijn echter nog steeds belangrijk omdat de doses in deze gummy onder de aanbevolen dagelijkse waarde liggen.

Bovendien gebruikt Olly de synthetische vormen van sommige voedingsstoffen zoals foliumzuur en B12 in plaats van de actieve vormen, die mogelijk minder gemakkelijk door uw lichaam worden gebruikt. Het is gezoet met glucosestroop en bietsuiker. Als je veganist bent, zou deze multivitamine niet ideaal zijn omdat het gelatine bevat.

Prijs op het moment van publicatie: $ 14 voor 90 tellen ($ 0,31 per portie)

Belangrijkste voedingsstoffen: Vitamine D, vitamine E, CoQ10 | Porties per verpakking: 45 | Portiegrootte: 2 | gummies Gram suiker: 2 gram

Het beste voor kinderen

SmartyPants Kids Formula Daily Gummy Multivitamine

SmartyPants Kids Complete Dagelijkse Gummy Vitaminen

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op IHerb
Pros

 • NSF gecertificeerd en ConsumerLab goedgekeurd

 • Bevat omega-3 vetzuren

 • Geen synthetische kleurstoffen

Tegens

 • Bevat 5 gram toegevoegde suiker die voor sommigen misschien niet geschikt is

We houden van deze SmartyPants-keuze omdat het belangrijke voedingsstoffen biedt die kinderen mogelijk missen in hun dieet, zoals vitamine D, jodium en omega-3-vetzuren. Het bevat hoogwaardige vormen van de voedingsstoffen zonder een lot van additieven zoals synthetische kleurstoffen of smaakstoffen. U kunt vertrouwen op de kwaliteit en zuiverheid van deze kinderformule omdat deze een NSF-certificering heeft verdiend en de voedingsniveaus die op de fles worden geclaimd, zijn getest en geverifieerd door ConsumerLab.

De gummies zijn ook vrij van de top-9 allergenen en glutenvrij waardoor dit voor veel kinderen een veiligere optie is. Het kan belangrijk zijn om op te merken dat SmartyPants is gezoet met 5 gram biologische rietsuiker en biologische tapioca-siroop, die voor sommigen misschien niet geschikt is, omdat het 20 procent is van de aanbevolen dagelijkse toegevoegde suikerlimiet voor kinderen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 21 voor 120 tellen ($ 0,70 per portie)

Belangrijkste voedingsstoffen: Vitamine D3, vitamine B12, omega-3 vetzuren | Porties per verpakking: 30 | Portiegrootte: 4 | gummies Gram suiker: 5 gram

Goed om te weten

Er is een risico met een geweldig smakend, snoepachtig supplement dat er te veel zal worden geconsumeerd, vooral door kinderen. Om mogelijke overconsumptie te voorkomen, houdt u gummy-vitamines buiten bereik. Lees altijd het etiket en gebruik niet meer gummies dan de aanbevolen dosis of de hoeveelheid die door uw arts is beschreven.

Eindoordeel

De SmartyPants Adult Formula is onze favoriete optie voor gummy vitamines. De kwaliteitsborging van uitgebreide tests door derden is een grote factor. Het is een beetje hoger in toegevoegde suiker, maar het pakt een punch met de voedingswaarde.

Hoe we supplementen selecteren

Ons team werkt hard om transparant te zijn over waarom we bepaalde supplementen aanbevelen. U kunt hier meer lezen over onze voedingssupplementmethodologie.

We ondersteunen supplementen die evidence-based zijn en geworteld in de wetenschap. We waarderen bepaalde productkenmerken die we geassocieerd vinden met producten van de hoogste kwaliteit. We geven prioriteit aan producten die door derden zijn getest en gecertificeerd door een van de drie onafhankelijke, externe certificeerders: USP, NSF of ConsumerLabs.

Het is belangrijk op te merken dat de FDA voedingssupplementen niet beoordeelt op veiligheid en effectiviteit voordat ze op de markt komen. Ons team van experts heeft een gedetailleerde, wetenschappelijk onderbouwde methodologie ontwikkeld om de supplementen te kiezen die we aanbevelen.

Wat te zoeken in Gummy Vitamins

Testen door derden

Supplementen die door derden zijn getest, worden naar een laboratorium gestuurd waar ze worden getest om ervoor te zorgen dat ze bevatten wat ze zeggen dat ze bevatten en niet zijn verontreinigd met specifieke risicovolle, veel voorkomende verontreinigingen. Het is echter belangrijk op te merken:

 • Testen door derden test niet om te zien of een product effectief of veilig is voor iedereen, en het zorgt er niet voor dat het supplement niet zal interageren met andere supplementen of medicijnen.
 • Niet alle tests van derden zijn gelijk gemaakt. Het is niet ongebruikelijk dat supplementbedrijven laboratoria betalen voor certificaten na het uitvoeren van minimale tot geen tests.
 • De certificeringen van derden die we kunnen vertrouwen, zijn ConsumerLab, NSF en USP. Deze certificeringen zijn echter moeilijk te verkrijgen en duur voor fabrikanten, dus veel bedrijven kiezen ervoor om hun producten niet te laten testen door een van deze drie organisaties.
 • Soms zijn producten die door deze drie bedrijven zijn getest duurder om te proberen de kosten die ze betalen voor certificering te compenseren.
 • Alleen omdat een supplement niet wordt getest door een van deze drie bedrijven, betekent niet dat het een slecht product is. We raden aan om wat onderzoek te doen naar de reputatie van de fabrikant en de fabrikant en hun testlaboratorium te bellen om hun protocollen te bepalen en te beslissen of u zich op uw gemak voelt bij het consumeren van het supplement.

Het kiezen van een gummy vitamine die door derden is getest, is zeer belangrijk. De ConsumerLab-testgroep ontdekte dat gummy-vitamines vaker dan andere vitamines onbetrouwbare niveaus van voedingsstoffen bevatten. Omdat de voedingsstoffen in de loop van de tijd kunnen worden afgebroken, kunnen bedrijven hogere niveaus van bepaalde voedingsstoffen invoeren om potentiële verliezen te compenseren. Sommige productieprocessen (zoals het spuiten op de voedingsstoffen naar een afgewerkt gummy-product) kunnen ook veel lagere niveaus van voedingsstoffen in de gummy opleveren.

Ingrediënten en mogelijke interacties

Het is essentieel om de ingrediëntenlijst en het voedingsfeitenpaneel van een supplement zorgvuldig te lezen om te weten welke ingrediënten en hoeveel van elk ingrediënt is opgenomen ten opzichte van de aanbevolen dagelijkse waarde van dat ingrediënt. Breng het supplementetiket naar een zorgverlener om de verschillende ingrediënten in het supplement en eventuele interacties tussen deze ingrediënten en andere supplementen en medicijnen die u gebruikt te bekijken.

Gelatine: Gelatine is een veel voorkomend ingrediënt in gummies om de gewenste textuur te creëren. Het is gemaakt van dierlijke botten en weefsels en is dus geen veganistisch ingrediënt. Afhankelijk van de bron en verwerking kan het ook niet als koosjer worden beschouwd. Als u op zoek bent naar een gelatinevrije optie, zoek dan naar gummyproducten die in plaats daarvan pectine gebruiken.

Zoetstoffen: Alle gummy vitamines gebruiken een soort suiker of alternatieve zoetstof. Mensen met bepaalde gezondheidsproblemen zoals diabetes willen misschien meer aandacht besteden aan toegevoegde suikerhoeveelheden en opties kiezen die lager zijn in suiker. Bovendien kunnen sommige zoetstoffen, zoals suikeralcoholen, gastro-intestinaal ongemak veroorzaken, dus let op deze ingrediënten als u gevoelig bent.

Gummy Vitamine Dosering

De dosering voor de vitaminen en mineralen in een gummy supplement zal per product verschillen. Hoewel er geen standaarddosis voor multivitaminen is, zult u op het etiket zien dat fabrikanten de dagelijkse waarden (DV’s), voedingsreferentie-innames (DRI’s) of adequate innames (AI’s) gebruiken om de dosering te kwantificeren.

Sommige supplementbedrijven voegen meer toe dan de aanbevolen hoeveelheid bepaalde vitamines en mineralen, dus zorg ervoor dat uw vitamine- en mineralenniveaus worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat u de behoeften van uw lichaam niet overschrijdt.

De ideale dosering voor u hangt af van uw dieet, levensfase en medische behoeften. Neem contact op met een zorgverlener om een supplementkeuze te personaliseren die de voedingsstoffen bevat die het meest relevant voor u zijn.

Hoeveel is te veel?

Hoewel vitamines en mineralen essentieel zijn voor de gezondheid, kun je te veel van het goede hebben. Kinderen die gummy-vitamines verwarren met snoep, kunnen ze te veel eten, wat meestal alleen zal leiden tot kleine bijwerkingen zoals maagklachten en diarree. Als de gummies echter ijzer of gummy-vitamines bevatten, worden ze gedurende een langere periode in grote hoeveelheden gegeten, is er een verhoogd risico op vitamine- en mineraaltoxiciteit.

Voedingsstoffen om op te letten:

Ijzer: De meeste gummy vitamines bevatten geen ijzer, maar sommige wel. Als uw gummy ijzer bevat, houd er dan rekening mee dat overconsumptie van ijzer kan leiden tot ongemakkelijke en potentieel gevaarlijke uitkomsten, waaronder maagongemakken en braken. Wanneer zeer hoge doses ijzer worden geconsumeerd (27 mg per pond), is er potentieel voor orgaanfalen, coma en zelfs de dood.

Vetoplosbare vitamines: Vitamine A, D, E en K zijn vetoplosbaar, wat betekent dat ze worden opgeslagen in het vetweefsel en de lever. Als u te veel consumeert, kunnen de niveaus zich ophopen in het lichaam en leiden tot problematische resultaten.

 • Vitamine A: Te veel vitamine A kan gewrichtspijn, geïrriteerde huid, misselijkheid of extremere leverschade en geboorteafwijkingen veroorzaken. Bepaalde vormen van vitamine A vormen een hoger risico op toxiciteit, zoals retinol, retinylacetaat en retinylpalmitaat. Beta-caroteen en carotenoïden zijn minder riskant.
 • Vitamine D: Het nemen van te veel vitamine D kan de calciumspiegels in het lichaam te hoog verhogen, waardoor pijn, uitdroging, misselijkheid, braken, nierstenen of zelfs nierfalen en hartaandoeningen ontstaan. Het tolerable upper intake level (UL) voor vitamine D is vastgesteld op 4000 IE’s, hoewel de Commissie van de Food and Nutrition Board opmerkte dat nadelige symptomen onwaarschijnlijk zijn bij innames onder 10.000 IE’s. Bloedspiegels laten testen om de werkelijke vitamine D-status te zien, is de meest betrouwbare manier om het risico op toxiciteit te bepalen.
 • Vitamine E: Vitamine E-toxiciteit lijkt minder waarschijnlijk te zijn, maar nog steeds mogelijk, vooral door overmatige inname op lange termijn. De Tolerable Upper Intake Level (UL) is ingesteld op 1000 mg voor volwassenen. Risico’s zijn bloeding en beroerte.
 • Vitamine K: Te veel vitamine K er is niet aangetoond dat het in verband wordt gebracht met toxiciteitsrisico’s.

Jodium: Jodium is een sporenelement dat van vitaal belang is voor de gezondheid van de schildklier. Het nemen van te veel jodium kan echter uw schildklier beschadigen. Het is dus belangrijk om de aanvaardbare bovenste innameniveaus (ULs) voor jodium van 1100mcg voor volwassenen niet te overschrijden.

Veelgestelde vragen


 • Zijn gummy vitamines net zo effectief als pillen?

  Geregistreerde diëtist Lauren Manaker waarschuwt dat niet alle gummy-vitamines gelijk zijn aan pillen: “Sommige gummies kunnen net zo effectief zijn als capsules. Anderen kunnen hun effectiviteit verliezen tijdens de verwerking. Het kan een uitdaging zijn voor fabrikanten om grote hoeveelheden van bepaalde voedingsstoffen binnen te krijgen, dus leunen op gummies kan ertoe leiden dat mensen niet de juiste dosis van een voedingsstof krijgen. “


 • Wat gebeurt er als je te veel gummy-vitamines eet?

  Het eten van te veel gummy-vitamines kan maagklachten veroorzaken en kan in zeldzame gevallen zelfs gevaarlijk zijn. Dit is vooral een zorg bij kinderen die mogelijk geen onderscheid kunnen maken tussen gewone snoepjes en de vitamines.

  Malkani zegt: “Overmatig consumeren ervan kan kinderen in gevaar brengen voor vitamine- en / of mineralentoxiciteit, met name van in vet oplosbare vitamines die zijn opgeslagen in lichaamsvet en weefsel. Het is essentieel voor ouders die gummy-supplementen bij de hand houden om toezicht te houden op de inname en deze supplementen op te slaan in kindveilige containers, buiten het bereik van kinderen. ” Volwassenen die te veel gummy-vitamines eten, kunnen hetzelfde risico lopen.


 • Waarom kun je geen gummy-vitamines hebben na bariatrische chirurgie?

  Omdat bariatrische chirurgie verandert hoe vitamines en mineralen in het lichaam worden opgenomen, zijn de voedingsbehoeften hoger. Standaard gummy-vitamines worden niet aanbevolen omdat ze niet de hoge niveaus bevatten die nodig zijn na de operatie en belangrijke mineralen zoals ijzer en calcium missen.


 • Vervallen gummy vitamines?

  De Food and Drug Administration vereist geen vervaldatums voor supplementen. Bedrijven kunnen ervoor kiezen om datums op te nemen en zijn vervolgens verplicht om nauwkeurige informatie te verstrekken die wordt ondersteund door gegevens.

 • Beste overall: SmartyPants Adult Formula Gummies zijn allergievriendelijk en NSF-gecertificeerd voor inhoud. SmartyPants is trots op hun ingrediënten – de omega-3 vetzuren komen van duurzaam geproduceerde visolie en de kleur van de gummies komt van biologische kurkuma en biologisch zwart wortelsap.
 • Beste budget: Nature Made Multi + Omega-3 Gummies zijn een betaalbare optie zonder in te boeten aan kwaliteit. Ze zijn door derden geverifieerd door USP en een solide keuze voor diegenen die vitamines willen aanvullen in plaats van mineralen.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en welke dosering u moet nemen.

Belangrijkste voedingsstoffen: Vitamine D, B-vitamines, omega-3 vetzuren | Porties per verpakking: 30 | Portiegrootte: 6 | gummies Gram suiker: 8 gram

Belangrijkste voedingsstoffen: Vitamine D, B-vitamines, omega-3 vetzuren | Porties per verpakking: 70 | Portiegrootte: 2 | gummies Gram suiker: 4 gram

Belangrijkste voedingsstoffen: Foliumzuur, vitamine D, jodium | Porties per verpakking: 30 | Portiegrootte: 4 | gummies Gram suiker: 5 gram

Belangrijkste voedingsstoffen: Foliumzuur, vitamine D, jodium | Porties per verpakking: 30 | Portiegrootte: 4 | gummies Gram suiker: 6 gram

Belangrijkste voedingsstoffen: Vitamine D, vitamine E, CoQ10 | Porties per verpakking: 45 | Portiegrootte: 2 | gummies Gram suiker: 2 gram

Belangrijkste voedingsstoffen: Vitamine D3, vitamine B12, omega-3 vetzuren | Porties per verpakking: 30 | Portiegrootte: 4 | gummies Gram suiker: 5 gram

Er is een risico met een geweldig smakend, snoepachtig supplement dat er te veel zal worden geconsumeerd, vooral door kinderen. Om mogelijke overconsumptie te voorkomen, houdt u gummy-vitamines buiten bereik. Lees altijd het etiket en gebruik niet meer gummies dan de aanbevolen dosis of de hoeveelheid die door uw arts is beschreven.

De SmartyPants Adult Formula is onze favoriete optie voor gummy vitamines. De kwaliteitsborging van uitgebreide tests door derden is een grote factor. Het is een beetje hoger in toegevoegde suiker, maar het pakt een punch met de voedingswaarde.