De 5 beste yogahanddoeken van 2023

De 5 beste yogahanddoeken van 2023

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
producten— meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Bijna net zo essentieel als het inpakken van een yogamat in je sporttas is het bij de hand houden van een yogahanddoek terwijl je door houdingen en stretches beweegt. Je kunt een yogahanddoek op verschillende manieren gebruiken in de studio of thuis. Het is handig als vervanging voor een riem of mat, en dient ook als demping wanneer je kramp hebt of gewoon als een handdoek om je zweet weg te vegen.

Beoordeeld & Goedgekeurd

De Yogitoes Manduka Yoga Towel is onze beste algemene selectie omdat het goed is voor alle soorten yoga en een gripvaste, antislipfunctie heeft. De AmazonBasics Yoga Exercise Mat Towel is een full-size, absorberende handdoek die budgetvriendelijk is.

Bij het kiezen van een yogahanddoek moet je op zoek naar absorberend materiaal dat licht van gewicht is en gemakkelijk in te pakken. Als je yoga op je handdoek beoefent, wil je een antislipoppervlak. We beoordeelden yogahanddoeken op hun vochtafvoerende en sneldrogende vermogen, hun antislipoppervlak, grootte en betaalbaarheid.

Hier zijn de beste yogahanddoeken op de markt.

Onze topkeuzes

Beste overall:

Yogitoes Manduka Yoga Towel bij Amazon

Beste budget:

AmazonBasics Yoga Exercise Mat Towel bij Amazon

Beste voor Hot Yoga:

Yoga Mate Yoga Mat Size Handdoek bij Amazon

Beste voor reizen:

Alfamo Cooling Towel bij Amazon

Beste non-bunching:

IUGA Non Slip Yoga Handdoek bij Amazon

In dit artikel

 • Onze keuzes
 • Waar moet je op letten?
 • FAQ
 • Waarom Trust bodymindspirit Fit

Beste overall

Yogitoes Manduka Yoga Handdoek

4.7


Manduka Yogitoes Handdoek

Met dank aan Rei


Bekijk op Amazon
Bekijk op Zappos
Bekijk op Everydayyoga.com

De Manduka Yogitoes Yoga Mat heeft in principe een cult-aanhang – zo goed is het. We hebben het geselecteerd als onze beste overall omdat het een favoriet is voor alle soorten lessen, van hot yoga tot Vinyasa. De mat is voorzien van gepatenteerde skid-less technologie die gebruik maakt van gripvaste, 100% siliconen noppen om hem stevig op zijn plaats te houden terwijl je traint. En hoe cool is dit – het absorberende materiaal is gemaakt van acht of meer plastic waterflessen. De handdoek is verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen.

Mensen zeggen dat het gebruik van de Manduka Yogitoes Yoga Mat een game-changer is geweest voor hun beoefening en dat het de kosten waard is. Ze zijn het erover eens dat de siliconen stippen uitzonderlijk goed werken om de mat op zijn plaats te houden en dat het absorberende materiaal zweet opneemt maar toch snel droogt.

Prijs op het moment van publicatie: $60

Beste budget

AmazonBasics Yoga Oefening Mat Handdoek

AmazonBasics Yoga Oefening Mat Handdoek

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon

Niet bereid om een enorme hoeveelheid uit te geven op een handdoek? Dan is de Amazon Basics Yoga Towel iets voor jou. Het is betaalbaar, maar dat betekent niet dat het goedkoop is gemaakt. Het absorberende materiaal is een polyester en nylon mix die goed aanvoelt tegen de huid. En dit product beknibbelt ook niet op maat, meten in op 72 ” x 24 ”, waardoor het geweldig is voor de meeste yogamatten. Nog beter, de handdoek wordt gedekt door een AmazonBasics beperkte garantie van één jaar.

Recensenten zeggen dat de AmazonBasics Yoga Towel geweldig is voor de prijs. Mensen zijn het er ook over eens dat de handdoek zacht is en een stevig, antislip oppervlak biedt voor hun yogabewegingen.

Beste voor Hot Yoga

Yoga Mate Antislip Bikram Yoga Mat Maat Handdoek

Yoga Mate Antislip Bikram Yoga Mat Maat Handdoek

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon

Een zweterige sessie Bikram yoga is geen partij voor de Yoga Mat handdoek. De microvezel handdoek is gemaakt van een zacht, absorberend materiaal dat vocht opneemt, waardoor je stabiel blijft terwijl je door bewegingen stroomt. Met afmetingen van 72″ x 26″ is het de perfecte maat voor de meeste yogamatten. Wanneer de les voorbij is, gooi je gewoon de handdoek in de rest van je wasgoed – hier geen speciale wasvereisten. De handdoek is verkrijgbaar in negen verschillende kleuren, waaronder enkele tie-dye patronen die je volgende yogales zeker zullen opfleuren.

Mensen die de Yoga Mate handdoek gebruiken zeggen dat het zweet goed absorbeert en ervoor zorgt dat ze hun gruis niet verliezenp middenstand. Mensen zijn ook onder de indruk van de betaalbaarheid van de handdoek, gezien hoe goed hij opstaat tijdens de les.

Prijs op het moment van publicatie: $16

Beste voor reizen

Alfamo Koelhanddoek

Alfamo Koelhanddoek

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon

Fit blijven op vakantie is nu nog makkelijker geworden met de Alfamo Cooling Towel. De multisport handdoek wordt geleverd in een kleine waterdichte plastic behuizing, waardoor het gemakkelijk in je koffer of weekendtas te gooien is. Je kunt het niet alleen gebruiken voor yoga, maar het doet ook dienst als een verkoelende handdoek. Maak de handdoek gewoon nat, wring hem uit en klik hem vast. Plaats het op de huid voor maximaal drie uur koeling (het beweert de lichaamstemperatuur tot 30 graden te verlagen).

Recensenten zeggen dat het perfect is voor hete yogalessen. En mensen die hebben geprobeerd om het te gebruiken als een koelende handdoek kunnen niet stoppen met enthousiast te zijn over hoe goed het helpt om ze koel te houden tijdens het sporten op warme, vochtige dagen.

Prijst op het moment van publicatie: $12 voor azure

Beste non-bunching

IUGA Antislip Yoga Handdoek

Iuga Yoga Handdoek

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon

Dit ontwerp is eigenlijk geniaal. De Iuga Yoga Towel is voorzien van hoekzakken. Schuif gewoon de hoeken van je mat in de zakken en voila – je handdoek blijft strak, stevig op zijn plaats en zal niet samenpakken. De machinewasbare microvezelhanddoek is licht van gewicht, maar 30% dikker dan de gemiddelde yogahanddoek om de perfecte combinatie van grip en zachtheid te bieden. Verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren (we houden van de mooie turkoois), zal deze mat een yogales must-have worden.

Mensen die de Iuga Yoga Towel gebruiken, zeggen dat de zakken briljant zijn en helpen de handdoek perfect op zijn plaats te blijven. Ze zijn ook dol op de mini-handdoek die wordt geleverd met de grotere yogahanddoek en zeggen dat het geweldig is om zweet na de les weg te vegen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 22 voor grijs

Eindoordeel

De Yogitoes Manduka Yoga Towel (bekijk bij Amazon) is ideaal voor elk type yogales en de sliploze technologie zorgt ervoor dat je op je plaats blijft en je houding behoudt. Voor een goedkopere prijs kun je niet fout gaan met de Yoga Mate Bikram Towel (bekijk op Amazon), die vocht opneemt en compatibel is met de meeste yogamatmatmatten.

Waar je op moet letten in een yogahanddoek

Vochtafvoerend

Yogahanddoeken worden meestal gebruikt voor warme yoga of in yogalessen die fysiek uitdagender zijn en ervoor zorgen dat je zweet. Omdat zweet en vocht kunnen leiden tot gladheid, is een yogahanddoek een verstandig hulpmiddel om het op te dweilen, waardoor mogelijke uitglijders en aanpassingen die tot letsel kunnen leiden, worden voorkomen.

Zoek naar een handdoek die absorberend en sneldrogend is, gemaakt van stoffen zoals polyester, nylon, polyamide of microvezel.

Antislip oppervlak

Een antislip oppervlak is essentieel als je yoga gaat beoefenen op je yogahanddoek. De bovenkant van de handdoek moet minimaal antislip zijn. Sommige yogahanddoeken hebben ook een gripvaste onderkant om uitglijden op de vloer te voorkomen zonder dat je een extra yogamat hoeft te gebruiken.

Grootte

Wat je nodig hebt, hangt af van je type yogales en de beschikbare ruimte. Een grotere handdoek is gunstig voor lessen met bewegingen die veel vloeroppervlak in beslag nemen en die veel ruimte tot je beschikking hebben. Een compactere handdoek kan echter nodig zijn als je klas meer ingepakt is.

Grootte is ook een belangrijke overweging voor het gemak van transport. Een lichtgewicht, minder dikke, minder brede of kortere handdoek kan gemakkelijker in uw draagtas worden verpakt.

Veelgestelde vragen


 • Hoe was je een yogahanddoek?

  Volg de instructies op het etiket van je specifieke yogahanddoek voor het beste resultaat. Je kunt op veilig spelen door je yogahanddoek met de hand te wassen, vooral als het een mat-handdoekhybride is die in de wasmachine kan degraderen. Gebruik een mild wasmiddel en vermijd bleekmiddel, warmtedroging of strijken.


 • Hoe gebruik je een yogahanddoek?

  Een kleinere, handgrote yogahanddoek kan worden gebruikt om zweet en vocht van je lichaam, voeten en handen weg te vegen. Een grotere yogahanddoek kan over je mat worden gelegd om vocht op te nemen en uitglijden te voorkomen. Sommige yogahanddoeken zijn een mathybride die een gripvaste bodem biedt. In dit geval kun je de mat-handdoek gebruiken zoals je een gewone yogamat zou gebruiken.


 • Wat is het verschil tussen een yogamat en een yogahanddoek?

  Een yogamat is een gedempt, gripvast oppervlak om yoga op te beoefenen. Het biedt een schone en veilige ruimte voor uw handen, voeten en lichaam om aan te raken. Een yogahanddoek is vrijwel hetzelfde als het wordt gebruikt voor hete yoga of yoga-oefeningen die ervoor zorgen dat je zweet, maar de stof is vergelijkbaar met een handdoek en bedoeld om bovenop je mat te gebruiken. Yogahanddoeken absorberen vocht om te voorkomen dat je uitglijdt en gewond raakt.

Waarom Trust bodymindspirit Fit

Rachel Morris is een freelance gezondheids- en welzijnsschrijver en contentconsultant. Ze is ook een voormalig redacteur van Dr. Oz The Good Life magazine, Woman’s Day en Weight Watchers. Ze heeft zes jaar ervaring in de wereld van de gezondheids- en welzijnsjournalistiek.

De Yogitoes Manduka Yoga Towel is onze beste algemene selectie omdat het goed is voor alle soorten yoga en een gripvaste, antislipfunctie heeft. De AmazonBasics Yoga Exercise Mat Towel is een full-size, absorberende handdoek die budgetvriendelijk is.

De Yogitoes Manduka Yoga Towel (bekijk bij Amazon) is ideaal voor elk type yogales en de sliploze technologie zorgt ervoor dat je op je plaats blijft en je houding behoudt. Voor een goedkopere prijs kun je niet fout gaan met de Yoga Mate Bikram Towel (bekijk op Amazon), die vocht opneemt en compatibel is met de meeste yogamatmatmatten.