De 17 beste zonnebrandmiddelen van 2023

De 17 beste zonnebrandmiddelen van 2023

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
producten— meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Beste zonnebrandmiddelen

bodymindspirit Pasvorm / Crea Taylor


Zonnebrandcrème kan u helpen de schadelijke blootstelling aan ultraviolette (UV) stralen te verminderen die uw huid kunnen schaden, of u nu aan het trainen bent of uw dagelijks leven leidt. Het maakt niet uit welke tijd van het jaar het is – als je naar buiten gaat, moet je zonnebrandcrème opdoen. Volgens de CDC is die regel nog steeds van toepassing, zelfs als het bewolkt is of als je in de schaduw staat. De beste zonnebrandmiddelen zijn gemakkelijk aan te brengen, niet irriterend en bieden een goede bescherming.

Beoordeeld & Goedgekeurd

Onze beste algemene keuze is La Roche-Posay’s Anthelios Cooling Water Lotion omdat het hydrateert en toch SPF 60-bescherming biedt. Voor een budgetvriendelijke optie die licht van gewicht is en SPF 55-bescherming biedt, probeer neutrogena’s Ultra Sheer Dry-Touch Sunscreen.

Zonnebrandmiddelen zijn er meestal in drie stijlen – lotions, sticks of sprays – en kunnen een chemische formule of een minerale formule zijn die is gemaakt van fysieke blokkers. Het kiezen van een stijl is een kwestie van persoonlijke voorkeur, maar het maakt niet uit wat voor soort je wilt, zoek naar zonnebrandcrème die ten minste SPF 30-bescherming biedt. We zochten naar zonnebrandmiddelen voor onze lijst op basis van hun beschikbare SPF, effectiviteit en kosten, en functies zoals hypoallergeen of milieuvriendelijk zijn.

Hier is de beste zonnebrandcrème op de markt.

Onze topkeuzes

Beste overall:

La Roche-Posay Anthelios Cooling Water-Lotion Zonnebrandcrème bij Amazon

Beste budget:

Neutrogena Ultra Sheer Dry-Touch Zonnebrandcrème bij Amazon

Beste voor gezicht:

Supergoop! Unseen Sunscreen SPF 40 bij Amazon

Het beste voor de gevoelige huid:

CeraVe Hydrating Body Sunscreen bij CVS

Beste voor donkere huidtinten:

Black Girl Sunscreen SPF 30 bij Amazon

Beste voor de droge huid:

Aveeno Protect + Hydrate Sunscreen Lotion SPF 70 bij Amazon

Beste voor de vette huid:

Murad Olie- en Poriëncontrole SPF 45

Beste voor acne-gevoelige huid:

EltaMD UV Daily Face Sunscreen SPF 46 bij Amazon

Beste Reef-Safe:

ThinkSport Safe Sunscreen SPF 50+ bij Walmart

Beste getint:

EltaMD UV Elements Tinted Broad-Spectrum SPF 44 bij Amazon

In dit artikel

 • Onze keuzes
 • Waar moet je op letten?
 • FAQ
 • Waarom vertrouwen op bodymindspirit Fit?

Beste overall

La Roche-Posay Anthelios Koelwater-Lotion Zonnebrandcrème

4.7


La Roche-Posay Anthelios Cooling Water Lotion Zonnebrandcrème

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op CVS

Onze topkeuze, La Roche-Posay’s Anthelios Sunscreen, is lichtgewicht, geurvrij en geschikt om overal te dragen. En omdat het breedspectrum SPF 60-bescherming biedt, is het een solide topkeuze. De chemische zonnebrandcrème is gebaseerd op klassieke ingrediënten – zoals avobenzone, homosalaat, octisalaat, octocryleen en oxybenzone – om zonbescherming te bieden die tot 80 minuten waterbestendig is. Het zit ook vol met lichtgewicht moisturizers die beloven je huid gehydrateerd te houden – zonder je poriën te verstoppen.

La Roche-Posay’s Anthelios Sunscreen is ook verkrijgbaar als een fysieke zonnebrandcrème, die put uit zinkoxide en titaniumoxide – in plaats van chemicaliën – om breedspectrum SPF 50-bescherming te bieden.

Prijs op het moment van publicatie: $38

Wat experts zeggen

De meeste zonnebrandmiddelen vallen in een van de twee categorieën: het zijn chemische zonnebrandmiddelen of fysieke zonnebrandmiddelen. “Chemische zonnebrandmiddelen creëren een chemische reactie die UV-stralen in warmte verandert, en de warmte wordt vervolgens vrijgegeven uit de huid,” zegt Dr. Hadley King, een in New York City gevestigde dermatoloog. “Met fysieke zonnebrandmiddelen zitten de minerale ingrediënten bovenop de huid om UV-stralen te verstrooien en af te buigen, waardoor ze fysiek worden geblokkeerd om de huid binnen te dringen.”

Dr. King zegt dat ze over het algemeen fysieke zonnebrandmiddelen aanbeveelt boven chemische zonnebrandmiddelen, omdat ze de huid minder snel irriteren of beschadigen

Beste budget

Neutrogena Ultra Sheer Dry-Touch Zonnebrandcrème met SPF 55

Neutrogena Ultra Sheer Dry-Touch Zonnebrandcrème met SPF55

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Uitzicht op Bed Bath &Beyond

Neutrogena’s Ultra Sheer Dry-Touch Sunscreen belooft een gewichtloos gevoel en een glansvrije finish. En omdat het breedspectrum SPF 55-bescherming biedt, hoeft u zich geen zorgen te maken over het opofferen van sterkte voor textuur – of omgekeerd. De snel absorberende zonnebrandcrème is gebaseerd op klassieke ingrediënten – zoals avobenzone, homosalaat, octisalaat, octocryleen en oxybenzone – om bescherming te bieden die tot 80 minuten waterbestendig is. En omdat de zonnebrandcrème olievrij en niet vettig belooft te zijn, hoef je je geen zorgen te maken dat het je poriën verstopt of je handen opkauwt.

Neutrogena’s Ultra Sheer Dry-Touch Sunscreen is ook verkrijgbaar als een fysieke zonnebrandcrème, die zinkoxide gebruikt om breedspectrum SPF 50-bescherming te bieden.

Prijs op het moment van publicatie: $10

Beste voor gezicht

Supergoop! Ongeziene zonnebrandcrème SPF 40

4.7


Supergoop! Ongeziene zonnebrandcrème SPF 40

Supergoop


Bekijk op Amazon
Bekijk op Bloomingdales
Bekijk op Dermstore

Zonnebrandcrèmes kunnen dik, vettig en zeer make-up-onvriendelijk worden. Maar Supergoop!’ s Unseen Sunscreen belooft deze veelvoorkomende valkuilen te vermijden. De zonnebrandcrème voor het gezicht is gebaseerd op go-to-ingrediënten- zoals avobenzone, homosalaat, octinoxaat en octisalaat – om breedspectrum SPF 40-bescherming te bieden. En omdat het lichtgewicht en vrij van oliën is, belooft het een bijzonder goede keuze te zijn voor dagelijks gebruik. Behandel de zonnebrandcrème als een primer en draag deze onder je make-up. Het belooft de vette huid mat te houden en het is ontworpen om geen vervelende witte resten achter te laten.

Als je de voorkeur geeft aan een fysieke zonnebrandcrème voor je gezicht, kun je Supergoop proberen!’ s Mattescreen. De zonnebrandcrème voor het gezicht is ook ontworpen om onder make-up te worden gedragen en is gebaseerd op zinkoxide en titaniumdioxide om breedspectrum SPF 40-bescherming te bieden.

Prijs op het moment van publicatie: $36

Het beste voor de gevoelige huid

CeraVe Hydraterende Body Zonnebrandcrème

CeraVe Hydraterende Body Zonnebrandcrème

Met dank aan Walmart


Bekijk op CVS
Zicht op Ulta

Op zoek naar een gevoelige huidvriendelijke zonnebrandcrème? Je hebt het gevonden in CeraVe’s Hydrating Body Sunscreen. De zonnebrandcrème heeft het National Eczema Association Seal of Acceptance ontvangen en de Skin Cancer Foundation “Daily Use” Seal of Recommendation, en het belooft zacht te zijn voor de huid.

De fysieke zonnebrandcrème is gebaseerd op een combinatie van zinkoxide en titaniumdioxide om breedspectrum SPF 50-bescherming te bieden. En zoals alle producten van CeraVe bevat de zonnebrandcrème drie essentiële ceramiden (met name ceramiden 1, 3 en 6-II), die zullen werken om uw huidbarrière te versterken en te behouden.

Prijs op het moment van publicatie: $18

Goed om te weten

Ceramiden zijn vetmoleculen die van nature in je huid voorkomen. Deze moleculen helpen de natuurlijke barrière van de huid te vormen, die je huid gehydrateerd houdt door vocht vast te houden.

Beste voor donkere huidtinten

Zwart Meisje Zonnebrandcrème SPF 30

5


Zwart Meisje Zonnebrandcrème SPF 30

Ulta


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Blackgirlsunscreen.com

Black Girl Sunscreen is snel een favoriet geworden in de zonnebrandcrèmeruimte. De zonnebrandcrème, die wordt gemaakt door vrouwen van kleur voor mensen van kleur, is gebaseerd op klassieke ingrediënten – zoals avobenzone, homosalaat, octisalaat en octocrylene – om breedspectrum SPF 30 te bieden die tot 80 minuten waterbestendig is.

De zonnebrandcrème belooft volledig helder te drogen, waardoor het een geweldige keuze is voor dagelijks gebruik. En omdat het vol zit met hydraterende ingrediënten, zoals avocado-olie, jojoba-olie en zonnebloemolie, fungeert het effectief als een lotion.

Prijs op het moment van publicatie: $18

Het beste voor de droge huid

Aveeno Protect + Hydrate Zonnebrandcrème SPF 70

Aveeno Protect + Hydrate Zonnebrandcrème SPF 70

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Aveeno’s Protect + Hydrate Zonnebrandcrème is ontworpen om te protect en hydrateren in gelijke mate. De chemische zonnebrandcrème is gebaseerd op go-to-ingrediënten – zoals avobenzone, homosalaat, octisalaat, octocryleen en oxybenzone – om breedspectrum SPF 70-bescherming te bieden die tot 80 minuten waterbestendig is.

Hoewel de zonnebrandcrème belooft lichtgewicht en olievrij te zijn, zit hij vol met klassieke lotion-ingrediënten. Moisturizers, zoals glycerine en propyleenglycol, zullen de huid hydrateren, terwijl dimethicon en bijenwas zullen werken om dat vocht vast te houden en ervoor te zorgen dat de hydratatie aanhoudt.

Prijs op het moment van publicatie: $10

Beste voor de vette huid

Murad Olie en Poriën Controle Mattifier SPF 45

4.3


Murad Olie en Poriën Controle Mattifier Breed Spectrum SPF 45

Sephora


Zicht op Ulta
Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Wanneer je een vette huid hebt, kan het moeilijk zijn om zonnebrandcrème te vinden die je huid mat laat aanvoelen terwijl deze gehydrateerd blijft. Maar Murad’s Oil and Pore Control Mattifier belooft precies dat te doen. De chemische zonnebrandcrème is gebaseerd op klassieke ingrediënten – zoals avobenzone, homosalaat, octisalaat en octocryleen – om breedspectrum SPF 45-bescherming te bieden.

Maar het zit ook vol met lichtgewicht, olievrije moisturizers die de juiste balans vinden tussen hydratatie en oliecontrole. Het resultaat is een zonnebrandcrème die ook dienst doet als een matterende primer – een die 10 uur olie, glans en poriëncontrole belooft.

Prijs op het moment van publicatie: $48

Het beste voor acne-gevoelige huid

EltaMD UV Daily Face Zonnebrandcrème SPF 46

EltaMD UV Clear Broad-Spectrum SPF 46 Hydraterende gezichtszonwering

Met dank aan Walmart


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Dermstore

Zoals veel zonnebrandmiddelen biedt eltaMD’s UV Broad Spectrum Sunscreen breedspectrum SPF 46-bescherming – en maakt gebruik van een combinatie van klassieke ingrediënten, zoals octinoxaat en zinkoxide, om dit te doen. Maar de zonnebrandcrème stopt daar niet. Het belooft ook te hydrateren en te exfoliëren, wat precies is wat het zo geweldig maakt voor de acnegevoelige huid.

De zonnebrandcrème gebruikt natriumhyaluronaat om te hydrateren en het is gebaseerd op Cyclomethicone om dat vocht vast te houden. Hoewel deze ingrediënten werken om de huid te hydrateren, werkt melkzuur als een exfoliant – het opruimen van de poriën en het verminderen van overtollige olie. De zonnebrandcrème doet in feite het werk van een hele huidverzorgingsroutine en het enige wat je hoeft te doen is het op te doen.

Prijs op het moment van publicatie: $39

Beste Reef-Safe

ThinkSport Safe Sunscreen SPF 50+

Thinksport Veilige Minerale Zonnebrandcrème SPF 50+

Thinksport


Bekijk op Walmart
Bekijk op Carewell.com
Bekijk op Gothink.com

Thinksport’s Safe Sunscreen is een solide fysieke zonnebrandcrème. En het feit dat het rifvriendelijk is, maakt het nog beter. De zonnebrandcrème is gebaseerd op zinkoxide om breedspectrum SPF 50-bescherming te bieden die tot 80 minuten waterbestendig is. De zonnebrandcrème belooft lichtgewicht en snel absorberend te zijn, en omdat het vol zit met natuurlijke moisturizers (zoals plantaardige glycerine, plantaardig hyaluronzuur en aloë-extract), zal het hydrateren en kalmeren terwijl het beschermt.

Natuurlijk is een van de grootste verkoopargumenten van Thinksport’s Safe Sunscreen dat het volledig rifveilig is. Dat betekent dat de zonnebrandcrème geen chemicaliën bevat waarvan bekend is dat ze koraalriffen schaden, wat betekent dat je het in de oceaan kunt dragen zonder er een seconde over na te denken.

Prijs op het moment van publicatie: $22

Beste Getint

EltaMD UV-elementen getint breedspectrum SPF 44

EltaMD UV-elementen getint breedspectrum SPF 44

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Dermstore

Fysieke zonnebrandmiddelen laten vaak een vervelend wit residu achter. Maar omdat EltaMD’s UV Elements Tinted Face Moisturizer getint is, belooft het deze veel voorkomende valkuil te vermijden. De fysieke zonnebrandcrème is gebaseerd op een mengsel van zinkoxide en titaniumdioxide om breedspectrum SPF 44-bescherming te bieden die tot 40 minuten waterbestendig is.

De hydraterende basis van de zonnebrandcrème belooft je huid te hydrateren zonder je poriën te verstoppen. En de beige tint maakt het gemakkelijk om het product te gebruiken als een alledaagse zonnebrandcrème – of als een getinte moisturizer.

Prijs op het moment van publicatie: $39

Beste getinte voor donkere huidtinten

Unsun Cosmetics Mineral Tinted Face Zonnebrandcrème SPF 30

Unsun Cosmetics Mineral Tinted Face Zonnebrandcrème SPF 30

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Dermstore
Bekijk op Jcpenney.com

Veel getinte zonnebrandcrèmes zijn beige of bruin. Maar Unsun’s Mineral Tinted Face Sunscreen is ontworpen met donkere huidtinten in gedachten, wat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over vervelende witte resten of vervelende beige residu, ook niet.

De fysieke zonnebrandcrème is gebaseerd op zinkoxide en titaniumdioxide om breedspectrum SPF 30-bescherming te bieden. En de hydraterende basis zit vol met natuurlijke ingrediënten – zoals sheaboter, vitamine E, kokosolie en bijenwas – die je huid hydrateren en kalmeren, terwijl het zinkoxide en titaniumdioxide aan het werk gaan.

Prijs op het moment van publicatie: $29

Beste Poeder

Colorescience Brush-On Zonnebrandstof Mineraal Poeder

Colorescience Brush-On Zonnebrandstof Mineraal Poeder

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Colorescience.com

Colorescience’s Sunforgettable Brush-On Sunscreen is een fysieke zonnebrandcrème die opgaat als een poeder, waardoor het een gemakkelijke aanvulling is op je dagelijkse routine. De zonnebrandcrème maakt gebruik van zinkoxide en titaniumdioxide om SPF 50-bescherming te bieden die tot 80 minuten waterbestendig is. En omdat de zonnebrandcrème vol zit met hydraterende ingrediënten, zal het hydrateren terwijl het beschermt.

De draagbare zonnebrandcrème is gemakkelijk mee te nemen onderweg, zodat u opnieuw kunt aanbrengen wanneer dat nodig is. En dankzij de matte afwerking kan het zonnebrandpoeder gemakkelijk op zichzelf worden gebruikt of over make-up worden gedragen.

Prijs op het moment van publicatie: $69

Beste Spray

Sun Bum Zonnebrand spray SPF 50

SunBum Hydraterende Zonnebrand Spray

Met dank aan Walmart


Bekijk op Amazon
Zicht op Ulta

Spray zonnebrandmiddelen maken het krijgen van bescherming tegen de zon gemakkelijk. En Sun Bum’s Original Sunscreen Spray is een van de meest populaire opties die er zijn. De chemische zonnebrandcrème is gebaseerd op klassieke ingrediënten, zoals avobenzone, homosalaat, octisalaat en octocryleen, om SPF 50-bescherming te bieden die tot 80 minuten waterbestendig is.

De spray is olievrij en hypoallergeen, en omdat het in een spuitfles wordt geleverd, is het ongelooflijk gemakkelijk aan te brengen. En natuurlijk zouden we nalatig zijn om de kenmerkende bananengeur van de zonnebrandcrème niet te noemen, wat een van de meest geliefde kenmerken is.

Prijs op het moment van publicatie: $18

Beste Stick

Shiseido UV Clear Stick Protector SPF 50 |

Shiseido

Met dank aan Nordstrom


Bekijk op Amazon
Bekijk op Macy’s
Zicht op Nordstrom

Als je een fan bent van stick zonnebrandcrème, overweeg dan om Shiseido’s Clear Stick UV Protector eens te proberen. De chemische zonnebrandstick is gebaseerd op go-to-ingrediënten – zoals avobenzone, homosalaat, octinoxaat, octisalaat, octocryleen en oxybenzone – om SPF 50-bescherming te bieden die tot 80 minuten waterbestendig is.

Omdat het belooft helder te blijven, kun je het gemakkelijk elke dag dragen – onder of over je make-up.

Prijs op het moment van publicatie: $29

Beste Mousse

Supergoop! PLAY Body Zonnebrandcrème Mousse SPF 50

Supergoop! PLAY Body Zonnebrandcrème Mousse SPF 50

Sephora


Bekijk op Dermstore
Zicht op Sephora
Bekijk op Supergoop.com

Supergoop!’ s PLAY Body Mousse is geen spray zonnebrandcrème, maar het is ook geen traditionele zonnebrandcrème. In plaats daarvan is het een opgeklopte lichaamsmousse die het gemakkelijk maakt om te zien waar je zonnebrandcrème hebt aangebracht (en welke plekken je hebt gemist).

De chemische zonnebrandcrème is gebaseerd op klassieke ingrediënten, zoals homosalaat, octisalaat en avobenzone, om SPF 50-bescherming te bieden die tot 80 minuten water- en zweetbestendig is. En omdat het vol zit met kalmerende ingrediënten, zoals sheaboter, olijfolie en vitamine E, belooft de mousse zacht aan te voelen in plaats van plakkerig.

Prijs op het moment van publicatie: $34

Beste lipbeschermer

Aquaphor Lip Protectant & Zonnebrandmiddel Zalf SPF 30

Aquaphor Lip Repair + Bescherm Breed Spectrum SPF 30

Met dank aan Ulta


Zicht op Ulta
Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Zich herinneren je gezicht en lichaam zijn niet de enige dingen die bescherming tegen de zon nodig hebben – je lippen hebben het ook nodig. En Aquaphor’s Lip Protectant is er om ervoor te zorgen dat ze het krijgen. De lipgel is gebaseerd op klassieke ingrediënten voor zonnebrandcrème, zoals avobenzone, octinoxaat, octisalaat, octocryleen en oxybenzone, om SPF 30-bescherming te bieden.

Maar in de kern is het nog steeds een intens hydraterende lippenbalsem. Sheaboter kalmeert, terwijl glycerine hydrateert – en bijenwas en vaseline houden vocht vast. Het resultaat is een lippenbalsem die perfect is voor droge, schrale lippen – en die is uitgerust met SPF 30-bescherming om op te starten.

Prijs op het moment van publicatie: $5

Het beste voor kinderen

Blauwe Hagedis Gevoelige Minerale Zonnebrandcrème

Blauwe Hagedis Gevoelige Minerale Zonnebrandcrème

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Target

Het is moeilijk om volwassenen te laten onthouden om opnieuw zonnebrandcrème aan te brengen. En met kinderen kan het nog moeilijker zijn. Maar Blue Lizard’s Mineral Sunscreen slaagt erin om van het karwei een spel te maken. De fysieke zonnebrandcrème wordt geleverd in een Smart Bottle, die blauw wordt wanneer deze wordt blootgesteld aan UV-licht. Deze kleur cue kan kleintjes (en niet-zo-kleintjes) helpen om regelmatig de zonnebrandcrème aan te brengen.

Blue Lizard’s Mineral Sunscreen is gebaseerd op zinkoxide en titaniumdioxide om brede SPF 50-bescherming te bieden, die tot 80 minuten zweet- en waterbestendig is. Wat is leuk? Blue Lizard’s Mineral Sunscreen is ook rifvriendelijk, wat betekent dat het geen chemicaliën bevat die schadelijk zijn voor koraalriffen.

Prijs op het moment van publicatie: $15

Eindoordeel

Als u op zoek bent naar een fysieke zonnebrandcrème, is CeraVe’s Hydrating Body Sunscreen een uitstekende keuze. De zonnebrandcrème is uitgerust met SPF 50-bescherming en belooft ongelooflijk gevoelig te zijn voor de huid. Als je liever een chemische zonnebrandcrème hebt, Supergoop!’ s PLAY Body Mousse is een solide keuze. De zonnebrandcrème heeft een unieke, mousse-achtige textuur die het bijzonder gemakkelijk maakt om aan te brengen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het missen van een plek.

Waar te letten op in een zonnebrandcrème

Chemisch versus fysisch

Er zijn twee primaire soorten zonnebrandcrème: chemische zonnebrandcrème en fysieke zonnebrandcrème. Chemische zonnebrandmiddelen gebruiken chemicaliën om de zonnestralen af te buigen, terwijl fysieke zonnebrandmiddelen mineralen gebruiken om te voorkomen dat de zon je huid binnendringt. Veel dermatologen – zoals Dr. Hadley King, een in New York City gevestigde dermatoloog – bevelen fysieke zonnebrandmiddelen aan, omdat ze minder potentiële irriterende stoffen bevatten dan chemische zonnebrandmiddelen. Maar zonnebrandmiddelen op basis van mineralen kunnen een dik, wit residu achterlaten en ze zijn zelden verkrijgbaar in zonnebrandsprayvorm.

SPF

Verschillende zonnebrandmiddelen zijn uitgerust met verschillende niveaus van SPF-bescherming. De American Academy of Dermatology (AAD) beveelt momenteel aan om een zonnebrandcrème te kiezen met een SPF van 30 of hoger, omdat dit 97% van de schadelijke stralen van de zon blokkeert.

Textuur:

Zonnebrandcrème is verkrijgbaar in veel verschillende vormen: lotions, sprays, sticks en meer. Geen enkele textuur is noodzakelijkerwijs beter dan een andere – het komt allemaal neer op persoonlijke voorkeur. Vind een zonnebrandcrème voor jou genieten Dragen. Je draagt het immers elke dag.

Veelgestelde vragen


 • Waar staat SPF voor?

  SPF staat voor Sun Protection Factor. Dit nummer fungeert als een beoordeling en meet hoe effectief een zonnebrandcrème is bij het blokkeren van schadelijke UVB-stralen. (Een hoger getal biedt meer bescherming tegen UVB-stralen, terwijl een lager getal minder biedt).


 • Welke SPF heb ik nodig?

  Momenteel raadt de American Academy of Dermatology (AAD) aan om zonnebrandcrème te kiezen met een SPF van 30 of hoger. Aangezien SPF het vermogen van een zonnebrandcrème beschrijft om je huid te beschermen tegen UV-stralen, ben je misschien in de war waarom ze geen veel hogere SPF. Wat is hier precies aan de hand?

  Een SPF-30 zonnebrandcrème blokkeert 97% van de UVB-stralen van de zon. Dat is een lot van bescherming. En de hoeveelheid bescherming die u krijgt, neemt niet erg dramatisch toe naarmate u in SPF stijgt. “Indien adequaat aangebracht, bieden zonnebrandmiddelen met torenhoge SPF’s slechts een iets betere bescherming tegen zonnebrand dan een SPF 30,” zegt Dr. King. Volgens haar zou een SPF-50 zonnebrandcrème 98% van de UVB-stralen moeten blokkeren, terwijl een SPF-100 zonnebrandcrème 99% zou moeten blokkeren. Simpel gezegd: “Het verschil in UVB-bescherming tussen een SPF 100 en een SPF 50 is marginaal”, zegt ze. Dus terwijl een hogere SPF technisch beter dan een lagere, SPF 30 is een geweldige basislijn om van te werken.

  En vergeet niet dat een zonnebrandcrème met een hogere SPF niet langer meegaat dan een zonnebrandcrème met een lagere SPF. Je moet veel van beide toepassen en je moet ook regelmatig opnieuw solliciteren. “De meeste mensen brengen slechts 25 tot 50% van de aanbevolen hoeveelheid zonnebrandcrème aan,” zegt Dr. King. Vergeet niet dat je 1 ons zonnebrandcrème moet gebruiken om je lichaam te bedekken. (Dat is genoeg om een borrelglaasje te vullen.) En je moet minstens om de twee uur opnieuw aanbrengen.

Waarom Trust bodymindspirit Fit

Als een doorgewinterde gezondheids- en fitnessschrijver begrijpt Lindsey Lanquist hoe belangrijk kwaliteitsproductaanbevelingen kunnen zijn. Ze is voorzichtig om producten aan te bevelen die betrouwbaar, comfortabel en echt goed beoordeeld zijn door degenen die ze hebben geprobeerd.

Onze beste algemene keuze is La Roche-Posay’s Anthelios Cooling Water Lotion omdat het hydrateert en toch SPF 60-bescherming biedt. Voor een budgetvriendelijke optie die licht van gewicht is en SPF 55-bescherming biedt, probeer neutrogena’s Ultra Sheer Dry-Touch Sunscreen.

De meeste zonnebrandmiddelen vallen in een van de twee categorieën: het zijn chemische zonnebrandmiddelen of fysieke zonnebrandmiddelen. “Chemische zonnebrandmiddelen creëren een chemische reactie die UV-stralen in warmte verandert, en de warmte wordt vervolgens vrijgegeven uit de huid,” zegt Dr. Hadley King, een in New York City gevestigde dermatoloog. “Met fysieke zonnebrandmiddelen zitten de minerale ingrediënten bovenop de huid om UV-stralen te verstrooien en af te buigen, waardoor ze fysiek worden geblokkeerd om de huid binnen te dringen.”

Dr. King zegt dat ze over het algemeen fysieke zonnebrandmiddelen aanbeveelt boven chemische zonnebrandmiddelen, omdat ze de huid minder snel irriteren of beschadigen

Ceramiden zijn vetmoleculen die van nature in je huid voorkomen. Deze moleculen helpen de natuurlijke barrière van de huid te vormen, die je huid gehydrateerd houdt door vocht vast te houden.

Als u op zoek bent naar een fysieke zonnebrandcrème, is CeraVe’s Hydrating Body Sunscreen een uitstekende keuze. De zonnebrandcrème is uitgerust met SPF 50-bescherming en belooft ongelooflijk gevoelig te zijn voor de huid. Als je liever een chemische zonnebrandcrème hebt, Supergoop!’ s PLAY Body Mousse is een solide keuze. De zonnebrandcrème heeft een unieke, mousse-achtige textuur die het bijzonder gemakkelijk maakt om aan te brengen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het missen van een plek.