De 12 beste fitnessboeken van 2023

De 12 beste fitnessboeken van 2023

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
Producten. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg beoordelen artikelen op medische nauwkeurigheid. Meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Wanneer velen van ons een gezondheids- of fitnessdoel stellen, denken we er niet aan om een boek over dit onderwerp te raadplegen. Maar de waarheid is dat gezondheids- en fitnessboeken in overvloed zijn – en ze staan vol met nuttige informatie die ons dichter bij het bereiken van de doelen kan brengen waar we naartoe werken.

Beoordeeld & Goedgekeurd

Voor uitgebreide fitnessinformatie van een trainingsprogramma tot voedingshulp, kun je niet fout gaan met onze beste algemene keuze, The Fitness Mindset. Als je net begint aan je fitnessreis, is The One-Minute Workout een geweldige plek om te beginnen, vooral als je moeite hebt om tijd te vinden om te oefenen.

Als je op zoek bent naar een nieuw trainingsprogramma of type oefening, zoek dan een boek dat het ‘waarom’ achter het ‘wat’ uitlegt. Het begrijpen van de reden achter de activiteit kan je helpen gemotiveerd te blijven. Als je hoopt je eetgewoonten aan te passen, kunnen voedingsboeken je helpen het zorgvuldig te doen, en kookboeken kunnen alle inspiratie bieden die je nodig hebt. Overweeg boeken met voorbeeldmaaltijdenplannen voor individuele behoeften zoals gewichtsverlies, spieropbouw of een medische aandoening zoals diabetes.

Fitnessboeken, ongeacht het onderwerp, moeten uitgebreid zijn en geschreven door gekwalificeerde of erkende experts. Zoek naar de achtergrondinformatie of ervaring van de auteur in het veld en controleer of het boek is afgestemd op uw doelen. We hebben fitnessboeken voor onze lijst beoordeeld en geselecteerd op basis van onderwerpmateriaal, auteurskwalificaties en of het materiaal wordt ondersteund door onderzoek.

Hier zijn de beste fitnessboeken op de markt.


Beste overall: de fitnessmindset

De Fitness Mindset

Met dank aan Walmart


Koop op Amazon
Koop op Walmart

“The Fitness Mindset” is een alles gids voor het leven van een fitter, energieker leven en daarom hebben we het onze beste algemene keuze gekozen. In het hele boek zal fitnesscoach Brian Keane je helpen elk onderdeel van je fitnessroutine te versterken – je eetgewoonten, je trainingsregime en je vermogen om gemotiveerd te blijven.

Of je nu je dieet wilt aanpassen, meer uren in de sportschool wilt loggen of gewoon meer energie wilt hebben om de dag door te komen, Keane is er om te helpen, waardoor dit een uitstekende keuze is voor iedereen die geïnteresseerd is in gezondheid, fitness en persoonlijke ontwikkeling.

Prijs op het moment van publicatie: $16

Het beste voor beginners: de training van één minuut

Koop op Amazon
Koop op Barnesandnoble.com

Voor velen van ons is de uitdaging niet om het meeste uit een training te halen – het is tijd vinden om überhaupt te trainen. Dit is iets wat kinesioloog Martin Gibala, PhD, goed weet, daarom schreef hij “The One-Minute Workout.”

Deze informatieve lezing zal je helpen begrijpen dat het hebben van alle tijd in de wereld geen voorbode is van fit worden. In plaats daarvan kunt u profiteren van Gibala’s acht basisintervaltrainingen en vier microtrainingen om kracht en uithoudingsvermogen op te bouwen in slechts enkele minuten.

Prijs op het moment van publicatie: $27

Beste voor spieropbouw: Glute Lab

Koop op Amazon
Koop op Barnesandnoble.com

“Glute Lab” is een definitieve gids voor het opbouwen van kracht in – je raadt het al – je bilspieren. In het hele boek destilleert personal trainer Bret Contreras, PhD, CSCS, tonnen veldonderzoek en wetenschappelijk onderbouwde technieken in een eenvoudige trainingsgids die u kunt gebruiken om uw bilspieren te versterken.

Natuurlijk lijkt het misschien een beetje vreemd om je alleen op je bilspieren te concentreren. Maar de gluteus maximus is de grootste spier in je lichaam – en het speelt een sleutelrol in allerlei basisbewegingen (zoals hardlopen, springen en gewichtheffen). Het opbouwen van kracht daar zal je helpen om elders kracht op te bouwen. Bovendien geeft het je een duidelijk en eenvoudig doel om je op te concentreren als je begint met krachttraining.

Prijs op het moment van publicatie: $60

Het beste voor hardlopers: klaar om te rennen

Koop op Amazon
Koop op Barnesandnoble.com

“Ready to Run” is een must-read voor iedereen die regelmatig hardloopt, maar ook voor iedereen die meer wil gaan hardlopen. In dit informatieve boek helpt coach en fysiotherapeut Kelly Starrett, PhD, hardlopers bij het aanpakken en voorkomen van een reeks obstakels die ze kunnen tegenkomen, waaronder blessures, onjuiste training, de uitdagingen van het wisselen van hardloopschoenen en meer.

Door de nadruk te leggen op 12 eenvoudige prestatienormen, helpt Starrett hardlopers niet alleen te begrijpen hoe om sneller te rennen, maar ook om beter, sterker en vrij van blessures te rennen.

Prijs op het moment van publicatie: $30

Beste voor rust en herstel: good to go

Koop op Amazon
Koop op Barnesandnoble.com

Trainen is een groot deel van het opzetten van een fitnessroutine, maar rust en herstel kunnen net zo belangrijk zijn. En dat is precies wat “Good to Go” de moeite waard maakt om te lezen. In het boek duikt journalist en atlete Christie Aschwanden in het complexe veld van rust- en herstelonderzoek in een poging de vraag te beantwoorden: Wat is de juiste manier om je lichaam te helpen herstellen van een training?

Door de focus te houden waar het hoort – op de wetenschap – zal Aschwanden u helpen begrijpen welke trendy herstelmethoden de moeite waard zijn om aan uw routine toe te voegen en welke u prima kunt vermijden.

Prijs op het moment van publicatie: $28

Beste voor ademhaling en meditatie: ademwerk

Koop op Amazon
Koop op Barnesandnoble.com

In “Breathwork” biedt yogalerares Valerie Moselle een praktische gids voor het opnemen van meditatie en ademhalingsoefeningen in je dag. Ze begint met het afbreken van de basisprincipes van ademwerk en het verkennen van de potentiële voordelen van het versterken van de verbinding tussen lichaam en geest. Vervolgens biedt ze een trainingsprogramma van drie weken vol eenvoudige, stapsgewijze oefeningen die je kunt proberen om je ochtenden en avonden een beetje meditatiever te maken.

Prijs op het moment van publicatie: $16

Beste motivatie: geen zweet

Koop op Amazon
Koop op Barnesandnoble.com

“No Sweat” is geen boek over lichaamsbeweging – het is een boek over gemotiveerd blijven tijdens het sporten. In het hele boek vat motivatiewetenschapper Michelle Segar, PhD, jaren van onderzoek naar lichaamsbeweging en motivatie samen.

Nog beter: ze distilleert dat onderzoek in een vierpuntenprogramma dat je kunt gebruiken om je fitnessdoelen met toewijding, energie en misschien zelfs een beetje enthousiasme aan te pakken.

Prijs op het moment van publicatie: $23

Runner-Up, Best Motivational: De geest van de kampioen

Koop op Amazon
Koop op Barnesandnoble.com

“The Champion’s Mind” verkent een eenvoudig maar dwingend idee: fitness is niet alleen een fysiek spel – het is ook een mentaal spel. In de loop van de 288 pagina’s van dit boek deelt sportpsycholoog Jim Afremow, PhD, strategieën om bij doelen te blijven en in de loop van de tijd uitgedaagd te blijven.

Hoewel dit boek is geschreven met atleten in gedachten, leest het als een peptalk die iedereen zou motiveren om hun oude doelen aan te pakken.

Prijs op het moment van publicatie: $16

Beste voor voeding: Academie voor voeding en diëtetiek Complete voedsel- en voedingsgids

Koop op Amazon
Koop op Barnesandnoble.com

“The Academy of Nutrition and Dietetics Complete Food and Nutrition Guide” is een uitstekende bron voor iedereen die voeding grondig wil begrijpen. Het 816 pagina’s tellende boek staat vol met gezaghebbende informatie over voedingsrichtlijnen, volksgezondheidsproblemen en voedingstrends – rechtstreeks van experts in het veld.

Wat is leuk? Het boek verzandt niet in de wetenschap. In plaats daarvan richt auteur Roberta Larson Duyff, MS, RDN, FAND, CFCS, zich op het vertalen van de informatie in alledaagse taal, waardoor het voor lezers gemakkelijk wordt om te zien hoe ze de wetenschap in hun eigen leven kunnen toepassen.

Prijs op het moment van publicatie: $32

Runner-up, Beste voor voeding: voeding in crisis

Koop op Amazon
Koop op Barnesandnoble.com

In “Nutrition in Crisis” maakt biochemicus Richard Feinman, PhD, het gemakkelijk om door het lawaai heen te snijden. Ten eerste breekt Feinman de basisprincipes van zaken als voeding en menselijk metabolisme af. Vervolgens duikt hij in recent medisch onderzoek, waardoor het gemakkelijk voor je is om kritisch toe te passen wat je net hebt geleerd op gebieden als gezondheid, fitness en voeding.

“Voeding in crisis” is vooral een geweldig boek voor diegenen die geïnteresseerd zijn in koolhydraatarme en ketogene diëten, omdat Feinman een behoorlijk deel van het boek wijdt aan het bespreken van deze onderwerpen.

Prijs op het moment van publicatie: $25

Beste kookboek: het nieuwe kookboek van de American Heart Association

Koop op Amazon
Koop op Barnesandnoble.com

Veel kookboeken zijn gemaakt met specifieke voedings- of fitnessdoelen in gedachten, maar “The New American Heart Association Cookbook” is ontworpen om gezondheid meer holistisch te benaderen. Het kookboek biedt 800 recepten, die beloven te bezuinigen op verzadigd vet en cholesterol – zonder sacrificing smaak.

Hoewel het kookboek dik is, heeft het niet zoveel foto’s (wat voor sommigen ongetwijfeld een nadeel zal zijn). Maar wees gerust, wat dit kookboek mist aan beeldspraak, maakt het goed in enorme hoeveelheden voedingsmaaltijdideeën.

Prijs op het moment van publicatie: $22

Beste voor mindful eten: eet om van te houden

Koop op Amazon
Koop op Barnesandnoble.com

Hoewel “Eat to Love” is geschreven door een voedingsdeskundige, is het geen dieetboek. In plaats daarvan is het een verkenning van mindful eten. Jenna Hollenstein, MS, RDN, CDN, maakt gebruik van intuïtieve eet-, meditatie- en mindfulnesstechnieken om lezers te helpen hun relaties met hun lichaam dieper te begrijpen – en hoe voedsel een rol speelt in die relaties.

Het resultaat is een voedingsgids die je uitnodigt om prioriteit te geven aan je geestelijke gezondheid – evenals je fysieke gezondheid – de volgende keer dat je een hap gaat nemen.

Prijs op het moment van publicatie: $17

Eindoordeel

“De fitness mindset” (bekijk op Amazon) hanteert een generalistische benadering van fitness, waardoor het een geschikte keuze is voor zowat iedereen. Of je fitnessdoelen nu te maken hebben met eten, lichaamsbeweging, motivatie of energieniveau, je zult zeker iets waardevols vinden in het boek.

Wie op zoek is naar een diepe duik in voeding kan het vinden in “The Academy of Nutrition and Dietetics Complete Food and Nutrition Guide” (bekijk op Amazon), een echt uitgebreide (maar nog steeds leesbare) tekst. En iedereen die op zoek is naar een gezond kookboek, vindt zeker wat ze zoeken in “The New American Heart Association Cookbook” (bekijk op Amazon).

Waar je op moet letten in een fitnessboek

Uitgebreid, door onderzoek ondersteund advies

Wanneer u een fitnessboek leest, vooral een boek dat advies of aanbevelingen geeft die van invloed kunnen zijn op uw gezondheid, is het belangrijk om te kunnen vertrouwen op de informatie die het presenteert. Zoek naar hoogwaardige wetenschappelijke studies, klinische onderzoeken en andere geloofwaardige bronnen. Vermijd boeken die geen referentiesectie hebben om claims met betrekking tot fitness en voeding te ondersteunen.

Geloofwaardigheid

Iedereen kan zelf een boek publiceren over elk onderwerp dat ze willen. Als het gaat om fitness en voeding, is het het beste om advies in te winnen bij professionals. Zoek naar boeken geschreven door geregistreerde diëtisten, gecertificeerde personal trainers, artsen en andere gekwalificeerde experts.

Boeken hebben vaak auteursbiografieën op de eerste of laatste pagina of aan de binnenkant van het boekomslag. De referenties van de auteur kunnen ook op de voorkant worden weergegeven. Dit kan een geruststelling bieden dat u goed advies krijgt van iemand die gekwalificeerd is om het te geven.

Afstemming op behoeften en doelen

Als u nieuw bent in het volgen van een fitness- of voedingsprogramma – uit een boek of een ander formaat – is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het programma overeenkomt met uw persoonlijke voorkeuren en doelen. Er zijn verschillende fitnessboeken die zich richten op een bepaald type oefening, zoals hardlopen of krachttraining. Als het je doel is om een marathon te lopen, is een boek over yoga misschien niet de beste match, althans voor je primaire bron. Hetzelfde geldt voor voeding. Als u op zoek bent naar een uitgebalanceerd vegetarisch dieet, biedt een boek over het keto-dieet niet wat u nodig hebt.

Veelgestelde vragen

Waar moet je rekening mee houden bij het plannen van een fitnessprogramma?

Het plannen van een fitnessprogramma is moeilijk en er is geen one-size-fits-all aanpak, daarom hebben gecertificeerde personal trainers de neiging om hun programma’s op elk individu af te stemmen. Als een fitnessboek uw vervanging is voor een personal trainer, moet u rekening houden met uw doelen, middelen, tijd en activiteit en fitnessniveau en vervolgens op zoek gaan naar een boek dat u kan begeleiden van waar u bent naar waar u naartoe wilt.

Overweeg eerst uw activiteit en fitnessniveau. Als je een beginner bent, begin dan langzaam en verhoog geleidelijk de hoeveelheid en intensiteit van de oefening in de loop van de tijd. Je kunt beginnen met drie trainingen met lage intensiteit per week en je een weg banen naar vijf trainingen met matige intensiteit per week.

U moet ook rekening houden met uw fitnessdoelen, zoals het verliezen van vet, het vergroten van spieren, het vergroten van kracht of het verbeteren van het uithoudingsvermogen. Dit kan u helpen kiezen tussen verschillende soorten trainingen en hoe vaak u ze uitvoert.

Ten slotte moet uw fitnessprogramma realistisch zijn voor uw levensstijl. De hoeveelheid tijd die u beschikbaar heeft om te oefenen en de soorten apparatuur die voor u beschikbaar zijn, kunnen uw beslissing beïnvloeden.

Wat kun je verwachten van een fitnessboek?

De inhoud van een fitnessboek varieert, maar je kunt over het algemeen verwachten dat jein kennis en inzichten over een bepaald onderwerp. Je kunt tips leren over de juiste vorm, voeding, hoe je je kunt voorbereiden op een race of wedstrijd en meer. Sommige boeken delen casestudy’s of klinische onderzoeken, en de auteur geeft de informatie door in gemakkelijk te verteren taal die uitlegt hoe de informatie relevant is.

Sommige fitnessboeken bevatten ook een voorbeeldfitnessprogramma of maaltijdplan. Hoewel fitnessboeken vol informatie staan, zal het opnemen van wat je hebt geleerd in je fitnessroutine hun waarde verhogen.

Hoe zorg je ervoor dat een fitnessboek aan jouw wensen voldoet?

Door uw onderzoek naar een fitnessboek te doen, kunt u ervoor zorgen dat het goed bij u past. Lees de synopsis van het boek en de informatie op de cover, achterkant en binnenjas. Bij sommige online retailers kunt u een voorbeeld van het eerste hoofdstuk van een boek bekijken, wat u een idee kan geven van wat u kunt verwachten.

Het lezen van klantrecensies is ook nuttig. Sommige reviewers delen informatie over zichzelf en hun situatie die op jou van toepassing kan zijn. Het lezen van de perspectieven van iemand met vergelijkbare doelen kan je een idee geven of het boek waardevol voor je zal zijn.

Wat zijn enkele dingen die elke persoon moet doen voordat hij aan een fitnessprogramma begint?

Voordat u begint met een langdurig fitnessprogramma, moet u contact opnemen met uw arts. Een lichamelijk onderzoek kan eventuele problemen uitsluiten die lichaamsbeweging (of bepaalde soorten oefeningen) onveilig zouden maken. Uw arts of een gekwalificeerde personal trainer kan ook wijzigingen voorstellen die lichaamsbeweging toegankelijker of veiliger voor u zouden maken.

Sommigen vinden het nuttig om metingen en foto’s te maken voordat ze aan een nieuwe trainingsroutine beginnen, of om basislijnfitnesstests uit te voeren. Terwijl u vervolgens naar uw doelen toewerkt, kunt u deze metingen of testresultaten opnieuw bekijken en zien hoe ze zijn veranderd. Dit kan je helpen gemotiveerd te blijven naarmate je vordert, omdat veranderingen meestal langzaam en geleidelijk gaan.

Waarom Trust bodymindspirit Fit

Als een doorgewinterde gezondheids- en fitnessschrijver begrijpt Lindsey Lanquist hoe belangrijk kwaliteitsproductaanbevelingen kunnen zijn. Ze is voorzichtig om producten aan te bevelen die betrouwbaar, comfortabel en echt goed beoordeeld zijn door degenen die ze hebben geprobeerd.

Voor uitgebreide fitnessinformatie van een trainingsprogramma tot voedingshulp, kun je niet fout gaan met onze beste algemene keuze, The Fitness Mindset. Als je net begint aan je fitnessreis, is The One-Minute Workout een geweldige plek om te beginnen, vooral als je moeite hebt om tijd te vinden om te oefenen.

“De fitness mindset” (bekijk op Amazon) hanteert een generalistische benadering van fitness, waardoor het een geschikte keuze is voor zowat iedereen. Of je fitnessdoelen nu te maken hebben met eten, lichaamsbeweging, motivatie of energieniveau, je zult zeker iets waardevols vinden in het boek.

Wie op zoek is naar een diepe duik in voeding kan het vinden in “The Academy of Nutrition and Dietetics Complete Food and Nutrition Guide” (bekijk op Amazon), een echt uitgebreide (maar nog steeds leesbare) tekst. En iedereen die op zoek is naar een gezond kookboek, vindt zeker wat ze zoeken in “The New American Heart Association Cookbook” (bekijk op Amazon).