De 12 best lopende boeken van 2023

De 12 best lopende boeken van 2023

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
producten— meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Of je nu een beginnende hardloper bent die hulp nodig heeft om aan de slag te gaan, een meer ervaren hardloper die op zoek is naar het volgende niveau, of iemand die een beetje inspiratie nodig heeft om je dagelijkse kilometers te maken, een hardloopboek van hoge kwaliteit zal de truc doen. Meer leren over je favoriete sport kan je helpen het meeste uit je runs te halen en mentaal en fysiek uithoudingsvermogen op te bouwen.

Beoordeeld & Goedgekeurd

Amby Burfoot’s “Run Forever: Your Complete Guide to Healthy Lifetime Running” is een topkeuze voor hardlopers van alle niveaus die gezond en in beweging willen blijven. Het “Beginning Runner’s Handbook: The Proven 13 Weeks RunWalk Program” is alles wat je moet weten om te beginnen en te blijven hardlopen.

Hardloopboeken kunnen variëren in inhoud van persoonlijke memoires tot algemeen advies tot specifieke trainingsplannen. Bedenk wat je eruit wilt halen bij het kiezen van een boek over hardlopen. Als u op zoek bent naar gedetailleerde actieve programma’s of informatie over bepaalde uitvoeringsmethoden, moet u de referenties van de auteur controleren, zodat u weet dat u inhoud van hoge kwaliteit krijgt. We hebben hardloopboeken voor onze lijst beoordeeld op basis van de inhoudsstijl, de referenties van de auteur en de doelen van hardlopers.

Hier zijn de beste hardloopboeken om je motivatie en kennis een boost te geven.


Run Forever: uw complete gids voor gezond levenslang hardlopen

Voor altijd uitvoeren
Met dank aan Amazon.
Koop op Amazon
Koop op Barnesandnoble.com

Een van onze topkeuzes is van Boston Marathon winnaar en voormalig Runner’s Wereld hoofdredacteur Amby Burfoot, die zijn praktische advies en tijdloze wijsheid deelt over hoe hardlopers kunnen genieten van een leven lang gezond hardlopen. Deels trainingsgids en deels inspirerend perspectief, Voor altijd uitvoeren doet een beroep op de nieuwe hardloper die net begint en op de longtimer die de motivatie nodig heeft om zijn gezonde gewoonte voort te zetten.

Prijs op het moment van publicatie: $27

Het handboek voor beginnende hardlopers: het bewezen runwalk-programma van 13 weken

Het handboek van de beginnende hardloper

Met dank aan Amazon


Koop op Amazon

Aan de slag gaan met hardlopen kan voor nieuwkomers volledig overweldigend aanvoelen, maar deze gebruiksvriendelijke, praktische gids demystificeert het proces. Met een mix van deskundig advies en getuigenissen van hardlopers van alle leeftijden, Het handboek van de beginnende hardloper is een stapsgewijze routekaart voor het starten van een gezonde hardloopgewoonte.

Van tips over het kiezen van de juiste uitrusting en het vermijden van blessures tot advies over goede voeding en het opbouwen van uithoudingsvermogen, het behandelt alles wat beginners moeten weten.

Prijs op het moment van publicatie: $30

Laat je geest lopen: een memoires van het denken op mijn weg naar de overwinning

Laat je geest lopen: een memoires van het denken op mijn weg naar de overwinning
Met dank aan Amazon
Koop op Amazon
Koop op Barnesandnoble.com

In deze inzichtelijke en boeiende memoires legt hardlooplegende en Olympisch zilveren medaillewinnaar Deena Kastor uit hoe positief denken haar hielp om zelftwijfel te overwinnen en veerkrachtiger te worden. Met behulp van persoonlijke race-ervaringen en trainingsanekdotes deelt Kastor de mentale strategieën die iedereen kan gebruiken om een concurrentievoordeel te behalen en hun potentieel te bereiken.

Laat je geest draaien is een inspirerend verhaal van prestaties en een nuttige gids over hoe je van je geest je grootste troef kunt maken.

Prijs op het moment van publicatie: $17

Rebound: Train je geest om sterker terug te stuiteren van sportblessures

Rebound: Train je geest om sterker terug te stuiteren van sportblessures
Met dank aan Amazon
Koop op Amazon

Veel hardloopboeken richten zich op mentale kracht en training, maar slechts weinigen behandelen de emotionele aspecten van het omgaan met een blessure. Een praktische gids voor het verbeteren van veerkracht en vertrouwen, Afstuiten bevat meer dan 45 mentale vaardigheden en oefeningen die in elke fase van het blessureherstelproces kunnen worden gebruikt.

Het boek weeft persoonlijke verhalen van atleten, wetenschappelijk onderzoek en de expertise van de toonaangevende coach voor mentale vaardigheden Carrie Jackson Cheadle samen, waardoor hardlopers de tools krijgen die ze nodig hebben om te herstellen en in hun voordeel te gebruiken in de future.

Prijs op het moment van publicatie: $18

Marathon: de ultieme trainingsgids

Marathon: de ultieme trainingsgids
Met dank aan Amazon
Koop op Amazon

Of je nu overweegt om je eerste marathon te lopen of je hebt er al een paar op zak, Marathon: de ultieme trainingsgids is een essentieel hulpmiddel om u te helpen het giswerk uit de training te halen.

Deze volledig bijgewerkte en herziene editie bevat het uitgebreide advies, beproefde methoden en effectieve trainingsprogramma’s van bestsellerauteur en hardloopexpert Hal Higdon om u te helpen blessures te voorkomen en topprestaties te bereiken.

Prijs op het moment van publicatie: $18

Het comebackquotiënt: een echte gids voor het opbouwen van mentale fitheid in sport en leven

Het comebackquotiënt: een echte gids voor het opbouwen van mentale fitheid in sport en leven

Met dank aan Amazon


Koop op Amazon

Waarom overwinnen sommige atleten schijnbaar onmogelijke kansen en immense uitdagingen? Bestseller sportjournalist en hardloopcoach Matt Fitzgerald onderzoekt deze vraag, terwijl hij verhalen deelt over atletische comebacks en speculeert over wat ze zo opmerkelijk maakt.

Met een combinatie van boeiende verhalen en relevante wetenschap, Het Comeback Quotiënt geeft je de tools en motivatie die je nodig hebt om je eigen persoonlijke comeback te bereiken, of het nu gaat om hardlopen of andere gebieden.

Prijs op het moment van publicatie: $20

Noord: Mijn weg vinden tijdens het rennen van de Appalachian TrailNoord: Mijn weg vinden tijdens het rennen van de Appalachian Trail

Met dank aan Amazon


Koop op Amazon

Deze spannende memoires van bestsellerauteur en ervaren ultraloper Scott Jurek vertelt over zijn slopende ervaring met het breken van het snelheidsrecord voor het lopen van de Appalachian Trail van Georgia naar Maine. Terwijl hij de gevaarlijke omstandigheden, het straffende terrein en de onvermijdelijke verwondingen tijdens zijn zware uitdaging beschrijft, onthult hij ook de persoonlijke transformatie die hij onderweg onderging.

Zelfs als je geen ultraloper bent, is het moeilijk om niet geïnspireerd te worden door Jurek’s buitengewone reis en vermogen om zichzelf tot zijn fysieke en mentale grenzen te drijven.

Prijs op het moment van publicatie: $18

Rennen met Sherman: De ezel met het hart van een held

Rennen met Sherman: De ezel met het hart van een held

Met dank aan Amazon


Koop op Amazon

De meeste hardlopers kennen journalist Christopher McDougall al als de auteur van de bestseller. Geboren om te Rennen, en hij blijft zijn gave van geestige en inspirerende verhalen vertellen delen in zijn nieuwste boek. Het gaat over zijn ervaring met het adopteren van een verwaarloosde ezel, het verzorgen van hem weer gezond en uiteindelijk ermee rennen ter voorbereiding op een jaarlijkse burrorace.

Prijs op het moment van publicatie: $28

Sterk: een hardlopersgids voor het stimuleren van zelfvertrouwen en het worden van de beste versie van jezelfSterk: een hardlopersgids voor het stimuleren van zelfvertrouwen en het worden van de beste versie van jezelf

Met dank aan Amazon


Koop op Amazon

Tweevoudig Olympiër Kara Goucher deelt haar geheimen en strategieën om zelftwijfel te overwinnen en de hardloopprestaties te verbeteren met behulp van bewezen hulpmiddelen uit de sportpsychologie.

Door middel van tips en praktijkvoorbeelden biedt Goucher praktisch advies dat hardlopers van elk niveau kunnen waarderen en toepassen op hun training en leven in het algemeen. Sterk bevat ook perspectieven van experts in het veld, waaronder Kara’s eigen sportpsycholoog.

Prijs op het moment van publicatie: $20

Eenvoudige hardloopplannen: total-body training voor snelheid, kracht en uithoudingsvermogen

Eenvoudige hardloopplannen: Total-Body Training
Met dank aan Amazon
Koop op Amazon

Zowel nieuwe hardlopers als ervaren hardlopers die hun hardloopspel willen opvoeren, kunnen allemaal profiteren van deze uitgebreide, praktische gids. Met eenvoudig te volgen trainingsschema’s voor alle verschillende abilities, u kunt er een kiezen die het beste bij uw behoeften en doelen past.

Eenvoudig lopende plannen bevat ook basisprincipes over een goede loopvorm, blessurepreventie en herstel, evenals rekoefeningen, oefeningen en oefeningen om uw prestaties te verbeteren.

Prijs op het moment van publicatie: $16

Verdragen: geest, lichaam en de merkwaardig elastische grenzen van menselijke prestaties

Verdragen: geest, lichaam en de merkwaardig elastische grenzen van menselijke prestaties
Met dank aan Amazon
Koop op Amazon

Hardlopers die op zoek zijn naar inzicht in hoe hun mentale kracht hun fysieke prestaties beïnvloedt, zullen de bestseller waarderen Duren. Bekroond sportjournalist en voormalig eliteafstandsloper Alex Hutchinson analyseert behendig het nieuwste onderzoek over hardlopen en fitness om hardlopers te helpen begrijpen hoe het menselijk lichaam reageert op verschillende aandoeningen.

Met meeslepende verhalen over atleten die hun eigen grenzen hebben verlegd, inspireert Hutchinson lezers om na te denken over de invloed van hun geest op hun vermogen om zichzelf te pushen, in hardlopen en daarbuiten.

Prijs op het moment van publicatie: $30

Snel rennen: hoe u elke keer uw beste tijd kunt verslaan

Snel rennen: hoe u elke keer uw beste tijd kunt verslaan
Met dank aan Amazon
Koop op Amazon

Een andere uitgebreide hardloopgids van bestsellerauteur Hal Higdon, Snel rennen kan hardlopers van alle niveaus helpen hun snelheid te verbeteren en hardloopdoelen te bereiken. Het omvat trainingsplannen voor beginnende hardlopers om hen op weg te helpen en uitdagende trainingen voor meer ervaren hardlopers.

Gevuld met advies en technieken van coaches, elites en gemiddelde hardlopers, kan dit boek je helpen gemotiveerd te blijven en plezier te hebben terwijl je nieuwe hardloopmijlpalen bereikt.

Prijs op het moment van publicatie: $18

Waar u op moet letten in een hardloopboek

Inspiratie

Je zult je waarschijnlijk identificeren met en geïnspireerd worden door een boek dat vergelijkbaar is met je eigen hardloopervaringen of persoonlijkheid. Ben je bijvoorbeeld een avonturier die graag nieuwe plekken verkent? Een boek over hardloopavonturen over de hele wereld zou ervoor kunnen zorgen dat je je schoenen wilt aantrekken.

Het vinden van een boek geschreven door iemand met wie je je identificeert in termen van persoonlijkheid, behoeften en doelen kan inspirerend zijn. Bekijk recensies en een paar voorbeeldpagina’s van een boek om te zien of je de sfeer leuk vindt.

Geloofsbrief

Voor boeken die gaan over hardloopmethoden, trainingsprogramma’s en trainingsregimes (zoals hoe je je moet voorbereiden op een marathon), kijk je naar de referenties en expertise van de auteur. Wat is hun achtergrond in hardlopen? Wat voor soort trainingsprogramma’s hebben ze voltooid? Hebben ze een diploma in een gerelateerd vakgebied? Deze informatie zal hoogstwaarschijnlijk worden opgenomen in het gedeelte “Over de auteur” achterin het boek, evenals in de referenties achter hun naam (bijvoorbeeld John Smith, NASM-CPT, geeft aan dat Smith een personal trainer is die is gecertificeerd door de National Academy of Sports Medicine).

Doelen

Zoek naar een hardloopboek dat specifiek is voor uw behoeften en doelen. Als je een beginner bent, heb je waarschijnlijk geen supertechnische handleiding nodig. In plaats daarvan wilt u de basisbeginselen gepresenteerd in een indeling die u gemakkelijk kunt begrijpen en volgen. En evenzo, als je behoorlijk ervaren bent, kun je boeken overslaan die zich richten op nieuwe hardlopers en op zoek gaan naar boeken die meer zijn afgestemd op je doelen, of dat nu het verbeteren van de snelheid is, het toevoegen van afstand, terugkomen na een blessure of iets anders. Of misschien wil je leren over hardlopen vanuit het perspectief van een ander. Wat je doel ook is, er is een boek dat kan helpen.

Kosten

Hardloopboeken kunnen variëren in kosten. Ken uw budget voor het kopen van boeken en blijf binnen uw financiële middelen. Online en in fysieke winkels winkelen kan u helpen de beste deal te krijgen.

Veelgestelde vragen


 • Wat kun je verwachten van een hardloopboek?

  Een hardloopboek moet je geïnspireerd laten voelen om te rennen, of de inhoud van het boek nu gaat over een bepaalde trainingsmethode, het uitvoeren van programma’s / regimes, hoe je vooruitgang kunt boeken in de sport of doelen kunt stellen, of het boek is gewoon een verhaal van de eigen hardloopervaringen van de auteur. Of het nu gaat om een memoires, een biografie of een trainingshandleiding, elk hardloopboek zou je moeten achterlaten met een verlangen om te beginnen of te blijven sporten.


 • Wat zijn de voordelen van het lezen van een hardloopboek?

  Hardlopen is een uitdagende sport, zowel fysiek als mentaal, en het vereist dat je diep in je reikt omind motivatie en grit. Hardloopboeken kunnen helpen door advies op expertniveau, trainingsregimes, tips voor het mentale spel van hardlopen en inzicht te geven in de ervaringen van anderen met hardlopen. De beste hardloopboeken kunnen je helpen je “waarom” te identificeren om je geïnspireerd te krijgen om te beginnen met hardlopen, of om het vol te houden.


 • Hoe moet je hardloopboeken lezen en coaching krijgen?

  Als je coaching uit een hardloopboek wilt, zoek er dan een die redelijke, effectieve en vooral duurzame trainingsmethoden biedt. Zorg ervoor dat de training evidence-based is en dat de auteur een professional is met referenties om hun advies te ondersteunen.

  Auteursreferenties om naar te zoeken zijn onder meer persoonlijke trainingscertificeringen van de National Academy of Sports Medicine (NASM) of de American Council on Exercise (ACE) en een hardloopcertificering van de Road Runners Club of America (RRCA).

Waarom Trust bodymindspirit Fit

Hardloopcoach, gezondheids- en fitnessschrijver en fervent hardloopster Christine Luff verzamelt al jaren hardloopboeken en heeft er momenteel bijna 100 op haar boekenplanken staan.

Amby Burfoot’s “Run Forever: Your Complete Guide to Healthy Lifetime Running” is een topkeuze voor hardlopers van alle niveaus die gezond en in beweging willen blijven. Het “Beginning Runner’s Handbook: The Proven 13 Weeks RunWalk Program” is alles wat je moet weten om te beginnen en te blijven hardlopen.