De 10 beste gewichthefboeken van 2023

De 10 beste gewichthefboeken van 2023

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
Producten. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg beoordelen artikelen op medische nauwkeurigheid. Meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Onze topkeuzes

Beste overall voor mannen: “Grotere Leaner Sterker”

“Met praktische informatie en motivatie streeft dit boek ernaar om zijn titel waar te maken, waardoor je de knowhow krijgt om groter, slanker en sterker te worden.”

Beste overall voor vrouwen: “Lift als een meisje”

“Dit boek biedt een verfrissende en krachtige mindset voor vrouwen die geïnteresseerd zijn in lichaamsbeweging, voeding en een gezonder lichaamsbeeld.”

Beste voor Bodyweight Workouts: “Zwaartekracht overwinnen”

“Leer hoe je je lichaamsgewicht kunt gebruiken om alle voordelen te behalen die je wilt met deze uitgebreide gids met trainingsroutines.”

Beste voor beginners: “Bodybuilding voor beginners”

“Dit boek bevat informatie over oefeningen die zich richten op elke belangrijke spiergroep en andere essentiële zaken die je nodig hebt om aan de slag te gaan.”

Beste gevorderden: “Wetenschap en ontwikkeling van spierhypertrofie”

“Dit boek wordt beschouwd als een van de meest uitgebreide bronnen en leidt je door hoe je effectieve trainingsprogramma’s kunt ontwerpen.”

Het beste voor competitief gewichtheffen: “20-10-leven”

“Leer wat je nodig hebt om je lichaam van brandstof te voorzien voor optimale tilprestaties, hoe je een mentale voorsprong kunt krijgen op je concurrentie en meer.”

Beste met trainingsplan: “FULL POWER Powerlifting Programma”

“Dit duidelijke trainingsplan van 16 weken streeft ernaar om je maximale kracht te vergroten en is goed voor zowel volwassenen als tieners.”

Beste voor workout methodologie: “Praktisch programmeren voor krachttraining”

“Begrijp hoe uw gewichthefroutine uw lichaam beïnvloedt en wat u kunt doen om effectief gewichten te heffen.”

Beste voor senioren: “Blijf fit voor het leven”

“Leer hoe u uw mobiliteit en kracht kunt behouden naarmate u ouder wordt met trainingen die zijn ontworpen om specifieke doelen en fitnessniveaus te bereiken.”

Beste kookboek voor gewichtheffers: “De Bodybuilder’s Keuken”

“Voed je lichaam tussen de trainingen door met dit kookboek dat gezonde en heerlijke maaltijdopties biedt die je lichaam van brandstof voorzien.”

Gewichtheffen is een van de beste trainingsmethoden voor het opbouwen en onderhouden van spieren, wat de sleutel is om sterker te worden, het metabolisme te stimuleren, vetophoping te verminderen en de gezondheid te verbeteren. Gewichtheffen kan ook diabetes helpen voorkomen, de cardiovasculaire gezondheid verbeteren en de botontwikkeling verbeteren, wat vooral belangrijk is als je ouder wordt. Het kan ook lage rugpijn verminderen en ongemak verlichten dat gepaard gaat met fibromyalgie en artritis.

Beoordeeld & Goedgekeurd

Onze beste algemene selectie voor mannen is “Bigger Leaner Stronger” van Michael Matthews vanwege de praktische en door onderzoek ondersteunde informatie die u helpt een gezondere levensstijl te leiden. Voor een krachtige, no-nonsense benadering van fitness is “Lift Like a Girl: Be More, Not Less” van Nia Shanks een goede keuze voor vrouwen.

Het lezen van een gedetailleerd boek van een vertrouwde auteur kan iedereen helpen leren hoe gewichtheffen het menselijk lichaam beïnvloedt en waarom, hoe de meest effectieve gewichthefoefeningen correct en veilig kunnen worden uitgevoerd, hoe u uw trainingsregime kunt bevorderen op basis van uw specifieke doelen, hoe u die doelen kunt ondersteunen met andere levensstijlfactoren zoals voeding en meer. Bij het beoordelen van gewichthefboeken voor onze lijst, hebben we rekening gehouden met de referenties en expertise van de auteurs, de niche en trainingsstijl die het boek ondersteunt en de duur en diepte van de trainingsplannen.

Hier zijn de beste gewichthefboeken op de markt, of je nu een beginner, een expert of ergens daartussenin bent.


Beste overall voor mannen: “Bigger Leaner Stronger” door Michael Matthews

Bigger Leaner Stronger van Michael Matthews
Met dank aan Amazon
Koop op Amazon
Koop op Barnesandnoble.com

Onze beste algemene keuze, “Bigger Leaner Stronger”, is praktisch, gemakkelijk te lezen en motiverend om in de praktijk te brengen. Internationale bestseller Michael Matthews doet uitstekend werk door zowel legitiem onderzoek als trendy fitnessmythes te kammen om u de gewichthef- en voedingskennis te bieden die u nodig hebt om – je raadt het al – groter, slanker en sterker te worden.

Lovende recensies in overvloed voor dit boek, waarin wordt gedeeld hoe het duizenden lezers heeft geholpen hun leven te transformeren en zich gemachtigd te voelen om een gezondere levensstijl.

Prijs op het moment van publicatie: $40

Beste overall voor vrouwen: “Lift Like a Girl: Be More, Not Less” door Nia Shanks

Lift als een meisje
Met dank aan Amazon
Koop op Amazon
Koop op Barnesandnoble.com

Een groot deel van de vrouwelijke fitnessindustrie richt zich op het verkleinen van de omvang en het verhelpen van ‘probleemgebieden’, het afbreken van vrouwen en het opbranden ervan meer dan op het opbouwen ervan. Nia Shanks doet precies het tegenovergestelde en biedt een verfrissende en krachtige mindset voor vrouwen die geïnteresseerd zijn in lichaamsbeweging, voeding en een gezonder lichaamsbeeld.

Andere fitnessprofessionals prijzen haar trainingsprogramma’s aan als redelijk, duurzaam en zeer effectief. Ze is een evidence-based beoefenaar die een no-nonsense benadering van gezondheid hanteert, terwijl ze ook je grootste coach en pleitbezorger is tijdens je fitnessreis.

Prijs op het moment van publicatie: $18

Beste voor Bodyweight Workouts: “Overcoming Gravity” door Steven Low

Overcoming Gravity door Steven Low
Met dank aan Amazon
Koop op Amazon

Niet alle gewichtheffen vereist serieuze hoeveelheden zware fitnessapparatuur. In feite is een van de beste hulpmiddelen die je altijd tot je beschikking hebt je eigen lichaam, en dit boek van Steven Low laat je precies zien hoe je het kunt gebruiken om alle voordelen te behalen die je wilt. De uitgebreide gids helpt u bij het maken van slimme, krachtgerichte trainingsroutines voor lichaamsgewicht. Dit kan vooral handig zijn voor mensen die wat extra geld willen besparen door sportschoollidmaatschappen en fitnessapparatuur te vermijden.

Het omvat alles van gezondheids- en blessuremanagementinformatie tot factoren die bijdragen aan een succesvolle routine tot daadwerkelijke programma-implementatie. Het maakt het ook gemakkelijk om van beginner naar onmiddellijke naar geavanceerde plannen te navigeren.

Prijs op het moment van publicatie: $50

Beste voor beginners: “Bodybuilding voor beginners” door Kyle Hunt

Bodybuilding voor beginners door Kyle Hunt
Met dank aan Amazon
Koop op Amazon
Koop op Barnesandnoble.com

Als je net begint met een gewichthefoefening, is het maar al te gemakkelijk om gevoelens van intimidatie het beste van je te laten krijgen. Begin dus waar je bent met Kyle Hunt en zijn boek. Zelfs als je nog nooit een voet in een sportschool hebt gezet, kun je in een mum van tijd beginnen met het verkrijgen van serieuze spiermassa.

Dit boek voorziet je van essentiële bodybuilding-informatie, gedetailleerde uitleg van 55 krachtige oefeningen die zich richten op elke belangrijke spiergroep in je lichaam, en meer. En als je echt alleen maar op zoek bent naar de gids “vertel me wat ik moet doen”, geeft Hunt je 84 dagen aan unieke bodybuilding-routines om je naar je doel te laten duwen.

Prijs op het moment van publicatie: $17

Best Advanced: “Wetenschap en ontwikkeling van spierhypertrofie” door Brad Schoenfeld

Wetenschap en ontwikkeling door Brad Schoenfeld
Met dank aan Amazon
Koop op Amazon
Koop op Barnesandnoble.com

Zelfs de liefhebber van gewichtheffen kan het verdragen om het een en ander te leren over hun favoriete trainingsstijl. Brad Schoenfeld, PhD, is een internationaal gerenommeerde expert op het gebied van spierhypertrofie en zijn boek wordt beschouwd als een van de meest uitgebreide bronnen over dit onderwerp ter wereld.

Kracht- en conditioneringsprofessionals, personal trainers, sportwetenschappers, onderzoekers en instructeurs in de bewegingswetenschap zweren bij dit boek, dat je doorloopt hoe het lichaam structureel en hormonaal verandert wanneer het wordt blootgesteld aan stress, hoe je de meest effectieve trainingsprogramma’s kunt ontwerpen en voedingsrichtlijnen voor optimale spiergroei.

Prijs op het moment van publicatie: $69

Beste voor competitief gewichtheffen: “10/20/Life” door Brian Carroll

10/20/Life door Brian Carroll
Met dank aan Amazon
Koop op Amazon

Klaar om je gewichthefcarrière naar een hoger niveau te tillen? Overweeg deze filosofie van Brian Carroll, een powerlifter van wereldklasse met meer dan twee decennia van elite-tillen onder zijn riem. Zijn boek suggereert dat methodisch trainen gedurende 10 en 20 weken per keer van cruciaal belang is voor een leven lang positief momentum – zowel binnen als buiten de sportschool.

Hij gaat diep in op wat er nodig is om een mentale voorsprong op je concurrentie te krijgen, hoe je je kunt voedenje lichaam voor optimale tilprestaties, de beste manieren om je combinatiedagen in te richten en meer. Als u de voorkeur geeft aan eenvoudige en ongecompliceerde communicatie, is dit boek zonder franje de moeite van het lezen waard.

Prijs op het moment van publicatie: $30

Best With Workout Plan: “FULL POWER Powerlifting Program” door Ryan J. Mathias

Full Power door Ryan J Mathias
Met dank aan Amazon
Koop op Amazon

Als je op zoek bent naar een boek over gewichtheffen dat er sterk op gericht is om je een duidelijk trainingsplan te bieden, overweeg dan deze optie van competitieve powerlifter en voormalig personal trainer Ryan J. Mathias. Hij garandeert dat je je maximale kracht kunt vergroten met zijn 16 weken durende programma dat prioriteit geeft aan squats, bankdrukken en deadlifts.

Nog beter, het programma is geschikt voor zowel mannen als vrouwen, en zelfs tieners kunnen het veilig gebruiken. Mathias en zijn team gebruiken het programma persoonlijk om zich voor te bereiden op hun powerlifting-ontmoetingen – het bewijs dat het echt werkt wanneer het in de praktijk wordt gebracht!

Prijs op het moment van publicatie: $15

Best for Exercise Methodology: “Practical Programming for Strength Training” door Mark Rippetoe en Andy Baker

Praktisch programmeren voor krachttraining
Met dank aan Amazon
Koop op Amazon
Koop op Roguefitness.com

Om gewichten effectief te heffen, moet u begrijpen hoe uw lichaam werkt, waarom bepaalde trainingsprotocollen bepaalde resultaten opleveren en hoe u die factoren in uw voordeel kunt gebruiken om de gewenste resultaten te behalen. Dit boek, het meest uitgebreide boek over de theorie en praktijk van het programmeren voor krachttraining, helpt je precies dat te doen.

De auteurs geven een analyse van de reactie van het menselijk lichaam op lichaamsbeweging terwijl het door een gevarieerde trainingsgeschiedenis beweegt. Met behulp van menselijke fysiologie, sportpsychologie en gezond verstand, is het een must-read als je echt wilt begrijpen hoe je gewichthefroutine in je lichaam werkt.

Prijs op het moment van publicatie: $25

Beste voor senioren: “Stay Fit for Life” door Joshua Kozak

Blijf fit voor het leven
Met dank aan Amazon
Koop op Amazon
Koop op Barnesandnoble.com

Ouder worden hoeft je niet te weerhouden van een actieve, gezonde levensstijl. Dit boek van Joshua Kozak onthult de vele manieren waarop je functionele trainingsprincipes kunt gebruiken om niet alleen gewichten te heffen, maar ook om je mobiliteit en kracht voor de komende jaren te behouden.

Het bevat meer dan 60 samengestelde oefeningen met stapsgewijze instructies, 20 voorgeschreven trainingsroutines die zijn ontworpen om specifieke doelen te bereiken en drie fitnessprogramma’s van vier weken die zijn ontworpen om bij elk fitnessniveau te passen. Het bevat zelfs aanpassingen voor elke oefening om het gemakkelijker of uitdagender te maken, afhankelijk van uw behoeften.

Prijs op het moment van publicatie: $20

Beste kookboek voor gewichtheffers: “The Bodybuilder’s Kitchen” door Erin Stern

Body Builder's Keuken
Met dank aan Amazon
Koop op Amazon

Je kunt niet alleen spieren opbouwen in de sportschool – je moet het ook in de keuken koesteren. Dit kookboek van Erin Stern helpt ervoor te zorgen dat je nooit zonder gezonde, heerlijke en kunstig geplande maaltijdopties komt te zitten om je lichaam van brandstof te voorzien en klaar te maken voor je volgende gewichthefsessie.

Bovendien helpt het boek je bij het maken van aangepaste bodybuilding-maaltijdplannen die de specifieke doelen ondersteunen die je probeert te bereiken door specifieke voedingsstoffen op precieze tijdsintervallen te bieden. Het beste deel? Lezers zeggen dat de recepten gemakkelijk te volgen zijn, snel te koken en nooit saai om te eten.

Prijs op het moment van publicatie: $20

Waar u op moet letten in een gewichthefboek

Naderen

Gewichtheffen gaat over motivatie en toewijding. Je moet op zoek gaan naar een boek dat naast je hersenen werkt, niet ertegen. Denk na over hoe je gewichtheffen zou benaderen. Sommige mensen willen zichzelf zo hard mogelijk pushen, terwijl anderen liever zelfvertrouwen opbouwen en het rustiger aan doen. Bepaalde trainingsregimes zijn intenser dan andere.

Sommige boeken zijn ook erg analytisch en informatief, terwijl andere je gewoon vertellen wat je moet doen. Vind een boek met de juiste aanpak voor jou door te kijken naar de intensiteit van de trainingen en de taal die het boek gebruikt. Als u nog steeds niet zeker weet wat de beste aanpak voor u is, raadpleeg dan een personal trainer of trainingsspecialist.

Nis

De meeste gewichthefboeken hebben een niche: leeftijdsgroep, geslacht, ervaringsniveau, enzovoort. Denk na over de vraag of u de voorkeur geeft aan een gegeneraliseerd trainingsprogramma, of misschien een programma dat meer bij u past. Een boek dat zich richt op een bepaalde populatie zal andere trainingen en uitleg hebben dan een boek voor een algemeen publiek, waardoor een betere en meer persoonlijke ervaring wordt geboden.

Voeding

Je lichaam heeft voedingsstoffen nodig om goed te kunnen functioneren en veel gewichthefboeken bevatten recepten. Afhankelijk van uw dieetbeperkingen en voorkeuren, kunnen de meeste van deze recepten worden aangepast aan uw behoeften.

Denk na over de vraag of je een nieuw dieet of wat aanvullende voeding wilt proberen. Als dat zo is, wilt u misschien op zoek gaan naar een boek met recepten. Er zijn zelfs boeken die volledig gewijd zijn aan recepten, bedoeld om je lichaam te ondersteunen voor een betere gewichthefervaring.

Als u een medische aandoening heeft, zoals hoge bloeddruk of diabetes, of als u gedetailleerd voedingsadvies nodig heeft, is een personal trainer misschien niet de beste keuze. Zoek een geregistreerde diëtist (zoek naar de RD- of RDN-referentie naast hun naam). Voeding is complex en valt niet binnen het bereik van de praktijk van de meeste personal trainers, zelfs die met bepaalde voedingscertificeringen.

Duur

Er is een grote verscheidenheid aan gewichthefregimes. Sommige zijn repetitief en andere zijn meer gediversifieerd. Sommige programma’s zijn bedoeld om slechts een paar weken te duren, terwijl andere levenslange praktijken zijn. Naar welk type training ben je op zoek? Misschien wilt u een programma met een definitieve einddatum. Of misschien geeft u de voorkeur aan advies over het ontwikkelen van een routine die u elke dag zult gebruiken.

Veelgestelde vragen


  • Wat zijn de voordelen van gewichthefboeken?

    Gewichthefboeken kunnen u helpen de details van gewichtheffen te bestuderen, inclusief de juiste vorm, veiligheid en hoe gewichtheffen uw lichaam beïnvloedt. Een boek kan je helpen om je krachttrainingstrainingen te mixen voor meer variatie of te leren wat er nodig is om een nieuw doel te bereiken.


  • Kunnen gewichthefboeken de plaats innemen van een personal trainer?

    Gewichthefboeken zijn gegeneraliseerd en kunnen niet de plaats innemen van een personal trainer. Maar ze kunnen helpen bij het aanvullen van wat je van een trainer leert.


  • Hoe weet je of het advies in een gewichthefboek geschikt is voor jou?

    Een goede vorm en veiligheid is standaard. Advies gaat echter over wat voor jou werkt. Je zult het alleen weten door het te proberen. Met ervaring leer je wat je motiveert en hoe je het beste vooruitgang kunt boeken.

Waarom Trust bodymindspirit Fit

Als een doorgewinterde gezondheidsschrijver begrijpt Alena Hall hoe belangrijk het is om niet alleen actief te blijven, maar dit ook op een veilige en slimme manier te doen. In de loop der jaren heeft ze tientallen producten beoordeeld, van atletische herstelhulpmiddelen tot conditiespecifieke producten tot homeopathische essentiële oliën, om lezers zoals jij te helpen producten te ontdekken die je kunnen helpen je beste leven te leiden.

Beste overall voor mannen: “Grotere Leaner Sterker”

“Met praktische informatie en motivatie streeft dit boek ernaar om zijn titel waar te maken, waardoor je de knowhow krijgt om groter, slanker en sterker te worden.”

Beste overall voor vrouwen: “Lift als een meisje”

“Dit boek biedt een verfrissende en krachtige mindset voor vrouwen die geïnteresseerd zijn in lichaamsbeweging, voeding en een gezonder lichaamsbeeld.”

Beste voor Bodyweight Workouts: “Zwaartekracht overwinnen”

“Leer hoe je je lichaamsgewicht kunt gebruiken om alle voordelen te behalen die je wilt met deze uitgebreide gids met trainingsroutines.”

Beste voor beginners: “Bodybuilding voor beginners”

“Dit boek bevat informatie over oefeningen die zich richten op elke belangrijke spiergroep en andere essentiële zaken die je nodig hebt om aan de slag te gaan.”

Beste gevorderden: “Wetenschap en ontwikkeling van spierhypertrofie”

“Dit boek wordt beschouwd als een van de meest uitgebreide bronnen en leidt je door hoe je effectieve trainingsprogramma’s kunt ontwerpen.”

Het beste voor competitief gewichtheffen: “20-10-leven”

“Leer wat je nodig hebt om je lichaam van brandstof te voorzien voor optimale tilprestaties, hoe je een mentale voorsprong kunt krijgen op je concurrentie en meer.”

Beste met trainingsplan: “FULL POWER Powerlifting Programma”

“Dit duidelijke trainingsplan van 16 weken streeft ernaar om je maximale kracht te vergroten en is goed voor zowel volwassenen als tieners.”

Beste voor workout methodologie: “Praktisch programmeren voor krachttraining”

“Begrijp hoe uw gewichthefroutine uw lichaam beïnvloedt en wat u kunt doen om effectief gewichten te heffen.”

Beste voor senioren: “Blijf fit voor het leven”

“Leer hoe je je kunt onderhoudenuw mobiliteit en kracht naarmate u ouder wordt met trainingen die zijn ontworpen om specifieke doelen en fitnessniveaus te bereiken.”

Beste kookboek voor gewichtheffers: “De Bodybuilder’s Keuken”

“Voed je lichaam tussen de trainingen door met dit kookboek dat gezonde en heerlijke maaltijdopties biedt die je lichaam van brandstof voorzien.”

Onze beste algemene selectie voor mannen is “Bigger Leaner Stronger” van Michael Matthews vanwege de praktische en door onderzoek ondersteunde informatie die u helpt een gezondere levensstijl te leiden. Voor een krachtige, no-nonsense benadering van fitness is “Lift Like a Girl: Be More, Not Less” van Nia Shanks een goede keuze voor vrouwen.

Als een doorgewinterde gezondheidsschrijver begrijpt Alena Hall hoe belangrijk het is om niet alleen actief te blijven, maar dit ook op een veilige en slimme manier te doen. In de loop der jaren heeft ze tientallen producten beoordeeld, van atletische herstelhulpmiddelen tot conditiespecifieke producten tot homeopathische essentiële oliën, om lezers zoals jij te helpen producten te ontdekken die je kunnen helpen je beste leven te leiden.