chakra 2 oefeningen

Chakra 2 oefeningen

Chakra’s zijn de energiecentra in ons lichaam die onze fysieke, mentale en emotionele gezondheid beïnvloeden. Er zijn zeven belangrijke chakra’s die langs de wervelkolom lopen, van de basis van de wervelkolom tot aan de kruin van het hoofd. Elke chakra heeft zijn eigen kleur, element, doel en invloed op ons lichaam en geest. In dit artikel gaan we het hebben over de tweede chakra, ook wel bekend als de sacrale chakra, en de oefeningen die je kunt doen om deze chakra in balans te brengen.

Wat is de tweede chakra?

De tweede chakra, ofwel de sacrale chakra, bevindt zich net onder de navel en staat bekend als het centrum van creativiteit, seksualiteit en emoties. Deze chakra heeft de kleur oranje en wordt geassocieerd met het element water. Het doel van deze chakra is om ons te helpen ons emotionele leven in balans te brengen en ons te laten genieten van plezierige activiteiten.

Wanneer is de tweede chakra uit balans?

Als de tweede chakra uit balans is, kan dit leiden tot verschillende fysieke, mentale en emotionele symptomen. Hier zijn enkele tekenen dat je tweede chakra uit balans kan zijn:

Fysieke symptomen:

 • seksuele problemen
 • prikkelbaar darm syndroom
 • urineweginfecties
 • menstruatiepijn

Mentale symptomen:

 • gebrek aan creativiteit
 • gebrek aan passie
 • gevoel van schuld
 • gevoel van schaamte

Emotionele symptomen:

 • emotionele onbalans
 • overmatige emoties
 • gebrek aan emoties
 • angst

Chakra 2 oefeningen

Er zijn verschillende oefeningen die je kunt doen om je tweede chakra in balans te brengen. Hier zijn enkele van de beste:

1. Dansen

Dansen is een geweldige manier om je tweede chakra in balans te brengen. Het helpt je om je emoties te uiten en je creativiteit te stimuleren. Zet je favoriete muziek op en dans alsof niemand kijkt!

2. Yoga

Yoga houdingen zoals de vlinder, cobra en de lotus houding helpen om de tweede chakra te openen. Deze houdingen strekken de spieren in het bekkengebied en stimuleren de bloedsomloop.

3. Meditatie

Meditatie kan je helpen om je emoties te beheersen en je geest te kalmeren. Ga zitten in een comfortabele positie en concentreer je op je ademhaling. Visualiseer een oranje bal van licht die je tweede chakra opent en in balans brengt.

4. Aromatherapie

Sinaasappel, jasmijn en sandelhout zijn enkele van de beste geuren om de tweede chakra te stimuleren. Gebruik deze oliën in een diffuser of voeg een paar druppels toe aan je badwater.

5. Affirmaties

Affirmaties zijn positieve uitspraken die je tegen jezelf kunt zeggen om je gedachten te veranderen. Enkele voorbeelden van affirmaties voor de tweede chakra zijn:

 • Ik ben creatief en gepassioneerd.
 • Ik geniet van plezierige activiteiten.
 • Ik ben in balans met mijn emoties.

Conclusie

De tweede chakra is een belangrijk onderdeel van ons energiecentrum en het is essentieel om deze in balans te houden. Door regelmatig oefeningen te doen zoals dansen, yoga, meditatie, aromatherapie en affirmaties, kun je je tweede chakra in balans brengen en genieten van een gezond en gebalanceerd leven.

FAQs

1. Wat is de tweede chakra?

De tweede chakra, ofwel de sacrale chakra, bevindt zich net onder de navel en staat bekend als het centrum van creativiteit, seksualiteit en emoties.

2. Welke kleur heeft de tweede chakra?

De tweede chakra heeft de kleur oranje.

3. Wat zijn enkele tekenen dat je tweede chakra uit balans kan zijn?

Enkele tekenen dat je tweede chakra uit balans kan zijn, zijn seksuele problemen, prikkelbaar darm syndroom, gebrek aan creativiteit, gebrek aan passie, emotionele onbalans en angst.

4. Welke oefeningen kunnen helpen om de tweede chakra in balans te brengen?

Dansen, yoga, meditatie, aromatherapie en affirmaties zijn enkele van de beste oefeningen om de tweede chakra in balans te brengen.

5. Wat zijn affirmaties?

Affirmaties zijn positieve uitspraken die je tegen jezelf kunt zeggen om je gedachten te veranderen.