Biden-regering belooft 1 miljard nieuwe bomen te planten

Search

De effecten van klimaatverandering hebben elke dag invloed op ons en onze planeet – van verwoestende overstromingen en vernietiging van land tot stijgende temperaturen en woedende bosbranden. Waar echter liefdesverdriet en klimaatangst is, zijn er ook helpers die ons hoop geven.

Een grootschalige overwinning voor herbebossingsinspanningen, de Biden-regering heeft zojuist plannen aangekondigd om meer dan 1 miljard nieuwe bomen te planten in miljoenen hectaren verbrande en dode bossen in het westelijke deel van het land.

Ecologen en boswachters vechten tegen de toenemende gevolgen van bosbranden en insectenplagen, waardoor de overheid overweldigd wordt door de noodzaak om nieuwe bomen te planten, terwijl bossen moeite hebben om op natuurlijke wijze te regenereren.

Volgens NPR is er een achterstand van 4,1 miljoen hectare die moet worden herplant, wat betekent dat het Amerikaanse ministerie van Landbouw het aantal boomzaailingen dat in kwekerijen wordt geproduceerd, moet verviervoudigen om aan de bebossingsbehoeften te voldoen.

Een bos vol oude en jonge bomen

De Forest Service (TFS) zal zijn herplantinspanningen opschalen van 60.000 hectare per jaar naar ongeveer 400.000 hectare.

“Bossen zijn een krachtig instrument in de strijd tegen klimaatverandering”, zei minister van Landbouw Tom Vilsack in een verklaring. “Het koesteren van hun natuurlijke regeneratie en aanplant in gebieden met de meeste behoefte is van cruciaal belang om de ergste effecten van klimaatverandering te verzachten en tegelijkertijd die bossen weerbaarder te maken tegen de bedreigingen waarmee ze worden geconfronteerd door catastrofale bosbranden, historische droogte, ziekte-uitbraken en plagen.”

Vorig jaar nam het Congres tweeledige wetgeving aan die de Forest Service opdraagt om de komende tien jaar 1,2 miljard bomen te planten. TFS zal dit jaar meer dan $ 100 miljoen uitgeven aan herbebossingswerkzaamheden en de uitgaven zullen naar verwachting toenemen na deze federale kredieten.

“Onze herbebossingsinspanningen op nationale bossen nemen alleen maar toe door sterke partnerschappen met andere federale agentschappen, stammen, staats- en lokale overheden, gemeenschappen en organisaties,” zei Randy Moore, hoofd van de Amerikaanse Forest Service, in een verklaring. “We erkennen dat het succesvol verhogen van herbebossing op nationale bossen afhankelijk is van deze sterke partnerschappen.”

Waarom is dit goed nieuws?

Jonge boom groeit in een bos

Dit verhaal geeft ons hoop omdat het laat zien dat de overheid bereid is om (tweeledige!) actie te ondernemen om de planeet te beschermen. De wereld heeft dringend meer bomen nodig, en het inzetten van geld, middelen en federale steun voor herbebossingsinspanningen is een stap in de richting van zorg voor de gezondheid en veiligheid van Amerikanen en het land dat we bezetten.

(Het is belangrijk op te merken dat de meeste Amerikanen op gestolen land leven en dat inheemse volkeren al lang de bewakers en beschermers zijn van de bossen die we allemaal kennen en liefhebben. Voor meer informatie over het land waarop u woont en hoe u inheemse stammen in uw omgeving kunt ondersteunen, bekijkt u deze digitale kaart van inheemse gebieden, verdragen en talen.)

Wat is de nuance?

We houden er niet altijd van om politieke “beloften” te behandelen, want te vaak is dat het einde van het verhaal. Soms is het niet nakomen van een belofte buiten de controle van de politieke leider en soms is het een cynische leugen om op korte termijn de gunst van pers en kiezers te krijgen.

We kiezen ervoor om dit verhaal te behandelen omdat de financiering voor dit initiatief al werd toegewezen binnen de succesvolle infrastructuurwet van vorig jaar, dus het is onwaarschijnlijk dat het ontspoort door een wet (of gebrek aan actie) van het Congres.

En hoewel de Forest Service hun inspanningen voor het planten van bomen moet opschalen en de toeleveringsketens voor zaden en jonge boompjes moeten worden opgeschaald, is er geen indicatie dat ze de toegenomen vraag niet kunnen bijhouden.

De andere nuance die het vermelden waard is: deze actie alleen zal de klimaatverandering niet oplossen. Er is veel meer dat kan en moet worden gedaan door de federale overheid. Maar elke individuele actiestap binnen die bredere oplossing moet worden gevierd, aangemoedigd en behandeld.

Helpt het planten van bomen daadwerkelijk bij het bestrijden van klimaatverandering?

Een persoon die een masker draagt, draagt een zaailing en een schop voor het planten

Het korte antwoord is: ja! Bomen zijn een van de belangrijkste elementen van onze omgeving, reinigen de lucht die we inademen, filteren het water dat we drinken en bieden habitats voor 80% van de biodiversiteit van de wereld.

One Tree Planted herinnert ons er ook aan dat bossen banen bieden aan meer dan 1,6 miljard mensen, schadelijke koolstof uit de atmosfeer absorberen en van vitaal belang zijn voor de samenstelling van 25% van alle medicijnen.

Meer bomen betekent meer schone lucht en water, versterkte biodiversiteit, ongelooflijke sociale impact en gezondere mensen en planeet.

Wat kunt u doen om bossen te helpen beschermen?

Ecosia webpagina die zegt We planten in 35+ landen met lokale organisaties

Dit nieuws toont ons aan dat er inderdaad federale actie kan worden ondernomen om de natuurlijke wereld te ondersteunen. Blijf pleiten voor klimaatwetgeving door contact op te nemen met uw vertegenwoordigers en de media aan te moedigen om op verantwoorde wijze verslag te doen van klimaatverandering. (Hot tip: we raden dit artikel over de geheimen van het doorgeven van klimaatbeleid aan voor een aantal goede gespreksonderwerpen.)

Persoonlijke verantwoordelijkheid is zeker niet de enige manier om de planeet te redden, maar onze individuele acties doen ertoe! Smokey Bear heeft een aantal geweldige tips om bosbranden in uw omgeving te voorkomen.

Een andere geweldige manier om bomen te planten, is door uw standaardzoekmachine over te schakelen van Google naar Ecosia, die het geld dat het verdient met advertenties gebruikt om bomen te planten. (En ja, ze zijn legitiem.)

U kunt uw dollars ook doneren om organisaties buiten overheidsinstanties te ondersteunen die werken aan herbebossingsinspanningen in het hele land. We zijn grote fans van Cambium Carbon, Reforestation Hub, One Tree Planted en American Forests.