Beste merken glutenvrije tortillachips

Beste merken glutenvrije tortillachips
Tortillachips

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


  • De betere chip
  • Cabo Chips
  • Eten moet goede tortillachips smaken
  • Frito-Lay Tortilla Chips
  • Tuin van Eatin’ Tortilla Chips
  • Waterkoker Merk Tortilla Chips
  • Eind juli Tortilla Chips
  • Mission Foods Tortilla Chips
  • Veel betere Tortilla Chips
  • Utz’s Tortiyahs! Tortilla Chips

Tortillachips kunnen worden gemaakt van tarwe of van maïs. Alleen de tortillachips gemaakt van pure maïs zijn glutenvrij. De meeste maïstortillachips bevatten geen gluteningrediënten, maar je moet er niet van uitgaan dat ze altijd glutenvrij zijn. Velen zijn onderhevig aan glutenkruisbesmetting van gedeelde faciliteiten en van de grondstoffen die worden gebruikt om ze te maken.

Gelukkig zijn er tal van fabrikanten die tortillachips maken die het label ‘glutenvrij’ hebben. Deze zullen veilig zijn voor mensen met coeliakie en niet-coeliakie glutengevoeligheid.

Om er zeker van te zijn dat u glutenvrije tortillachips koopt, is het het beste om altijd vast te houden aan glutenvrije verpakkingen.

De betere chip

The Better Chip maakt vijf smaken klassieke tortillachips- Spinazie , Boerenkool, Jalapeño, Bietenbloemkool en Zoete Aardappel Weegbree.

Alle chips worden gemaakt in faciliteiten die glutenvrij zijn gecertificeerd door de Glutenvrije Certificeringsorganisatie (GFCO), zijn geverifieerde niet-GMO en zijn gemaakt met boerderijverse groenten. Zoek ze op Amazon en in geselecteerde supermarkten.

Cabo Chips

Dit in Californië gevestigde bedrijf produceert handgemaakte tortillachips die zijn geïnspireerd op Baja, Mexico, en ook niet-GMO zijn en gemaakt met volledig natuurlijke ingrediënten. Alle vier de smaken van Cabo Chips – Original, Blue Corn, Elote en Thin &Crispy – zijn gelabeld als glutenvrij.

Eten moet goede tortillachips smaken

Food Should Taste Good maakt een verscheidenheid aan echt interessante tortillachipsmaken, waaronder Guacamole, Cheddar, Jalapeño en Kimchi. De faciliteiten van het bedrijf (die ook glutenvrije aardappelchips en glutenvrije meergranenchips maken) zijn gecertificeerd glutenvrij gluten door de GFCO.

Frito-Lay Tortilla Chips

Frito-Lay publiceert nu een lijst met producten die minder dan 20 delen per miljoen gluten bevatten. De lijst bevat tal van glutenvrije tortillachip- en maïschipopties.

Veel Tostitos-producten, waaronder Simply Organic Yellow Corn Chips en Simply Organic Blue Corn Chips, worden als glutenvrij beschouwd. Dat geldt ook voor sommige Cheetos, Doritos Simply Organic White Cheddar Flavored Tortilla Chips, Frito’s Original Corn Chips en Frito’s Scoops! Corn Chips, en een paar Santitas producten.

Wees voorzichtig bij de aankoop van Frito-Lay producten als u gevoelig bent voor kruisbesmetting. Volgens de website van het bedrijf worden sommige producten “geproduceerd op dezelfde lijn als onze producten die gluten bevatten. Hoewel de lijnen tussen partijen worden gewassen, kan er een klein residu op de lijnen achterblijven. Personen die extreem gevoelig zijn, kunnen worden getroffen.”

Tuin van Eatin’ Tortilla Chips

Garden of Eatin’, een merk van de Hain Celestial Group, maakt verschillende soorten maïschips en graanvrije tortillachips gemaakt van biologische cassave. De meeste zijn nu glutenvrij gelabeld, wat betekent dat ze voldoen aan de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) -norm van minder dan 20 delen per miljoen gluten.

De meeste of alle worden geproduceerd in een fabriek die ook glutenbevattende producten verwerkt, waaronder de gerst- en tarwebevattende meergranenchips van Garden of Eatin. Volgens de website van Garden of Eatin zijn de producten niet getest op gluten, inclusief producten die zijn gelabeld als glutenvrij.

Het bedrijf stelt een grondige beoordeling van de ingrediëntenlijst van het product voor voordat u koopt om er zeker van te zijn dat het de juiste keuze voor u is. Uw veiligste gok is om altijd een product te kiezen met een “glutenvrij” logo.

Waterkoker Merk Tortilla Chips

Kettle is glutenvrij gecertificeerd door de GFCO, wat betekent dat de faciliteiten worden geïnspecteerd om te voldoen aan glutenvrije normen. Sommige producten van Kettle Brand bevatten echter sporenhoeveelheden zuivel. Het bedrijf stelt dat het zijn lijnen na elke smaakrun grondig reinigt, maar er is nog steeds potentieel voor kruisbesmetting.

Eind juli Tortilla Chips

Dit bedrijf is ook glutenvrij gecertificeerd door de GFCO en labelt al zijn tortillachips – inclusief de meergranenvariëteiten – als gecertificeerd glutenvrij. De tortillachips van eind juli zijn ook biologisch en komen binnen een verscheidenheid aan smaken, waaronder zeezout, Jalapeño Lime, Nacho Cheese, Mexican Street Corn en Garden Ranch.

Mission Foods Tortilla Chips

Mission Foods maïstortillachips zijn gemaakt met 100% maïsmasameel en zijn gecertificeerd glutenvrij door de GFCO. Ze worden echter geproduceerd in een fabriek die ook tarwetortillaproducten verwerkt, volgens de website van Mission.

Veel betere Tortilla Chips

Way Better Snacks ontkiemt zijn graaningrediënten voordat ze worden gebruikt om tortillachips te maken, waarvan het bedrijf zegt dat het helpt om de voedingsstoffen in de maïs en andere granen die het gebruikt te ontgrendelen en ze gemakkelijker te verteren maakt.

Alle producten van het bedrijf (met uitzondering van de Gekiemde gerstcrackers) zijn glutenvrij gecertificeerd door de GFCO, wat betekent dat ze minder dan 10 delen per miljoen gluten bevatten. Ze worden ook geproduceerd op speciale glutenvrije lijnen.

Corn tortilla chip smaken omvatten Heirloom Blue Corn, Chipotle Barbeque Purple Sweet Potato, Avocado Ranch, Spicy Sriracha, Roasted Poblano &Lime en Black Bean &Roasted Garlic. Way Better tortillachips zijn te koop op Amazon of in geselecteerde supermarkten.

Utz’s Tortiyahs! Tortilla Chips

Utz, dat verschillende soorten maïstortillachipproducten maakt, biedt een selectie glutenvrije opties. Alle vier de variëteiten van Utz’s lijn tortillachips, “Tortiyahs!”, zijn glutenvrij gelabeld.

Hoewel ze niet glutenvrij gecertificeerd zijn, geeft de etikettering aan dat het voldoet aan de FDA-norm van minder dan 20 ppm gluten. Utz beweert ook transparant te zijn over de ingrediënten op de etiketten van al haar producten.

De chips van Utz worden vervaardigd in een faciliteit die ook producten maakt die pinda’s en noten bevatten , wat iets is om op te letten als je een notenallergie of gevoeligheid hebt.

Een woord van bodymindspirit

Kruisbesmetting van gluteningrediënten in andere producten kan een veel voorkomend geval zijn waarin pure maïstortillachips niet als volledig glutenvrij worden beschouwd, zelfs als de glutenvrije etikettering voldoet aan de FDA-norm van minder dan 20 ppm.

Het is het beste om die merken te vermijden als u bijzonder gevoelig bent voor sporengluten en kruisbesmetting. Kies bij twijfel altijd voor een merk met het officiële label “Gecertificeerd glutenvrij” van de GFCO om ervoor te zorgen dat u een product consumeert dat lager is dan 10 ppm.

Bovendien wilt u misschien maïstortillachips vermijden die in restaurants worden geserveerd. Deze worden vaak gebakken in een friteuse die wordt gedeeld met andere items die zijn bedekt met tarwebloem. Als een restaurant u verzekert dat het een speciale glutenvrije friteuse gebruikt (sommige doen dat), dan zijn de chips veilig voor u om van te genieten.

Om er zeker van te zijn dat u glutenvrije tortillachips koopt, is het het beste om altijd vast te houden aan glutenvrije verpakkingen.

De chips van Utz worden vervaardigd in een faciliteit die ook producten maakt die pinda’s en noten bevatten , wat iets is om op te letten als je een notenallergie of gevoeligheid hebt.