Barbados Cherry Nutrition Feiten en voordelen voor de gezondheid

Barbados Cherry Nutrition Feiten en voordelen voor de gezondheid
Rauwe, verse Barbados kersen

Gilnature / iStock / Getty Images Plus


Barbados-kersen zijn een tropische vrucht afkomstig uit het Caribisch gebied en Zuid-Amerika. Ook bekend als Acerola-kers of -bes, vindt u ze in overvloed op de Bahama’s en Bermuda. Deze vrucht groeit aan een grote struik of boom met een korte stam. Elke boom produceert tot 62 pond kersen die een zoet-tot-scherp smaakprofiel bieden.

De vrucht zelf groeit in een brede vorm wanneer het klaar is om te oogsten. Elke kers heeft een felrode, dunne schil en zit boordevol sap. Je kunt ze rauw eten, maar veel hebben een zure smaak.

Vanwege hun intense rode kleur worden Barbados-kersen vaak gebruikt in gelei en jam; alcoholische dranken zoals wijn; desserts zoals ijsjes, taarten en ijslolly’s; Stroop; en sauzen. Barbados-kersen bevatten weinig calorieën en bevatten een van de hoogste concentraties vitamine C voor alle plantaardige vruchten ter wereld.

Barbados Cherry Nutrition Feiten

Een portie van één kopje (98 g) Barbados-kers levert 31,4 calorieën, 0,4 g eiwit, 7,5 g koolhydraten en 0,3 g vet. De kersen zijn ook een uitstekende bron van vitamine C. De voedingswaarde-informatie wordt verstrekt door de USDA.

 • Calorieën: 31.4
 • Vet: 0,3 g
 • Natrium: 6,9 mg
 • Koolhydraten: 7,5 g
 • Vezel: 1g
 • Eiwit: 0,4 g
 • Ascorbinezuur: 1650 mg

Koolhydraten

Een kopje Barbados-kersen biedt slechts 7,5 gram koolhydraten. De vrucht biedt geen significante dosis voedingsvezels (1 gram per portie van 1 kopje). Als u geïnteresseerd bent in het verhogen van uw vezelinname met fruit, moet u kijken om fruit met een hoger vezelgehalte aan uw dieet toe te voegen, zoals frambozen, peren en sinaasappels.

De USDA geeft geen gegevens over de hoeveelheid natuurlijk voorkomende suikers in Barbados-kersen.

Vetten

Barbados-kersen bevatten geen significante hoeveelheid vet. Een portie van één kopje levert slechts 0,3 gram.

Eiwit

Deze vrucht biedt geen significante hoeveelheid eiwit. Je krijgt minder dan één gram (0,4 gram) in een portie van één kopje.

Vitaminen en Mineralen

Deze vrucht biedt een grote dosis vitamine C. Een enkele portie levert maar liefst 1650 mg op. De dagelijkse waarde (DV) ingesteld door de Amerikaanse Food and Drug Administration beveelt aan dat u 90 mg per dag consumeert.

Barbados-kers biedt ook wat vitamine A (37,2mcg of 4% van de DV), 0,06 mg riboflavine (4,6% van de DV), 0,4 mg niacine (of 2,5% van ADH), 0,02 mg thiamine (1,6% van de DV) en kleinere hoeveelheden calcium en ijzer.

Calorieën

Barbados-kersen zijn een caloriearm voedsel en leveren 31,4 calorieën per portie van één kopje (bijna allemaal uit koolhydraten).

Samenvatting

Barbados-kersen, ook wel acerola-kersen genoemd, zijn een vetarme, caloriearme maar ook vezelarme kers die meer vitamine C biedt dan enig ander fruit. Ze bieden geen andere belangrijke vitamines of mineralen.

Gezondheidsvoordelen

U kunt Barbados-kersen zien die in meer dan alleen voedselproducten zijn verwerkt vanwege hun vermeende gezondheids- en welzijnsvoordelen. Je vindt ze bijvoorbeeld in crèmes, lotions en huidverzorgingsproducten, omdat ze behoorlijk populair blijven in de schoonheidsindustrie.

Maar bewezen gezondheidsvoordelen ontbreken. De meeste studies zijn beperkt in omvang en worden uitgevoerd op laboratoriummuizen, niet op mensen.

Beschermt tegen vitamine C-tekort

Vitamine C helpt uw immuunsysteem te optimaliseren, bevordert spier- en collageengroei en helpt bij het vermogen van het lichaam om ijzer te absorberen dat wordt aangetroffen in planten, ook wel niet-heemijzer genoemd.

Acuut vitamine C-tekort leidt na verloop van tijd tot scheurbuik. De eerste symptomen kunnen binnen een maand verschijnen en kunnen vermoeidheid, malaise en ontsteking van het tandvlees omvatten.

Studies hebben aangetoond dat de vitamine C in acerola beter wordt opgenomen in het menselijk lichaam dan het synthetische ascorbinezuur, dus supplementen gemaakt van de fruit- en acerola-fruitconcentraten kunnen een aantrekkelijk alternatief zijn voor mensen met vitamine C-tekort.

Kan helpen bij obesitaspreventie

Ongeveer 42,4% volwassenen wordt als zwaarlijvig beschouwd, volgens gegevens verzameld door de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention in 2017 tot en met 2018. Obesitas-gerelateerde aandoeningen omvatten hartaandoeningen, beroertes, diabetes type 2 en bepaalde soorten kanker. Deze zijnbehoren tot de belangrijkste oorzaken van vermijdbare, voortijdige sterfte.

In een studie uit 2017, gepubliceerd in Molecular Neurobiology, keerde acerola een deel van de stofwisselingsdisfunctie om die werd veroorzaakt door obesitas bij muizen. Er zijn echter meer studies bij mensen nodig om te concluderen dat acerolasap helpt bij obesitas.

Kan de gezondheid van de lever ondersteunen

In een studie uit 2013 kregen laboratoriummuizen plantenextracten van Barbados-kers. Onderzoekers bestudeerden vervolgens het potentieel van het vruchtensap om te beschermen tegen oxidatieve schade door door alcohol veroorzaakte stress. Onderzoekers ontdekten dat acerolasap in staat was om leverschade veroorzaakt door alcohol bij muizen te voorkomen.

In een andere studie uit 2020, uitgevoerd bij muizen met niet-alcoholische leververvetting, verbeterde acerola het lipidenmetabolisme en de mitochondriale functie terwijl ontstekingen en oxidatieve stress werden verminderd. Er moeten echter meer studies bij mensen worden gedaan om eventuele gezondheidsvoordelen te bevestigen.

Kan huidpigmentatieproblemen bestrijden

In een onderzoek uit 2017 onderdrukte acerolasap de door UVB geïnduceerde huidpigmentatie bij laboratoriummuizen door de genen te verminderen die huidverdonkering veroorzaken. Maar nogmaals, alleen omdat dit voordeel werd gevonden in beperkte omstandigheden bij muizen, betekent niet dat het voordeel zich uitstrekt tot mensen.

Allergieën

Meldingen van allergie voor Barbados-kersen zijn uiterst beperkt en gerelateerd aan een oraal allergiesyndroom.

Er is een gepubliceerd rapport van een allergische reactie op appelsap dat acerola-extract bevatte. De patiënt ontwikkelde een uitslag met roodheid van de huid, jeuk, ademhalingsmoeilijkheden en tachycardie vijf minuten na het drinken van het glas sap.

Als u symptomen ervaart zoals jeukende mond, schrale keel, zwelling rond de mond of lippen, of jeukende oren na het eten van rauwe groenten en fruit, plan dan een afspraak met een allergoloog om te bepalen of u het orale allergiesyndroom heeft.

Bijwerkingen

Het consumeren van te veel vitamine C kan voor sommige mensen schadelijk zijn. Volgens de National Institutes of Health kunt u diarree, misselijkheid en maagkrampen ervaren als u te veel neemt. Hoge doses vitamine C kunnen ook de ijzerstapeling verergeren en lichaamsweefsels beschadigen bij mensen met een aandoening die hemochromatose wordt genoemd.

De dagelijkse bovengrenzen voor vitamine C voor volwassenen is 2000 mg per dag. Dit omvat innames uit alle bronnen, inclusief voedingsmiddelen en dranken. De limieten zijn lager voor kinderen en tieners.

Wanneer het het beste is

Acerola- of Barbados-kersen worden in de volle zon geteeld en geoogst in de late zomer wanneer ze felrood worden en enigszins zacht aanvoelen.

Opslag en voedselveiligheid

Je moet Barbados-kersen kort na het oogsten eten, omdat ze binnen drie tot vijf dagen beginnen af te breken en veel van hun voedingswaarde verliezen. Zodra je ze in huis hebt, was je ze in koud water, giet je ze af en droog je ze af met een papieren handdoek voordat je gaat eten.

Het invriezen van de kersen kan helpen bij het bewaren als je ze niet meteen kunt eten. Je kunt het fruit ook sappen en vervolgens het sap invriezen.

Hoe zich voor te bereiden

Barbados-kersen hebben een nogal zure smaak, dus het toevoegen ervan aan recepten kan dit verminderen. Probeer ze in smoothies te doen, laat ze op je havermout vallen en maak ze de ster van desserts zoals taart of parfaits. Je kunt ze gebruiken naast of in plaats van meer bekende kersen.

 • Calorieën: 31.4
 • Vet: 0,3 g
 • Natrium: 6,9 mg
 • Koolhydraten: 7,5 g
 • Vezel: 1g
 • Eiwit: 0,4 g
 • Ascorbinezuur: 1650 mg

Barbados-kersen, ook wel acerola-kersen genoemd, zijn een vetarme, caloriearme maar ook vezelarme kers die meer vitamine C biedt dan enig ander fruit. Ze bieden geen andere belangrijke vitamines of mineralen.