Aragoniet Blauw werking & spirituele betekenis

Aragoniet Blauw: Een Complete Gids

Aragoniet blauw is een prachtig mineraal dat voornamelijk bestaat uit calciumcarbonaat en in de natuur voorkomt in de vorm van kristallen, clusters en stalactieten. Het is een van de meest populaire edelstenen ter wereld vanwege de vele voordelen die het biedt. In deze uitgebreide gids gaan we in op alles wat je moet weten over aragoniet blauw, van de geschiedenis en oorsprong tot de genezende eigenschappen en meer.

Geschiedenis en oorsprong van aragoniet blauw

Aragoniet blauw is een mineraal dat voor het eerst werd ontdekt in de Aragon-regio van Spanje, vandaar de naam. Het werd voor het eerst beschreven in 1797 door de Franse mineraloog Abraham Werner. Het mineraal werd later ontdekt in andere delen van de wereld, waaronder Mexico, Marokko, Australië en de Verenigde Staten.

Aragoniet blauw is een type aragoniet en heeft een blauwe kleur vanwege de aanwezigheid van sporen van koper. De kleur kan variëren van lichtblauw tot donkerblauw en kan soms groene of witte tinten hebben. Het wordt vaak gebruikt in sieraden en decoratieve voorwerpen vanwege de mooie kleur en de helderheid van de kristallen.

Geneeskrachtige eigenschappen van aragoniet blauw

Aragoniet blauw heeft veel genezende eigenschappen en wordt vaak gebruikt in alternatieve geneeskunde. Het kan worden gebruikt om het lichaam te helen op zowel fysiek als emotioneel niveau.

Fysieke genezing: Aragoniet blauw kan worden gebruikt om verschillende fysieke aandoeningen te behandelen. Het kan helpen bij het versterken van het skelet, het verbeteren van de spijsvertering en het verminderen van allergieën en astma. Het kan ook helpen bij het verlichten van pijn en het verbeteren van de bloedsomloop.

Emotionele genezing: Aragoniet blauw kan worden gebruikt om emotionele problemen te behandelen, zoals stress, angst en depressie. Het kan helpen om de geest te kalmeren en een gevoel van rust en kalmte te bevorderen. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de communicatie en het bevorderen van een gevoel van verbondenheid met anderen.

Hoe aragoniet blauw te gebruiken

Aragoniet blauw kan op verschillende manieren worden gebruikt om de genezende eigenschappen te benutten. Het kan worden gedragen als sieraden, zoals armbanden, kettingen en oorbellen. Het kan ook worden gebruikt als decoratief element in het huis, zoals kristallen, beeldjes en lampen.

Het is ook mogelijk om aragoniet blauw te gebruiken in meditatie en andere spirituele praktijken. Het kan worden vastgehouden tijdens meditatie of op het lichaam worden geplaatst om de genezende energie te voelen.

FAQ’s over aragoniet blauw

1. Is aragoniet blauw zeldzaam?
A: Aragoniet blauw is relatief zeldzaam en wordt vaak gevonden in kristalvorm.

2. Kan aragoniet blauw worden gereinigd?
A: Ja, aragoniet blauw kan worden gereinigd met behulp van verschillende methoden, waaronder water, zout en rook.

3. Wat zijn enkele andere namen voor aragoniet blauw?
A: Andere namen voor aragoniet blauw zijn blauwe aragoniet, blauwe calciet en aragonietkristal.

4. Wat is de hardheid van aragoniet blauw?
A: Aragoniet blauw heeft een hardheid van 3,5 tot 4 op de schaal van Mohs.

5. Kan aragoniet blauw worden gebruikt in elixers?
A: Ja, aragoniet blauw kan worden gebruikt in elixers door het mineraal in water te plaatsen en het vervolgens te drinken.

Conclusie

Aragoniet blauw is een prachtig mineraal met veel genezende eigenschappen. Het kan worden gebruikt voor fysieke en emotionele genezing en kan op verschillende manieren worden gebruikt, zoals sieraden en decoratieve voorwerpen. Door aragoniet blauw te gebruiken, kun je een gevoel van rust en kalmte bevorderen en de genezende energie van het mineraal benutten.