Alles wat u moet weten over groepslopen

Alles wat u moet weten over groepslopen
Gesynchroniseerde groep
svetikd / Getty Afbeeldingen

Hardlopen wordt vaak gezien als een solosport, maar je mist het als je altijd alleen de weg op gaat. Groepslopen kan je atletische ervaring verbeteren.

Wat is groepstraining?

Groepslopen is gewoon georganiseerde training, meestal georganiseerd door een lokale trainingsvereniging, hardloopwinkel of gezondheidsclub. Trainingsgroepen kunnen één keer per week of meerdere keren per week samenkomen voor een verscheidenheid aan hardloopgerelateerde trainingen.

Meestal zijn hardlopers van alle niveaus welkom, hoewel je waarschijnlijk wordt gegroepeerd op basis van je hardlooptempo. Er kunnen bijvoorbeeld verschillende subgroepen binnen een grote groep zijn, zodat degenen die een mijl van 10 minuten lopen, geen gelijke tred hoeven te houden met degenen die een mijl van 6 minuten lopen.

Soorten hardloopgroepen

Er zijn verschillende soorten hardloopgroepen. Sommige trainingsgroepen zijn georganiseerd rond een specifiek doel. Degenen die een marathon lopen, kunnen bijvoorbeeld samenkomen voor wekelijkse lange runs om zich voor te bereiden op hun evenement. Maar er zijn ook andere groepen voor atleten die deelnemen aan 10K’s, 10 mijl en halve marathon evenementen. En er zijn baangroepen voor hardlopers die deelnemen aan sprintafstandsevenementen.

Als je niet deelneemt aan hardloopevenementen, zijn er ook hardloopgroepen voor mensen die gewoon genieten van de sport hardlopen. Over het algemeen omvatten deze groepen hardlooptrainingen samen met andere sociale functies. Er zijn ook hardloopgroepen aangesloten bij liefdadigheidsorganisaties, zoals Het Team In Training (TNT) van Leukemia &Lymphoma.

Groepsloopetiquette

Ongeacht het type groep waar je lid van wordt, zijn er bepaalde regels van de weg die je moet volgen om je ervaring – en de ervaring van je medelopers – aangenamer te maken.

Laat eerst je koptelefoon thuis. Ga tijdens de training in gesprek met je medelopers. Wees niet bang om gesprekken te beginnen. Je kunt bijvoorbeeld vragen stellen over aankomende hardloopevenementen of eerdere hardloopervaringen. Positieve en vriendelijke gesprekken zullen de tijd voorbij laten vliegen, vooral op lange runs.

Volg vervolgens altijd de verkeersregels. Blijf aan de rechterkant van de weg, steek drukke straten over met het verkeerssignaal en probeer niet meer dan twee keer te rennen om auto’s en fietsers te laten passeren. Ren altijd tegen het verkeer in, zodat je tegenliggers en vrachtwagens kunt zien.

Voer ook uit met uw groep. Hoewel deze regel misschien voor de hand liggend lijkt, kunnen er momenten zijn waarop je het gevoel hebt dat je je wilt afscheiden van het peloton en vooruit wilt rennen of achter de anderen wilt vallen. Zorg ervoor dat je de juiste tempogroep kiest en blijf bij de anderen om de ervaring te verbeteren.

Tot slot, respecteer je medelopers als ze moeten spugen, je neus snuiten of gas geven. Ga naar de zijkant of achterkant van het pakket, zodat anderen niet worden beïnvloed door uw begrijpelijke maar minder dan wenselijke lichaamsfuncties.

Voordelen van Group Running

Het maakt niet uit wat voor soort hardloopgroep je kiest. Je kunt verwachten dat je geniet van een breed scala aan voordelen van de ervaring van hardlopen met anderen die je liefde voor de sport delen.

Veiligere trainingen

Het is natuurlijk veel veiliger om in paren of met een groep te rennen. Het is moeilijk om te verdwalen als je met een groep bent en zelfs als je een verkeerde afslag neemt, heb je elkaar om erachter te komen hoe je je weg kunt vinden.

Wanneer je met een groep loopt, hoef je minder snel naar muziek te luisteren, wat betekent dat je niet wordt afgeleid of geen auto’s of andere gevaren kunt horen. En als iemand in de groep gewond of ziek raakt, is er altijd iemand om te helpen. Potentiële aanvallers hebben ook meer kans om een eenzame loper te raken dan dat ze een groep zijn.

Creatieve stimulatie

Sommige mensen geven er de voorkeur aan om alleen te rennen, zodat ze hun gedachten kunnen ordenen en wat kunnen brainstormen. Maar hardlopen in een groep kan je creatieve sappen zelfs meer laten stromen dan solo rennen, omdat je in staat bent om ideeën van andere mensen te weerkaatsen en hen om feedback te vragen over een project of probleem dat je aan het uitwerken bent.

Verhoogde motivatie

Met groepslopen krijg je je eigen persoonlijke juichploeg. Leden van hardloopclubs en teams wroeten elkaar tijdens wedstrijden en steunen elkaar tijdens lange runs.

Je zult ook meer gemotiveerd zijn om bij je training te blijven, omdat jij en je hardlooppartners elkaar verantwoordelijk zullen houden. Het is moeilijker om een training af te blazen als je weet dat je teamgenoten verwachten dat je komt opdagen.

Verbeterde prestaties

Laten we eerlijk zijn: iedereen gedijt bij een beetje gezonde concurrentie. Wanneer je met anderen loopt die je aanmoedigen om sneller en harder te rennen, is het gemakkelijker om het naar een hoger niveau te tillen. Wanneer je alleen loopt, kun je in de verleiding komen om je training in te korten, maar proberen bij te blijven met hardloopmaatjes moedigt je aan om die extra heuvelherhaling te doen.

Carrière voordelen

Hoewel sommige deals op de golfbaan worden gesloten, hebben er ook veel belangrijke zakelijke gesprekken plaatsgevonden tussen hardlopers op de weg. Hardlopen met collega’s, klanten of zelfs je baas is een geweldige manier om te netwerken en je professionele relaties op te bouwen.

Ook is het ontmoeten van nieuwe mensen door te rennen ook een geweldige manier om je professionele kringen uit te breiden en mogelijk een nieuwe baan te vinden, nieuwe contacten te leggen of meer te weten te komen over andere zakelijke kansen.

Verminderde verveling

Het is moeilijk om je te vervelen als je met anderen loopt. Je hebt ook meer kans om nieuwe hardlooproutes te verkennen wanneer je met een groep loopt, wat je runs zeker interessanter zal maken.

Gemeenschapszin

Hardlopen met een groep geeft je een ongelooflijk gevoel van gemeenschap. Of je nu samen racet, vrijwilligerswerk doet bij een race of je teamgenoten aanmoedigt, het is leuk en lonend om verbonden te zijn met gelijkgestemde mensen en deel uit te maken van iets dat groter is dan jij. Hardlopers kunnen zich echt tot elkaar verhouden en ondersteunen elkaar door loopproblemen (niet-hardloop)problemen en triomfen.

Uitgebreide sociale kring

Iedereen die met een groep heeft gelopen, weet dat het een geweldige kans is om mensen met dezelfde interesses te leren kennen. Veel mensen hebben hun echtgenoot, partner of goede vrienden ontmoet via een hardloopgroep of club. Sommige hardlopers reizen uiteindelijk naar bestemmingsraces met vrienden die ze hebben ontmoet in hardloopclubs of hardloopprogramma’s voor goede doelen.

Nadelen van Group Running

Hoewel deze voordelen voor groepslopen aanzienlijk zijn, zijn er enkele nadelen aan dit type training.

Uw groep heeft bijvoorbeeld waarschijnlijk niet veel flexibiliteit op het gebied van planning. Typische trainingstijden zijn vroeg in de ochtend en vroeg in de avond. Als je schema regelmatig verandert en je vaak trainingen moet overslaan, dan is groepstraining misschien niet iets voor jou.

Ook kun je goede redenen hebben om alleen te rennen. Sommige mensen hebben de ervaring van eenzaamheid nodig die solo lopen mogelijk maakt. Als je werk bijvoorbeeld vereist dat je de hele dag actief bezig bent met gesprekken, heb je aan het einde van de dag misschien wat rustige tijd nodig.

Een woord van bodymindspirit

Groepstraining is niet voor iedereen, maar het is slim om het eens te proberen als je het nog nooit eerder hebt geprobeerd. De voordelen zijn talrijk en misschien merk je dat je het leuker vindt dan je verwacht. Neem de tijd om de juiste groep voor jou te vinden en maak contact met de teamleider of coach op je eerste dag. Je zult waarschijnlijk nieuwe vrienden maken en nieuwe vaardigheden opdoen om je liefde voor hardlopen te vergroten.

Voer ook uit met uw groep. Hoewel deze regel misschien voor de hand liggend lijkt, kunnen er momenten zijn waarop je het gevoel hebt dat je je wilt afscheiden van het peloton en vooruit wilt rennen of achter de anderen wilt vallen. Zorg ervoor dat je de juiste tempogroep kiest en blijf bij de anderen om de ervaring te verbeteren.