Aas van Pentakels Tarotkaart Betekenis

Aas van Pentakels Tarotkaart Betekenis

Als de Aas van Pentakels is een onderdeel van je tarot spread, je hebt geluk! Afgebeeld als een hand die uit een wolk komt met een gouden munt, vertegenwoordigt de Aas van Pentakels zowel geluk als een nieuw begin.

Pentakels zijn meestal verbonden met de materiële wereld. Deze aas vertegenwoordigt echter algemene welvaart en nieuwe kansen op elk gebied van het leven.

Aas van Pentakels Trefwoorden

Voordat we dieper ingaan op de rechtopstaande en omgekeerde Aas van Pentakels kaart betekenis, en de verbinding met liefde, werk en leven, hieronder is een kort overzicht van de belangrijkste woorden verbonden aan deze Minor Arcana hofkaart.

Rechtop Nieuw begin, welvaart, winst, stabiliteit, overvloed
Omgekeerd Negativiteit, uitstelgedrag, frustratie, slechte planning
Ja of nee Ja
Element Aarde
Planeet Saturnus
Astrologisch teken Steenbok

Aas van Pentakels Tarotkaart Beschrijving

Je kunt intuïtief veel winnen aan een tarotkaart door simpelweg te kijken naar de afbeeldingen die erin staan. Om de tarotkaart van de Aas van Pentakels volledig te begrijpen, zullen we daarom eerst de illustratie, de kleuren en de symboliek bekijken.

aas van pentakels tarotkaart

Het gezicht van de Aas van Pentakels tarotkaart heeft wat lijkt op twee afzonderlijke scènes. De bodem toont een weelderige tuin met een bloeiende boog. De beelden vertegenwoordigen overvloed en een goede opbrengst en overbruggen de kloof tussen de fysieke wereld en de dingen daarbuiten.

Niets ontbreekt hier en de beeldspraak vertelt je dat het nu tijd is om verder te gaan met je ambities, qua geld en carrière.

De bovenste helft van de kaart bevat een gecupte palm met een gouden munt met een vijfpuntige ster (pentagram) erop gegraveerd. Komend uit een wolk (net als de Azen van de andere pakken), lijkt de hand te schitteren als hij zijn fortuin biedt.

Omdat het pentagram de vier basiselementen aarde, vuur, lucht en water vertegenwoordigt, evenals de geest, lijkt de magische hand veel meer te bieden dan financieel gewin. Om deze reden vertegenwoordigt de Aas van Pentakels holistische welvaart.

Aas van Pentakels Tarot Betekenis

De Aas van Pentakels In het rechtopstaande positie vaak is het een meevaller. Als deze kaart deel uitmaakte van je tarotverspreiding, of het nu gaat om geld, liefde, gezondheid of carrière, wees dan bereid om je ultieme verlangens te manifesteren.

Houd er echter rekening mee dat de Aas van Pentakels ook een kaart is van
geaardheid en stabiliteit. Dus net als elk zaadje dat je ontvangt, moet je
geef water en koester je geschenk. Wanneer deze kaart arriveert, bereid je dan voor om te lopen
de weg naar succes die zich aandient.

Geld en
Carrière betekenis

Veel mensen
zie de Aas van Pentakels in de rechtopstaande positie als een ‘loterijkaart’.
De essentie is echter veel meer dan dat. Deze aas is representatief voor een
groen licht, waardoor u groen licht krijgt voor uw plannen, vooral die
verbonden met de fysieke wereld.

Meer dan wat dan ook is deze Minor Arcana-aas verbonden met financiële kansen. Of het nu gaat om een nieuw bedrijf, het begin van een carrière, een investeringsmogelijkheid of een erfenis van tante Stella, de hand in de lucht biedt u financiële stabiliteit.

Overweeg je om een huis te bouwen? Misschien wilt u terrein winnen voor een nieuw klein bedrijf? Deze Pentakels kaart zegt dat het voor het oprapen ligt als je bereid bent om uit te reiken en het te ontvangen.

Liefde en
Relaties Betekenis

Hoewel niet algemeen geassocieerd met liefdede Aas van Pentakels rechtop moet positief worden geïnterpreteerd in relatiemetingen. Meestal vertegenwoordigt het een nieuwe liefde en een nieuwe start met een persoon die stabiliteit zal bieden.

Deze persoon komt misschien niet in je leven als een ridder (of prinses) in een glimmend harnas. Toch zal het gevoel van veiligheid dat hij of zij zal brengen een verademing zijn en precies wat je nodig hebt.

Als je al getrouwd bent of een vaste relatie hebt, staat een nieuw begin nog op het randje. Je kunt een positieve verschuiving in je unie verwachten, een versterkte band en mogelijk een nieuw bedrijf of een gecombineerde onderneming om je twee aan elkaar te binden. Als je hebt overwogen om je relatie naar een hoger niveau te tillen, is deze kaart een goed voorteken.

Gezondheid
en Spiritualiteit

Omdat het holistische verbeteringen vertegenwoordigt, is de Aas van Pentakels kan ook verbeterde mentale en fysieke sterke punten. Als je hebt willen afvallen, beginnen met mediteren of een 5k willen rennen, is dit het moment. Hetzelfde geldt voor spirituele oefeningen. Wat je ook begint met de zegen van de Aas van Pentakel zal zeker voorspoedig zijn.

Omgekeerde Aas van Pentakels

In deze paragraaf zullen we wat meer praten over wat het betekent als je de Aas van Pentakels tarotkaart in de omgekeerde positie hebt getrokken.

aas van pentakels omgekeerd

Lezers krimpen vaak ineen bij het zien van de omgekeerde Aas van Pentakels, vooral in een lezing gericht op geld en carrière. Het is waar, deze aas in omgekeerde richting is er een van waarschuwing.

Men kan er echter nog steeds waardevolle lessen uit trekken. Je kunt de Aas van Pentakels omgekeerd zien als een rood licht, dat je vraagt om te stoppen waar je bent en serieus te kijken waar je naartoe gaat voordat je verder gaat.

Als u te veel hebt uitgegeven, geld hebt gestoken in risicovolle beleggingen of bent verslapt bij het sparen, trap dan op uw rem.

Hoewel het niet altijd financieel onheil betekent, is de Aas in de omgekeerde positie er een van voorzichtigheid. Vermijd voorlopig grote risico’s of verantwoordelijkheden.

Doe in plaats daarvan rustig aan en concentreer je op planning, het overwinnen van alle onzekerheid en stabieler worden. Dit is niet het moment om een appartement in Mexico te kopen of een weelderige bruiloft te plannen. Het is ook niet het beste om al je spaargeld in een patent te stoppen voor iets dat je hebt uitgevonden.

Als je een relatie of een baan bent kwijtgeraakt, te maken hebt met financiële schaarste, of een spirituele of gezondheidsmissie hebt opgegeven die je bent begonnen, wil de Aas van Pentakels je aandacht vestigen op deze waargenomen mislukking of gemiste kans.

In plaats van het vanuit een negatief standpunt te bekijken, neem je de tijd om na te denken over de geleerde lessen en hoe je van plan bent om vooruit te gaan naar een heldere en overvloedige toekomst.

Aas van Pentakels Ja of Nee

In een ja of nee lezende Aas van Pentakels geeft een definitieve ja! Omdat het de kaart is van een nieuw begin, zijn al je verlangens mogelijk met deze aas.

Zorg ervoor dat je je voorbereidt door middel van een goede planning en laat eventuele negativiteit los. Je moet je volledig concentreren om alle voordelen te ontvangen die de aas te bieden heeft.

Aas van Pentakels en Astrologie

Het Pak van Pentakels wordt geassocieerd met de aardetekens: Steenbok, Stier en Maagd.

Azen kunnen worden gezien als vertegenwoordigers van de Kardinale Tekens. De Kardinaaltekens worden beschouwd als initiators omdat ze de deur openen naar het nieuwe seizoen dat zich in hun tijd afspeelt.

Zo kunnen de Azen worden geassocieerd met de vier richtingen, vier elementen en de vier seizoenen; elk is verbonden met een specifiek kardinaalteken van de dierenriem. Als zodanig kan de Aas van Pentakels worden geassocieerd met Steenbok en Winter. Steenbok wordt geregeerd door de planeet Saturnus.

Belangrijke kaartcombinaties

Een nieuw begin, welvaart, winst, stabiliteit en overvloed worden allemaal belichaamd door de Aas van Pentakels. Ook in combinatie met andere kaarten voorspelt de Aas van Toverstokken een nieuw begin en relaties. Hieronder vind je de belangrijkste Ace of Wands kaartcombinaties.

Aas van Pentakels en de Aas van Staven

Maak je klaar voor een dubbele zegen als de Pentakels Aas wordt gecombineerd met de Aas van Staven! Je staat op het punt om financieel en met je carrière tot bloei te komen. Wanneer deze twee azen samenkomen, zal er overal een nieuw begin opduiken.

Aas van Pentakels en de Aas van Kelken

Je zult jezelf snel in een nieuwe relatie (of een herleefde) bevinden die stabiel en vol liefde zal zijn. Je bent snel klaar om de volgende stap te zetten. Dit paar met de Aas van Kelken suggereert trouwen of samenwonen.

Aas van Pentakels en de Pagina van Pentakels

Dit is het moment om in jezelf te investeren. Welke dromen heb je? Welke interesses zou je kunnen onderzoeken? De Pagina van Pentakels suggereert dat het nieuwe begin dat door de Aas van Pentakels wordt ingeluid er een zou moeten zijn van zelfreflectie en zelfzorg.

Aas van Pentakels en de Strijdwagen

Bereid je voor op reis! In combinatie met de Aas van Pentakels staat de Strijdwagen voor reizen. Het kan ook het belang benadrukken van het hebben van alle reisdocumenten klaar en op een plaats voor bewaring.

Aas van Pentakels en de Duivel

Wees op je hoede voor vervalsing, vooral met betrekking tot zakelijke deals. De combinatie van de Aas met de Duivel vertelt je dat vervalste documenten veel problemen kunnen veroorzaken als je niet waakzaam bent.

Aas van Pentakels Kaarten

De beschrijving van de Aas van Pentakels in dit artikel is based op het Rider-Waite Tarot deck. Maar dat betekent niet dat er geen andere mooie versies van deze Ace zijn. Daarom heb ik enkele van mijn favoriete Azen aan dit artikel toegevoegd.

aas van pentakels moderne manier tarot deck
Moderne manier Tarot Deck nu beschikbaar!

Aas van Pentakels in een tarotlezing

Dat is alles voor de Aas van Pentakels tarotkaart betekenis! Hopelijk, zoals deze kaart voorspelt, zullen je ultieme verlangens zich manifesteren! Laat alle negativiteit los en bereid je voor door middel van een goede planning. Een Dankbaarheidsdagboek is misschien een goed idee om positiviteit in je leven uit te nodigen!

Ben jij een Tarot beginner? Leer tarot lezen in deze Tarot Beginners Gids of ga aan de slag met onze tarot mini-cursus door je in te schrijven voor onze tarot nieuwsbrief!