7 trainingstips die gewichtsverlies gemakkelijker maken

7 trainingstips die gewichtsverlies gemakkelijker maken
Familie wandelen in bossen

Hero Images / Getty Images

  • Wanneer te beginnen met trainen
  • Niet-lichaamsbeweging
  • Uw trainingen kiezen
  • Zijn workouttrends belangrijk?
  • Uw trainingen variëren
  • Hoe het metabolisme te stimuleren

Heb je een doel gesteld om af te vallen? Als dat zo is, bent u misschien klaar om een dieet en trainingsprogramma voor gewichtsverlies te starten. Dat is tenslotte wat gewichtsverliesexperts aanbevelen, toch?

Niet per se. In sommige gevallen kan het starten van een dieet en trainingsprogramma tegelijkertijd u voorbereiden op falen. In plaats van te proberen alles in één keer te veranderen, probeer je stap voor stap een plan voor gewichtsverlies te maken. Volg deze tips om een slimmer programma voor gewichtsverlies op te zetten dat voor u werkt. Het nemen van een duurzame en methodische aanpak kan gewichtsverlies resultaten opleveren die blijvend zijn.

Wanneer moet je beginnen met sporten?

Wanneer u voor het eerst met een dieet begint, is het niet altijd nodig om helemaal in het begin te oefenen, vooral als u veel meer calorieën snijdt dan vroeger. Het verminderen van calorieën kan vermoeidheid veroorzaken wanneer u voor het eerst uw dieet verandert. Hoewel je natuurlijke methoden kunt proberen om je energie te stimuleren, zul je merken dat je nog steeds te moe bent om te oefenen.

Richt in plaats daarvan al je aandacht op de voedingscomponent. Hoewel zowel dieet als lichaamsbeweging van belang zijn wanneer u wilt afvallen, is het voedingsaspect cruciaal in de vroege stadia. Als je al je energie steekt in het volgen van een gezond, calorie-gecontroleerd dieet aan het begin van je gewichtsverliesprogramma, bereid je jezelf voor op succes op de lange termijn.

Als je begint af te vallen met een gestaag tempo van ongeveer 1-2 pond per week, de resultaten zullen je alleen maar motiveren om de uitdaging van lichaamsbeweging in de komende weken toe te voegen. Concentreer je op gezond eten aan het begin van je dieet en begin dan met sporten zodra je je hebt aangepast aan de caloriereductie.

Waarom niet-lichaamsbeweging belangrijk is

Hoewel je rustig moet gaan sporten, wil je je gebruikelijke dagelijkse activiteiten ook niet verdisconteren. Blijf bezig met NEAT, ook wel bekend als niet-inspanningsactiviteit thermogenese.

NEAT is alle fysieke activiteit die je gedurende de dag doet die niet krachtig genoeg is om als oefening te tellen. U kunt de hond uitlaten, de trap naar uw kantoor nemen, boodschappen uit de winkel naar huis dragen of een korte wandeling maken tijdens uw koffiepauze om calorieën te verbranden door niet-lichaamsbeweging.

Een eenvoudige manier om NEAT te meten is door uw dagelijkse stappen te tellen met een stappenteller of activiteitenmonitor. Begin met het proberen om 10.000 stappen per dag te bereiken. Verhoog vervolgens je doel naar 15.000 of zelfs 20.000 terwijl je uithoudingsvermogen opbouwt.

Welk type training is het beste?

Zodra je energieniveau is aangepast aan je nieuwe dieet en je hebt geleerd om NEAT te maximaliseren, is het tijd om een trainingsprogramma toe te voegen. Een consistent trainingsregime helpt u meer calorieën te verbranden, het gewichtsverliesproces te versnellen en de gezondheid van het hart te verbeteren.

Het is een goed idee om te beginnen met matige lichaamsbeweging en de trainingen met hoge intensiteit op te slaan voor later op de weg. Zelfs matige oefening biedt belangrijke voordelen voor gewichtsverlies, zoals het volgende.

  • VertrouwensboostRegelmatige lichaamsbeweging kan uw geestelijke gezondheid ten goede komen door uw humeur te verbeteren, stress te verlichten en het gevoel van eigenwaarde te vergroten.
  • Blessurepreventie: Een trainingsprogramma dat past bij uw huidige fitnessniveau bereidt uw spieren voor op krachtigere oefeningen, wat ook helpt om blessures te voorkomen.
  • Duurzaamheid: Wanneer je geleidelijk aan een trainingsprogramma opbouwt, bouw je een regelmatige trainingsgewoonte op waar je je leven lang aan zult houden.

Gemakkelijk in oefening met gemakkelijkere trainingen die geleidelijk in intensiteit toenemen in de loop van de tijd. Bewaar de trainingen met hoge intensiteit voor later, zodra je je conditie hebt verhoogd.

Sla de trendy workouts over

De beste trainingen voor gewichtsverlies zijn degene die je consequent doet. Sla de dure, trendy workout rages over en doe de vormen van lichaamsbeweging die het meest geschikt voor je zijn, zolang je ze maar regelmatig doet. Het is handig om activiteiten te kiezen die je echt leuk vindt om ervoor te zorgen dat lichaamsbeweging meer als onderdeel van je levensstijl voelt in plaats van een klusje.

Als gewichtsverlies uw doel is, is consistentie belangrijker dan het type of de intensiteit van de oefening. Je moet streven naar regelmatige trainingen vijf tot zes dagen per week om resultaten te zien. Vergeet niet dat het belangrijk is om één dag per week te rusten om je spieren te laten herstellen en opnieuw op te bouwen.

Natuurlijk zijn er workouts die meer vet verbranden. Je zult merken dat trainingen met hoge intensiteit enkele van de beste vetverbrandende voordelen bieden, zowel tijdens als na het sporten.

Maar trainingen met een hoge intensiteit bieden alleen merkbare voordelen wanneer je ze regelmatig doet. Als je ervoor kiest om fitnesstrends te volgen, zoals spinning, bootcamp of P90X-achtige trainingen, zorg er dan voor dat je de volgende dag rust.

Varieer uw trainingen voor betere resultaten

Variatie is het kruid van het leven , zelfs als het gaat om lichaamsbeweging. Als je het gevoel begint te krijgen dat je trainingsroutine in een sleur raakt en je niet de resultaten van het gewichtsverlies krijgt die je wilt, is het tijd om dingen door elkaar te halen en iets anders te proberen.

Het is het beste om te voorkomen dat je elke dag dezelfde training doet. Richt je in plaats daarvan op verschillende trainingen gedurende de week, zoals drie dagen per week aërobe oefeningen en twee dagen per week krachttraining. Misschien spaar je nog een dag voor flexibiliteitstraining om je schema af te ronden. Hoewel je wilt proberen om trainingen te doen die je leuk vindt, moet je misschien soms ook uit je comfortzone stappen om dingen op te schudden. Probeer anders Stijlen van trainingen om je te helpen betrokken te blijven.

Als je van hardlopen houdt, probeer dan het draaien eens. Als je van yoga houdt, probeer dan Pilates. Als u meestal gewichten heft of loopt, leer dan hoe u een circuittraining kunt doen. Je zult merken dat wanneer je je trainingen verandert, je ook je lichaam begint te veranderen.

Hoe u uw metabolisme kunt stimuleren

Gewichtsverlies- en fitnessexperts raden vaak cardiovasculaire of aërobe oefeningen aan om calorieën te verbranden. Spinning is een aerobe training, stevig wandelen kan een aerobe training zijn en trapklimmachines bieden een aerobe training. Maar het opbouwen van spieren is ook belangrijk.

Sterke spieren verbranden meer calorieën gedurende de dag, wat je metabolisme stimuleert. Vergeet niet dat je niet naar de gewichtsruimte hoeft te gaan om kracht op te bouwen. In feite gebruiken sommige van de meest effectieve krachttrainingsoefeningen alleen lichaamsgewicht.

De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) beveelt krachttraining aan van ten minste 2-3 dagen per week en ten minste 150 minuten per week van matige aërobe activiteit. Voor gewichtsverlies en gewichtsbehoud bevelen sommige experts nog meer aan – minstens 250 minuten lichaamsbeweging per week.

Een woord van bodymindspirit

Uw dieet en voeding moeten de focus zijn van uw gewichtsverliesprogramma in de vroege stadia, maar lichaamsbeweging is belangrijker voor gewichtsbehoud op de lange termijn. Door je te committeren aan een trainingsprogramma waarop je geleidelijk kunt voortbouwen, kun je elke week langzaam je trainingsminuten verhogen om je doelen te bereiken.

Vergeet niet dat lichaamsbeweging belangrijk is voor gewichtsverlies, maar het is ook belangrijk voor een lang leven en gezond ouder worden. Als je actief blijft naarmate je ouder wordt, blijf je ook fit en gezond. Volg een uitgebalanceerd dieet en stel een regelmatige trainingsgewoonte vast waar je je levenslang aan kunt houden om actief, gezond en sterk te blijven.

Gemakkelijk in oefening met gemakkelijkere trainingen die geleidelijk in intensiteit toenemen in de loop van de tijd. Bewaar de trainingen met hoge intensiteit voor later, zodra je je conditie hebt verhoogd.

Als gewichtsverlies uw doel is, is consistentie belangrijker dan het type of de intensiteit van de oefening. Je moet streven naar regelmatige trainingen vijf tot zes dagen per week om resultaten te zien. Vergeet niet dat het belangrijk is om één dag per week te rusten om je spieren te laten herstellen en opnieuw op te bouwen.

De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) beveelt krachttraining aan van ten minste 2-3 dagen per week en ten minste 150 minuten per week van matige aërobe activiteit. Voor gewichtsverlies en gewichtsbehoud bevelen sommige experts nog meer aan – minstens 250 minuten lichaamsbeweging per week.