7 slimme en eenvoudige WW (Weight Watchers) snackideeën

7 slimme en eenvoudige WW (Weight Watchers) snackideeën
Weight Watchers snack ideeën

Dana Hoff / Getty Afbeeldingen

 • Haal het meeste uit uw SmartPoints
 • 7 snackideeën
 • Bevredig snackhonger
 • Eet voor je levensstijl

WW (voorheen bekend als Weight Watchers) snacks zijn een belangrijk onderdeel van het succes van het populaire programma. Wanneer je lid wordt van WW, zijn geen voedingsmiddelen verboden terrein. Voel je vrij om te eten wat je wilt tussen de maaltijden door, zolang je niet over het budget gaat op je totale “punten” voor de dag. Vasthouden aan goedgekeurde WW-snackideeën maakt het gemakkelijker om uw SmartPoints-waarden in lijn te houden, vooral als u net begint.

Haal het meeste uit uw SmartPoints

Bereken bij het volgen van WW SmartPoints voor snacks, maaltijden en dranken. Het is niet nodig om je bezig te houden met extra details zoals vet grammen of calorieën. “Het SmartPoints-plan maakt gezonder eten eenvoudig door complexe voedingsinformatie te vertalen in één eenvoudig getal”, zegt Laura Smith, Product and Food Program Innovation Manager bij WW.

Smith legt uit dat elk lid een dagelijks SmartPoints-doel heeft dat is afgestemd op hun gewicht, lengte, geslacht en leeftijd. “We moedigen leden aan om snacks te plannen die passen in hun dagelijkse SmartPoints-doel.”

De specifieke formule voor het berekenen van SmartPoints-waarden wordt aan leden geleerd wanneer ze lid worden. Idealiter wilt u streven naar snacks die boordevol voeding zitten en weinig lege calorieën bevatten. “Het nieuwe plan duwt leden in de richting van een eetpatroon dat meer magere eiwitten, fruit en groenten, minder suiker en minder verzadigd vet bevat.”

Laag in SmartPoints (Eet meer)

 • Alle groenten en fruit hebben 0 punten

 • Voedingsmiddelen met een hoog eiwitgehalte (zoals kip en zeevruchten)

Hoog in SmartPoints (Eet minder)

 • Voedingsmiddelen met hogere hoeveelheden suiker en verzadigde vetten

 • Zoete lekkernijen zoals muffins en koekjes

 • Met suiker gezoete dranken

7 Snack Ideeën op WW

Koop WW-snacks rechtstreeks via het programma of maak er zelf een. Het bereiden van uw eigen snacks helpt geld te besparen, maar vereist meer planning en inspanning. De repen en traktaties die door het bedrijf worden geproduceerd, kunnen een handige manier zijn om op het goede spoor te blijven.

Hier is het dieptepunt van enkele van Smith’s favoriete WW-snacks:

Chocolade Pretzel Mini Bar (2 SmartPoints)

Smith zegt dat deze traktatie helpt om een zoetekauw tevreden te stellen. Haal ze op een WW-bijeenkomst of op WW online of Amazon. Je hoeft geen actief lid van WW te zijn om ze te kopen.

Sweet &Salty Toffee Twist Snackbar (4 SmartPoints)

Als je van snoep houdt, maar toch geniet van een zoute, knapperige snack, is deze reep misschien het beste voor jou. Knapperige snacks en minibars zoals deze zijn gemakkelijk te pakken en mee te nemen. Deze vind je ook op een WW-bijeenkomst of online.

Hummus Snack Packs (3 SmartPoints)

Hummus snackverpakkingen bevatten 8 gram eiwit per portie. Kies voor de klassieke hummussmaak of een geroosterde rode peper stijl hummus met een extra kick.

Popcorn met lucht (2 SmartPoints per portie van 2 kopjes)

Als je liever je eigen snacks maakt, is popcorn een van de beste WW-snacks. Air-popped popcorn is eenvoudig, handig en gemakkelijk mee te nemen. En als je niet van gewone popcorn houdt, raadt Smith aan om het op smaak te brengen met een beetje kokosolie, suiker en kaneel, of limoensap en chilipoeder voor een hartige versie.

Miniverpakkingen pindakaas of amandelboter (6 SmartPoints)

Pindakaas is heerlijk en voedzaam, maar het is gemakkelijk om er te veel van te eten. Voorgeportioneerde verpakkingen notenboter zijn perfecte WW-snacks. Merken zoals Justin’s bieden minipacks die portiecontrole een no-brainer maken.

Gevriesdroogd fruit (1 tot 2 SmartPoints per portie van 1/4 kopje)

Eet een handvol gedroogd fruit op zichzelf of strooi wat over havermout of gewone niet-vette Griekse yoghurt. Zorg ervoor dat u het voedseletiket controleert om merken met toegevoegde suikers te vermijden.

Zelfgemaakte Ice Pops (2 SmartPoints per portie)

Op een warme zomerdag zijn ijsprikken een verfrissende snack. Smith beveelt het recept voor frambozenyoghurt aan in het WW Family Meals kookboek. Of je kunt je eigen recept verzinnen.

Meng 2 kopjes fruit, zoals banaan, aardbeien of perziken, in een keukenmachine met 1/4 kopje ongezoete amandelmelk. Giet in ijspopvormen en vries minstens 4 uur in. Kies ice pops als een lichter alternatief voor ijs.

Bevredig uw snackhonger

Het is normaal om van tijd tot tijd hunkeren naar voedsel te ervaren, vooral als je een gestructureerd maaltijdprogramma volgt. Of jeje hebt een zoetekauw of een verlangen naar knapperige snacks, houd WW-vriendelijke snacks bij de hand voor als de stemming toeslaat.

Hier zijn verschillende soorten WW-snacks om aan uw specifieke smaak te voldoen:

 • Knapperig: Probeer knapperige Italiaanse wontons voor smaak en crunch. Het WW-recept is slechts 2 SmartPoints per portie. Of probeer knapperige frietjes gemaakt met vegetarische stokjes (kies uit een verscheidenheid aan groenten). Als je van traditionele frietjes gemaakt met roodbruine aardappelen houdt, gebruik dan een knapperig gebakken frietrecept om een voedzame snack te maken.
 • Zout: Wie houdt er niet van rundernacho’s? Probeer het WW-recept voor 3 SmartPoints per portie. Of probeer een koolhydraatarm nachosrecept dat vegetarische chips gebruikt in plaats van tortilla’s.
 • Smakelijk: Niets is heerlijk hartiger dan geladen aardappelschillen. Wat dacht je van pepperoni pizza aardappelschillen proberen? Het WW snack recept is slechts 8 SmartPoints per portie.
 • Zoet: Ja, het is waar. Je kunt genieten van zoete en lekkere koekjes terwijl je op WW bent. Zin in pindakaas? Probeer een koekenpan pindakaas kaneelkruid koekje.

Eet voor je levensstijl

Er is geen aanbevolen aantal snacks om elke dag te eten als je deelneemt aan het Weight Watchers-programma. “Leden worden aangemoedigd om te eten op een manier die voor hen werkt”, zegt Smith. Dus je moet een snackplan maken dat past bij je levensstijl en je schema.

Smith zegt: “Veel leden kiezen ervoor om snacks tussen de maaltijden op te nemen, zoals fruit of groenten met een gezond vet of eiwit zoals een paar noten of zaden, hummus of magere of vetvrije kaas, en af en toe een kleine traktatie na het diner. We werken ook samen met onze leden om kleine gedragsveranderingen aan te moedigen die ze kunnen gebruiken om de hele dag op schema te blijven.”

Dus, welke snacks gebruikt Smith als ze een snelle hap nodig heeft? “Ik wend me altijd eerst tot groenten en fruit, omdat ze vol zitten met voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen en natuurlijk voorkomende suikers, en het zijn nul SmartPoints.”

Ze gebruikt die voedingsmiddelen als basis en voegt vervolgens toppings of zijkanten toe die ook vol voeding zitten, zoals pindakaas, magere of magere kaas, hummus of hardgekookte eieren. Deze combinatie zorgt ervoor dat snacks substantiëler en vullender aanvoelen.

Een woord van bodymindspirit

WW is een goed voedingsprogramma omdat het geen hele voedselgroepen uitsluit. Hoewel je vrij bent om te genieten van elk type voedsel op WW, kan het kiezen van suikerarme voedingsmiddelen met veel eiwitten en vezels je helpen je vol te voelen en een stabiel energieniveau te behouden. Gebruik WW als een kans om met mate te eten en een meer evenwichtige en inclusieve filosofie rond voedsel te ontwikkelen.

Smith zegt: “Veel leden kiezen ervoor om snacks tussen de maaltijden op te nemen, zoals fruit of groenten met een gezond vet of eiwit zoals een paar noten of zaden, hummus of magere of vetvrije kaas, en af en toe een kleine traktatie na het diner. We werken ook samen met onze leden om kleine gedragsveranderingen aan te moedigen die ze kunnen gebruiken om de hele dag op schema te blijven.”