7 eenvoudige manieren om uw dagelijkse waterinname te verhogen

7 eenvoudige manieren om uw dagelijkse waterinname te verhogen

We weten allemaal dat drinkwater goed voor ons is, maar de meeste Amerikanen worstelen om elke dag genoeg water te krijgen. Volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control consumeren volwassenen gemiddeld 39 gram water per dag, slechts 60% van de standaard aanbevolen 64 ounces water per dag.

Bovendien schieten die 64 ounces eigenlijk tekort aan de aanbevelingen van het Institute of Medicine van 2,7 liter per dag voor vrouwen (ongeveer 92 ounces) en 3,7 liter per dag voor mannen (ongeveer 125 ounces).

Water vormt ongeveer 60% van het menselijk lichaam in gewicht. Het is essentieel voor de goede werking van elke cel in het lichaam en voert belangrijke taken uit zoals:

  • Reguleren van de lichaamstemperatuur
  • Het transport van voedingsstoffen en zuurstof naar verschillende cellen in het lichaam
  • De ogen, neus, mond en andere slijmvliezen vochtig houden
  • Smeerverbindingen
  • Bescherming van organen en weefsels
  • Afval elimineren door urineren, transpiratie en stoelgang

Niet genoeg water drinken leidt tot uitdroging. Zelfs milde uitdroging kan ervoor zorgen dat je je uitgeput en moe voelt. Ernstiger uitdroging kan levensbedreigend zijn en leiden tot een hitteberoerte, urine- en nierproblemen of epileptische aanvallen. Tekenen van uitdroging zijn donkere urine, vermoeidheid, duizeligheid, extreme dorst en verwarring.

Als je moeite hebt om genoeg water te drinken om optimale hydrataties te behouden, zijn hier zeven tips om te helpen.

1

Voeg een scheutje citrus toe

kan water met schijfjes citroen en limoen
Meredith Heuer / Getty Images

Als je gewoon niet de hele dag glas na glas gewoon water kunt drinken, probeer dan je water te laten doordringen met wat citrusachtige smaak. Snijd gewoon wat citroen, limoen of sinaasappel, of zelfs alle drie! Voeg dan toe aan een kan of fles en laat het je water doordrenken met een fruitige smaak. Door te allen tijde een kan hiervan in je koelkast te bewaren, verdubbel je je waterinname in een mum van tijd.

Andere geweldige infusers? Aardbeien, mango, komkommers en munt. Je kunt ook gearomatiseerde wateren vinden in de schappen van supermarkten, maar lees de etiketten zorgvuldig en kijk uit voor toegevoegde suiker.

2

Draag een herbruikbare waterfles

Spelen met waterspatten vullende fles water uit de rivier.
Artur Debat / Getty Afbeeldingen

Het rondslingeren van een hervulbare waterfles is een trefzekere manier om uw waterinname te verhogen. Haal een schattig exemplaar op in de supermarkt of het winkelcentrum en zorg ervoor dat je het vaak wast. Drink je liever uit een rietje? Zoek naar flessen met ingebouwde rietjes. Zoals het fruit-infusie idee in tip nummer 1? Er zijn herbruikbare waterflessen met een speciale sectie voor fruitschijfjes.

3

Ga voor Bruisend Water

Close-up bruisend water in glas
Norman Posselt / Getty Images

Omdat bubbels alles leuker maken, probeer dan plat water af te wisselen met de koolzuurhoudende soort. Experts zeggen dat koolzuurhoudend water net zo goed voor je is als plat. Bruisend water is vooral goed als je probeert te bezuinigen op frisdrank. Er zijn zelfs opties beschikbaar met een vleugje smaak. Vergeet niet om die etiketten te controleren op toegevoegde suiker of zoetstoffen.

4

Geef je eten een boost

Wereldkaart met specerijen en kruiden
Yamada Taro / Getty Afbeeldingen

Denk er eens over na: een beetje warmte tijdens de maaltijd stuurt je gegarandeerd direct naar wat verfrissend water om je mond af te koelen. Probeer je eten op smaak te brengen met een beetje cayennepeper of hete saus. Er zijn ook een aantal fantastische pittige zoutvrije kruidenmixen die er zijn. Bonus? Het slurpen van water tussen de happen door zal je helpen je sneller vol te voelen, dus je zult minder snel overdrijven op porties.

5

Verander de temperatuur

Warm water geserveerd met een schijfje citroen bij Hisaronu, Izmir.
Emreturanphoto / Getty Afbeeldingen

Begin je dag met een kopje heet water met een scheutje citroen. Sommige mensen geven de voorkeur aan ijskoud water, vooral na een training, terwijl anderen vinden dat het drinken van water op kamertemperatuur gemakkelijker is dan het koud te drinken. Probeer het om te schakelen totdat je de temperatuur vindt die het beste bij je past. Het kan zijn dat je op verschillende tijdstippen van de dag van verschillende temperaturen houdt.

6

Een Tracker-app gebruiken

Overhead view gay couple voorbereiden smart watch, check fitness app op smartphone
Hero Images / Getty Images

Stel een dagelijks doel in op uw telefoon-app en werk dit gedurende de dag bij. Je wilt je aan het einde van de dag niet realiseren dat je nog steeds meer dan de helft van je dagelijkse water over hebt om te drinken. Wie wil er nou zoveel water drinken voor het slapengaan? Het kan erg nuttig zijn om de herinnering binnen handbereik te hebben. Een paar handige apps zijn Waterlogged voor iPhone en Carbodroid voor Android-gebruikers. Geen smartphone? Stel een alarm in om de hele dag af te gaan als herinnering.

7

Gebruik een rietje

Glazen water met rietjes
David Crockett / Getty Images

Het gebruik van een rietje is een van mijn favoriete tips om in korte tijd veel water te krijgen. Iets over het drinken door een rietje zorgt ervoor dat het water gemakkelijker naar beneden gaat. Zoals vermeld in tip nummer 2, kun je zelfs herbruikbare waterflessen en bekers met ingebouwde rietjes vinden.