7 Beste orale supplementen voor constipatie van 2023, volgens een GI-diëtist

7 Beste orale supplementen voor constipatie van 2023, volgens een GI-diëtist

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
Producten. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg beoordelen artikelen op medische nauwkeurigheid. Meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Beste orale supplementen voor constipatie

Getty / Tanja Ivanova


Als je moeite hebt om naar de wc te gaan, ben je niet de enige. Minstens 2,5 miljoen Amerikanen gaan elk jaar naar de dokter voor dit probleem. Vaak gediagnosticeerd als onregelmatige stoelgang (meer specifiek, minder dan drie per week), omvat constipatie ook ontlasting die hard en droog is, moeite om te elimineren of een gevoel van onvolledigheid. Als je een van deze patronen hebt ervaren, weet je misschien dat het ongemak de kwaliteit van leven kan beïnvloeden. Veel voorkomende oorzaken van constipatie zijn een vezelarm dieet, een sedentaire levensstijl, bepaalde medicijnen en het verwaarlozen van de drang om te gaan.

Sommige eenvoudige veranderingen kunnen constipatie behandelen, zoals het geleidelijk verhogen van dagelijkse vezels uit voedselbronnen (zoals fruit, groenten, volle granen en peulvruchten), het handhaven van voldoende hydratatie, het deelnemen aan fysieke beweging en het zorgen voor een goede toilethouding. Maar afhankelijk van wat uw constipatie veroorzaakt, kunnen deze veranderingen alleen niet de truc doen. Gelukkig zijn er een aantal vrij verkrijgbare producten, van vulstoffen tot zachte laxeermiddelen, die constipatie als gevolg van een gezondheidstoestand kunnen helpen verlichten of voor degenen die gewoon af en toe een back-up maken.

Om de beste orale constipatiesupplementen aan te bevelen, gebruikte onze diëtist, die gespecialiseerd is in gastro-intestinale uitdagingen, haar klinische training, het nieuwste onderzoek, haar ervaring met het werken met honderden patiënten die worstelen met constipatie en interviews met collega’s en mentoren in het veld. Wanneer u een supplement kiest om aan uw behoeften te voldoen, moet u rekening houden met de oorzaak van uw constipatie, het type supplement, de kwaliteit van het merk, hoe vaak u het moet gebruiken en uw budget.

bodymindspirit Fit goedgekeurde supplementen voor constipatie

 • Beste overall: Solgar Magnesium Citraat is een goedkoop, door derden getest product dat de frequentie van de stoelgang en verbeterde ontlastingsconsistentie bevordert wanneer het in de juiste dosis wordt ingenomen.
 • Beste vezelsupplement: Konsyl Daily Psyllium Fiber is een organische vezel met door onderzoek ondersteunde voordelen voor de behandeling van constipatie en extra gezondheidsvoordelen.

Als u constipatie ervaart die niet is verbeterd met veranderingen in dieet en levensstijl, is de eerste stap om dit te onderzoeken met een zorgverlener. Het begrijpen van uw specifieke constipatie zal u helpen bepalen of en wat voor soort supplement geschikt voor u is.

De verschillende soorten constipatie supplementen

Weten wat de verschillende soorten constipatie supplementen zijn en hoe ze werken zijn belangrijk om te weten voordat u een supplement voor constipatie probeert. Uiteindelijk kan een zorgverlener u begeleiden naar wat voor u het beste zou werken.

Laxerende supplementen werken om de darmmotiliteit (een essentieel onderdeel van de spijsvertering) te verhogen, de ontlastingsvorm te veranderen en / of de ontlastingsfrequentie te verhogen.

 • Osmotische laxeermiddelen: Trek water in de dikke darm, wat kan helpen om de ontlasting te hydrateren (verzachten) en de ledigingstijd te versnellen. Osmotica werken meestal in ongeveer 8 tot 12 uur. Het is ook belangrijk om te weten dat alle osmotica in zeer grote doses diarree kunnen veroorzaken (denk aan colonoscopievoorbereiding).
 • Stimulerende laxeermiddelen: Verhoog de samentrekkingen van de binnenste darmwand, die de beweging van ontlasting door de dikke darm versnelt. Stimulerende middelen werken meestal sneller dan osmotica, zo snel als een paar uur, maar hebben de neiging om minder zachtaardig te zijn (re: kan wat krampen veroorzaken).
 • Ontlastingsverzachters en smeermiddelen: Hoewel het geen laxeermiddelen zijn, kunnen weekmakers en smeermiddelen helpen met de textuur van ontlasting die moeilijk te passeren is, vooral als u herstelt van een operatie of letsel dat duwen moeilijk maakt. Er is echter beperkt bewijs om de effectiviteit van ontlastingsverzachters voor chronische constipatie te ondersteunen, en minerale olie wordt niet als veilig beschouwd voor langdurig gebruik vanwege interferentie met vetoplosbare vitamineabsorptie.

Vezelsupplementen, ook bekend als bulkvormende laxeermiddelen, zijn meestal afgeleid van een of beide van de twee belangrijkste vezeltypen die ons helpen regelmatig te blijven:

 • Onoplosbare vezels: Behoudt een grove textuur die je dikke darm stimuleert om water en slijm te maken, waardoor zachte, gemakkelijk passerende ontlasting wordt gemaakt.
 • Oplosbare vezels: Vormt een gel in water die een goed gehydrateerde en geconsolideerde stoelgang bevordert.

Hoewel de meeste vezelproducten constipatieverlichting adverteren, hebben weinig vezelsupplementbronnen klinisch bewezen voordelen. Vezelvormen met klinisch bewijs omvatten:

 • Psylliumschil en methylcellulose: Oplosbare vezels die constipatie kunnen behandelen door hun zachte bulkende eigenschap.
 • Calcium polycarbofiel: Een niet-fermenteerbare en onoplosbare vezel die op dezelfde manier werkt als oplosbare vezels en een zachte bulk aan de ontlasting toevoegt.
 • Lijnzaad en grove tarwezemelen: Onoplosbare vezels die de dikke darm stimuleren om water en slijm te maken, wat helpt bij constipatie.

Sommige oplosbare vezelsoorten zijn fermenteerbaar in de darm en hebben geen sterk bewijs voor de behandeling van chronische constipatie (zoals IBS-C). Deze vezels omvatten:

 • Inuline
 • Fructooligosacchariden
 • Tarwe dextrine
 • Fijne tarwezemelen

Zijn orale supplementen voor constipatie gunstig?

Er zijn veel verschillende soorten constipatiesupplementen beschikbaar op de markt en individuele reacties zullen variëren afhankelijk van vele factoren, zoals dieet, levensstijl, gezondheidsstatus, dosering en supplementtype. Groepen die baat kunnen hebben bij een supplement om constipatie te beheersen, zijn onder meer:

 • Mensen met constipatie-overheersende prikkelbare darm syndroom (IBS-C)
 • Mensen met langzame doorvoer constipatie* (langzame beweging in de darm) als gevolg van een gediagnosticeerde motiliteitsstoornis.
 • Mensen met bepaalde vormen van bekkenbodemdisfunctie*, zoals dyssynergie of spierzwakte, kan extra hulp nodig hebben bij constipatie naast veranderingen in het dieet en waterinname. Er moet echter worden opgemerkt dat op vezels gebaseerde supplementen mogelijk niet het beste zijn (zie hieronder).
 • Degenen die ernstige constipatie hebben * zonder impactie of een darmobstructie.
 • Degenen die niet in staat zijn om aan hun vezelbehoeften te voldoen vanwege reizen of gebrek aan toegang tot heel voedsel of een vezelarm dieet volgen vanwege een medische omstandigheid zoals een recente operatie.
 • Tslang met actieve (onbehandelde) gediagnosticeerde bacteriële overgroei van de dunne darm (SIBO), met name methaanproducerende bacteriën die constipatie kunnen veroorzaken.
 • Degenen die medicijnen of supplementen van een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg nodig hebben die constipatie kunnen veroorzakenzoals:
 • Hooggedoseerde calciumsuppletie
 • IJzersuppletie
 • Opioïde pijnstillers
 • Degenen die zwanger zijn. Spreek met een zorgverlener voordat u orale laxerende supplementen gebruikt, omdat sommige onveilig zijn tijdens de zwangerschap of borstvoeding.

* Let op, als u dit type constipatie heeft, reageert u mogelijk niet goed op een laxerend laxerend supplement (zie hieronder).

Wie kan niet profiteren van een orale constipatie supplement

Dieet- en levensstijlaanpassingen, waaronder geleidelijk toenemende voedingsvezels, vloeistoffen en beweging, zijn goedkope en relatief eenvoudige behandelingen voor veel voorkomende constipatie. Als u niet hebt gereageerd op deze veranderingen of als uw constipatie ernstig is of gepaard gaat met andere symptomen, raadpleeg dan een zorgverlener voordat u supplementen inneemt. Specifieke soorten constipatie supplementen zijn mogelijk niet geschikt voor alle gezondheidsproblemen.

Orale laxerende supplementen kunnen niet gunstig zijn als u:

 • Nier- of hartdisfunctie hebben: Hooggedoseerde magnesiumsupplementen (gebruikt als osmotische laxeermiddelen) moeten met name worden vermeden of alleen worden gebruikt onder begeleiding van een zorgverlener.
 • Neem bepaalde medicijnen: Laxerende supplementen kunnen interfereren met sommige medicijnen, waaronder diuretica en antibiotica, dus spreek met een zorgverlener over uw regime.
 • Een darmobstructie hebben (verstopping in de darm) of fecale impactie (ontlasting die verhard en vastzit): Deze omstandigheden vereisen onmiddellijke medische aandacht.
 • Heb een geschiedenis van laxerend misbruik: Praat met een zorgverlener over de behandeling van uw constipatie als u in het verleden overmatig laxeermiddelen hebt gebruikt.
 • Een vochtbeperkt dieet volgen (veel producten moeten met extra vloeistof worden ingenomen).

Bulking Laxeermiddelen (vezelsupplementen) zijn mogelijk niet gunstig als u:

 • Moeite hebben met slikken
 • Heb bekkenbodemdisfunctie: Het toevoegen van meer bulk wanneer u niet in staat bent om efficiënt te evacueren, kan bijdragen aan constipatie en ongemak.
 • Heb een slage motiliteitsstoornis zoals gastroparese (vertraagde maaglediging) of langzame colontransit
 • Slokdarmvernauwing hebben (vernauwing van de slokdarm)
 • Zijn ernstig geback-upt: Mogelijk moet u een osmotische laxeerkuur overwegen om overtollige ontlasting op te ruimen voordat u vezels toevoegt.
 • Actieve darmontsteking hebben zoals diverticulitis of actieve inflammatoire darmziekte (IBD), waaronder de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa.
 • Eet al een vezelrijk dieet: Als u veel voedingsvezels krijgt van het voedsel dat u eet, kan te veel vezels constipatie verergeren.

Een waarschuwing voor mensen met constipatie

Houd er rekening mee dat aanhoudende of ernstige constipatie moet worden geëvalueerd door een zorgverlener om de aard van de aandoening te verduidelijken voordat u wordt aangevuld met een oraal supplement. De meeste supplementen zijn ontworpen voor incidenteel gebruik, maar kunnen worden gebruikt voor lange periodes onder toezicht van een zorgverlener.

In dit artikel

 • De verschillende soorten constipatie supplementen
 • Zijn orale supplementen voor constipatie gunstig?
 • Wie kan niet profiteren van een orale constipatie supplement
 • Onze keuzes
 • Hoe we supplementen selecteren
 • Wat te zoeken in een orale constipatie supplement
 • Hoeveel is te veel?
 • Tips voor het effectief gebruiken van orale constipatie supplementen
 • FAQ
 • Waarom vertrouw op bodymindspirit Health

Beste overall

Solgar Magnesium Citraat

Solgar Magnesium Citraat

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Beautybay.com
Pros

 • Budgetvriendelijk

 • Handige capsulevorm

 • Smaak- en geurloos

 • Getest door derden

Tegens

 • Niet geadviseerd voor mensen met nier- of hartdisfunctie

 • Kan interageren met bepaalde medicijnen

Wanneer genomen als een supplement in doses groter dan 350 mg, magnesium werkt als een laxeermiddel door voorzichtig water in de darmen te trekken. Onderzoek heeft gesuggereerd dat magnesium effectiever kan zijn dan andere supplementen, zoals het ophopen van vezels, bij het verhogen van de ontlastingsfrequentie en ontlastingsconsistentie.

Magnesiumsupplementen zijn er in verschillende vormen, waaronder magnesiumcitraat, oxide en glycinaat, die allemaal een laxerend effect kunnen hebben bij grotere doses. Solgar’s Magnesium Citraat staat bovenaan onze lijst omdat het door derden is getest en goedgekeurd als een topkeuze door ConsumerLab.com. U kunt erop vertrouwen dat elke capsule van 210 mg de vermelde hoeveelheid bevat, en dit product is gecertificeerd glutenvrij, zuivelvrij, niet-GMO en veganistisch.

De dosering van dit supplement maakt het ook gemakkelijk aan te passen aan uw behoeften. De aanbevolen dosis is twee pillen per dag, maar het nemen van extra pillen indien nodig kan worden aanbevolen door een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg.

Merk op dat het niet wordt aanbevolen dat u 1.000 mg overschrijdt met dit product. Magnesiumsuppletie moet worden vermeden door mensen met een nierziekte en kan interfereren met medicijnen, waaronder antibiotica en diuretica. Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, moet u ook een zorgverlener raadplegen voordat u magnesium inneemt.

Prijs op het moment van publicatie $ 18 voor 120 tellen ($ 0,30 per portie)

Werkzame stof: Magnesiumcitraat | Formulier: Capsule | Standaard dosering: 2 capsules (210 mg per stuk)

Beste vezelsupplement

Konsyl Dagelijkse Psyllium Vezel

Konsyl Dagelijkse Psyllium Vezel

Bron: Konsyl


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Target
Pros

 • Door onderzoek ondersteunde voordelen voor constipatie

 • Bewezen te helpen bij het verlagen van LDL-cholesterol

 • Budgetvriendelijk

Tegens

 • Verdikt snel in vloeistof

 • Niet getest door derden

Het is gemakkelijk om te verdwalen in de reeks vezelproducten op de markt, maar gelukkig kan klinisch bewijs ons leiden. Psylliumschil, het belangrijkste – en enige – ingrediënt in het psylliumproduct van dit Konsyl, bevat de sterkste en grootste hoeveelheid bewijs uit de commercieel beschikbare vezelbronnen. Talrijke studies hebben de werkzaamheid ervan aangetoond bij de behandeling van chronische constipatie, en de Chronic Constipation Task Force van het American College of Gastrogletolgy meldde dat psyllium het enige vezelsupplement was met voldoende bewijs voor constipatieverlichting.

Konsyl Dagelijkse Psyllium Fiber is direct beschikbaar, allemaal biologisch, en een redelijk geprijsd psyllium supplement. Deze meestal oplosbare vezel komt uit de schillen van Plantago ovata plantenzaden, die gel met water en voegt zachte bulk toe om de ontlastingsvorm, passage en doorvoer te verbeteren. Van psyllium is aangetoond dat het chronische constipatie en symptomen van PDS verbetert. Als bonus heeft psyllium voordelen aangetoond voor de bloedsuikerspiegel en een lager LDL-cholesterol.

In tegenstelling tot sommige andere psylliumproducten op de markt, is konsyl’s gemalen psylliumschil vrij van suikeralcoholen en kunstmatige zoetstoffen, die voor sommige mensen spijsverteringsongemakken kunnen veroorzaken. Konsyl is verkrijgbaar in poeder- en capsulevorm, hoewel het een grotere dosis (5 capsules) kan kosten om gelijk te zijn aan één poeder portie. Psylliumgels in koude vloeistoffen, dus laat het niet te lang uitzitten voordat je het drinkt of eet. Als alternatief kunt u het ook toevoegen aan zacht, bereid voedsel, zoals smoothies, appelmoes of havermout.

Prijs op het moment van publicatie $ 28 voor 12 oz. ($ 0,49 per portie)

Werkzame stof: Psyllium husk | Formulier: Capsule | Standaard dosering: 1 -3 theelepels (6g per stuk)

Beste voedingssupplement

Spectrum Essentials Lijnzaad

Spectrum Essentials Lijnzaad

Bron: Spectrum


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op CVS
Pros

 • Hele voedselbron

 • Organisch

 • Bevat omega-3 vetzuren

Tegens

 • Minder handig

 • Kan niet alle constipatie ten goede komen

Hoewel het consumeren van voldoende vezels in uw dieet een primaire strategie voor het voorkomen van constipatie is, ontstaan er soms omstandigheden die het een uitdaging maken om aan uw vezelbehoeften te voldoen. Als u wat hulp nodig heeft om aan uw vezelbehoeften te voldoen, is het gemalen vlas van Spectrum een eenvoudig, organisch gemalen zaad dat volgens onderzoek constipatie kan helpen verlichten. Eén studie wees uit dat gemalen lijnzaad beter werkte dan psyllium om de poepfrequentie bij geconstipeerde patiënten te verbeteren, terwijl een andere studie vond dat het superieur was aan het effect van lactulose (een laxeermiddel). Echter, Dit supplement kan niet de beste keuze voor mensen met bekkenbodem disfunctie, langzame beweeglijkheid, of ernstige constipatie.

In vergelijking met heel lijnzaad verbetert het gemalen vlas van Spectrum de waterabsorptie, wat betekent dat het zachte bulk aan ontlasting kan toevoegen voor gemakkelijker legen. Als u bijvoorbeeld uw vezelinname tijdens uw vakantie wilt aanvullen, kan het toevoegen van een portie gemalen lijnzaad van Spectrum aan havermout, yoghurt of drankjes een gemakkelijke optie zijn. Het wordt echter aanbevolen om het eenmaal geopend in de koelkast te bewaren, waardoor het nemen van dit supplement onderweg niet zo handig kan zijn.

Als bonus bevat Spectrum’s Organic Ground Flaxseed 2,9 gram gezondheidsbevorderende omega-3-vetzuren per portie en kan het ook helpen om het cholesterol te verlagen en de bloedsuikerspiegel te verbeteren.

Prijs op het moment van publicatie $ 18 voor 24 oz. ($ 0,38 per portie)

Werkzame stof: Gemalen lijnzaad | Formulier: Gemalen zaden | Standaard dosering: 2 eetlepels (14mg)

Beste vezelcapsules

FiberCon Vezeltherapie voor regelmaat

FiberCon Vezeltherapie voor regelmaat

Bron: FiberCon


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Herbspro.com
Pros

 • Niet-fermenteerbaar (geen gas)

 • Veilig voor zwangerschap

 • Handige pilvorm

 • Smaak- en geurloos

Tegens

 • Grotere pillen om te slikken

 • Kan niet alle constipatie ten goede komen

Hoewel psyllium wordt ondersteund door het meest klinische onderzoek, is FiberCon een alternatief bulkvormend laxeermiddel dat veel gemak biedt in pilvorm. Een standaard portie bevat slechts twee pillen (1 gram vezels). FiberCon is een unieke synthetische vezel die 100% onoplosbare vezels is, maar het werkt veel als oplosbare vezels omdat het een aanzienlijke hoeveelheid water in uw dikke darm opneemt. In feite beweert het label op te zwellen tot 60 keer zijn gewicht in water, waardoor deze keuze wenselijk is voor mensen met droge, harde ontlasting die moeilijk te passeren is. Houd er rekening mee dat dit supplement mogelijk niet de beste keuze is voor mensen met bekkenbodemdisfunctie, langzame beweeglijkheid of ernstige constipatie.

FiberCon is een dynamisch product en het is aangetoond dat het de regelmaat en het ongemak van poepen verbetert bij mensen met constipatie-overheersende IBS (IBS-C) en gemengd type (IBS-M). Het hoofdingrediënt van FiberCon, calcium polycarbophil, is ook in tegenstelling tot de meeste puur onoplosbare vezelsupplementen omdat het bestand is tegen darmfermentatie, dus het is niet-gasachtig. Het is ook aangetoond dat het veilig is om te gebruiken tijdens de zwangerschap. De pilvorm van FiberCon is gemakkelijk te onthouden en goed voor transport, maar de grotere pillen zijn niet geschikt als je slikproblemen hebt. Ze moeten ook worden ingenomen met ten minste acht vloeibare ounces per portie.

Prijs op het moment van publicatie $ 22 voor 140 tellen ($ 0,31 per portie)

Werkzame stof: Calcium Polycarbophil | Formulier: Pil | Standaard dosering: 2 pillen (1250 mg)

Beste stimulerende laxeermiddel

Senokot Regelmatige Sterkte Natuurlijk Laxeermiddel

Senokot Regelmatige Sterkte Natuurlijk Laxeermiddel

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Pros

 • Handige capsulevorm

 • FDA-goedgekeurd

 • Smaak- en geurloos

 • Natuurlijk, plantaardig

Tegens

 • Minder zacht (kan krampen veroorzaken)

 • Niet geadviseerd tijdens zwangerschap of borstvoeding

Senna is een natuurlijk laxeermiddel afgeleid van een bloeiende plant die eigenlijk een lid is van de peulvruchtenfamilie. Als stimulerend laxeermiddel bevordert het samentrekkingen van de darmwand en verhoogt het de darmafscheidingen, wat helpt om dingen zowel te bevochtigen als te verplaatsen. Senna wordt vaak verkocht in een verscheidenheid aan laxerende supplementen, zoals thee en capsules, vanwege de klinisch bewezen voordelen voor constipatie.

Senokot is ons favoriete senna-product omdat het een gestandaardiseerde dosis sennosiden (de actieve poepbevorderende verbindingen) bevat en zelfs door de FDA wordt gereguleerd voor veiligheid. Elke capsule Senna bevat 8,6 mg sennosiden, wat een lagere dosis is (en dus waarschijnlijk zachter) dan sommige van de andere Senna-producten op de markt.

Senna kan een goede keuze zijn voor mensen met constipatie die niet heeft gereageerd op een osmotisch laxeermiddel, zoals magnesium of MiraLAX, en een beetje meer kracht nodig hebben. Net als bij andere stimulerende laxeermiddelen kan dit product echter het meest geschikt zijn voor incidenteel versus langdurig gebruik. Er is gemengd bewijs over de vraag of stimulerende laxeermiddelen zoals Senna afhankelijkheidsvormend kunnen zijn, dus experts hebben de neiging om ze spaarzamer aan te bevelen.

Prijs op het moment van publicatie $ 8 voor 20 tellen ($ 0,80 per portie)

Werkzame stof: Sennosides | Formulier: Pil | Standaard dosering: 2 pillen (8,6 mg), bij voorkeur voor het slapengaan

Beste osmotische laxeermiddel

MiraLAX Mix-In Laxeermiddel Poeder

MiraLAX Mix-In Laxeermiddel Poeder

Walmart


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Pros

 • Zachtaardig en veilig

 • FDA-goedgekeurd

 • Smaak- en geurloos

 • Direct beschikbaar

Tegens

 • Moet worden gemengd met vloeistof

MiraLAX, ook bekend als het actieve ingrediënt polyethyleenglycol 3350 of PEG, is een van de beroemdste vrij verkrijgbare osmotische laxeermiddelen die worden gebruikt om constipatie bij zowel kinderen als volwassenen te behandelen. Omdat PEG een niet-absorbeerbare verbinding is die voorzichtig water in de darm trekt, wordt dit door de FDA goedgekeurde product beschouwd als een bijzonder veilige en zachte behandelingsoptie voor constipatie.

U kent misschien de algemeen herkenbare “paarse dop” van de MiraLAX-fles, die gemakkelijk een standaarddosis meet van dit smaakloze, smaakloze product dat oplost in vloeistof. Onze beste PEG-productkeuze zijn echter deze handige, vooraf gemeten MiraLAX-pakketten die slank en lichtgewicht zijn voor eenvoudig transport of opslag.  Hoewel PEG als effectief wordt beschouwd en toxiciteit onwaarschijnlijk is, kan het uitdroging en elektrolytenbalans veroorzaken als het te veel wordt gebruikt. Daarom is het belangrijk om de productrichtingen of die van een zorgverlener nauwgezet op te volgen.

Prijs op het moment van publicatie $ 44 voor 40 tellen ($ 1,10 per portie)

Werkzame stof: Polyethyleenglycol 3350 | Formulier: Poeder | Standaard dosering: 1 pakje (17g)

Beste oplosbare vezels

Citrucel Methylcellulose Fiber Therapy Caplets voor onregelmatigheid

Citrucel Methylcellulose Fiber Therapy Caplets voor onregelmatigheid

Citrucel


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Uitzicht op Bed Bath &verder
Pros

 • Handige capsulevorm

 • Niet-fermenteerbaar (geen gas)

 • Smaakloos/geurloos

 • Budgetvriendelijk

Tegens

 • Meer capsules nodig per dosis

 • Komt mogelijk niet ten goede aan mensen met een motiliteitsstoornis of die een goede back-up hebben

Een volledige dosis Citrucel bevat 2 gram methylcellulosevezel, een 100% oplosbaar vezeltype. Oplosbare vezels staan bekend om hun vermogen om in het spijsverteringskanaal te gelen en zachte bulk aan ontlasting toe te voegen. Deze sponsachtige functie betekent dat het hydraterend is in de dikke darm en droge, harde ontlasting kan behandelen of voorkomen. Hoewel methylcellulose in veel onderzoeken niet is gebruikt, zijn de ontlastingsregulerende voordelen van oplosbare vezels goed gedocumenteerd voor mensen met constipatie.

Citrucel wordt geleverd in een handige pilvorm die het gemakkelijk maakt om te consumeren en onderweg in te nemen. Deze capsules zijn smaakloos en geurloos, wat wenselijker kan zijn dan de cirtrucelpoedervorm met sinaasappelsmaak. Een andere bonus is de lage fermentatiesnelheid van Citrucel in de darm, waardoor het ook onwaarschijnlijk is dat het gas veroorzaakt bij degenen die gevoelig zijn voor een opgeblazen gevoel.

Een belangrijke opmerking is dat dit product tot 12 tot 72 uur kan duren om te werken, en net als andere pil- of capsulevormen moet het met voldoende vocht worden ingenomen. Vanwege het vertraagde effect, kan het het beste werken om dit supplement te nemen wanneer u voor het eerst tekenen van constipatie opmerkt in plaats van wanneer u al een behoorlijke back-up. Het wordt aanbevolen om te beginnen met twee caplets per dag, maar de dosering kan oplopen tot 12 capsules (6 doses) per dag als deze wordt geleid door een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg.

Prijs op het moment van publicatie $ 20 voor 100 tellen ($ 0,40 per portie)

Werkzame stof: | methylcellulose Formulier: Caplets | Standaard dosering: 2 capsules

Hoe we supplementen selecteren

Ons team werkt hard om transparant te zijn over waarom we bepaalde supplementen aanbevelen; u kunt hier meer lezen over onze voedingssupplementmethodologie.

We ondersteunen supplementen die evidence-based zijn en geworteld in de wetenschap. We waarderen bepaalde productkenmerken die we geassocieerd vinden met producten van de hoogste kwaliteit.

Het is belangrijk op te merken dat de FDA voedingssupplementen niet beoordeelt op veiligheid en effectiviteit voordat ze op de markt komen. Ons team van experts heeft een gedetailleerde, wetenschappelijk onderbouwde methodologie ontwikkeld om de supplementen te kiezen die we aanbevelen.

Merk op dat de meeste specifieke vezelsupplementen die de vezeltypen bevatten met het sterkste klinische onderzoeksbewijs niet door derden zijn getest en additieven kunnen bevatten. Ze worden hier echter opgenomen als er goed bewijs is om hun voordeel voor regelmaat te ondersteunen.

Wat te zoeken in een orale constipatie supplement

Testen door derden

Supplementen die door derden zijn getest, worden naar een laboratorium gestuurd waar ze worden getest om ervoor te zorgen dat ze bevatten wat ze zeggen dat ze bevatten en niet zijn verontreinigd met specifieke risicovolle, veel voorkomende verontreinigingen. Het is echter belangrijk om op te merken

 1. Testen door derden test niet om te zien of een product effectief of veilig is voor iedereen, en het zorgt er niet voor dat het supplement niet zal interageren met andere supplementen of medicijnen.
 2. Niet alle tests van derden zijn gelijk gemaakt. Het is niet ongebruikelijk dat supplementbedrijven laboratoria betalen voor certificaten na het uitvoeren van minimale tot geen tests.
 3. De certificeringen van derden die we kunnen vertrouwen zijn: ConsumerLab.com, NSF en USP. Deze certificeringen zijn echter moeilijk te verkrijgen en / of duur voor fabrikanten, dus veel bedrijven kiezen ervoor om hun producten niet te laten testen door een van deze drie organisaties.
 4. Soms zijn producten die door deze drie bedrijven zijn getest duurder om te proberen de kosten die ze betalen voor certificering te compenseren.
 5. Alleen omdat een supplement niet wordt getest door een van deze drie bedrijven, betekent dit niet dat het een slecht product is. We raden aan om wat onderzoek te doen naar de reputatie van de fabrikant en de fabrikant en hun testlaboratorium te bellen om hun protocollen te bepalen en te beslissen of u zich op uw gemak voelt bij het consumeren van het supplement.

Mensen met voedselallergieën of -intoleranties moeten alle productingrediënten en -etiketten onderzoeken, omdat er bronnen van kruisbesmetting kunnen zijn.

Formulier

Orale constipatie supplementen worden verkocht als verschillende soorten chemische, kruiden en bulk (vezel) laxeermiddelen. Orale constipatie supplementen komen meestal in een van de volgende fysieke vormen:

 • Capsules
 • Tabletten/pillen
 • Poeder
 • Kauwbaar/gummy

Poedervormige producten, waaronder sommige vezelpoeders en osmotische laxeermiddelen, kunnen zonder smaak- of textuurverandering aan vloeistof worden toegevoegd, terwijl anderen kunnen kunstmatig op smaak worden gebracht of gel met water (u kunt deze toevoegen aan vochtig voedsel om een kleverige substantie te voorkomen).

Er is geen onderzoek dat een significante werkzaamheid van de ene fysieke vorm ten opzichte van de andere suggereert, dus u kunt beslissen op basis van uw smaakvoorkeuren en gemak. Houd er echter rekening mee dat sommige kauwbare, gummy- of gearomatiseerde producten extra ingrediënten kunnen bevatten, zoals suikeralcoholen (bijv. Sorbitol, xylitol, erythritol), wat extra gastro-intestinale symptomen kan veroorzaken.

Ingrediënten &potentiële interacties

Het is essentieel om de ingrediëntenlijst en het voedingsfeitenpaneel van een supplement zorgvuldig te lezen om te weten welke ingrediënten en hoeveel van elk ingrediënt is opgenomen ten opzichte van de aanbevolen dagelijkse waarde van dat ingrediënt. Breng het supplementetiket naar uw zorgverlener om de verschillende ingrediënten in het supplement en eventuele interacties tussen deze ingrediënten en andere supplementen en medicijnen die u gebruikt te bekijken.

Vrij verkrijgbare laxeermiddelen zijn niet hetzelfde als laxerende medicijnen op recept, omdat voorgeschreven medicijnen door de FDA worden gereguleerd en voorgeschreven door een clinicus. Neem contact op met uw zorgverlener voordat u een vrij verkrijgbaar laxeermiddel gebruikt, omdat ze kunnen communiceren met een verscheidenheid aan medicijnen en supplementen. Interacties variëren tussen producten en kunnen het beste worden geverifieerd door uw zorgverlener om de veiligheid te garanderen.

Vezelsupplementen kunnen interageren met andere medicijnen en hun effectiviteit verminderen of vertragen. Sommige medicijnen die interageren met deze supplementen omvatten antidepressiva, diabetes medicijnen, en carbamazepine.

Sommige producten kunnen ook toegevoegde ingrediënten bevatten, zoals prebiotica, die gas en een opgeblazen gevoel bij spijsverteringsgevoelige mensen kunnen verergeren, of suikeralcoholen, die diarree kunnen verergeren. Kauwbare supplementen bevatten eerder een van deze ingrediënten als zoetstof.

Prebiotica (vermijd voor gas en een opgeblazen gevoel) omvatten:

 • Fructo-oligsosacchariden (FOS)
 • Inuline (cichoreiwortelvezel)

Suikeralcoholen (vermijd diarree) omvatten:

 • Sorbitol
 • Mannitol
 • Xylitol
 • Erythritol

Orale constipatie Supplement Dosering

De dosering van laxerende producten varieert breed. Praat met een zorgverlener over het juiste product en de juiste dosering voor uw behoeften voordat u aanvult. Vanwege de mogelijke bijwerkingen en het risico van overdosering laxerende supplementen, volg de aanwijzingen van de verpakking zorgvuldig.

Sommige producten, zoals magnesium, kunnen een grotere hoeveelheid nodig hebben dan wat in standaarddoses zit om een laxerend voordeel te bereiken. Als alternatief kunnen sommige standaarddoses een te sterk effect hebben voor gevoelige personen en zullen ze de moeite waard zijn om een kleinere dosis te proberen als dat het geval is. Over het algemeen kan het meestal geen kwaad om te beginnen met een kleinere (bijv. halve) dosis en deze indien nodig te verhogen. Voor vezelsupplementen is het meestal het beste om te beginnen met een lagere portie en geleidelijk te verhogen, samen met extra vloeistoffen.

Houd er rekening mee dat de meeste supplementen zijn ontworpen voor incidenteel gebruik, maar veilig kunnen zijn om voor langere perioden in te nemen wanneer dit door een zorgverlener wordt voorgeschreven.

Hoeveel is te veel?

Alle laxerende supplementen kunnen ernstige bijwerkingen veroorzaken als ze te veel worden gebruikt. Veel voorkomende symptomen van laxerende overdosering zijn misselijkheid, braken, diarree en buikkrampen.  Uitdroging en elektrolytenonbalans zijn ook mogelijke gevolgen. Risico’s variëren per specifiek product en individuele gezondheidstoestand, dus het is het beste om met een zorgverlener samen te werken om de juiste dosis voor u te bepalen. Enkele van de productoverwegingen zijn:

Osmotische laxeermiddelen: Osmotische laxeermiddelen zoals MiraLAX en magnesium worden over het algemeen als veilig en goed verdragen beschouwd, hoewel ze een opgeblazen gevoel en / of diarree kunnen veroorzaken met een te grote dosis. Omdat dit soort laxeermiddelen water in de dikke darm trekken, kan overmatig gebruik van deze producten leiden tot uitdroging en elektrolytenonevenwichtigheden.

Vezel supplementen: Hoewel er geen aanvaardbaar bovenste innameniveau voor vezels is (de maximale dagelijkse hoeveelheid die veilig kan worden geconsumeerd), kunnen geconcentreerde doses constipatie, gas of een opgeblazen gevoel veroorzaken als u het te snel of zonder voldoende vocht toevoegt. De meeste vezelsupplementen bevelen 8 gram water aan met een standaarddosis, hoewel individuele productrichtingen kunnen variëren. Onvoldoende vochtinname kan ervoor zorgen dat het supplement opzwelt en leidt tot verstikking, blokkades of ontlastingsinslag, evenals gas, opgeblazen gevoel, buikpijn en constipatie.

Stimulerende laxeermiddelen: Deze producten worden over het algemeen aanbevolen als korter-term behandelingen voor constipatie als gevolg van hun agressievere aard in de dikke darm (bevorderen weeën) die krampen of diarree kunnen veroorzaken bij gevoelige personen of wanneer genomen in een te grote dosis. Historisch gezien hebben clinici zich zorgen gemaakt over het feit dat deze producten verslavend zijn (d.w.z. afhankelijk worden van hen om te poepen), hoewel recent onderzoek suggereert dat veel van de producten die op de markt verkrijgbaar zijn, waaronder Senna, waarschijnlijk veilig zijn voor gebruik op langere termijn.

Tips voor het effectief gebruiken van orale constipatie supplementen

Een product is hoogstwaarschijnlijk effectief met de volgende overwegingen:

 • Identificeer het probleem: Als u aanhoudende constipatie heeft die niet heeft gereageerd op dieet- en levensstijlaanpassingen, werk dan samen met een zorgverlener om het probleem verder te beoordelen.
 • Match het probleem: Sommige producten die constipatieverlichting adverteren, kunnen de symptomen zelfs erger maken als ze niet op de juiste manier op uw probleem zijn afgestemd. Als uw constipatie bijvoorbeeld voortkomt uit spierzwakte of langzame beweging in de dikke darm, kan het toevoegen van een ophopend laxeermiddel u verder ondersteunen.
 • Heb geduld: Omdat laxerende producten uiteindelijk de dikke darm beïnvloeden, duurt het meestal uren (geen minuten!) om een resultaat te zien. Geef het de tijd om zijn weg door het spijsverteringskanaal te vinden, vooral voordat je meer neemt. Dit is de reden waarom de meeste producten ’s nachts verlichting adverteren.
 • Begin langzaam: Zoals met elk supplement, is het het beste om uw tolerantie en reactie te testen door te beginnen met een lagere dosering en deze langzaam te verhogen. Overweeg om de helft of minder van een standaarddosis in te nemen en deze indien nodig te verhogen.
 • Minimaliseer de kosten: U hebt geen designerproduct of speciale verpakking nodig om de voordelen van een door onderzoek ondersteund laxeermiddel te verkrijgen. Zoek naar een product dat voldoet aan uw budget en behoeften. Voor producten die in poeder- en capsulevorm worden verkocht, moet u mogelijk meer capsules innemen om dezelfde dosis van een poedervorm te evenaren (d.w.z. vijf capsules versus één schep poeder), waardoor deze producten duurder kunnen worden.

Experimenteer met dosering om de laagste hoeveelheid te identificeren die u helpt regelmatig te blijven om te voorkomen dat u onnodig snel door een product beweegt. Als iets werkt, kan het de moeite waard zijn om een periode zonder of met een verminderd bedrag te proberen om ervoor te zorgen dat het nog steeds nodig is voor u.

 • Pas uw regime aan: Individuele reacties op laxeermiddelen en vezels zullen variëren. Het kan experimenteren met dosering vergen om de resultaten te optimaliseren. Als het gaat om constipatie supplementen, is er geen “one size fits all.”

Veelgestelde vragen


 • Kan stress constipatie veroorzaken?

  In termen van de fysiologische veranderingen die gebeuren met stress, suggereert onderzoek dat we de neiging hebben om veranderingen in hormoonproductie en veranderingen in het autonome zenuwstelsel te hebben, en we kunnen zelfs veranderingen in onze darmbacteriën ervaren. Stress-geïnduceerde constipatie komt ook bijzonder vaak voor bij mensen met PDS, een aandoening van de darm-hersenas.
  “Stress kan zowat alles veroorzaken”, zegt gastro-enteroloog Yevgenia Pashinsky, MD. “Het is zeker bekend voor het bijdragen aan constipatie, hetzij direct of door de overeenkomstige veranderingen in vochtinname, vezelinname en slaap.” Dit kan zelfs het missen van de drang om te gaan als gevolg van afleiding of drukte gedurende de dag omvatten.


 • Kan constipatie rugpijn veroorzaken?

  Sommige mensen met ernstige constipatie of mensen met gevoeligheid kunnen pijnsensaties voelen met een massa ontlasting. “Ernstige back-up, vooral in het onderste deel van de dikke darm, kan voor sommige patiënten aanvoelen als diepe bekken- of lage rugpijn,” zegt Dr. Pashinsky. Als u pijn heeft die ernstig is of uw dagelijks leven beïnvloedt, neem dan contact op met een zorgverlener.


 • Is constipatie een teken van zwangerschap?

  Constipatie komt vaak voor tijdens de zwangerschap en is vaak te wijten aan de fysiologische veranderingen die plaatsvinden. Deze omvatten verhoogde niveaus van het hormoon progesteron en een vertraging van de gastro-intestinale motiliteit. Constipatie kan ook voortkomen uit prenatale vitamines die ijzer bevatten, wat constipatie kan veroorzaken of verergeren.

  Als eerstelijns constipatieremedies, waaronder het verhogen van voedingsvezels, hydratatie, zachte beweging en toilethouding, niet helpen, praat dan met een zorgverlener voordat u een oraal supplement probeert, omdat niet alle veilig zijn tijdens de zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding.


 • Kan constipatie misselijkheid veroorzaken?

  Constipatie kan misselijkheid veroorzaken als gevolg van fysieke volheid, een opgeblazen gevoel en ontregeling van de eetlust. Personen met PDS kunnen meer ongemak ervaren wanneer ze worden ondersteund, hoewel ernstige constipatie bij iedereen een verscheidenheid aan ongemakkelijke symptomen kan veroorzaken. Hydratatie, lichtmovement en dieetaanpassing kunnen nuttig zijn om dit te beheren terwijl u werkt aan het oplossen van het probleem.


 • Wat moet ik eten als ik geconstipeerd ben?

  Het American College of Gastroenterology adviseert dieetverandering als onderdeel van de eerstelijnsbehandeling voor de meeste mensen met constipatie, met name via een balans van verschillende vezeltypen (denk aan vers fruit, groenten, volle granen en peulvruchten). Als u al voldoende voedingsvezels consumeert (bijvoorbeeld meer dan 25-30 gram per dag, volgens de USDA-richtlijnen), moet u voorzichtig zijn om het niet te “overdrijven” op de vezel, wat kan leiden tot verdere back-up.

  In feite, als u een vezelrijk dieet eet, helpt het soms tijdelijk verminderen van vezels om een grote jam te voorkomen. Het zoeken naar voedingsmiddelen met evidence-based laxerend potentieel kan ook helpen om dingen in beweging te krijgen. Deze omvatten koffie, lijnzaad, kiwi’s, pruimen of pruimensap.

Waarom vertrouw op bodymindspirit Health

Suzie Finkel, MS, RD, CDN, is een geregistreerde diëtist die gespecialiseerd is in het voedingsbeheer van spijsverteringssymptomen en ziekten. Ze heeft een masterdiploma in voeding van Columbia University en heeft getraind in tal van klinische gastro-enterologische instellingen. Als GI-diëtist biedt ze evidence-based voedingsdiensten voor een breed scala aan spijsverteringsaandoeningen, waaronder chronische constipatie en onregelmatigheden in de stoelgang. Haar doel is om voedingsinformatie (mis)informatie te demystificeren en spijsverteringscomfort te vergemakkelijken.

 • Beste overall: Solgar Magnesium Citraat is een goedkoop, door derden getest product dat de frequentie van de stoelgang en verbeterde ontlastingsconsistentie bevordert wanneer het in de juiste dosis wordt ingenomen.
 • Beste vezelsupplement: Konsyl Daily Psyllium Fiber is een organische vezel met door onderzoek ondersteunde voordelen voor de behandeling van constipatie en extra gezondheidsvoordelen.

Als u constipatie ervaart die niet is verbeterd met veranderingen in dieet en levensstijl, is de eerste stap om dit te onderzoeken met een zorgverlener. Het begrijpen van uw specifieke constipatie zal u helpen bepalen of en wat voor soort supplement geschikt voor u is.

Houd er rekening mee dat aanhoudende of ernstige constipatie moet worden geëvalueerd door een zorgverlener om de aard van de aandoening te verduidelijken voordat u wordt aangevuld met een oraal supplement. De meeste supplementen zijn ontworpen voor incidenteel gebruik, maar kunnen worden gebruikt voor lange periodes onder toezicht van een zorgverlener.

Werkzame stof: Magnesiumcitraat | Formulier: Capsule | Standaard dosering: 2 capsules (210 mg per stuk)

Werkzame stof: Psyllium husk | Formulier: Capsule | Standaard dosering: 1 -3 theelepels (6g per stuk)

Werkzame stof: Gemalen lijnzaad | Formulier: Gemalen zaden | Standaard dosering: 2 eetlepels (14mg)

Werkzame stof: Calcium Polycarbophil | Formulier: Pil | Standaard dosering: 2 pillen (1250 mg)

Werkzame stof: Sennosides | Formulier: Pil | Standaard dosering: 2 pillen (8,6 mg), bij voorkeur voor het slapengaan

Werkzame stof: Polyethyleenglycol 3350 | Formulier: Poeder | Standaard dosering: 1 pakje (17g)

Werkzame stof: | methylcellulose Formulier: Caplets | Standaard dosering: 2 capsules