6 tips om uw eetpatroon tijdens de vakantie evenwichtiger te laten voelen

6 tips om uw eetpatroon tijdens de vakantie evenwichtiger te laten voelen
Vakantiediner met familie

Fstop123/Getty Afbeeldingen

  • Tips voor een evenwichtige feestdagen
  • Een woord van bodymindspirit

Het vakantieseizoen is gevuld met feesten, familiebijeenkomsten en veel verschillende gerechten – het kan gemakkelijk zijn om je overweldigd te voelen, alsof je welzijn op een laag pitje staat. Maar, zoals elk moment van het jaar, is het niet nodig om het gevoel te hebben dat je festiviteiten moet beperken of missen uit angst om te veel te eten of je gezondheidsdoelen terug te draaien. Gezondheid op de lange termijn draait om duurzame praktijken, zelfs te midden van festiviteiten.

Tips voor een evenwichtige feestdagen

Een uitgebalanceerd vakantieseizoen ligt binnen handbereik. Door je te concentreren op een paar belangrijke gewoonten, kun je de vakantiechaos beheren terwijl je je op je best voelt.

Sla geen maaltijden over

Veel mensen geloven dat als ze het ontbijt of de lunch overslaan, ze al die calorieën kunnen sparen voor het vakantiefeest die avond. Dat klinkt misschien als een goed idee, maar het overslaan van maaltijden kan je krakkemikkig en moe maken en misschien leiden tot hoofdpijn die je avondfestiviteiten zou kunnen verpesten. Het kan ook leiden tot te veel eten wanneer je de avondmaaltijd haalt, omdat extreme honger vaak leidt tot eten voorbij je gebruikelijke niveau van volheid.

In plaats van maaltijden over te slaan en een gevoel van normaliteit in je eetpatroon te dwarsbomen, blijf je je concentreren op het opnemen van voedsel dat je overdag een goed gevoel geeft, zoals eiwitten, volle granen en groenten. Geniet dan van uw vakantiefeesten!

Geniet van voedsel waar je van houdt

Beperkende eetpatronen resulteren vaak in voedselangst en kunnen er op de lange termijn zelfs voor zorgen dat je te veel eet. Zorg er in plaats daarvan voor dat je jezelf het voedsel toestaat waar je van houdt tijdens de feestdagen (en de rest van het jaar). Zorg ervoor dat je ook veel voedsel met veel voedingsstoffen opneemt, waardoor je lichaam van brandstof wordt voorzien voor wat zeker een chaotisch schema zal zijn.

Meng je op het feest

Zorg ervoor dat je je rondes van gezelligheid en vermenging doet tijdens de feesten die je bijwoont! Je maakt misschien geen wandeling na het eten, maar een rondje rond het bedrijfsvakantiefeest zal je nog steeds in beweging houden en je waarschijnlijk helpen om je een beetje energieker te voelen.

Tempo jezelf

Het duurt een paar minuten voordat je hersenen zich realiseren dat je maag vol raakt, wat soms kan leiden tot te veel eten als je te snel eet.

Zet je vork tussen de happen door neer en drink wat water. Ontspan en geniet van de smaak van elke hap. Kauw elke hap grondig voordat je doorslikt. Geniet van elk moment met je vrienden, je familie en het heerlijke eten voor je.

Drink veel water

Hoewel eiernog en pepermunt warme chocolademelk cruciale elementen van het vakantieseizoen zijn, moet je lichaam nog steeds zijn hydratatieniveaus behouden terwijl je geniet van seizoensgebonden specialiteiten. Zorg ervoor dat je een glas water in de buurt houdt – wat je dit jaar ook drinkt, water moet in de rotatie zijn! Dit is ook een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat je niet te hard gaat voor je baas of snotneus.

Houd voedzame snacks op het werk

Hoewel je misschien niet kunt bepalen wat moeder serveert voor een familiebijeenkomst, kun je bepalen welke snacks je bij de hand houdt op het werk. Door je bureau te vullen met voedzame aanbiedingen zoals trailmix en vers fruit, kun je je voedingsprofiel verbeteren voor een extra oppepper tijdens de werkdag. Dit zal niet alleen je energie en uithoudingsvermogen verhogen, maar het zal ook helpen om een gevoel van routine te behouden als je lichaam van nature hunkert naar voedsel met veel voedingsstoffen.

Een woord van bodymindspirit

Soms kan het voelen alsof er geen manier is om te controleren wat er op je bord wordt gelegd tijdens de feestdagen, wat voor veel mensen eng kan zijn. Maar begrijpen dat dat oké is, is een enorme stap in de goede richting. Geef prioriteit aan uw behoeften deze feestdagen, mentaal, fysiek en sociaal.

Als je merkt dat je je afvraagt of worstelt met een gevoel van gebrek aan controle, praat dan met een geregistreerde diëtist.

Het duurt een paar minuten voordat je hersenen zich realiseren dat je maag vol raakt, wat soms kan leiden tot te veel eten als je te snel eet.