6 glutenvrije diepvrieswafelmerken

6 glutenvrije diepvrieswafelmerken

Een diagnose van coeliakie of niet-coeliakie glutengevoeligheid betekent niet dat je je favoriete gemaksvoedsel, zoals bevroren wafels, moet opgeven. Glutenvrije voedselfabrikanten zijn opgetreden om glutenvrije bevroren wafelopties te bieden voor diegenen die zich houden aan een glutenvrij dieet.

U kunt genieten van appel kaneel wafels of wafels verrijkt met omega-3 vetzuren, of kies traditionele favorieten zoals gewone of bosbessen wafels. Als je een ouder bent die op zoek is naar kindvriendelijk glutenvrij voedsel, kunnen mini-wafels de truc doen. En je kunt ze allemaal gemakkelijk in je vriezer bewaren, klaar om eruit te trekken en in de oven, broodrooster of broodroosteroven te doen.

Kashi

kashi wafels
© Kashi

Kashi biedt twee verschillende soorten bevroren glutenvrije wafels: Original en Cinnamon. Beide soorten zijn ook niet-GMO-geverifieerd en veganistisch. Merk op dat ze haver bevatten. Andere ingrediënten zijn tapioca, erwt en vlas.

De bevroren wafels van Kashi zijn glutenvrij tot minder dan 20 delen per miljoen, omdat ze een glutenvrij label dragen. Ze worden echter niet in een speciale faciliteit gemaakt. Merk op dat Kashi ook glutenbevattende wafels in verschillende smaken maakt, dus zorg ervoor dat u de juiste doos koopt: zoek naar de grote “glutenvrije” aanduiding.

Kinnikinnick Voedingsmiddelen

Kinnikinnick Wafels

Kinnikinnick Wafels.
Copyright © Kinnikinnick Foods

De Canadese glutenvrije fabrikant Kinnikinnick Foods maakt drie soorten bevroren wafels: origineel, kaneel/bruine suiker en bosbes. Ze bevatten niet-GMO maïszetmeel en kunnen sporen van eieren bevatten, maar zijn vrij van andere belangrijke allergenen, waaronder zuivel, soja, pinda’s en noten.

Kinnikinnick-wafels zijn verkrijgbaar in verschillende supermarkten en natuurvoedingswinkels in de VS en Canada. Alle Kinnikinnick producten worden gemaakt in een glutenvrije faciliteit die ook vrij is van haver.

Het pad van de natuur

Natuur's Pad Wafels

Nature’s Path Wafels.
Copyright © Het Pad van de Natuur

Nature’s Path Organic, dat gespecialiseerd is in gezonde voeding, legt de nadruk op producten gevuld met voedingsstoffen. De glutenvrije diepvrieswafels van het bedrijf zijn geen uitzondering. De wafels zijn glutenvrij gecertificeerd door de Glutenvrije Certificeringsorganisatie (GFCO), die vereist dat producten minder dan 10 delen per miljoen gluten bevatten.

Nature’s Path brengt verschillende glutenvrije wafelsmaken op de markt: Homestyle, Chia Plus, Dark Chocolate Chip, Chocolate Chip, Flax Plus, Pumpkin Spice, Blueberry, Penguin Party Cinnamon, Polar Beary Blueberry en Buckwheat Wildberry. Nature’s Path diepvrieswafels zijn landelijk verkrijgbaar bij retailers als Wegmans, Fresh Market en Whole Foods.

Handelaar Joe’s

Handelaar Joe's Wafels

Trader Joe’s Wafels.
Auteursrecht © handelaar Joe’s

Als je het geluk hebt om een Trader Joe’s in de buurt te hebben, biedt de eigenzinnige marktketen twee verschillende soorten bevroren glutenvrije wafels: gewoon en banaan. De wafels zijn niet altijd op voorraad, dus het is misschien het beste om in bulk te kopen wanneer je ze vindt, vooral als dit je favoriete bevroren wafel is.

Van’s Natuurlijke Voedingsmiddelen

Van's Mini Wafels

Van’s Mini Wafels.
Copyright © Van’s Natuurlijke Voedingsmiddelen

Van’s Natural Foods maakt vier soorten glutenvrije wafels: Original, Ancient Grain, Apple Cinnamon en Blueberry. Ze zijn allemaal zuivel- en eivrij en gemaakt met hele glutenvrije granen.

Van’s wafels hebben de neiging om op grote schaal te worden gedistribueerd en zijn verkrijgbaar in veel, zo niet de meeste, gebieden van het land. Zelfs supermarkten met beperkte glutenvrije secties hebben vaak een of twee variëteiten. De glutenvrije wafels van Van zijn ook glutenvrij gecertificeerd door de GFCO.

Wegmans

wegman's bevroren glutenvrije wafels
© Wegman’s

Wegmans’ gewone glutenvrije wafels worden gemaakt met bruine rijstmeel, aardappelzetmeel, maïzena en tapiocazetmeel. Ze zijn gezoet met vruchtensapconcentraat (peer-, perzik- en ananassappen) en zijn glutenvrij tot minder dan 20 delen per miljoen. Ze worden echter niet geproduceerd in een speciale glutenvrije faciliteit.

Wegmans supermarkten zijn te vinden in zeven staten in het noordoosten en midden-Atlantische gebied: New York, Pennsylvania, Maryland, Virginia, North Carolina, Delaware en Washington, D.C.

Een woord from bodymindspirit

Glutenvrije bevroren wafels zijn verkrijgbaar in de meeste grotere supermarkten. Als je ze niet vindt met conventionele bevroren wafels, kijk dan in de bevroren glutenvrije sectie (veel winkels hebben een aparte sectie voor bevroren glutenvrije producten) of in de sectie bevroren natuurlijke voedingsmiddelen.

Als je haver kunt eten, zou je het goed moeten vinden met een van de merken die hier worden vermeld. Als haver problematisch voor je is, blijf dan uit de buurt van de merken Kellogg’s en Kashi en kies een van de andere.