51 citaten om de Spaanse erfgoedmaand te vieren (2022)

Search

Als ik nadenk over wat het betekent om Hispanic te zijn, denk ik aan de liefde die we allemaal delen voor het eten van onze moeders, de prachtige muziek die ons inspireert om te dansen tot zonsopgang, en het vermogen om te lachen, hoe uitdagend het leven ook kan worden.

Tegelijkertijd denk ik aan de kracht die nodig is om in sommige Spaanse landen te wonen, en de nog grotere kracht die het vereist om je waardevolle spullen in te pakken, je ouders vaarwel te kussen en naar een geheel nieuw land te verhuizen om een beter leven voor jezelf en je gezin op te bouwen. Zovelen van ons hebben dit uit de eerste hand ervaren – en vele anderen zijn slechts een generatie of twee van deze ervaring.

De stemmen van latino’s, hoe divers ze ook zijn, komen samen in een vertrouwd en verenigd koor; we zijn veerkrachtig, grappig, zorgzaam, hardwerkend en houden boven alles van onze families.

We hebben een verzameling prachtige citaten samengesteld over wat het betekent om Hispanic en Latino te zijn – om te vieren tijdens hispanic heritage month en het hele jaar door.

Vergeet natuurlijk niet om onze gids te verkennen op ideeën voor het vieren van hispanic heritage month dit jaar.

De beste Hispanic Heritage Month Quotes

Beroemde Hispanic Heritage Month Quotes

“Je hebt geen geluk dat je hier bent. De wereld heeft jouw perspectief nodig. Ze hebben geluk dat ze je hebben.”
— Antonio Tijerino, President &CEO van de Hispanic Heritage Foundation

“Uiteindelijk kunnen we veel meer verdragen dan we denken.”
– Frida Kahlo

“Behoud van de eigen cultuur vereist geen minachting of gebrek aan respect voor andere culturen.”
– Cesar Chavez

“Het meest waardevolle bezit dat je kunt bezitten is een open hart. Het krachtigste wapen dat je kunt zijn, is een instrument van vrede.”
– Carlos Santana

“Je grote kracht is weten wie je bent.”
– Oscar de la Renta

“Toen ik opgroeide, stonden mijn ouders erop dat we Spaans spraken en Spaans lazen. Ik ben zo blij dat ze dat hebben gedaan, omdat we hun cultuur en hun wortels hebben ontwikkeld.”
– Tito Puente

“Het is belangrijk voor ons allemaal om te waarderen waar we vandaan komen en hoe die geschiedenis ons echt heeft gevormd op manieren die we misschien niet begrijpen.”
– Sonia Sotomayor

“Hoe meer je meer talen spreekt, hoe meer je over jezelf begrijpt.”
– Sandra Cisneros

“Als je een droom hebt, laat je dan door niemand die afpakken.”
– Selena Quintanilla

“Vergeven is niet vergeten. Vergeven is herdenken zonder pijn.”
– Celia Cruz

Spaanse citaten over het leven

“Wat belangrijk is in het leven is niet wat er met je gebeurt, maar wat je je herinnert en hoe je het je herinnert.”
– Gabriel García Márquez

“We moeten ons leven gebruiken om van de wereld een betere plek te maken om te leven, niet alleen om dingen te verwerven. Daar worden we voor op aarde gezet.”
– Dolores Huerta

“Als je de kans hebt om dingen beter te maken en dat doe je niet, dan verspil je je tijd op aarde.”
– Roberto Clemente

“Elke dag begint als een leeg krijtbord, waarop ieder van ons het gedicht van ons heden en onze toekomstdromen kan schrijven.”
– Ricky Martin

“Je hebt alleen wat je geeft. Het is door jezelf uit te geven dat je rijk wordt.”
– Isabel Allende

“We hebben de neiging om op slechts één manier aan meditatie te denken. Maar het leven zelf is een meditatie.”
– Raul Julia

“Ik wil geen rustig en veilig leven, ik geef de voorkeur aan een avontuurlijk leven.”
– Isabel Allende

Citaten over Spaans zijn

“We moeten zichtbaar zijn. We schamen ons niet voor wie we zijn.”
– Sylvia Rivera

“Uiteindelijk is de Amerikaanse droom geen sprint, of zelfs een marathon, maar een estafette. Onze families komen niet altijd over de finish in een tijdsbestek van één generatie. Maar elke generatie geeft aan de volgende de vruchten van hun arbeid door.”
– Julian Castro

“Ik ben het enige in het leven waar ik controle over heb. Ik ben onnavolgbaar – ik ben een origineel.”
– Lin-Manuel Miranda

“Ja, ik ben de eerste Latino poet laureate in de Verenigde Staten. Maar ik ben er ook voor iedereen en van iedereen. Mijn stem wordt gemaakt door ieders stem.”
– Juan Felipe Herrera

“Ik weet nu dat wie hoopt universeel te zijn in zijn kunst, in zijn eigen grond moet planten… Het geheim van mijn beste werk is dat het Mexicaans is.”
– Diego Rivera

“Er was niemand die ik kon opzoeken en zeggen'”Dat is iemand zoals ik'”. Dat is waarschijnlijk de reden waarom ik nu in mijn gemeenschap bekend sta als ‘La Pionera’, of de Pionier. Ik zie mezelf echt niet als een rolmodel. Maar het blijkt dat ik voor een groot deel van de Spaanse gemeenschap ben. Niet alleen in de showbusiness, maar ook in het leven. Maar dat is wat er gebeurt als je de eerste bent, toch?”
– Rita Moreno

“Toen ik opgroeide, was er geen exact Spaans rolmodel dat ik had. Ik realiseerde me niet hoe groot het verschil was dat ik maakte, naar de Olympische Spelen ging en Hispanic was, totdat ik in een handtekeningensessie zou zijn, en ouders naar me toe zouden komen en zouden zeggen: ‘Weet je, onze familie is zo trots op je, je doet hispanics echt trots.'”
– Laurie Hernández

“Hoewel onze cultuur, tradities en religie kunnen verschillen, zijn we er trots op dat we hard werken, onszelf zoveel mogelijk opvoeden, streven naar een beter leven voor onze kinderen, van onze vaak grote en gemengde gezinnen houden en zoveel mogelijk van onze geschiedenis en gebruiken delen met iedereen die ervoor kiest om ons echt te zien. We zijn toch niet zo verschillend. Mensen moeten ons gewoon zien voor wie we zijn en niet voor wie ze van ons verwachten.”
– Natalie Morales

“Ik ben er trots op dat ik Hispanic ben.”
– Lisa Guerrero

Inspirerende citaten van Latina’s

“De Latina in mij is een ember die voor altijd brandt.”
– Sonia Sotomayor

“Ik studeer niet om meer te weten, maar om minder te negeren.”
– Juana Inés de la Cruz

“Ze zijn bang voor ons omdat wij niet bang voor hen zijn.”
– Berta Caceres

“Wat je hart ook verlangt, ga er alsjeblieft voor, het is van jou om te hebben.”
– Gloria Estefan

“Mensen denken aan Latina-vrouwen als vurig en fel, wat meestal waar is. Maar ik denk dat de kwaliteit die zoveel Latina’s bezitten kracht is. Ik ben er heel trots op dat ik Latijns bloed heb.”
– Zoë Saldana

“Als immigrant waardeer ik, veel meer dan de gemiddelde Amerikaan, de vrijheden die we in dit land hebben. Stilte is een grote vijand van moraliteit. Ik wil niet dat onze blunders in de geschiedenis zich herhalen.”
– Gloria Estefan

“Je moet de waarde van je individualiteit onthouden – dat je iets speciaals en anders te bieden hebt dat niemand anders kan.”
– Jennifer Lopez

“Mijn moeder gaf me één advies dat me is bijgebleven. Ze zei: vergeet niet waar je vandaan komt.”
– Eva Longoria

Latino Citaten

“Wees trots om Latino te zijn en verlies die trots nooit!”
– Bad Bunny

“Ik voel me heel trots om Mexicaan te zijn. Ik had niet de mogelijkheid om Spaans te leren toen ik een meisje was, maar… het is nooit te laat om in contact te komen met je roots.”
– Selena Quintanilla

“We zijn allemaal individuen; we zijn allemaal mensen; we zijn allemaal met elkaar verbonden; en we hebben allemaal dezelfde rechten, dezelfde vrijheid.”
– Sylvia Mendez

“De Latino-bevolking is zo’n aanwezigheid geworden. We maken deel uit van het Amerikaanse tapijt op een zeer diepgaande manier, op elk gebied dat je maar kunt bedenken, en zijn erg belangrijk in de populaire cultuur. ”
– Jimmy Smits

“Veel Latino-kinderen zouden wetenschappers moeten worden omdat we wetenschappers over de hele wereld nodig hebben met alle verschillende achtergronden. We hebben veel moeilijke problemen en we hebben de hulp van iedereen nodig om de problemen op te lossen.”
– Mario J. Molina

“Ik voel zoveel trots om mijn gemeenschap te vertegenwoordigen en Latino te zijn. Geen twijfel mogelijk, boven mijn carrière en sales staat latino zijn op de eerste plaats.”
– Papa Yankee

Chicano Citaten

“Ik ben geen Mexicaan. Ik ben geen gringo. Ik ben Chicano niet. Ik ben geen gringo in de VS en Mexicaans in Mexico. Ik ben chicano overal. Ik hoef me nergens aan te assimileren. Ik heb mijn eigen geschiedenis.”
– Carlos Fuentes

“Geen enkel Vrijheidsbeeld heeft ooit onze aankomst in dit land begroet… we zijn eigenlijk helemaal niet naar de Verenigde Staten gekomen. De Verenigde Staten kwamen naar ons toe.”
– Luis Valdez

“Deslenguadas. Somos las del español deficiënte. Wij zijn uw taalkundige nachtmerrie, uw taalkundige aberratie, uw taalkundige mestizaje, het onderwerp van uw burla. Omdat we met tongen van vuur spreken, zijn we cultureel gekruisigd. Raciaal, cultureel en taalkundig somos huérfanos – we spreken een verweesde taal.”
― Gloria E. Anzaldúa

“Ik ben er trots op dat ik in de VS ben geboren, maar mijn Mexicaanse roots zijn mijn basis en wat ervoor zorgt dat ik nooit opgeef, altijd blijf vechten en het gevecht tot het einde afmaak.”
– Oscar de la Hoya

Meer krachtige citaten voor Instagram &beyond

“Rechtvaardigheid gaat over ervoor zorgen dat beleefd zijn niet hetzelfde is als stil zijn. Sterker nog, vaak is het meest rechtvaardige wat je kunt doen, de tafel schudden.”
– Alexandrië Ocasio-Cortez

→ Lees meer citaten over justitie en sociale rechtvaardigheid

“Actie is het tegengif voor wanhoop.”
– Joan Baez

→ Lees meer citaten over optimisme en hoop

“Succes is zijn eigen beloning, maar falen is ook een geweldige leraar, en niet te vrezen.”
– Sonia Sotomayor

“Je kunt alle bloemen knippen, maar je kunt niet voorkomen dat de lente komt.”
– Pablo Neruda

→ Lees meer positieve citaten

“Verbreed het pad van kansen en blijf een krachtige en positieve erfenis achterlaten in deze wereld.”
– Luis Fonsi

→ Lees meer citaten over het verschil maken

“Ik vertel studenten dat de kansen die ik had een res waren.ult van het hebben van een goede educatieve achtergrond. Onderwijs is wat je in staat stelt om op te vallen.”
– Ellen Ochoa

“Ik geloof dat standvastigheid de sleutel is. Wees vooral consequent. Ga er maar aan staan. Ga er maar aan staan. Ga er maar aan staan. Als je slaagt, vergeet dan niet de verantwoordelijkheid om iemand anders met jou te laten slagen.”
– Antonia Novello