5 eenvoudige manieren om een betere houding te krijgen

5 eenvoudige manieren om een betere houding te krijgen

Er zijn zoveel goede redenen om je houding te verbeteren. Een goede houding is belangrijk voor de balans in het hele lichaam. En het kan u helpen om de juiste vorm te behouden tijdens het sporten, waardoor u blessures kunt voorkomen en een effectievere training kunt hebben. En verrassend genoeg kan een betere houding je zelfs helpen gewicht te verliezen.

Houding en gewichtsverlies

Een verbeterde houding alleen veroorzaakt geen gewichtsverlies, maar het kan van invloed zijn op de factoren die gewichtsverlies moeilijker of gemakkelijker maken. Bijvoorbeeld:

  • Een betere houding kan helpen om dieetgerelateerde vermoeidheid te verbannen. In een interview met Dr. Holly Phillips suggereerde de medische expert dat een verbeterde houding een van de beste natuurlijke manieren is om het energieniveau tijdens gewichtsverlies te verbeteren.
  • Een goede houding helpt het zelfvertrouwen te verbeteren. Wil je er meteen dunner uitzien? Een goede houding verdunt je frame onmiddellijk, waardoor je er beter uitziet en je beter voelt over je lichaam. Studies hebben aangetoond dat wanneer mensen een goede houding oefenen, ze zich zelfverzekerder voelen.
  • Een goede houding verbetert het comfort en de mobiliteit. Wanneer je rechtop staat of rechtop aan je bureau zit, werken je spieren efficiënter. Dit helpt om uw comfortniveau te verbeteren en kan u helpen om gedurende de dag meer te bewegen.

Dus, ben je klaar om rechtop te staan en wat gewicht te verliezen? Er zijn vijf eenvoudige manieren om je houding te verbeteren.

Oefen de juiste uitlijning

Een goede houding maakt je comfortabeler

Westend61/Getty Afbeeldingen


Wist je dat je jezelf een betere houding kunt aanleren? Het is een van de gemakkelijkste manieren om je houding te verbeteren om er zelfverzekerd uit te zien en je zelfverzekerd te voelen. Ga gewoon voor een spiegel staan en oefen een goede uitlijning.

Hier is hoe het te doen:

  1. Centreer je gewicht op beide voeten en verleng je wervelkolom zodat de kruin van je hoofd voelt alsof het zachtjes naar het plafond wordt opgetild.
  2. Ontspan je nek zodat de nek lang en elegant is. Centreer dan je kin zodat je hoofd niet gaat hangen.
  3. Rol je schouders naar achteren en naar beneden om je bovenrug voorzichtig recht te trekken en op te tillen.

Neem even de tijd om te ontspannen in je verbeterde houding en aanpassingen te maken, maar laat niet achterover leunen!

Als je elke dag drie tot vijf minuten een goede houding oefent, zul je al snel merken dat je je houding controleert en gedurende de dag natuurlijke correcties aanbrengt.

Doe houdingsoefeningen

Regelmatige lichaamsbeweging zal helpen om het bewegingsbereik in uw gewrichten te verbeteren en uw spieren efficiënter te laten bewegen. Oefening kan u ook helpen om een gezond gewicht te bereiken of te behouden voor een betere houding. Bepaalde oefeningen zijn ook bijzonder goed in het verbeteren van de houding.

Yogalessen verbeteren over het algemeen het houdingsbewustzijn en omvatten oefeningen die een goede uitlijning bevorderen. Tai Chi-lessen zijn ook goed voor mensen die de houding willen verbeteren. Maar als je niet naar een groepsles kunt komen, zijn er ook oefeningen die je thuis kunt doen om van een slechte houding af te komen. Probeer elke dag slechts vijf minuten te doen om langer te staan en comfortabeler te bewegen.

Draag een ondersteunende bh

Een goede bh verbetert het comfort en de ondersteuning in je bovenlichaam. De verkeerde bh kan echter een grote impact hebben op je lichaam. Lingerie-expert Marie Redding: “Wanneer een bh niet de juiste stijl is voor jouw lichaamstype, kun je last krijgen van rugpijn en voortijdige verslapping. Je ziet er misschien zelfs uit alsof je een paar kilo bent aangekomen.”

Dus hoe vind je de juiste bh om je houding te verbeteren? Je kunt de deskundige bh-pastips van Marie gebruiken of met een bh-passpecialist praten in je plaatselijke warenhuis of lingerieboetiek.

Je kunt ook een bh vinden die speciaal is ontworpen voor een verbeterde houding. BackJoy maakt bijvoorbeeld de PostureWear Topsport bh. Dit ondersteunende kledingstuk helpt om spanning veroorzaakt door slechte uitlijning te verlichten en u kunt de beha dragen tijdens lichaamsbeweging of vrijetijdsactiviteiten.

Technische hulpmiddelen gebruiken

Als je graag technische hulpmiddelen gebruikt en je hebt een smartphone die je vaak controleert, overweeg dan om apparaten zoals Lumo Lift te gebruiken om je houding te verbeteren. Het kleine magnetische apparaat wordt op je borst gedragen en geeft je een zachte trilling of zoem wanneer je begint te buken. Gebruik het met een iPhone- of Android-app om te zien hoe vaak je de hele dag door beweegt.

Lumo Lift werkt terwijl u aan uw bureau zit, staat tijdens uw routineactiviteiten of zelfs terwijl u traint. Wandelexpert Wendy Bumgardner zei in haar recensie van het item dat ze het graag als houdingscoach gebruikte, maar erkende dat de magneet niet altijd aan bleef tijdens sommige trainingsactiviteiten.

Een vergelijkbare technische tool genaamd UpRight meet de houding en registreert gegevens met een smartphone-app. Dit kleine apparaat wordt met lijm aan uw rug bevestigd.

Evalueer je schoenen

Een van de belangrijkste manieren om een slechte houding te verbeteren, is door goede schoenen te dragen. Dat betekent het dragen van de juiste maat en ook de juiste soort schoenen voor de juiste uitlijning.

Steven Weiniger, een woordvoerder van BackJoy en ook de houdingsexpert en maker van de StrongPosture-oefeningen op BodyZone.com, zegt: “Het dragen van de verkeerde schoenmaat zal pijn doen voor de middag, maar het dragen van de verkeerde soort schoenen kan leiden tot ernstige schade aan je hele lichaam.” Hij legt het effect verder uit.

“Je voeten en schoenen vormen de basis om je hele lichaam op één lijn te houden. Wanneer een gewricht uit balans is, vooral in je voeten, wordt een kettingreactie op gang gebracht die andere gewrichten uit de pas loopt, waardoor de wervelkolom onnodig wordt belast, van je heupen tot je nek. “

Dus wat zijn de juiste soort schoenen voor een goede houding? Er zijn verschillende merken die ondersteunende schoenen maken om een goede houding te bevorderen. En het goede nieuws is dat ze er niet uitzien als de orthopedische schoenen van je opa!

Merken zoals BackJoy hebben een volledige lijn laarzen en schoenen voor mannen en vrouwen met het Natural Gait Line System™, dat je voeten begeleidt terwijl je loopt om je hoofd, heupen en voeten in een goede houding in balans te houden. Vionische schoenen zijn een andere favoriet onder wandelaars met een goede houding. Hun ondersteunende schoenen en laarzen bieden OrthaHeel-technologie om je voeten uit te lijnen en een betere houding te bevorderen.

Een woord van bodymindspirit

Welke methode je ook kiest, je zult merken dat aandacht besteden aan houding echte voordelen biedt. Je ziet er meteen beter uit, voelt je de hele dag beter en een betere houding kan je helpen gewicht te verliezen. Dus neem vandaag vijf minuten de tijd en probeer het eens. Je hebt niets te verliezen, behalve die zeurende pijnlijke spieren en een paar koppige kilo’s.

Als je elke dag drie tot vijf minuten een goede houding oefent, zul je al snel merken dat je je houding controleert en gedurende de dag natuurlijke correcties aanbrengt.

“Je voeten en schoenen vormen de basis om je hele lichaam op één lijn te houden. Wanneer een gewricht uit balans is, vooral in je voeten, wordt een kettingreactie op gang gebracht die andere gewrichten uit de pas loopt, waardoor de wervelkolom onnodig wordt belast, van je heupen tot je nek. “