5 eenvoudige gezonde gewoonten om af te vallen

5 eenvoudige gezonde gewoonten om af te vallen
gezonde gewoontes voor gewichtsverlies

Lubomir Lipov / Getty Afbeeldingen

Soms hangt het succes of falen van uw gewichtsverliesprogramma meer af van uw dagelijkse gewoonten dan van de voedselkeuzes die u maakt. De kleine dingen die je doet als onderdeel van je routine kunnen van invloed zijn op hoeveel voedsel je eet en hoeveel je gedurende de dag beweegt. Er zijn gezonde gewoonten om af te vallen en dan zijn er gewoonten die tegen je kunnen werken en gewichtstoename kunnen veroorzaken.

Deze vijf eenvoudige gewoonten zijn activiteiten die gemakkelijk in uw dagelijkse schema kunnen worden opgenomen. Kies er een en probeer het deze week te oefenen. Als alles goed gaat, kies dan een andere. Probeer één vaardigheid tegelijk onder de knie te krijgen, zodat je niet overweldigd raakt.

Kijk wat je drinkt

Begin met het controleren van de calorieën in de drankjes die u consumeert. Er zijn bepaalde dranken, in het bijzonder, die een grote invloed kunnen hebben op uw totale calorie-inname en op het type voedselkeuzes dat u elke dag maakt. Sportdranken, sappen, gezoete thee en gearomatiseerde koffiedranken zitten bijvoorbeeld vaak vol met toegevoegde suiker en calorieën.

Soms gaan deze dranken er prat op dat ze gezond zijn omdat ze vitamines bevatten, maar ze leveren ook te veel calorieën. Je beste gok is om water te drinken. Je kunt zelfs thuis gearomatiseerd water maken om je calorierijke frisdranken en gezoete theeën te vervangen. Probeer je voeding (vitaminen en mineralen) waar mogelijk vooral uit voeding te halen.

Slaap beter

Geloof het of niet, de kwaliteit van je slaap kan van invloed zijn op de voedselkeuzes die je overdag maakt. Het kan ook van invloed zijn op het aantal calorieën dat u consumeert uit frisdrank of koffiedranken. Het volgen van een paar eenvoudige tips om beter te slapen kan je helpen een volledige nachtrust te krijgen, zodat je energiek wakker wordt voor een volledige dag van gezonde activiteit en mindful eten.

Laad je telefoon bijvoorbeeld niet op naast je bed. Bewaar het in de keuken of het hol als je slaapt. En probeer een regelmatig slaapschema aan te houden, zelfs in het weekend. Dit helpt je lichaam om te leren slapen en wakker te worden met minder inspanning. En tot slot, verlaag de temperatuur in je slaapkamer ’s nachts. Een koelere kamer kan u helpen beter te snoozen.

Bouw een uitgebalanceerd trainingsprogramma

Als je de taken van vorige week hebt voltooid, ben je al begonnen met elke dag te sporten. Nu is het tijd om een goed afgeronde trainingsroutine te creëren met verschillende soorten fysieke activiteit. Je leert hoe je een lichaam kunt bouwen dat slank, sterk en flexibel is. Als je niet tot een sportschool behoort of hulp nodig hebt bij het vinden van trainingslessen, overweeg dan om een leuke en gemakkelijke online training te gebruiken om de activiteit te krijgen die je nodig hebt.

Maar vergeet niet dat consistentie de sleutel is. Als je merkt dat je sessies overslaat, kan je programma te intens of onrealistisch zijn. Het is gezonder en veiliger om matige of gemakkelijke trainingen te doen waar je je regelmatig aan kunt houden dan om af en toe heel zware trainingen te doen.

Verhoog niet-oefening activiteit

Je dagelijkse training is erg belangrijk. Maar als je een uur naar de sportschool gaat en de rest van de dag in een stoel of op de bank zit, pluk je niet de volledige voordelen van lichaamsbeweging. Leer hoe u uw dagelijkse activiteitsniveau kunt verhogen, zodat u meer calorieën verbrandt met NEAT of thermogenese zonder trainingsactiviteit.

Een manier om ervoor te zorgen dat u voldoende dagelijkse activiteit krijgt, is door te investeren in een fitnesstracker. Deze apparaten houden uw dagelijkse stappen bij en de meeste geven u herinneringen om op te staan en te bewegen wanneer u te lang hebt gezeten. Merken zoals Fitbit bieden een verscheidenheid aan stijlen en functies, zodat je er een kunt vinden die past bij je levensstijl en je budget.

Dagelijkse herinneringen instellen

Omring jezelf met ondersteunende mensen en gezonde herinneringen die je zullen helpen je plan op het goede spoor te houden. Dit kun je doen door contact te maken met mensen die goed eten en sporten op het werk of in je buurt. Stel updates in om samen te sporten of gezonde maaltijden te koken. Je kunt je ook online en op sociale media abonneren op positieve berichten. Onderzoekers hebben ontdekt dat dagelijkse herinneringen een grote impact kunnen hebben op het succes van gewichtsverlies.