4 Krav Maga-technieken voor een thuisgebaseerde zelfverdedigingstraining

4 Krav Maga-technieken voor een thuisgebaseerde zelfverdedigingstraining
1

Word fit en blijf veilig met een krachtige Krav Maga-training

Jarrett.Arthur.jpg
Jarrett Arthur

Zelfverdedigings- en veiligheidsexpert Jarrett Arthur, een van de hoogste vrouwelijke zwarte band-instructeurs in Krav Maga, deelt haar essentiële bewegingen om het leven veiliger te leven terwijl ze zich in het zweet werkt.

Uw persoonlijke veiligheid, en de veiligheid van uw gezin, is ongelooflijk belangrijk. Hoewel je het waarschijnlijk eens bent met dit sentiment, is de kans groot dat je niet op zoek bent gegaan naar zelfverdedigingstraining. Amerikanen besteden elk jaar veel tijd aan het deelnemen aan elementaire veiligheidspraktijken, van het dragen van veiligheidsgordels tot het vergrendelen van deuren, maar weinigen nemen echt de tijd om te leren hoe ze zichzelf fysiek kunnen verdedigen.

Gebrek aan tijd, en zelfs de angst om enge omstandigheden aan te pakken, zijn redenen voor dit toezicht, maar proactief zijn over het leren van effectieve zelfverdedigingsvaardigheden betekent niet dat je een 10-jarige verbintenis aangaat om een Black Belt na te streven. Praktische training kan gemakkelijk en in een relatief korte tijd worden verworven.

Als je niet bekend bent met Krav Maga, is het het officiële zelfverdedigingssysteem van het Israëlische leger (IDF).Het systeem heeft wortels in de late 19e eeuw en nam zijn huidige vorm aan in de jaren 1940. De bewegingen zijn speciaal ontworpen om gemakkelijk te leren, gemakkelijk uit te voeren en gemakkelijk te behouden. Het wordt beschouwd als een tactisch systeem en een krijgskunst, en het wordt algemeen erkend als een van de meest effectieve systemen van zelfverdediging ter wereld.

Krav Maga-technieken zijn bedoeld om te werken, ongeacht de grootte, kracht, geslacht, atletisch vermogen of fitnessniveau van de verdediger. De bewegingen, gebaseerd op natuurlijke instincten en reacties, worden versterkt met herhaling, uiteindelijk ingebakken in het spiergeheugen.Deze bewegingen zijn bewezen effectief in enkele van de meest stressvolle omgevingen, zoals gevechten, en een fantastisch neveneffect van de training is dat het een unieke totale lichaamstraining is!

Zoals met de meeste zelfverdedigingstrainingen, is het het beste om Krav Maga-technieken te oefenen in een groepsles onder de voogdij van een gecertificeerde instructeur, maar je kunt aan de slag met de basis door deze Krav Maga-training op beginnersniveau thuis te proberen. De bewegingen zijn ontworpen om je een paar basishulpmiddelen te geven om aan een aanvaller te ontsnappen, terwijl je ook je hartslag verhoogt om je in het zweet te laten breken. Maak je comfortabel met elke beweging voordat je ze als een training oefent. Zodra je je solide voelt op elke techniek, voer je ze allemaal uit in volgorde gedurende twee tot drie minuten. Wanneer je de eerste ronde hebt voltooid, rust je ongeveer een minuut en herhaal je de hele reeks als een circuittraining nog eens twee tot vier keer, afhankelijk van je vermoeidheidsniveau.

2

Oefening 1: Vechthouding en beweging

Jarrett-Arthur-Vecht-Houding.jpg
Jarrett Arthur

Deze “home-base” houding biedt balans en een solide platform om krachtige aanvallen te leveren.

Ga staan met je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Als je rechtshandig bent, zet dan een natuurlijke stap naar voren met je linkerbeen (tegenovergesteld als je linkshandig bent). Je voeten moeten van voor naar achter lekker breed zijn, en van links naar rechts. Houd je tenen naar voren gericht. Buig je knieën en til je achterste hiel iets van de grond. Steek je handen op voor je gezicht met je ellebogen naar binnen. Stop je kin in en haal je schouders lichtjes op in een “turtled” houding. Dit is je vechthouding.

Wanneer je in deze positie beweegt, zorg er dan altijd voor dat je voeten elkaar niet kruisen en niet samenkomen. Ze moeten mooi breed blijven van links naar rechts en van voor naar achter, ongeacht waar je bent of hoe snel je beweegt.

Om vooruit te komen, duw je af met je achterste voet en stap je eerst met je voorste voet, gevolgd door een kleine stap met de achterste voet om terug te keren naar de vechthouding. Herhaal dit om eerst met de achterste voet achteruit te gaan. Ga nu naar links en stap eerst met de linkervoet. Eindig door naar rechts te stappen, eerst de rechtervoet te bewegen, maar altijd terug te keren naar een mooie evenwichtige houding.

3

Knieslag

Jarrett.Arthur-iets.jpg
Jarrett Arthur

Deze aanval op korte afstand wordt geleverd door contact te maken met de voorkant van de knie tot aan de lies van een aanvaller.

Begin in je vechthouding en sla de knie met je achterbeen (rechterbeen als je rechtshandig bent). Rijd van de grond met je achterste voet, buig je been volledig en stop je hiel naar je kont terwijl je je knie in een rechte lijn omhoog en naar voren rijdt. De kracht komt van drije heupen naar voren schuiven nadat de knieslag is geïnitieerd. Deins onmiddellijk terug voor je been en voet en keer terug naar de vechthouding.

4

Palm Hiel Strike

Jarrett.Arthur-iets2.jpg
Jarrett Arthur

Deze middellange afstandsslag wordt geleverd door contact te maken met de hiel van je handpalm (het onderste deel dat het dichtst bij je pols ligt) tot de neus van een aanvaller.

Vanuit je vechthouding met je handen omhoog, stuur je je “jab” (gebruik je linkerhand als je rechtshandig bent) in één rechte lijn naar voren, weg van je gezicht. Houd je niet-stotende hand dicht bij je gezicht en ervoor voor bescherming. Draai de schouder en heup aan dezelfde kant om stroom te genereren. Zodra je je hand naar buiten duwt, klik je hem snel terug naar je gezicht (dit wordt een terugslag genoemd). Herhaal dit met je “kruis” (gebruik je rechterhand als je rechtshandig bent), draai je schouder en heup weer naar voren om kracht te genereren en deins onmiddellijk terug. Deze aanvallen moeten explosief zijn om stroom op te wekken.

Pas op dat je je arm niet volledig rechttrekt bij het geven van een slag. Bij volledige verlenging moet je nog steeds een heel kleine bocht bij je elleboog hebben.

5

Voorste trap

Jarrett.Arthur.jpg
Jarrett Arthur

Deze langeafstandsaanval wordt geleverd door contact te maken met uw scheenbeen naar de lies van de aanvaller.

Beginnend in je vechthouding, geef je deze trap met je achterbeen (het rechterbeen als je rechtshandig bent). Rijd eerst je knie op en neer, net zoals je deed tijdens de knieslag. Zodra je knie zijn piekhoogte heeft bereikt, laat je je onderbeen zich in een zweepbeweging ontvouwen, waarbij je je tenen puntig houdt. Trek onmiddellijk het been en de voet achter je terug en land in je vechthouding.

Zorg ervoor dat je niet met te veel kracht trapt, tenzij je een doelwit of pad raakt, omdat het gemakkelijk is om je knie te hyperextenderen en te verwonden.