4 frisse ideeën voor het serveren van meer fruit

4 frisse ideeën voor het serveren van meer fruit

De meeste mensen krijgen niet genoeg fruit, vooral vers fruit. Er is niets mis met gekookt, ingeblikt of gedehydrateerd fruit, maar vers fruit is vaak veel aantrekkelijker. De gemiddelde gezonde volwassene moet minstens 1 1/2 tot 2 kopjes fruit per dag consumeren, samen met 2 1/2 tot 3 kopjes groenten volgens de voedingsrichtlijnen voor Amerikanen. Voor veel mensen is de eerste stap naar het verhogen van de inname van vers fruit het dumpen van al het snoep, koekjes en ijs dat je nu in je keuken hebt.  Temper je zoete verlangens met heerlijk vers fruit.

Hier zijn vier eenvoudige manieren om u en uw gezinsleden te helpen meer vers fruit te eten. Blader door de diavoorstelling voor meer informatie.

1

Graaf in een fruitsalade

Fruitsalade
istockphoto

Fruitsalades zijn een hoofdbestanddeel bij zomerse picknicks. Ze kunnen licht en verfrissend zijn, of ze kunnen vol zitten met extra suiker en vetten en meer calorieën bevatten dan je zou denken. Hoe kun je dat zien? Als het fruit bedekt is met klodders slagroom of gesmoord in suikerhoudende siroop, heeft het waarschijnlijk veel calorieën van de extra suiker.

Een caloriearme fruitsalade wordt kaal geserveerd of heeft slechts een lichte dressing die de smaak van het fruit niet overweldigt. Je kunt ook fruit toevoegen aan een traditionele tuinsalade.

Maak een eenvoudige caloriearme fruitsalade door verse meloenblokjes, ananasbrokken, druiven en aardbeien te combineren. Je kunt op zoek gaan naar meer feestelijke recepten voor fruitsalade; blijf gewoon uit de buurt van ingrediënten die te veel calorieën toevoegen of afhankelijk zijn van fruit dat is ingeblikt in zware siroop.

2

Houd fruit op het aanrecht

Houd een fruitschaal bij de hand om meer fruit te eten.
Tim Hall / Getty Afbeeldingen

Uit het oog is uit het hoofd, dus verberg niet al je fruit in de koelkast, bewaar een paar dagen vers fruit op je aanrecht. Op die manier kom je in de verleiding om een appel, sinaasappel of peer te pakken in plaats van een snoepreep.

Nectarines en bananen zijn ook een paar dagen goed houdbaar op kamertemperatuur, zolang de schillen nog intact zijn.

Vergeet niet om de appels uit de buurt van de bananen te houden, tenzij je wilt dat ze snel rijpen.

3

Fruit Smoothies maken

Maak een smoothie om meer fruit in je dieet te krijgen.
LWA / Jay Newman / Getty Images

Geniet van vers fruit in smoothies. Een basis smoothie bevat een banaan in stukjes gesneden, een kopje bessen, een klodder yoghurt en een kopje magere melk of 100% vruchtensap. Doe alles een minuut of wat in een blender en serveer. Als je een zware blender hebt, kun je ook wat ijsblokjes toevoegen voor een milkshake-achtige textuur. Zodra je dit eenvoudige recept hebt, kun je meer smoothierecepten verkennen.

4

Vers fruit als dessert

Eet vers fruit als dessert.
Riou / Getty Afbeeldingen

Maak een eenvoudig en heerlijk dessert door een kom aardbeien en bosbessen te serveren met een klein kloddertje slagroom, overgoten met een besprenkeling noten. Als je het verzadigde vet uit de slagroom wilt verwijderen, kun je in plaats daarvan gewone yoghurt gebruiken (Griekse yoghurt heeft een heerlijk gladde en romige textuur). Wanneer u op zoek bent naar dessertrecepten met fruit en bessen, vergeet dan niet om te zoeken naar recepten die niet te veel suiker of vet toevoegen.

Een caloriearme fruitsalade wordt kaal geserveerd of heeft slechts een lichte dressing die de smaak van het fruit niet overweldigt. Je kunt ook fruit toevoegen aan een traditionele tuinsalade.

Nectarines en bananen zijn ook een paar dagen goed houdbaar op kamertemperatuur, zolang de schillen nog intact zijn.