28 energiezuinige swaps voor uw huis en tuin

Nu de energiekosten en onze collectieve zorg voor de bescherming van de planeet toenemen, zijn velen op zoek naar manieren om hulpbronnen te besparen en kosten te besparen.

Hoewel energie-efficiënte alternatieven buiten bereik lijken dankzij de kosten vooraf en het gebrek aan toegankelijkheid, maken federale en staatsbelastingkredieten en -prikkels het veel toegankelijker voor mensen om energiezuinige thuisproducten te kopen.

We hebben een lijst samengesteld met energiezuinige swaps en handige tips die een reeks budgetten en levensstijlen bereiken. Ongeacht waar u financieel staat, er zijn eenvoudige manieren om een liefdevol, doordacht huis voor u, uw portemonnee en onze planeet samen te stellen!

Veranderingen en swaps voor een energiezuinig huis —

Landschapsideeën:

Een goed ontworpen landschap is niet alleen een lust voor het oog, maar het kan ook uw totale verwarmings- en koelingskosten verlagen. Alleen al door energie-efficiënte landschapsarchitectuur toe te voegen aan een niet-schaduwrijke tuin, ontdekte het Amerikaanse ministerie van Energie (DOE) dat het tot 25% energie kan besparen in vergelijking met andere huizen.

Voordat u in grote landschapsbeslissingen duikt, moet u de algemene klimaatzone waarin u woont uitzoeken. Dit kan helpen bij het bepalen van de beste energiebesparende strategieën voor uw huis. (Bekijk deze klimaatzonekaart van de DOE).

Plant droogtetolerante tuinen

Het mooie van droogtetolerante planten is dat ze (zoals de naam al doet vermoeden) droogtes kunnen overleven – oftewel ze hebben veel minder water nodig om te overleven. Deze planten hebben ook de neiging om ziekte- en plaagresistent te zijn en trekken essentiële bestuivers aan.

Overweeg om deze droogtebestendige planten op te nemen in xeriscaping, een landschapsalternatief dat kan helpen het buitenwaterverbruik met maximaal 50% te verminderen. Gardener’s Path heeft een geweldige gids om u te helpen de beste droogtetolerante planten voor uw gazon te kiezen.

Plant strategisch bomen buiten uw huis

Afhankelijk van waar u woont, kan een strategisch geplaatste boom helpen energie in uw huis te besparen en een natuurlijk koeleffect rond uw eigendom te veroorzaken.

De DOE beveelt aan om hoge schaduwbomen te planten als de beste manier om uw huis te beschermen tegen zonnewarmte en tegen die koude ontploffingen in de winter. In het zuiden kunnen groenblijvende bomen uw huis het hele jaar door beschermen, terwijl meestal, in noordelijke regio’s, loofbomen het beste zijn om te gebruiken.

Een goede vuistregel is om meer te leunen op inheemse planten en bomen. Dit zal helpen de hoeveelheid water te verminderen die wordt gebruikt om ze te onderhouden.

Geef je gazon vroeg in de ochtend water

Het waterverbruik varieert afhankelijk van het type gazon dat u heeft. Over het algemeen zorgt het instellen van uw sprinklersystemen om uw gazon ’s ochtends water te geven (bij voorkeur vóór 10.00 uur) wanneer de temperaturen koeler zijn) ervoor dat het water in de grond kan weken voordat het kan verdampen.

Als alternatief, als je alleen ’s avonds water kunt geven, stelt Scotts voor om het tussen 16.00 en 18.00 uur te proberen.

Overgang naar zonne-energie

In plaats van uw buitenruimtes van stroom te voorzien met de elektriciteit van uw huis, kiest u voor zonnelampen om uw landschap ’s nachts op te fleuren. Van padverlichting tot slinger- en vakantieverlichting, u kunt gratis energie van onze royale zon gebruiken om uw gazon van stroom te voorzien zonder energie te verspillen!

Kies voor elektrische grasmaaiers

Hoewel u meer dan waarschijnlijk grasmaaiers op gas zult vinden die aan consumenten worden verkocht, is er een groeiend aantal elektrische opties die mensen een alternatief bieden voor het opfleuren van hun gazons. In feite verbieden staten zoals Californië de verkoop van nieuwe grasmaaiers op gas om de uitstoot van broeikasgassen te beperken.

Vergeet echter niet dat waar uw stroom vandaan komt, van invloed is op hoe schoon en efficiënt uw elektrische maaier is (we zullen daar in de volgende sectie meer over praten).

Dakbedekkingsideeën:

Volgens Green Building Alliance (GBA) is 90% van de daken in de VS slecht ontworpen en gebouwd met donkere, niet-reflecterende materialen die warmte absorberen in plaats van reflecteren.

Traditionele daktemperaturen kunnen 90 tot 100 graden warmer worden dan de natuurlijke buitentemperatuur – die meestal overgaat naar uw zolder en uiteindelijk uw huis – volgens GBA.

Hoewel goede isolatie uw huis helpt beschermen tegen het absorberen van al die warmte, maakt een donkerder warmteabsorberend dak het gemakkelijker voor warmte om over te dragen naar de zolder. Er zijn echter manieren om overtollige warmteoverdracht te verminderen, zodat uw airconditioners niet harder hoeven te werken dan zou moeten.

Installeer een “koel dak”

Verwissel uw donkere, warmteabsorberende dak met een “koel dak” – dakbedekkingsmateriaal designed en geconstrueerd om meer warmte te reflecteren dan het absorbeert.

De DOE geeft een goed overzicht van koele daken, maar over het algemeen is de keuze voor metalen dakbedekking veruit een van de meest energiezuinige opties voor woonhuizen. Ze kunnen meer dan 50 jaar meegaan, om nog maar te zwijgen van het feit dat ze minimaal onderhoud vereisen.

Als u de voorkeur geeft aan het uiterlijk van traditionele dakshingles, houd dan een oogje in het zeil voor Energy Star-gecertificeerde dakshingles. Naast federale belastingkredieten en andere prikkels voor energie-efficiënte thuisproducten, bieden sommige staten ook subsidies, prikkels of kredieten.

Overweeg het installeren van alternatieve energieoplossingen

Alternatieve residentiële energieoplossingen zoals zonne-energie zijn duurzaam, hernieuwbaar en efficiënt. Hoewel begrijpelijkerwijs niet voor iedereen een optie is, zijn de kosten van het installeren van zonnepanelen om de elektriciteit van uw huis te produceren jaarlijks gedaald, volgens de DOE.

Het financiële rendement en de lagere maandelijkse energierekeningen die zonne-energie biedt, maken deze optie voor velen aantrekkelijk. Er zijn echter meerdere factoren en overwegingen bij het beslissen om de overstap te maken.

Als het gaat om het verminderen van energieverbruik en waterverbruik, meldt de DOE echter dat zonne-energie huiseigenaren op de lange termijn een groot rendement geeft.

Neem contact op met uw elektriciteitsbedrijf

Over alternatieve energie gesproken, ontdek waar de energiebronnen van uw huis vandaan komen door contact op te nemen met uw elektriciteitsbedrijf of toegang te krijgen tot de Power Profiler van het Environmental Protection Agency (EPA).

Ten minste 50% van de klanten in de VS – volgens de DOE – heeft de mogelijkheid om hernieuwbare elektriciteit rechtstreeks van hun energieleverancier te kopen, en iedereen heeft de mogelijkheid om certificaten voor hernieuwbare energie te kopen. Dit soort stroom wordt vaak groene of schone stroom genoemd.

Isolatie Ideeën:

Ja, dat ontwerp waarvan je misschien denkt dat het van invloed kan zijn op je energierekening. De EPA schat dat huiseigenaren gemiddeld 15% kunnen besparen op verwarmings- en koelingskosten (of gemiddeld 11% op de totale energiekosten) door hun huizen te luchtdichten en isolatie toe te voegen op zolders, vloeren boven kruipruimtes en kelders.

Rekening houden met uw isolatie kan zoveel kosten- en milieuvoordelen bieden.

Zorg ervoor dat uw ramen, deuren en dak goed geïsoleerd zijn.

Het inhuren van een erkende aannemer om uw isolatie te controleren of het zelf te doen, is een uitstekende eerste stap om ervoor te zorgen dat uw huis goed wordt afgesloten.

Dit voorkomt dat de airconditioning en verwarmingseenheden overwerken en voorkomt dat zware externe omstandigheden uw huis binnensijpelen.

Upgrade naar vensters met dubbele ruiten, als u kunt.

Deze tip komt met een voorbehoud: het is duur. (De gemiddelde kosten vanaf 2022 zijn $ 505 tot $ 1.075 – per venster)

Volgens HomeAdvisor kunnen ramen met dubbele beglazing het energieverbruik in de winter met maximaal 24% verminderen en in de zomer met maximaal 18%. Houd er rekening mee dat om energiebesparende resultaten te zien, u alle oude en defecte ramen in uw huis moet vervangen – niet slechts één.

Til je gordijnspel naar een hoger niveau

Als ramen met dubbele beglazing buiten uw budget vallen, probeer dan een mooie geïsoleerde set gordijnen. De DOE suggereert ondoorzichtige en strak geweven stof met een lichtgekleurde luifel die meer zonlicht kan reflecteren.

De beste energiezuinige gordijnen zijn ontworpen om warmte vast te houden in de winter, koele lucht binnen te houden tijdens de zomer en geluid en licht van buitenaf te verminderen.

Gordijnen kunnen niet alleen het warmteverlies tot 30% verminderen, maar zullen we het voor de hand liggende vermelden: ze zijn er ook in stijlvolle kleuren en patronen! Win, win, win!

Verlichtingsideeën:

Wanneer u overschakelt op energiezuinige verlichting, kunt u uw huis daadwerkelijk verlichten met behulp van de zelfde hoeveelheid licht, voor minder geld.

In de VS is verlichting goed voor ongeveer 15% van het elektriciteitsverbruik van een gemiddeld huis, waarbij het gemiddelde huishouden ongeveer $ 225 aan energiekosten per jaar bespaart door alleen al LED-verlichting te gebruiken, volgens de DOE.

Schakel over naar LED-lampen

In plaats van de meer traditionele halogeen- en fluorescentielampen, schakelt u over op LED-verlichting. De DOE meldt dat residentiële LED’s – vooral Energy Star-gecertificeerde – minstens 75% minder energie verbruiken en tot 25 keer langer meegaan dan gloeilampen. Deze swap, zoals eerder vermeld, kan het gemiddelde huishouden ongeveer $ 225 aan energiekosten per jaar besparen.

U kunt meer te weten komen over LED-lampen en hoe u ze kunt opnemen in uw vakantieverlichting, inbouwspots en meer door de DOE-website te bezoeken.

Installeer timers en bewegingsgedetectielampjes in gebieden met weinig verkeer

Automatiseer uw lichtgebruik door timers of bewegingsgedetectielampen in uw huis te installeren. Het toevoegen van bewegingsmelders in gebieden met weinig verkeer is een relatief moeiteloze energiebesparende oplossing die uw algehele lichtverbruik kan verminderen.

Evenzo kan het installeren van timers in buiten- en woonruimtes, evenals op uw huishoudelijke apparaten, het hele jaar door resulteren in aanzienlijke besparingen op uw elektriciteits-, verwarmings- en koelingsrekeningen.

Wasruimte Ideeën:

Consumer Reports ontdekte dat de meeste Amerikanen hun kleding te veel wassen (ahem, naar schatting 300 ladingen wasgoed per jaar … dat is bijna een belasting voor elke dag van het jaar).

Met ongeveer 90% van de energie die wordt gebruikt tijdens het doen van onze was naar verwarming, is de algemene consensus: onze planeet kan de wasdag net zo verafschuwen als wij!

Het goede nieuws is dat in de afgelopen twee decennia steeds strengere federale regelgeving fabrikanten heeft verplicht om wasmachines te maken die minder energie en water verbruiken. Om nog maar te zwijgen van het feit dat er andere, duurzamere en energiezuinigere alternatieven zijn om onze kleding mooi en schoon te houden.

Was je kleding in koud water

Volgens de Sierra Club gaat maar liefst 90% van de energie die onze wasmachines verbruiken naar het verwarmen van het water. “Het eenvoudigste en gemakkelijkste om te doen zonder enige opoffering is om altijd koudwaterwas te gebruiken”, zegt Noah Horowitz, senior wetenschapper bij de Natural Resources Defense Council.

Als u warm water moet gebruiken, zegt de NRDC dat zelfs het lager draaien van de draaiknop naar warm het energieverbruik kan halveren.

Uw machine correct instellen

De volgende keer dat u op het punt staat een lading wasgoed in een machine te gooien, neemt u even de tijd om ervoor te zorgen dat u de juiste laadgrootte selecteert (zodat de machine niet te veel water gebruikt). “Hoe je je apparaat gebruikt, bepaalt echt wat je milieu-impact is”, zegt Horowitz.

Wat uw droger betreft, raadt de Sierra Club aan om de voorinstellingen van de machine (zoals Normaal of Standaard) te gebruiken terwijl ze de sensoren van de machine inschakelen om automatisch uit te schakelen zodra de kleding droog is. Ter vergelijking: het handmatig selecteren van een droogtijd leidt vaak tot meer energieverbruik.

Droog je kleding aan de lucht

De meest energiezuinige oplossing voor het drogen van je kleding? Aan de lucht drogen. Studies tonen niet alleen de effecten van een hoog warmtegebruik op onze kleding, maar het produceert ook een aanzienlijke hoeveelheid warmte (en energie).

Het drogen van je kleding aan de lucht hoeft echter niet ontmoedigend of ingewikkeld te zijn. Als je je kleren buiten kunt drogen, doden de UV-stralen van de zon op natuurlijke wijze bacteriën en virussen, zegt Carol DerSarkissian, MD.

Droogrekken binnenshuis kunnen echter gemakkelijk worden neergeklapt en discreet worden opgeborgen als u geen ruimte heeft voor een waslijn. Je kunt je kleding zelfs over een handdoekenrek of douchestang draperen.

Minder wassen

Oké, hoor ons eens. Studies hebben aangetoond dat tenzij iemand in uw huishouden een besmettelijke ziekte heeft, er geen bewijs is dat het overslaan van wasbeurten slecht is voor de gezondheid of hygiëne.

Uiteraard moeten onderkleding, sokken en gymkleding regelmatig worden gewassen. Probeer voor andere kledingstukken de hoeveelheid synthetisch materiaal (zoals polyester en nylon) te beperken. Deze vezels hebben de neiging om geuren vast te houden en vereisen meer aandacht dan hun tegenhangers van natuurlijke vezels (katoen, zijde en wol).

De meeste kledingstukken die worden gedragen – maar niet vies – kunnen gewoon ’s nachts worden gelucht. Als we je nog steeds niet overtuigen om je kleding te veel te wassen, test dan met een pluisborstel of een stoffen stomer om kleding op te frissen en te ontsmetten voordat je ze opnieuw draagt.

Keuken Ideeën:

Van het voedsel dat we consumeren tot de apparaten die we gebruiken, onze keukenruimte is de thuisbasis van een hele reeks energiebesparende mogelijkheden.

Als het gaat om het elektriciteitsverbruik thuis, gebruiken onze keukens meestal het meest, volgens de Wright-Hennepin Cooperative Electric Association. Dit komt door een verzameling van zwaar gebruikte energieverslindende apparaten zoals fornuizen en koelkasten.

Zelfs als we het ons niet kunnen veroorloven om nieuwe energiezuinige apparaten te kopen, zijn er andere manieren om rekening te houden met ons energieverbruik.

Verminder uw vleesconsumptie

‘Lokaal eten’ is een aanbeveling die we vaak horen – zelfs van prominente bronnen, zoals de Verenigde Naties. Hoewel het belangrijk is om onze lokale bedrijven te ondersteunen, suggereert Our World in Data dat we ons meer richten op wat we eten, in plaats van waar we eten.

Gegevens ophalen uit de grootste meta-analyseVan de wereldwijde voedselsystemen tot nu toe ontdekte Our World in Data dat de landbouw een belangrijke bron van broeikasgasemissies is – met rundvlees bovenaan de lijst.

Over het algemeen hebben dierlijke voedingsmiddelen de neiging om een hogere energievoetafdruk te hebben dan plantaardig, en zelfs een beetje aanpassen van onze voeding kan een manier zijn om ons energieverbruik in en buiten onze huizen te verminderen.

Zoek naar Energy Star-gecertificeerde apparaten

Wanneer het tijd is om uw apparaten te upgraden, moet u uitkijken naar een helderblauw en wit Energy Star-label. Producten die deze certificering bevatten, moesten voldoen aan strenge energie-efficiëntiecriteria die zijn vastgesteld door de EPA en de DOE.

Consumer Reports deelde dat u uw ecologische voetafdruk in vijf jaar met 8.200 pond kunt verminderen – het equivalent van 9.300 mijl rijden in uw auto – gewoon door over te schakelen naar Energy Star-gecertificeerde producten.

Bovendien kunt u met een upgrade naar een Energy Star-apparaat profiteren van kortingen, belastingkredieten of vrijstellingen van omzetbelasting voor energie-efficiënte producten die uw staats- en lokale nutsbedrijven kunnen aanbieden.

Organiseer je koelkast

We zijn er allemaal wel eens geweest: “Waar zou de ketchupfles naartoe gaan?” of “Waar zou ik de boter deze keer plaatsen?” We realiseren het ons niet, maar ons gebrek aan koelkastorganisatie kan een negatieve invloed hebben op ons energieverbruik.

Simpelweg de tijd nemen om een organisatiesysteem op te nemen, kan helpen de opendeurtijd te verminderen die nodig is om voedsel te vinden – waardoor het energieverbruik verder wordt verlaagd.

Laat je vaatwasser of wasmachine vroeg in de ochtend of laat in de nacht draaien

De meeste energiebedrijven rekenen hogere tarieven voor energieverbruik tijdens piekuren. Neem contact op met uw energiebedrijf en vraag naar de piekuren. Gewoon wachten om uw vaatwasser (en wasmachine en droger ook) op een ander moment te laten draaien, kan u geld besparen en energie besparen.

Over het algemeen is het echter de beste tijd om de vaatwasser vroeg in de ochtend of laat in de nacht te laten draaien.

Overschakelen naar een tankloze boiler

Het gemiddelde huishouden besteedt $ 400 – $ 600 per jaar aan het verwarmen van zijn water, volgens de DOE. Dat maakt het verwarmen van water de op een na grootste uitgave in uw huis (na airconditioning en verwarming), goed voor 14-18% van uw energierekeningen.

Tankloze boilers, ook bekend als on-demand boilers, zijn een energiezuiniger alternatief geworden voor traditionele. In tegenstelling tot traditionele boilers – die continu de watertemperatuur handhaven – zijn tankloze kachels gebouwd om u alleen van warm water te voorzien wanneer dat nodig is.

Slaapkamer Ideeën:

Hoewel veel van de ideeën die in eerdere secties zijn gedeeld, gemakkelijk kunnen worden opgenomen in het creëren van een comfortabele, energiezuinige ruimte, zijn er enkele die ons kunnen helpen onze batterijen op te laden terwijl we onze rekeningen en planeet in gedachten houden.

Een geavanceerde stekkerdoos gebruiken

Elektronica trekt nog steeds elektriciteit wanneer we ze niet gebruiken, oplopend tot ongeveer $ 200 aan jaarlijkse energiekosten voor een gemiddeld huis, volgens het National Renewable Energy Laboratory.

Een eenvoudige oplossing: geavanceerde stekkerdozen. Sluit uw apparaten aan op een geavanceerde stekkerdoos en schakel de schakelaar uit voordat u het huis verlaat. Stekkerdozen werken goed in andere gebieden, zoals uw tv-kamer of kantoor, waar vaak technologie wordt gebruikt.

Kies voor ventilatoren in plaats van uw ac te verlagen

Een fan-tastische manier om minder op je thermostaat te vertrouwen is door het gebruik van ventilatoren. In plaats van de wisselstroom ’s nachts te verlagen, laat u uw ventilator in de zomer tegen de klok in draaien en kiest u voor Energy Star-gecertificeerde ventilatoren (60% energiezuiniger dan conventionele eenheden).

Zet je ventilator uit

Ja, je leest het goed: zet je ventilator uit. Ventilatoren zijn bedoeld om mensen te koelen, niet om kamers te koelen. Terwijl je ventilator lucht in de kamer circuleert, voel je de bries over je huid, wat dat koele, verfrissende gevoel geeft. De temperatuur van de kamer is echter niet veranderd.

Het laten draaien van een ventilator in een lege kamer verspilt helaas energie. Vergeet niet om je ventilator uit te schakelen als er niemand in de kamer is.

Badkamer ideeën:

Onze uitstapjes naar de badkamer draaien bijna altijd om waterverbruik. We verbruiken onvermijdelijk veel energie in dit deel van het huis, maar er zijn manieren om het te verminderen.

We hebben keer op keer gehoord dat het nemen van kortere, koude douches helpt, maar we hebben andere manieren gevonden waarop je van je badkamer kunt genieten – zonder je gehaast te voelen.

Schakel over op sanitairarmaturen met een laag debiet

Volgens de Natural Resources Defense Council (NRDC) kan een kraan met een laag debiet een huis 700 gallon besparens van water, en het upgraden van een toilet kan $ 140 besparen, jaarlijks. Overschakelen naar sanitairarmaturen met een laag debiet (zoals toiletten, kranen en douchekoppen) kan een eenvoudige kosten- en energiezuinige ruil zijn.

Voor huizen waar upgrades iets moeilijker zijn, kan het simpelweg plaatsen van een plastic fles gevuld met water in de toilettank de hoeveelheid water die per spoeling wordt gebruikt, verminderen.

Overschakelen naar een bidet

Toen er in 2020 een tekort aan toiletpapier was, werd investeren in een bidet ineens een goed idee (hoewel velen al tijden genieten van de voordelen van dit apparaat).

Volgens Business Insider kan investeren in een bidetzitting of opzetstuk uw uitgaven aan toiletpapier met 75% of meer verlagen, terwijl ook de vraag naar toiletpapier wordt verminderd – wat veel energie en natuurlijke hulpbronnen vereist om te produceren.

Zoek naar boomvrij toiletpapier

Kun je wc-papier nog niet helemaal loslaten? Helemaal gaaf! Probeer op zoek te gaan naar boomvrije opties zoals bamboe-aanbiedingen van Who Gives a Crap of lees het nrdc-rapport “Issue with Tissue 2.0”, dat een nieuwe duurzaamheidsranglijst bevat voor veelgebruikte toiletpapiermerken in de VS.

Een versie van dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd in De Home Edition van de Goodnewspaper.

Krijg je eigen Goodnewspaper door vandaag nog een goednieuwsabonnee worden.