14 sokken die teruggeven en doneren aan een goed doel (2023)

Search

Hetzelfde kledingstuk waar sommigen van ons letterlijk overheen lopen, is hetzelfde item dat wordt gebruikt om de meest urgente sociale problemen van vandaag aan te pakken.

Volgens een studie van Zion Market Research uit 2019 werd de wereldwijde sokkenmarkt in 2018 gewaardeerd op ongeveer $ 11,7 miljard en zal deze naar verwachting in 2025 ongeveer $ 24,16 miljard bereiken.

Dus, als we al sokken kopen, waarom zouden we er dan geen verschil mee maken?

Het ondersteunen van bedrijven die actief op zoek zijn naar manieren om ons te verbinden met belangrijke doelen is een bijna naadloze manier om ervoor te zorgen dat onze aankopen worden beantwoord met positieve, duurzame oplossingen.

Of je nu op zoek bent naar een funky nieuw paar om aan je collectie toe te voegen of naar geschenken die indruk maken, sokken zijn een geweldige manier om je waarden en stijl te laten zien.

We hebben de ultieme lijst samengesteld van sokkenbedrijven die het voor ons gemakkelijker maken om ons sokkenspel te verbeteren en tegelijkertijd de doelen te ondersteunen waar we het meest om geven.

Doe goed, zie er goed uit, voel je goed!

Trouwens, sommige van de producten en links in dit artikel zijn partners en gelieerde ondernemingen, wat betekent dat als u een aankoop doet nadat u op een link hebt geklikt, we een commissie kunnen verdienen zonder extra kosten voor u. Alles in dit artikel is onafhankelijk en eerlijk geschreven door het Good Good Good team. Bedankt!

Shop de beste sokken voor een goed doel —

Bewuste Stap

Sokken die aan een waslijn hangen - met een verpakking waarop staat "Sokken die..." : ondersteunt de geestelijke gezondheid, beschermt toekans, beschermt schildpadden, ondersteunt de geestelijke gezondheid
Een paar voorbeelden van sokken van Conscious Step / Foto met dank aan Conscious Step

Conscious Step creëert stijlvolle, duurzame en oorzaakgerichte sokken die veganistisch, GOTS Organic en Fair Trade-gecertificeerd zijn. Elk paar geeft terug aan een toegewijde non-profitorganisatie:

Tot op heden hebben klanten geholpen meer dan $ 800.000 (en dat tellen) bij te dragen aan organisaties!

Of u nu op zoek bent naar een paar crew- of enkelsokken, een doordachte geschenkdoos of een abonnementsservice met elke maand verschillende oorzaken en ontwerpen, dit bedrijf biedt een gemakkelijke toegangspoort voor u om terug te geven.

Conscious Step maakt ook deel uit van 1% voor de planeet (net als Good Good Good!), Wat betekent dat het 1% van zijn jaarlijkse bruto-omzet geeft aan de goedgekeurde non-profitpartners van de organisatie die werken aan milieuoplossingen.

Shop sokken van Conscious Step

Bombas

Enkel-, bemannings-, kuit-, kwart- en kniekousen
Een paar voorbeelden van sokken van Bombas / Foto met dank aan Bombas

Sokken zijn het nummer 1 gevraagde item in daklozenopvangcentra en Bombas biedt sokken aan personen die in de VS worden geconfronteerd met huisvestingsonzekerheid. Het B Corp-gecertificeerde bedrijf is vernoemd naar het Latijnse woord voor ‘bij’, omdat Bombas gelooft dat net zoals bijen samenwerken om van de korf een betere plek te maken, mensen dat ook moeten doen.

Voor elk gekocht item wordt een gelijk item gedoneerd aan bombas’s netwerk van meer dan 3.500 giving partners, waaronder overnachtingscentra, tijdelijke woonfaciliteiten, straathoekteams, revalidatiecentra, titel 1-scholen en professionals in de medische dienst. Dat zijn veel geroosterde tenen!

Tot op heden hebben klanten een hand gehad in het doneren van meer dan 75 miljoen essentiële kledingstukken. Bombas heeft ook zijn productaanbod uitgebreid naar ondergoed en shirts – de # 2 en # 3 meest gevraagde items in schuilplaatsen.

Shop sokken van Bombas
Koop Bombas sokken op Amazon

Pals Sokken

Een kind dat niet-overeenkomende sokken draagt met ontbijtvoedsel erop

Pals Socks maakt sokken die worden geleverd als een paar ‘mismatched besties’. De levendige en speelse patronen maken gebruik van de missie van het LGBTQ +-merk dat eigendom is van vrouwen om een meer ruimdenkende, empathische en kleurrijke wereld te creëren. Ze zijn perfect voor kiddo’s – of elke volwassene die zijn dag een beetje helderder wil maken.

Die missie gaat ook gepaard met een aantal fondsenwervingsinspanningen. Pals zagen dat de meeste fondsenwervingsprogramma’s meestal ongeveer 10-30% van hun inkomsten doneren en wilden iets maken met een nog grotere impact.

Het Pals Fundraising Program helpt non-profitorganisaties, scholen en andere door de gemeenschap aangestuurde organisaties om van geval tot geval geld in te zamelen en samen te werken om een unieke webpagina te ontwikkelen. Elke organisatie krijgt doorlopende ondersteuning en grafische ontwerpbronnen van Pals Socks en 50% van elke verkoop gaat rechtstreeks naar de fondsenwervende partner.

Sinds het programma in 2019 werd gelanceerd, heeft Pals organisaties geholpen, zoals Family Equality en de Cerebral Palsy Foundation, in totaal meer dan $ 250.000 ophalen.

Shop sokken van Pals Socks

Parken Project

Sokken die zeggen "Parken" met een boom erop
Voorbeeld van een stijl sokken van Parks Project / Foto met dank aan Parks Project

Parks Project is geboren uit de liefde van de oprichters voor nationale parken en de wens om ze te zien bloeien. Ze ontdekten dat hoewel veel van onze favoriete parken meer bezoekers per jaar verwelkomen, het gebrek aan financiering en de effecten van klimaatverandering verwoestende schade veroorzaakten.

Dus besloten ze op zoek te gaan naar de helpers: de organisaties richtten zich op het behoud en de bescherming van deze kostbare gronden voor toekomstige generaties.

Het kopen van sokken van Parks Project betekent investeren in belangenbehartiging en educatie, habitat- en natuurherstel, bezoekersprogramma’s en jeugdinitiatieven. Dat is veel kracht in slechts één paar sokken!

Het merk biedt retro en op de natuur geïnspireerde sokkencollecties van crew en fuzzy sokken die geweldig zijn om in te pakken tijdens je volgende wandeltocht.

Tot op heden heeft Parks Project meer dan $ 2,4 miljoen bijgedragen om vitale projecten in nationale parken in de VS te helpen financieren – waaronder enkele van uw favoriete nationale parken zoals de Grand Tetons, de Great Smokey Mountains en meer!

PS, als jij of iemand die je kent ook een grote fan van een nationaal park is, hebben we de nationaal park cadeaugids Voor jou! Plus, bekijk onze collectie van citaten van nationale parken.

Shop sokken van Parks Project

Pact

Eenvoudige sokken met groene lijnen van Pact
Voorbeelden van sokken verkrijgbaar bij Pact / Foto met dank aan PAct

Pact is een kledingmerk dat samenwerkt met Fair Trade-gecertificeerde fabrieken om sokken en andere basics te maken van biologisch katoen en milieuvriendelijke materialen. Het merk maakt gebruik van duurzame productiepraktijken die gericht zijn op het ondersteunen van zowel mensen als de planeet.

De sokkencollecties voor mannen en vrouwen zijn verkrijgbaar in een reeks leuke ontwerpen (zoals deze brunchset) en stijlen (zoals dit Happy Face No-Show-pakket). Elke productpagina onthult waar de sokken zijn gemaakt en de gebruikte (en opgeslagen) bronnen. Het is zo cool om meteen je impact te zien als je op ’toevoegen aan winkelwagentje’ drukt.

De teruggeefcomponent komt in de samenwerking van Pact met Give Back Box, dat zijn klanten een probleemloze, gratis (ja, gratis!) manier biedt om voorzichtig gebruikte en vergeten items te doneren aan deelnemende goede doelen. Ontvangen items worden gesorteerd en verkocht om community-based programma’s te financieren, zoals jobtraining, arbeidsbemiddelingsdiensten en transport.

Shop sokken van Pact (en Give Back ook!)
Shop Pact sokken op Amazon

Geweldige Sokken Club

Een persoon draagt sokken bedekt met heldere en kleurrijke patronen
Een voorbeeld van unieke sokken van Awesome Socks Club / Foto met dank aan Awesome Socks Club

De Awesome Socks Club is een maandelijkse sokabonnementsservice die 100% – ja, 100% – van zijn winst doneert aan het verminderen van moeder- en kindersterfte in Sierra Leone – het land met het hoogste percentage moedersterfte ter wereld.

Onder leiding van beroemde YouTubers, auteurs en filantropen John Green en Hank Green, stuurt Awesome Socks Club abonnees elke maand een uniek ontworpen paar sokken. En, y’all, ze zijn echt geweldig.

Dit eenvoudige en zinvolle bedrijfsmodel stelt het team in staat om zich te concentreren op het bereiken van grote, langetermijnproblemen in plaats van winst op korte termijn. In het eerste jaar, over $1 miljoen werd gedoneerd aan Partners in Health, een organisatie die mede is opgericht door Paul Farmer, toegewijd aan het helpen versterken van gezondheidszorgsystemen in arme gemeenschappen.

Tot nu toe hebben aankopen die via deze – en de nieuwste Awesome Coffee Club-onderneming van de green-broers – zijn gedaan, geholpen bij het bouwen van een ziekenhuis in Sierra Leone waar de volgende generatie Sierra Leoonse gezondheidswerkers zal worden opgeleid! Het duo wil in vijf jaar tijd meer dan 25 miljoen dollar ophalen.

Om ervoor te zorgen dat het nooit afval creëert door sokken te overproduceren, staat de Awesome Socks Club slechts een paar keer per jaar nieuwe aanmeldingen toe. Het is de coolste exclusieve club om deel van uit te maken. U kunt de site bekijken om erachter te komen of er momenteel abonnementen beschikbaar zijn.

Abonneer je op Awesome Socks Club

Bekijk ons artikel over de Geweldige Sokken Club en zijn ambitieuze missie

Verdomd stoer

Sokken met de tekst 'Knit To Give' en met boerderijdieren en objects op hen
Een voorbeeld van ‘Knit To Give’ sokken van Darn Tough / Foto met dank aan Darn tough

Darn Tough is een familiebedrijf (en de snelst groeiende Amerikaanse fabrikant van performance outdoor en lifestyle sokken) dat zich inzet voor het maken van premium merinowol sokken om een einde te maken aan voedselonzekerheid in Vermont.

Het bedrijf, dat al 40 jaar sokken met de hand breit, heeft meer dan een miljoen maaltijden geserveerd aan zijn lokale gemeenschap via zijn Giving Tuesday-inspanningen – een evenement waarbij Darn Toughthey 100% van zijn winst doneert aan de Voedselbank van Vermont. Dat is best gaaf als je het ons vraagt!

In een poging om zijn jaarlijkse Giving Tuesday-inspanningen uit te breiden, lanceerde het merk dat ze de Knit to Give-collectie lanceerden – een online exclusief programma met elk kwartaal uniek ontworpen sokken. Elk paar is gemaakt met overstock garen – overtollig materiaal van breifabrieken – waarbij alle winst de Voedselbank van Vermont ondersteunt.

Shop sokken van Darn Tough
Shop Darn Tough sokken op Amazon

Solmate Sokken

Warme gezellige sokken. in pastelkleuren
Een (vooral gezellig) voorbeeld van sokken van Solmate Socks / Foto met dank aan Solmate Socks

Misschien word je wel verliefd op Solmate Socks. Dit slim genaamde B-Corp-gecertificeerde bedrijf is al meer dan 20 jaar actief in het sokkenspel. Via de Solmate Socks Give Back Collection draagt elke aankoop bij aan verschillende goede doelen in de VS die opvoeders, inspanningen voor het behoud van de oceaan en het redden van de bijen ondersteunen, en meer!

De uitgebreide sokkencollectie heeft iets voor zowel kinderen als volwassenen, waaronder klassieke, alledaagse en prestatiestijlen gemaakt van duurzaam geproduceerde, milieuvriendelijke vezels. Je vindt het heerlijk om het te zien (en erop te stappen).

Alle producten van het merk, inclusief de sokken, worden vervaardigd in de eigen fabriek in Hickory, North Carolina. Solmate is er trots op niet alleen belangrijke doelen te ondersteunen, maar ook om voor zijn werknemers te zorgen door elk van hen een leefbaar loon en medische voordelen te betalen – die slechts een handvol molens in de Amerikaanse kousenindustrie bieden.

Shop sokken van Solmate Socks
Koop Solmate Sokken op Amazon

Shongolulu

Verschillende voorbeelden van lange sokken uit Shongolulu
Verschillende voorbeelden van lange sokken uit Shongolulu / Foto met dank aan Shongolulu

Help dieren in het wild te beschermen door gewoon in de wereld te stappen. Shongolulu is een enorm gepassioneerd merk dat zich toelegt op het beschermen van bedreigde dieren en hun leefgebieden. Een deel van de opbrengst van elke sokkenaankoop gaat naar wereldwijde inspanningen voor natuurbehoud.

De organisaties die Shongolulu ondersteunt, zetten zich in voor het bestrijden van stroperij en ontbossing, evenals het rehabiliteren en vrijlaten van gewonde dieren in het wild. (Wat een stuk beter is dan mijn hond die mijn sokken steelt als ik de was probeer te doen).

De missie van Shongolulu is niet alleen gericht op het financieel bijdragen aan instandhoudingsinspanningen. Elk paar sokken (zoals deze cheeta- en neushoornparen) belichten een bedreigd dier in een poging om blijvende impact te bieden door middel van educatie en bewustzijn.

Shop sokken van Shongolulu

Maggie’s Organische Producten

Een voorbeeld van sokken van Maggie's
Een voorbeeld van sokken, naast vele stijlen, van Maggie’s Organics / Foto met dank aan Maggie’s organics

Hoewel je misschien een oude sok hebt gebruikt als doe-het-zelf-duster in je huis, is Maggie’s Organics op een missie om de kledingindustrie op een andere manier op te ruimen.

Elke aankoop gaat naar het ondersteunen van onmiddellijke en langetermijnbehoeften waarmee onze planeet wordt geconfronteerd – zoals het helpen van Oekraïense vluchtelingen, organisaties die bedreigde soorten beschermen en door de gemeenschap geleide herbebossingsprojecten.

Maggie’s Organics bevat een verscheidenheid aan fair trade, biologisch geteeld katoen en merino wol sokken voor kinderen en volwassenen – zelfs voor degenen die een zeer gevoelige huid hebben! Elk paar wordt gemaakt door geschoolde werknemers die een eerlijk, leefbaar loon verdienen en werken in coöperaties (die Maggie Organics heeft helpen opbouwen).

Het bedrijf werkt ook met trots samen met de bioRe Foundation, een organisatie die boeren trainingsfaciliteiten biedt, vooruitbetalingen voor zaad organiseert en agronomen inhuurt (experts in de wetenschap van bodembeheer en gewasproductie).

Shop sokken van Maggie’s Organics
Shop Maggie’s Organics op Amazon

Verenigd door Blauw

Blauwe sokken met golven, werk van een persoon met blauwe jeans
Een voorbeeld van sokken van United By Blue / Foto met dank aan United By Blue

De prullenbak van het ene merk is de schat van het andere merk.

United By Blue is een B Corp en Climate Neutral-gecertificeerd outdoorkledingmerk dat geobsedeerd is door afval – met name de negatieve gevolgen voor ons milieu. Voor elk gekocht product wordt een pond afval verwijderd uit oceanen en waterwegen. Tot op heden heeft het merk 4,1 miljoen pond afval opgeruimd (bekijk de populaire community-opruimevenementen!).

Onder veel van de producten die het aanbiedt, zijn de sokken van United by Blue op verantwoorde wijze gemaakt en afkomstig uit de VS. Elk paar is gemaakt om duurzaam, antibacterieel en zachter te zijn bij elke slijtage. Niet alleen dat, maar het bedrijf werkt samen met door derden geverifieerde fabrieken die de hoogste normen hanteren voor zijn faciliteiten en personeel.

Shop sokken van United By Blue

Hippievoeten

Witte en rode sokken met gele smileys erop
Een voorbeeld van sokken van Hippy Feet / Foto met dank aan Hippy Feet

Hippy Feet is een sokken- en kledingmerk met een missie om organisaties te ondersteunen die dakloze jongeren bedienen. In 2022 heeft het bedrijf zich ertoe verbonden om 50% van zijn nettowinst te doneren aan organisaties die “de heilige drie-eenheid” van sociale diensten bieden: huisvestingsinitiatieven, werkgelegenheids- en werkbereidheidsprogramma’s en gezondheidszorg.

Met een verscheidenheid aan kleurrijke ontwerpen en stijlen voor mannen en vrouwen (zelfs met aangepaste services), maakt Hippy Feet elk paar sokken van duurzame materialen zoals gerecycled katoen.

Je kunt ook deelnemen aan De Sok van de Maandclub van Hippy Socks, waar het merk een paar sokken uitbrengt die direct bijdragen aan programma’s die waardevolle bronnen bieden aan jongeren die elke maand dakloos zijn.

Shop sokken van Hipppy Feet

Bonfolk

Rode sokken met olifanten erop
Een voorbeeld van sokken van Bonfolk / Foto met dank aan Bonfolk

Bonfolk is een door vrouwen opgericht merk dat zich richt op het leveren van essentiële items (zoals sokken en handdoeken) aan daklozenorganisaties in de VS. En zijn sokken zijn nog super schattig ook!

Voor elk grillig, uniek paar sokken dat wordt gekocht, wordt er één gedoneerd aan non-profitorganisaties in de VS – en 500.000 paar sokken zijn tot nu toe gedoneerd.

De sokken die aan shelters worden gedoneerd, zijn niet zomaar sokken, maar zijn speciaal ontworpen om constante dagelijkse slijtage te weerstaan, bevatten versterkte zolen en hebben vochtafvoerende technologie. Je bent niet alleen in staat om sokken zoals deze lieve Giddy Up-sokken te rocken, maar je kunt iemand anders in ruil daarvoor hoogwaardige, duurzame sokken bieden – we noemen dat een win-win!

Shop sokken van Bonfolk

Society Sokken

Sokken bedekt met dieren
Verschillende voorbeelden van sokken van Society Socks / Foto met dank aan Society Socks

Society Socks is een maandelijkse sokkenabonnementsboxservice die twee unieke paar sokken naar uw voordeur verzendt. Voor elk paar dat je koopt, worden twee paar gedoneerd aan goede doelen in de VS en Canada.

Society Socks is gespecialiseerd in het maken van speelse en veelzijdige professionele sokken gemaakt van ultrazacht gekamd katoen, zodat je dat sokkenspel op kantoor kunt verbeteren. Naast de abonnementsbox voor mannen, vindt u een beperkte collectie damessokken en geschenkpakketten en diverse sokkenbundels in gedurfde stijlen.

Shop sokken van Society Socks

Are You Kidding Sokken

Sokken met 'Big Brothers Big Sisters' en superhelden en de woorden Super en Hero
Een voorbeeld van sokken die teruggeven aan een goed doel van Are You Kidding Socks / Foto met dank aan Are You Kidding Socks

Are You Kidding Socks is een sokkenbedrijf opgericht en geleid door kid-preneurs, Brandon (15) en Sebastian Martinez (13). Door hun kleurrijke liefdadigheidss sokkenverkoop hebben deze kinderen goede doelen voor kinderkanker zoals Stand Up To Cancer, Cowboys Who Care en Kids Cancer Foundation kunnen ondersteunen – meer dan $ 350.000 opgehaald. Ja, we zouden zeggen dat ze nu kunnen afstuderen.

De sokkencollectie van het bedrijf bevat gekke ontwerpen (zoals deze Snake Socks) en op liefdadigheid gerichte ontwerpen om organisaties zoals JDRF, Amigos for Kids en Big Brothers Big Sisters te ondersteunen.

Deze sokken helpen niet alleen liefdadigheidsorganisaties te ondersteunen, maar via hun Kids Helping Kids-initiatief werken de broers Martinez samen met scholen om studenten te informeren over organisaties zoals Stand Up To Cancer terwijl ze geld inzamelen voor onderzoek naar kinderkanker.

Shop sokken van Are You Kidding Socks

Ga verder dan het kopen van sokken – doneer sokken in je gemeenschap

Wil je het heft in eigen handen nemen? Kijk naar lokale non-profitorganisaties, gemeenschapskasten of scholen die voorzichtig gebruikte of gloednieuwe sokdonaties accepteren. Of overweeg om een daklozenzorgpakket samen te stellen. Of je nu doneert wat je al bezit of sokken in bulk koopt om te doneren, probeer rekening te houden met de staat en kwaliteit van de items.

Hoewel elk paar sokken zeker helpt, zijn de meeste niet ontworpen voor continu gebruik. Kies voor natuurlijke vochtafvoerende crew sokken met antimicrobiële behandeling – die helpen een omgeving te creëren die minder vatbaar is voor de groei van schimmels en bacteriën, en een beetje duurzamer zijn voor continu dagelijks gebruik.