13 snelste marathons in de VS om te racen in 2023

13 snelste marathons in de VS om te racen in 2023

Sommige mensen kiezen voor marathons voor het landschap, terwijl anderen een marathon willen met een vlak en snel parcours. Met name degenen die zich proberen te kwalificeren voor de Boston Marathon (BQ) zoeken naar snelle marathonparcoursen.

Als je een van die mensen bent die een persoonlijk marathonrecord (PR) wil vestigen of een snelle tijd wil lopen voor je eerste marathon, staan deze Amerikaanse marathons erom bekend snel te zijn.

Man die een marathon loopt

Getty Images / Mikhail Druzhinin / EyeEm


Mesa Marathon

Wanneer: 4 februari 2023

Waar: Mesa ( Arizona )

Waarom zou je het uitvoeren: De Sprouts Mesa Marathon (soms de Phoenix Marathon genoemd) is een snelle netto afdaling point-to-point parcours dat bijna 1000 voet daalt van start tot finish. De laatste 10K van de race gaat bijna helemaal bergafwaarts. Het parcours en het gunstige loopweer maken dit een favoriete race onder degenen die op zoek zijn naar een PR of BQ.

A1A Marathon

Wanneer: februari 19, 2023

Waar: Fort Lauderdale, Florida

Waarom zou je het uitvoeren: Als je een snel parcours wilt, maar niet van bergafwaarts hardlopen houdt, is de vlakke en schilderachtige A1A Marathon misschien iets voor jou. Je voelt de zeebries en ziet de palmbomen terwijl je langs een van de beroemdste wegen in Amerika rent. De race biedt veel entertainment op de baan, een finishermedaille met strandthema en een strandfeest na de race met eten, drinken, bier en livemuziek.

Rite Aid Cleveland Marathon

Wanneer: mei 21, 2023

Waar: Cleveland (Ohio)

Waarom zou je het uitvoeren: Het parcours van de Rite Aid Cleveland Marathon is relatief vlak en niet saai. De marathonroute gaat langs het Cleveland Browns Stadium, Rock ‘n’ Roll Hall of Fame en Lake Erie. De race wordt half mei gehouden, dus je hoeft je geen zorgen te maken over hardlopen in de zinderende hitte.

Bergen 2 Beach Marathon

Wanneer: 21 mei 2023

Waar: Ventura (Californië)

Waarom zou je het uitvoeren: De Mountains 2 Beach Marathon is een van de snelste marathonparcoursen in de Verenigde Staten. Deze point-to-point race slingert door de Ventura River Valley terwijl het zich een weg baant naar de prachtige stranden van Ventura.

Hardlopers zullen het geweldig vinden dat 18 van de eerste 20 mijl een netto afdaling van meer dan 700 voet hebben, wat het beste is om je sneller te maken, maar de knieën niet te beschadigen. Na een pannenkoekenvlakte van 6 mijl door Ventura, worden hardlopers en hun gezinnen getrakteerd op een finishlijnfeest op slechts een steenworp afstand van de branding en de winkels en restaurants van het historische centrum van Ventura.

Newport Marathon

Wanneer: 3 juni 2023

Waar: Newport (Oregon)

Waarom zou je het uitvoeren: De Newport Marathon begint ongeveer 60 voet boven de zeespiegel en heeft weinig zacht glooiende heuvels door een woonwijk. De steilste heuvel die je tegenkomt is 40 voet op mijl vier.

De vlakke marathonroute omhelst de Yaquina-baai voor een groot deel van de race en biedt u een prachtig uitzicht op het water. Zorg ervoor dat je je vroeg registreert – de Newport Marathon beperkt het aantal inzendingen om de race intiemer en leuker te houden.

Oma’s Marathon

Wanneer: 17 juni 2023

Waar: Duluth (Minnesota)

Waarom zou je het uitvoeren: Oma’s Marathon is ideaal voor nieuwe deelnemers omdat het terrein relatief vlak is met enkele zacht glooiende heuvels en een grotere helling net voor mijl 22. De race is in juni, maar omdat het in Minnesota is, is het weer meestal koel.

St. George Marathon


Wanneer: 7 oktober 2023

Waar: St. George (Utah)

Waarom zou je het uitvoeren: Een populaire keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een snelle herfstmarathon, de St. George Marathon is een netto afdaling, point-to-point parcours dat ongeveer een mijl omhoog begint in de Pine Valley Mountains en 2600 voet afdaalt naar de finish. Hoewel het parcours van start tot finish bijna een halve mijl in hoogte daalt, heeft het wel een paar hellingen langs het parcours.

Wijnglas Marathon

Wanneer: 1 Oktober 2023

Waar: Corning (New York)

Waarom hardlopen het: Gehouden in de prachtige upstate New York, levert de Wineglass Marathon een van de hoogste percentages hardlopers op die zich kwalificeren voor de Boston Marathon. De baan is vlak, op een paar kleine heuvels na, en biedt een prachtig uitzicht op het herfstblad. De race begint op ongeveer 1050 voet boven de zeespiegel en eindigt 26,2 mijl later op een hoogte van ongeveer 940 voet.

Bank of America Chicago Marathon

Wanneer: 8 oktober 2023

Waar: Chicago (Illinois)

Waarom zou je het uitvoeren: De Chicago Marathon is een vlakke, snelle marathon, dus het is een geweldige marathon om te doen als je nog nooit een marathon hebt gelopen of als je probeert je snelste tijd ooit te lopen. De cursus biedt een schilderachtige rondleiding door Chicago terwijl het door tal van diverse buurten en lokale en historische bezienswaardigheden weeft. Je zult alles zien wat geweldig is aan de stad Chicago terwijl je wordt ondersteund door tonnen schreeuwende fans.

Mohawk-Hudson Rivier Marathon

Wanneer: 8 oktober 2023

Waar: Albany (New York)

Waarom zou je het uitvoeren: Looptijden magazine noemt de Mohawk-Hudson River Marathon een van de snelste marathonroutes van het land. De cursus volgt over het algemeen de Mohawk-rivier, inclusief 13 mijl verharde fietspaden, en gaat vervolgens verder naar de Hudson River, met behulp van 5 mijl aan fietspaden. Er is een netto hoogteverlies van 370 voet – er is slechts één bergopwaarts tussen mijl 12 en 13.

De race is beperkt tot 800 deelnemers, wat hardlopers helpt om te voorkomen dat ze worden afgeremd door drukte. Meld je dus vroeg aan als je hoopt deze race te lopen.

Baystate Marathon

Wanneer: 15 oktober 2023

Waar: Lowell , Massachusetts

Waarom zou je het uitvoeren: Organisatoren van de Baystate Marathon zeggen graag dat “de brug naar Boston door Lowell loopt.” Ongeveer een derde van de deelnemers aan de race loopt een kwalificatietijd voor de Boston Marathon.

Een groot deel van de baan loopt langs de prachtige Merrimack River. De marathon wordt elk jaar half oktober gehouden wanneer de looptemperaturen ideaal zijn. Het is beperkt tot 2.000 lopers en is snel uitverkocht, dus zorg ervoor dat je je vroeg aanmeldt.

Philadelphia Marathon

Wanneer: 19 november 2023

Waar: Philadelphia (Pennsylvania)

Waarom zou je het uitvoeren: Als u op zoek bent naar een snelle marathonervaring in de grote stad, maar niet met de drukte wilt omgaan, is de Philadelphia Marathon misschien een goede optie voor u. Het grotendeels vlakke parcours en bijna gegarandeerde eind november koele temperaturen vormen een goede combinatie voor snelle racetijden.

Internationale marathon van Californië

Wanneer: 4 december 2022

Waar: Sacramento, Californië

Waarom zou je het uitvoeren: De California International Marathon wordt geprezen als “De snelste baan in het Westen.” De cursus begint op 366 voet boven de zeespiegel en eindigt bij het State Capitol op een hoogte van 26 voet.

Deze marathon wordt gehouden in het begin van december van elk jaar, wanneer de gemiddelde dagtemperaturen in het midden van de jaren 50 liggen, waardoor comfortabele hardloopomstandigheden mogelijk zijn. De wedstrijd is alleen toegankelijk voor 7.000 lopers, dus zorg ervoor dat je je registreert voordat deze vol raakt.