12 fondsenwervingstips voor hardlopers voor goede doelen

12 fondsenwervingstips voor hardlopers voor goede doelen

Dus je hebt je aangemeld voor een liefdadigheidsrace en je hebt een slim trainingsplan om te volgen. Maar nu heb je een strategie nodig om het fondsenwervende deel aan te pakken.

Hoe kom je aan geld voor een goed doel als je niet gewend bent om mensen om geld te vragen? Hier zijn enkele tips om u te helpen uw fondsenwervingsdoel te bereiken.

1

Kies het juiste goede doel

liefdadigheidsloper

Caiaimage / Sam Edwards / Getty Images


Veel kortere races hebben al een liefdadigheidscomponent. Als u zich bijvoorbeeld aanmeldt voor een Race for the Cure-evenement, zamelt u geld in voor de Susan G. Komen-organisatie ten behoeve van borstkankeronderzoek en -bewustzijn. Maar bij veel grotere marathons kun je een goed doel kiezen.

In dat geval is de eerste stap in uw fondsenwervingsproces het kiezen van een goed doel om voor te rennen. Dus welk goed doel is het beste? Het komt erop neer dat u een oorzaak moet bepalen die belangrijk voor u is.

Een persoonlijk doel kiezen

Wanneer u een doel kiest dat persoonlijke relevantie heeft, is de kans veel groter dat u wordt geïnvesteerd in het fondsenwervingsproces – een proces dat soms vermoeiend kan zijn.

Ook benader je vrienden en familie voor donaties. Als de oorzaak die je kiest dicht bij je hart ligt, is het waarschijnlijk ook dicht bij die van hen. Misschien werd een familielid getroffen door kanker. Misschien vocht een collega of goede vriend tegen een mentale of fysieke ziekte.

Wanneer de mensen in uw omgeving weten dat een oorzaak u heeft getroffen (of hen heeft getroffen), zullen ze eerder goed reageren op uw verzoek om geld.

Een race vinden

Verschillende online sites kunnen je helpen bij het vinden van een race. Run For Charity is een website die races op oorzaak en op specifieke rasnaam vermeldt. U kunt ook de zoekfunctie van Race-Find.com gebruiken. Voer gewoon de naam van een goed doel of een goed doel in om een lijst met evenementen te krijgen.

Als je al een race hebt gekozen, maak je geen zorgen. Er zijn liefdadigheidsplatforms beschikbaar waarmee je geld kunt inzamelen voor elk evenement dat je besluit te organiseren.

Als je bijvoorbeeld de halve marathon van New York City loopt, kun je GoFundMe, het favoriete fondsenwervingsplatform van NYRR, gebruiken om geld in te zamelen.

Welk pad je ook kiest, wees duidelijk over die reden in je hoofd voordat je begint met fondsenwerving. Wanneer je de zaak duidelijk kunt verwoorden aan anderen, zul je veel effectiever zijn in het verkrijgen van donaties.

2

Stel kleine doelen

Je hebt je hardloopplan opgesteld. Je hebt waarschijnlijk kilometerdoelen gesteld en verschillende soorten trainingen georganiseerd om je beoogde eindtijd te bereiken. Innovatieve fondsenwervers passen dezelfde strategie toe op hun fondsenwervingsdoel.

Bepaal het bedrag van de fondsenwerving

Bepaal eerst uw doelbedrag voor fondsenwerving. Het door jou gekozen ras kan dit bepalen. Veel races vereisen het inzamelen van een specifiek bedrag om een startnummer voor het evenement te krijgen. Maar je kunt ook een hoger doel stellen dan de minimumeis.

Sommige fondsenwervers zijn van mening dat als potentiële donateurs zien dat je een laag minimum hebt, ze ervan uit kunnen gaan dat je hun donatie niet nodig hebt. Maar als ze zien dat je veel te halen hebt, zullen ze eerder doneren en genereus geven.

Breek het af

Zodra u uw doel hebt ingesteld, splitst u dat bedrag op in kleinere maandelijkse doelen en uiteindelijk in wekelijkse doelen.

Natuurlijk zal alleen het stellen van de doelen geld niet op magische wijze laten verschijnen. Vervolgens gebruikt u de onderstaande tips om elke week of maand specifieke strategieën (e-mailexplosies, berichten op sociale media, evenementen) op te stellen om u te helpen elk doel te bereiken.

Je plan zal meer georganiseerd en haalbaar lijken door je grote doel op te splitsen in veel verschillende kleine doelen.

Stel uw fondsenwervingsplan in op dezelfde manier als u uw trainingsplan voor een hardloopwedstrijd instelt. Verdeel je grote doel in kleine stapjes zodat het proces beter beheersbaar lijkt.

3

Samenwerken

Het fondsenwervingsproces kan ontmoedigend lijken. Maar je hoeft het niet alleen te doen. Roep de hulp in van een vriend of familielid om een deel van het werk af te handelen. Je kunt ook contact opnemen met een trainingsmaatje om tips voor succes te delen.

Veel fondsenwervende organisaties hebben al netwerken om u te helpen contact te maken met anderen. Misschien bevat uw hardloopgroep andere hardlopers die voor hetzelfde evenement trainen. Je kunt het proces leuker en succesvoller maken door contact te maken met anderen.

4

Begin vroeg

Zodra je begint met je training voor je race, begin je met fondsenwerving om je doel te bereiken. Hoe eerder je begint, hoe meer geld dat je ophaalt en hoe minder druk je voelt. Dit zal ook helpen om wat druk te verlichten om je te concentreren op je training.

U wilt uw potentiële donateurs ook laten weten hoe uw trainingsplan vordert. Laat ze weten waar je begint en hoe hard je moet trainen om je fysieke doel te bereiken – dit kan hen inspireren om je te helpen je financiële doel te bereiken.

5

Een website maken

De meeste goede doelen bieden een manier om uw inspanningen bekend te maken en online donaties te verzamelen. Dit kan het opzetten van een unieke website inhouden, maar de meeste organisaties bieden een gestroomlijnd systeem waarmee u een fondsenwervingspagina kunt opzetten die donateurs kunnen bezoeken.

Zorg ervoor dat u stappen onderneemt om het in te stellen. Zelfs als u niet web savvy bent, is het meestal een zeer gebruiksvriendelijk proces. Mensen zijn eerder geneigd om te doneren als er een eenvoudig online proces is.

De website is ook nuttig om uw donaties bij te houden en te communiceren met donateurs. Dit kan een geweldige plek zijn om een blog te plaatsen waarin je je hardloopreis schetst, foto’s van je trainingsavonturen weer te geven of zelfs verhalen over het belangrijke goede doel aan jou en je donateurs te delen.

6

Over remmingen heen

Nu je je fondsenwervende eenden op een rij hebt , heb je een doel vastgesteld, een donatieschema opgesteld en een website opgezet; het is tijd om geld te vragen. Voor veel hardlopers is dit het moeilijkste deel.

Het kan nuttig zijn om te onthouden dat bijna niemand zich op zijn gemak voelt om donaties te vragen. Maar onthoud waarom je je zaak hebt gekozen en waarom die oorzaak ertoe doet.

Hoe te vragen

Begin met het vragen aan degenen die het dichtst bij je staan. Oefen je pitch op goede vrienden en familie. U kunt zelfs om feedback vragen en uw verzoek aanpassen.

Overweeg dan om een fondsenwervingsbrief te schrijven waarin je uitlegt wat je doet en e-mail deze naar meer vrienden, familieleden en collega’s. Gebruik de brief om het “waarom” op een beknopte manier uit te leggen.

Vertel potentiële donoren waarom de oorzaak betekenisvol voor u is. Als je geen persoonlijke band hebt met het goede doel, leg dan uit hoe hun donatie een verschil zal maken. Deel artikelen of video’s over het goede doel of de organisatie om meer te weten te komen over waar hun geld naartoe gaat.

Plaats de brief ook op uw fondsenwervingswebsite.

7

Gebruik Social Media

Een van de meest effectieve strategieën in je fondsenwervingsspel is sociale media. Het plaatsen van een effectief donatieverzoek op sociale mediakanalen zoals Facebook, Instagram, Twitter en zelfs LinkedIn maakt de berichten gemakkelijk te delen.

Dit betekent dat uw donatiecirkel exponentieel kan vermenigvuldigen. Maar het zou helpen als je direct, impactvol en specifiek was in je verzoek.

Vertel in een alinea je sociale kring wat je doet, waarom de oorzaak belangrijk is en specifiek wat ze kunnen doen om te helpen. Naast het vragen om geld, kun je volgers vragen om het bericht te delen met anderen die mogelijk doneren.

Voeg een link toe naar uw website en blog, zodat geïnteresseerden kunnen meedoen en uw training kunnen volgen.

8

Ontvang donaties die overeenkomen

Bedrijven zijn een grote bron van fondsen. Veel grote bedrijven hebben matchingprogramma’s. Dus wanneer u doneert, komen ze overeen met het bedrag. Het resultaat? Je krijgt twee keer zoveel geld voor je goede doel.

Het is verstandig om uw bedrijf niet alleen te vragen om te matchen met wat u inzamelt, maar wanneer mensen doneren, zoek dan uit of hun bedrijf een bijpassend cadeauprogramma heeft. Het is een geweldige manier om snel geld te verhogen.

9

Organiseer een fondsenwervend evenement

Een fondsenwervend evenement is een geweldige manier om face-to-face in contact te komen met (potentiële) donateurs. Mensen zijn vaak eerder geneigd om te doneren als je het ze persoonlijk vraagt. En deze evenementen kunnen leuk zijn!

Ideeën nodig?

Evenementen hoeven niet chique te zijn. Organiseer een etentje bij u thuis en vraag gasten om te doneren. Of houd een feestje in een bar of restaurant. Reken toegang en/of vraag het restaurant om een percentage van de opbrengst te doneren.

Wanneer u de uitnodigingen verzendt, moet u ervoor zorgen dat u uw inzamelingslink opneemt, zodat degenen die niet aanwezig kunnen zijn, nog steeds aan uw doel kunnen doneren.

Je zou ook kunnen overwegen om een bakverkoop te houden. Verkoop gebakken goederen op het werk of in uw kerk of buurthuis.

Je kunt ook een collectebusje uitzetten voor wie geld wil doneren maar geen snoep wil kopen. Zorg ervoor dat je ook je fondsenwervingslink bij de hand hebt, zodat mensen die een creditcarddonatie willen doen, dit gemakkelijk kunnen doen.

U kunt ook overwegen om een werfverkoop te houden. Heb je veel rommel in je kasten en garage? Ruim ze op en verkoop ongewenste items op een zaterdag- of zondagmiddag.

Als je geen verkoop wilt organiseren, probeer dan je gebruikte spullen op craigslist of eBay te verkopen en de opbrengst aan je goede doel te doneren.

10

Nabehandeling

Sommige van je vrienden en familieleden hebben misschien alle intentie om bij te dragen aan je fondsenwervingsinspanningen, maar ze zeggen dat ze het later zullen doen en vergeten het dan. Organiseer uw fondsenwervingsproces om deze essentiële potentiële donoren op te volgen.

Stuur een follow-up e-mail naar degenen aan wie je je eerste e-mail hebt gestuurd, laat ze weten hoe je training verloopt en vertel hen dat er nog tijd is om te doneren.

11

Vergeet niet om bedankt te zeggen

Vergeet niet om al uw donateurs te erkennen en hen te bedanken voor hun vrijgevigheid, ongeacht de grootte van hun donatie. Elke donor is belangrijk en het is belangrijk om elk geschenk te herkennen.

Stel uw fondsenwervingsplan in op dezelfde manier als u uw trainingsplan voor een hardloopwedstrijd instelt. Verdeel je grote doel in kleine stapjes zodat het proces beter beheersbaar lijkt.