11 must-have items voor de sporttas van een atleet

11 must-have items voor de sporttas van een atleet

Voor iedereen die regelmatig naar de sportschool gaat, is het inpakken van een sporttas een vrij routinematige procedure. Je kunt een sporttas voorverpakt in je auto of slaapkamer bewaren die je gewoon kunt ophalen en gaan. Sommige sportschoolbezoekers hebben zelfs meerdere tassen klaarstaan voor verschillende soorten trainingen.

Als je op reis bent of een andere sportschool bezoekt dan je eigen sportschool, is het niet ongewoon om een essentieel stuk gymspullen te vergeten. Bovendien zijn bepaalde items die gratis worden verstrekt in uw sportschool (zoals handdoeken of sloten) mogelijk niet gratis elders.

Om ongelukken te voorkomen, is hier een lijst met “must-haves” voor elke sporttas, plus een paar luxe items om op te bergen voor het geval dat.

Sporttas

open sporttas

Sonja Rachbauer / Getty Afbeeldingen


Voordat je de tijd neemt om een sporttas in te pakken, moet je overwegen of de tas aan je behoeften voldoet. Het heeft geen zin om met een te grote tas te sjouwen of alles in een te kleine tas te proppen. De juiste sporttas bevat alle dingen die je nodig hebt en is mobiel genoeg om mee te nemen in het openbaar vervoer (zoals de bus of metro) indien nodig.

Als u van plan bent om in de sportschool te douchen, overweeg dan om een tas te kopen met aparte natte en droge compartimenten (inclusief een voor uw mobiele telefoon of muziekspeler). De riem moet verstelbaar zijn en comfortabel op je schouder rusten zonder in te snijden.

Kies voor zakken die wasbaar en ademend zijn om meeldauw en muffe geuren te voorkomen.

Gymschoenen

Je sportschoenen lijken misschien een voor de hand liggend item, maar het is belangrijk om rekening te houden met het specifieke type schoen dat je nodig hebt voor een bepaalde training. Je wilt niet opdagen voor een spinningles om te ontdekken dat je alleen dikke hardloopschoenen hebt.

Er zijn geweldige sportschoenen voor alle doeleinden om naar de sportschool te dragen, maar je zult profiteren van het koppelen van de juiste schoen aan een specifieke activiteit. Er zijn verschillende betaalbare schoenen die speciaal zijn ontworpen voor gewichtheffen, crosstraining, indoor rotsklimmen en indoor hardlopen.

Als je verschillende sportschoenen hebt om te roteren, heb je ook voldoende tijd om elk paar volledig uit te drogen tussen de trainingen door, waardoor je onaangename voetgeuren kunt voorkomen.

Trainingskleding

Er is niets erger dan het vergeten van een cruciaal stuk trainingsuitrusting. Een ontbrekend paar sokken kan een anders productieve training veranderen in een recept voor blaren en schuren.

Afhankelijk van uw training kunnen enkele essentiële items om in te pakken zijn:

 • Schoon ondergoed en/of sportbeha
 • Fris paar gymsokken
 • Hoofddeksel (bijv. hoofdband, haardas of clip, of een pet)
 • Badpak, badmuts en bril
 • Workout top en broek (korte broek, joggingbroek of legging)

Gym handdoek

Sommige sportscholen vereisen dat je een handdoek meeneemt naar de sportschoolvloer – en met een goede reden. Zelfs als u niet openlijk zweet, kan het achtergebleven vocht worden gevoeld door de volgende persoon die de apparatuur gebruikt.

Het gebruik van een gymhanddoek is niet alleen hygiënisch, maar het zijn ook goede manieren.

Katoenen handdoeken zijn meestal het beste in de sportschool, omdat de vezels extreem absorberend zijn en in korte tijd drogen. Microvezel handdoeken kunnen ook handig zijn omdat ze nog sneller drogen.

De meeste sportscholen bieden schone handdoeken voor leden om te gebruiken, waardoor u ruimte in uw tas bespaart. Sommige mensen geven er echter de voorkeur aan om hun eigen handdoeken te gebruiken.

Als je je zorgen maakt over het zweet en de ziektekiemen die je mede-sportschoolbezoekers hebben achtergelaten, neem dan wat handdesinfecterend middel mee. Je zult ook merken dat de meeste sportscholen antibacteriële sprays en handdoeken aanbieden om apparatuur voor en na gebruik schoon te maken.

Waterfles

Niemand houdt ervan om in de rij te wachten bij de waterfontein, vooral na een harde spinningles of HIIT-training. Een herbruikbare waterfles maakt het gemakkelijker om gehydrateerd te blijven. Sommige flessen kunnen dranken tot 24 uur koel houden.

Prijzen voor flessen variëren meestal van minder dan $ 10 tot ruim $ 50. Als u een herbruikbare plastic fles kiest, kies er dan een die is gemaakt van niet-toxisch bisfenol A (BPA) plastic. Nieuwere, vacuüm verzegelde waterflessen zouden idealiter condensatievrij moeten zijn.

Tunes en oordopjes

Muziek helpt sommige mensen “in de zone te komen” en hun training te versnellen. Als je niet geniet van de achtergrondmuziek in je sportschool, neem dan je mobiele telefoon of muziekspeler mee. Vergeet je oordopjes niet en zorg ervoor dat je apparaat voldoende batterijduur heeft om je training vol te houden.

U wilt er ook voor zorgen dat u een manier hebt om uw apparaat veilig te dragen en droog te houden terwijl u traint. Hetzelfde geldt voor je oordopjes. Het loont vaak om een kwaliteitspaar te kopen dat zowel draadloos als zweetbestendig is.

Zoek naar apparaten voor het afspelen van muziek of accessoires die zijn ontworpen voor sport, omdat ze meestal robuuster zijn.

Hartslagmeter

Een hartslagmeter is niet nodig om te sporten, maar het kan wel fijn zijn om te hebben. Het is vooral handig voor intervaltraining of wanneer je jezelf in de anaerobe zone duwt.

Polsband-stijl hartslagmeters zijn verkrijgbaar in alle prijsklassen. Je kunt ook gaan voor duurdere modellen zoals de Fitbit Charge 3, die functies biedt zoals een stappenteller en hart- en ademhalingstracking.

We hebben de beste hartslagmeterhorloges uitgeprobeerd, getest en beoordeeld. Als u op zoek bent naar een hartslagmeter, onderzoek dan welke optie het beste voor u is.

Persoonlijke verzorgingsartikelen

Hygiëne is belangrijk, ongeacht je sportschool of gekozen training. Naast het opfrissen na een zware training, wil je ook voetschimmel en andere veel voorkomende kleedkamerinfecties voorkomen.

Een shortlist van “must-have” persoonlijke verzorgingsartikelen omvat:

 • Antischimmelspray of zalf
 • Badhanddoek
 • Föhn
 • Vochtinbrengende crème voor lichaam en gezicht
 • Kam of haarborstel
 • Deodorant
 • Extra ondergoed
 • Make-up en remover
 • Menstruatieproducten (tampons, maandverband, menstruatiecups)
 • Shampoo en conditioner
 • Douchesandalen of slippers
 • Zeep of body wash
 • Reserve contactlenzen en oplossing
 • Washandje of scrubber

Het helpt vaak om een speciale reistas te hebben voor al uw persoonlijke verzorgingsartikelen voor de sportschool. Je kunt in de meeste drogisterijen porties lotions en shampoos op reisformaat kopen.

Gym Slot

Veel sportscholen hebben zelfsluitende combinatiekluisjes, maar sommige vereisen nog steeds dat u uw eigen slot meeneemt. Dit kan lastig zijn tijdens het reizen, omdat niet alle sloten op alle kluisjes passen.

Grotere hangsloten kunnen te groot zijn voor bepaalde vangsten, terwijl er gemakkelijk kan worden ingebroken in kleine bagagesloten als een sportschool een slechte beveiliging heeft.

Om ongelukken te voorkomen, belt u van tevoren de sportschool om te vragen naar sloten. Laat zoveel mogelijk waardevolle spullen thuis of in uw hotel achter. Als u denkt dat de beveiliging in een sportschool laks is, vraag dan of de receptie faciliteiten heeft om uw waardevolle spullen op te slaan. Zo niet, draag ze dan mee naar de grond.

Energierepen

Misschien wilt u een energiereep of twee in uw sporttas bewaren voor een snack voor of na de training. Als je van tevoren geen kans hebt gehad om te tanken, is een koolhydraatrijke reep het meest geschikt voor een training. Om je spieren te voeden na een training, kies je een eiwitrijke reep als je niet de kans krijgt om binnenkort een maaltijd te eten.

Lidmaatschapskaart

Veel grote sportscholen vereisen niet langer dat je je lidmaatschapskaart presenteert om de sportschool te betreden. In plaats daarvan gebruiken velen een app, uw telefoonnummer of een vingerafdrukscan.

Als je sportschool nog steeds een kaart of sleutelhanger gebruikt, zorg er dan voor dat je deze bij de hand houdt in je sporttas. Sommige kaarten zijn tag-vormig en kunnen eenvoudig aan een sleutelhanger worden bevestigd of aan uw tas worden vastgemaakt. Kaarten van normaal formaat kunnen worden opgeborgen in een zak met sporttassen.

Als je verschillende tassen gebruikt voor trainingen, zwemmen of yogalessen, maar je hebt een kaart nodig voor al je activiteiten, is het misschien gemakkelijker om je kaart in je portemonnee te bewaren.

Kies voor zakken die wasbaar en ademend zijn om meeldauw en muffe geuren te voorkomen.

Het gebruik van een gymhanddoek is niet alleen hygiënisch, maar het zijn ook goede manieren.

Zoek naar apparaten voor het afspelen van muziek of accessoires die zijn ontworpen voor sport, omdat ze meestal robuuster zijn.

We hebben de beste hartslagmeterhorloges uitgeprobeerd, getest en beoordeeld. Als u op zoek bent naar een hartslagmeter, onderzoek dan welke optie het beste voor u is.

Grotere hangsloten kunnen te groot zijn voor bepaalde vangsten, terwijl er gemakkelijk kan worden ingebroken in kleine bagagesloten als een sportschool een slechte beveiliging heeft.