10 glutenvrije apps om u te helpen winkelen en uit eten te gaan

10 glutenvrije apps om u te helpen winkelen en uit eten te gaan

Heb je ooit in de supermarkt gestaan met een pakket en je afgevraagd of dat voedsel echt glutenvrij was? Hoe zit het als je door een nieuw gebied dwaalt, geniet van het landschap, maar je afvraagt of er een glutenvrij restaurant is waar je kunt eten?

Verschillende app-ontwikkelaars zijn de uitdaging aangegaan om iPhone- en Android-apps te maken waarmee u glutenvrije voedingsmiddelen en ingrediënten kunt identificeren, samen met restaurants met glutenvrije menu’s. Maar consumenten moeten voorzichtig zijn met de nauwkeurigheid van de gegevens.

Wanneer u op zoek bent naar apps, controleert u op de meest recente updatedatum, omdat deze van invloed kan zijn op de nauwkeurigheid van merk- en voedselgegevens. Formuleringen en ingrediënten veranderen regelmatig, dus iets dat drie jaar geleden veilig was (toen de app voor het laatst werd bijgewerkt), is vandaag misschien niet veilig.

Shopwell

Met Shopwell gebruikt u uw smartphone om foto’s te maken van een voedselcode en vervolgens te ontdekken hoe deze overeenkomt met uw gepersonaliseerde profiel dat in de app is ingesteld.

Degenen die een glutenvrij dieet eten, kunnen erachter komen of een bepaald voedsel gluten bevat en ook aanbevelingen krijgen met betrekking tot betere keuzes. De gratis app is beschikbaar voor iOS en Android.

Allergie Eet

Deze populaire website is ook beschikbaar in app-vorm voor uw iOS- of Android-smartphone. Het kan door iedereen met een voedselgevoeligheid of voedselallergie worden gebruikt om restaurants te identificeren die aan uw behoeften kunnen voldoen.

Bekijk peer-based beoordelingen die weerspiegelen hoe goed (of slecht) restaurants voldoen aan de behoeften van voedselallergische en voedselintolerantiegasten. De app is gratis.

Ziften

Met deze gratis, eenvoudig te gebruiken app kunt u de streepjescode van elk voedingsproduct met uw telefoon fotograferen en direct informatie krijgen uit een database met meer dan 400.000 producten.

De app vertaalt ingrediënten in eenvoudige termen en markeert ingrediënten die gezondheidsrisico’s vormen. Het kan worden gebruikt door mensen met een glutenvrij dieet, maar ook door mensen die andere soorten diëten volgen of gewoon voedsel- of voedingsdoelen stellen. Het is beschikbaar op iOS en Android.

mySymptoms Eetdagboek

Deze goedkope app is ontworpen voor iedereen die mogelijk een voedselallergie of gevoeligheid heeft. Het helpt u triggers te identificeren door bij te houden wat u eet en de symptomen die u voelt in een dagboekformaat.

Het is momenteel beschikbaar voor iOS-apparaten en zal binnenkort beschikbaar zijn voor Android.

Vind mij glutenvrij

Find Me Gluten-Free is een gratis app voor zowel iPhone als Android die een community van meer dan 3 miljoen gebruikers claimt. Het stelt hen in staat om bedrijven te evalueren, beoordelingen te controleren en glutenvrije menu’s van lokale en ketenrestaurants te bekijken.

De app gebruikt uw huidige locatie om te zoeken, of u kunt een stad invoeren en deze als uitgangspunt gebruiken. Gebruikers kunnen ook een routebeschrijving opvragen en bedrijven rechtstreeks vanuit de app bellen.

Eten! Glutenvrij

Deze gratis app is ontwikkeld door de Celiac Disease Foundation. U kunt controleren op merken en winkels die glutenvrije producten verkopen en filters gebruiken om naar bepaalde artikelen te zoeken.

Je vindt er ook recepten en andere kook- en bereidingstips. De app is beschikbaar voor zowel Android als iOS

Glutenvrije scanner

Met Gluten Free Scanner kunt u de barcodes van meer dan 500.000 verschillende producten in de supermarkt scannen en direct een oordeel krijgen over de vraag of ze als glutenvrij worden beschouwd of niet.

De informatie is gebaseerd op ingrediënten, niet op de glutenvrije etikettering door fabrikanten of de openbaarmaking van mogelijke risico’s van glutenkruisbesmetting.

De app is alleen beschikbaar voor iOS-apparaten. Er is een gratis versie die u kunt downloaden om te proberen voordat u de volledige versie koopt, die $ 3,99 kost. Het biedt onbeperkte scans en stelt u in staat om te zoeken op productnaam, categorie of merk.

iEatOut Gluten & Allergeenvrij

Met deze glutenvrije en allergievriendelijke app van Allergy Free Passport kunt u verschillende allergenen selecteren (zuivel, eieren, vis, schaaldieren, pinda’s, soja, noten of gluten) en vervolgens door ingrediëntenlijsten van verschillende etnische en internationale restaurantmenu’s kijken om te bepalen welke selecties voor u geschikt kunnen zijn.

De app bevat geen echte restaurantmenu’s met allergeneninformatie, dus u moet nog steeds met de chef-kok of de manager praten om de ingrediënten te controleren en ervoor te zorgen dat het restaurant de maaltijd kan maken zonder kruisbesmetting.

iEatOut Gluten &Allergen Free, dat voor $ 2,99 wordt verkocht, omvat Chinese, Franse, Indiase, Italiaanse, Mexicaanse, Steak &Seafood en Thaise restaurants.

iCanEat Glutenvrij Fastfood

iCanEat Glutenvrij Fastfood is eennother app van Allergy Free Passport. Het bevat glutenvrije items van 45 grote fastfoodketens in de VS, waaronder grotere ketens zoals McDonald’s en Domino’s en ook kleinere ketens zoals Five Guys en Corner Bakery Cafe.

Net als iEatOut Gluten &Allergy Free, kunt u meerdere belangrijke allergenen kiezen om uit te sluiten naast tarwe en gluten. De app kost $ 2,99 en is beschikbaar voor iPhone en iPad.

Glutenvrije restaurantkaarten

Deze gratis iPhone- en iPad-app bevat afbeeldingen van restaurantkaarten in meer dan 40 verschillende talen, afkomstig van CeliacTravel.com.

Elke kaart kan worden getoond aan een server, chef-kok of manager om een veilige glutenvrije maaltijd te garanderen. Het is gemakkelijk te gebruiken en handig om te hebben wanneer u naar het buitenland reist.

Een woord van bodymindspirit

Hoewel apps het leven glutenvrij gemakkelijker kunnen maken, moet u er rekening mee houden dat deze alleen zijn ontworpen om u van informatie te voorzien en dat informatie soms verouderd of onnauwkeurig kan zijn.

Als er iets mis lijkt met een voedingsproduct of een menu-item dat door een van deze apps als veilig wordt vermeld, gebruik het dan niet zonder dubbel te controleren bij het bedrijf of de chef-kok.