10 gezonde manieren om een Vitamix te gebruiken

10 gezonde manieren om een Vitamix te gebruiken

bodymindspirit / Madelyn Welterusten


  • Dips
  • Pannenkoeken en wafels
  • Soepen
  • Smoothies en Shakes
  • Puree en sauzen
  • Salade Dressings en Mayo
  • Zelfgemaakte babyvoeding
  • Sap en andere dranken
  • Pletten en malen
  • Gezonde desserts

Er zijn blenders en dan zijn er nog de Vitamix blenders. Als het gaat om hakken, malen, pletten en natuurlijk mengen, staat het merk Vitamix bekend om hun krachtige multifunctionaliteit.

Hoewel je misschien iets meer betaalt voor een Vitamix dan een typische aanrechtblender, vinden veel mensen de duizendjarige keukenmogelijkheden de kosten zeker waard.

Je hebt waarschijnlijk gehoord dat een Vitamix meer kan dan alleen smoothies maken, maar weet misschien niet waar je moet beginnen. Wil je dit werkpaard van een apparaat goed gebruiken? Hier volgt een overzicht van enkele van de creatieve manieren om gezonde maaltijden, bijgerechten en snacks met je Vitamix te maken.

Dips

Voorbij zijn de dagen van het met de hand pureren van kikkererwten voor hummus. Versnel de start-tot-finishtijd op deze hart-gezonde dips door de Vitamix het werk te laten doen dat je zou hebben gedaan om te voltooien met een vork of masher.

Probeer een unieke geroosterde rode peper linzenhummus in de blender te gooien voor easy-peasy prep.

Een andere spread die aanzienlijk sneller kan gaan in een Vitamix is pesto! (In feite komt het woord pesto uit het Italiaans. Pestare, wat betekent beuken of verpletteren.) Bekijk deze notenvrije groene bladpesto als uitgangspunt.

Blender Pannenkoeken en Wafels

Heb je de magische wereld van blender pannenkoeken en wafels ervaren? Als je dat eenmaal hebt gedaan, wil je misschien nooit meer terugkeren naar het mengen van beslag met de hand in een kom.

Deze eenvoudige ontbijtrecepten vereisen het gooien van alle ingrediënten in een blender, mengen tot ze gecombineerd zijn en rechtstreeks op een bakplaat of wafelijzer gieten.

Het mooie hiervan is dat nog hardere ingrediënten, zoals haver of lijnzaad, in de mix worden versmolten voor een glad, luchtig eindproduct. Mis onze eenvoudige maar bevredigende Griekse yoghurt blender pannenkoeken niet.

Soepen

Als je bedenkt wat je nodig hebt om een pot hete soep te maken, komt een blender waarschijnlijk niet in je op. Maar als je genoeg tijd hebt, kan de wrijving van de snelle mesjes van een Vitamix de ingrediënten van de soep daadwerkelijk verwarmen tot een aangenaam warme temperatuur.

Houd er rekening mee dat uw Vitamix niet noodzakelijkerwijs koken alle ingrediënten – het is meestal het beste om groenten en andere stevige voedingsmiddelen van tevoren te stomen, roosteren of sauteren.

Om een gepureerde mix van groenten, kruiden en bouillon op te warmen – misschien een romige broccoli-gembersoep – meng je ongeveer 10 minuten hoog in een Vitamix, of totdat de soep begint te stomen.

Koude soepen zijn natuurlijk een andere optie met dit apparaat. Alle gekoelde ingrediënten die je tot soep wilt pureren, zijn eerlijk spel in de Vitamix.

Smoothies, Smoothie Bowls en eiwitshakes

Smoothies zijn waarschijnlijk het meest voor de hand liggende ding om te maken in je Vitamix. Het mengen van fruit en groenten in een mengsel van andere ingrediënten zoals yoghurt, sap en notenpasta is een snelle en gemakkelijke manier om vezels en voedingsstoffen aan je dag toe te voegen. Bovendien reizen smoothies goed, waardoor ze een handige snack voor onderweg zijn.

Heb je wat extra tijd voor een sit-down maaltijd? Maak er een smoothiekom van naast toevoegingen zoals muesli, zonnebloempitten of gesneden bananen.

Voor een lichte maaltijdvervanger of een vullende snack na de training kunt u overwegen uw Vitamix te gebruiken om eiwitrijke shakes uit te voeren. (Het is niet verrassend dat meer dan één type Vitamix de cut haalt in onze verzameling van beste blenders voor deze shakes.) Maak je perfecte shake met gezonde eiwitten zoals weipoeder, erwteneiwit of bruine rijsteiwit.

Puree en sauzen

Purees en sauzen behoren tot de voedingsmiddelen die blenders – en een Vitamix in het bijzonder – het beste doen. Voor een gezonde snack, probeer een zelfgemaakte appelmoes. Veel recepten in de Vitamix hoeven je appels niet eens voor te koken.

Of, als je wat extra tuinverse tomaten hebt, maak dan een tomatensaus voor pasta. Er is geen limiet aan de groenten en fruit die je kunt veranderen in maaltijdbegeleidingen.

Salade Dressings en Mayo

In de winkel gekochte saladedressings worden vaak geleverd met een hoog aantal calorieën, toegevoegde suikers en stiekeme natrium. Als je liever je eigen gezondere dressing maakt met verse ingrediënten, haal dan de Vitamix tevoorschijn.

Zelfs dressings krijgen een boost van een beurt in deze blender. De snelle messen emulgeren hun oliën en azijnen tot een uniforme dichtheid je krijgt het niet van kloppen in een kom of schudden.

Als je eenmaal de kunst van saladedressings onder de knie hebt, ga je nog verder door je eigen mayonaise in de Vitamix te maken. Mayo is immers gewoon een opgeklopte mix van eierdooiers, olie en een handvol andere eenvoudige toevoegingen. Gebruik hart-gezonde olijfolie als basis voor een extra voedzaam broodbeleg.

Zelfgemaakte babyvoeding

Zelfs je kleintje kan de vruchten plukken van een krachtige blender in huis. Door je eigen babyvoeding te maken, kun je precies zien wat er in de mond van je baby gaat en wat niet. Een Vitamix kan gekookt fruit, groenten en zelfs vlees malen tot een consistentie die precies goed is voor het voeren van lepels.

Sap en andere dranken

Een sapreiniging is misschien geen langetermijnoplossing voor gezondheid of gewichtsverlies, maar het opnemen van zelfgemaakte sappen in uw dieet kan vitamines en mineralen toevoegen in een eenvoudig, sip-waardig pakket.

Het drinken van een doe-het-zelf kersensap kan bijvoorbeeld de gezondheid van het hart verbeteren, een betere slaap ondersteunen en ontstekingen verminderen.

De sleutel tot het maken van een aangenaam sap in uw Vitamix is om het lang genoeg te mengen om een dunne, drinkbare consistentie te krijgen. Of, als je liever geen stukjes groenteschillen in je sap tegenkomt, zeef dan sap door een fijnmazige zeef of notenmelkzak.

Pletten en malen

Soms zijn de speciale ingrediënten waar recepten om vragen niet zo speciaal als ze lijken. Heb je geen haver- of amandelmeel voor muffins? Een krachtige blender kan gerolde haver of hele amandelen tot bloem kloppen. Superfijne suiker is ondertussen gewoon tafelsuiker die wordt afgebroken tot kleinere kristallen – een gemakkelijke klus met een paar pulsen in de Vitamix.

Het crushen van ijs voor een kan antioxidantrijke ijsthee of gewoon een verfrissend glas water is ook geen zweet met deze blender.

Gezonde desserts

Ten slotte heeft de Vitamix een rol te spelen bij het maken van gezondere traktaties om een zoetekauw tevreden te stellen. Op bananen gebaseerde “mooie” crèmes, bevroren yoghurt en puddingen met een lager suikergehalte komen allemaal snel samen in dit pittige apparaat. Het beste deel? Veel recepten vereisen geen extra kommen, dus er is minimale opruiming.