10 eenvoudige trainingen voor beginners

10 eenvoudige trainingen voor beginners
vrouw die kraakt op een verhard pad in een park

bodymindspirit / Ryan Kelly


 • Gezondheidsvoordelen
 • Gewichtsverlies
 • Eenvoudige trainingen voor beginners
 • Home Workouts
 • Outdoor Workouts

Je hebt geen zweterige, zware trainingssessies nodig om de voordelen van fysieke activiteit te krijgen. In feite zijn eenvoudige trainingen voor beginners betere keuzes als je net begint. En je kunt ze thuis of buitenshuis doen, afhankelijk van wat beter of handiger voor je is.

Trainingen voor beginners – vooral degenen die er niet in geslaagd zijn om een trainingsprogramma te onderhouden – zijn specifiek ontworpen om zelfvertrouwen op te bouwen en levenslange gewoonten voor welzijn te creëren. Beginnende lichaamsbeweging kan u ook helpen gewicht te verliezen en gezond te worden.

Gezondheidsvoordelen van Easy Workouts

Eenvoudige trainingssessies zijn de bouwstenen van een fitnessprogramma voor beginners. Ze zullen u helpen gewoonten te creëren die kunnen leiden tot aanzienlijk gewichtsverlies en levenslang gewichtsbeheersing.

Deze 10 trainingen worden als “gemakkelijk” beschouwd omdat ze niet veel mooie fitnessapparatuur vereisen, hun intensiteit kan worden aangepast aan uw fysieke activiteitsniveau en sommige kunnen vanuit een stoel of bed worden gedaan als u moeite heeft om lange tijd te staan. Dat maakt ze geweldig voor beginners.

Omdat ze gemakkelijk zijn, betekent dit dat ze niet de moeite waard zijn om te doen? Helemaal niet. Deelnemen aan elk type oefening biedt onmiddellijke voordelen, waaronder het beter laten werken van je hersenen en een verbeterde stemming, evenals langetermijneffecten, zoals een verminderd risico op ziekte.

Afvallen met easy workouts

Als u helemaal nieuw bent in lichaamsbeweging, kunnen activiteitensessies met een lage intensiteit u helpen meer calorieën te verbranden. Zolang je deze extra fysieke activiteit niet compenseert door meer calorieën te consumeren, kun je wat gewicht verliezen.

Als gewichtsverlies uw doel is, kan het combineren van een dieet met lichaamsbeweging helpen. Dit kan het eten van magere eiwitten, fruit en groenten omvatten. Het is ook belangrijk om op je portiegroottes te letten. Maar wat zegt het onderzoek over makkelijk bewegen en afvallen?

Studies van oefeningen met een lage intensiteit tonen aan dat het lichaam vet verbrandt wanneer studiedeelnemers gemakkelijk trainden. Een andere studie evalueerde het effect van eenvoudige trainingen op cortisolspiegels. Cortisol is een hormoon dat wordt geassocieerd met abdominale gewichtstoename wanneer de niveaus in het lichaam gedurende lange tijd verhoogd blijven. De auteurs van de studie ontdekten dat lichaamsbeweging met lage intensiteit effectief was in het verminderen van circulerende cortisolspiegels.

Voordelen van sporten

Eenvoudige trainingen helpen u om:

 • Boost zelfvertrouwen
 • Verbrand meer calorieën en verlies gewicht
 • Verlaag je stressniveau
 • Ontwikkel sterke spieren
 • Zorg voor een gezonde dagelijkse gewoonte
 • Verbeter je slaap

Hoewel er nogal wat media-aandacht is besteed aan trainingen met hoge intensiteit, blijft lichaamsbeweging een kerncomponent van fitnessprogramma’s voor veel verschillende populaties. Dit omvat mensen met diabetes type 2, metabool syndroom of hart- en vaatziekten.

Eenvoudige trainingen voor beginners

Hieronder vind je meer over de volgende soorten workouts voor beginners:

 • Lichaamsgewicht training
 • Stoeltrainingen
 • Danstrainingen
 • Online trainingen
 • Schaduwboksen
 • Trapklimmen
 • Aquajoggen
 • Wielrennen
 • Wandelen
 • Tuinieren of tuinwerk

Eenvoudige thuistrainingen

Stel een kortetermijndoel in om drie trainingen tijdens je eerste week te voltooien en voeg vervolgens geleidelijk trainingsdagen toe totdat je op de meeste dagen van de week een vorm van activiteit doet.

Het type oefening dat u kiest om te doen, is minder belangrijk dan de consistentie van uw programma. Maar als je weinig ideeën hebt, zijn hier vijf eenvoudige trainingen om je op weg te helpen.

Lichaamsgewicht Training

Je hebt geen speciale fitnessapparatuur nodig om calorieën te verbranden en sterkere spieren op te bouwen. Neem 10 tot 15 minuten de tijd om vijf hellings push-ups te doen (tegen een oppervlak waardoor je lichaam op een helling kan staan, zoals een wastafel in de badkamer), vijf stoelsquats en vijf lopende lunges (of een set stationaire lunges die zich vasthouden aan een aanrecht voor ondersteuning). Herhaal de reeks twee tot drie keer.

Stoel Workout

Als je nog niet comfortabel bent om lang te staan, pak dan een stevige stoel en voltooi 10 tot 15 minuten beweging met een zittende training meerdere keren each week.

Dansen

Zet wat muziek op en dans 15 tot 30 minuten. Er is geen choreografie nodig; het belangrijkste is om naar de muziek te gaan.

Online trainingen

Als je de sportschool wilt vermijden, oefen dan thuis. Het is gemakkelijk te doen met online workouts. Velen van hen zijn gratis en de meeste bieden eenvoudige trainingen voor beginners. Bovendien kunt u genieten van het voordeel van sporten in de privacy van uw eigen woonkamer.

We hebben de beste online trainingslessen onderzocht en beoordeeld. Als je op zoek bent naar een online les, ontdek dan welke optie het beste voor jou is.

Schaduwboksen

Als dansen niet jouw ding is, probeer dan thuis shadowboxen. Er is geen apparatuur nodig voor deze training en het helpt ook om stress te verminderen.

Traplopen

Neem 10 minuten van je dag en loop een trap op en neer. Als je geen trap beschikbaar hebt, gebruik dan een trede of platform.

Eenvoudige outdoor workouts

Buiten sporten zorgt voor extra voordelen. Er zijn stressverlichtende voordelen aan het inademen van frisse lucht en het genieten van uw lokale park, zwembad of natuurreservaat.

Aqua joggen

Als je gewrichten zich niet goed voelen als je lange tijd loopt, probeer dan zwembadlopen of aquajoggen. Veel openbare zwembaden bieden de blauwe riem die je nodig hebt om je bovenlichaam drijvend te houden. Als je eenmaal in het water bent, loop je gewoon zonder dat je voeten de bodem van het zwembad raken. Geen riem? Loop gewoon in het water met je voeten op de zwembadvloer.

Wielrennen

Stof je fiets af en spring aan boord. Maak een ontspannen rondje door de buurt of beter nog, zoek een doorlopend pad waarmee je ongeveer 20 tot 30 minuten kunt blijven trappen zonder te stoppen voor lichten en verkeer.

Wandelen

Geniet van een wandeltraining van 30 minuten en tel het als uw dagelijkse oefening. Loop vijf minuten langzaam, voer je tempo 20 minuten op, koel dan af en loop weer langzaam gedurende vijf minuten

Tuinieren of tuinwerk

Als je graag tijd in je tuin doorbrengt, is dit een geweldige manier om je spieren te trainen en calorieën te verbranden. Graven, wieden, harken en maaien zijn allemaal goede bronnen van activiteit.

Een woord van bodymindspirit

Vergeet niet dat als je een beginner bent, het gewoon gaat om in beweging te komen, een routine op te bouwen en vertrouwen op te bouwen. Als u uw plezier wilt vergroten en de gezondheidsvoordelen wilt vergroten, voeg dan aan het einde van uw sessie ten minste vijf minuten eenvoudige rekoefeningen toe.

Eenvoudige trainingen helpen u om:

 • Boost zelfvertrouwen
 • Verbrand meer calorieën en verlies gewicht
 • Verlaag je stressniveau
 • Ontwikkel sterke spieren
 • Zorg voor een gezonde dagelijkse gewoonte
 • Verbeter je slaap

We hebben de beste online trainingslessen onderzocht en beoordeeld. Als je op zoek bent naar een online les, ontdek dan welke optie het beste voor jou is.