10 aanbevolen glutenvrije augurkenmerken

10 aanbevolen glutenvrije augurkenmerken
Glutenvrije augurken

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


Augurken worden over het algemeen gemaakt met komkommers, azijn en kruiden. Slechts een paar augurken die in de Verenigde Staten worden verkocht, bevatten gluteningrediënten, maar dat betekent niet dat je ervan uit kunt gaan dat elke augurk die je koopt (of die op je glutenvrije hamburgerbroodje verschijnt) veilig is op het glutenvrije dieet.

Sommige van de meest populaire augurkenmerken worden door hun fabrikanten niet als glutenvrij beschouwd, omdat ze niet weten of al hun ingrediënten veilig zijn, of omdat de augurken het risico lopen op glutenkruisbesmetting bij de verwerking. Dus welke augurkmerken moet je kopen als je glutenvrij bent?

Deze 10 augurkenmerken stellen dat alle of sommige van hun producten glutenvrij zijn:

  • B&G Pickles (alleen de Poolse dille speren, knapperige koosjere dille augurken en de pittige knoflook speren)
  • Beste meid
  • Boar’s Head (inclusief het merk Hans Jurgen)
  • Bubbies
  • Beroemde Dave’s (alleen de pittige pickle chips en de devil’s spit pickle chips)
  • McClure’s
  • Mt. Olijf
  • Tillen Boerderijen
  • Van Holten’s
  • Wickles Augurken

Veel van deze merken maken ook relish dat glutenvrij is (relish en augurken delen immers veel van dezelfde ingrediënten).

Als je iemand bent die reageert op azijn afgeleid van glutenkorrels, zoek dan naar augurken gemaakt met een niet-gluten-graanazijn (Best Maid en McClure’s zijn twee merken), of naar een natuurlijk gefermenteerde augurk, die pekel gebruikt in plaats van azijn (Bubbie’s doet dit). De onderstaande lijst met augurkmerken beschrijft waar mogelijk de bron van de azijn.

Merk op dat de meeste soorten augurken azijn bevatten. Hoewel experts stellen dat distillatie gluten elimineert, sommige mensen met coeliakie en niet-coeliakie glutengevoeligheid reageren op gedistilleerde azijn gemaakt van glutenkorrels.

Glutenvrije augurkmerken

Hier zijn de grote bedrijven die verschillende soorten augurken verkopen in de Verenigde Staten, plus wat elk bedrijf zegt over de glutenvrije status van zijn augurken:

B&G Augurken

Sommige glutenvrije variëteiten. B &G, dat augurken, relish, olijven, zuurkool en een verscheidenheid aan sandwich toppermixen maakt, heeft drie soorten augurken waarvan het bedrijf zegt dat ze glutenvrij zijn. Ze omvatten Poolse dille speren, knapperige koosjere dille augurken en pittige knoflook speren. Volgens het bedrijf bevatten “de meeste, maar niet alle B &G-augurken en -relishes geen gluteningrediënten en worden ze gemaakt in een faciliteit die geen producten verwerkt die gluten bevatten”, maar B &G heeft alleen het glutengehalte op die drie producten geanalyseerd en labelt de anderen dus niet als “glutenvrij”.

Ba-Tampte

Geen gluten ingrediënten. Ba-Tampe, dat zichzelf adverteert als “opererend vanuit de Brooklyn Terminal Market voor meer dan 55 jaar”, distribueert zijn producten in het noordoosten van de VS. De augurksmaken, die te vinden zijn in het gekoelde gedeelte van de supermarkt, omvatten: halfzuur, knoflook dille, deli speren, brood en boter, wonder pepers en ingelegde tomaten.

Half-sours en knoflook dille augurken zijn gemaakt met verse knoflook en zijn natuurlijk gefermenteerd. De producten bevatten geen gluteningrediënten, maar zijn mogelijk niet glutenvrij.

Beste meid

Glutenvrij. Dit bijna 100 jaar oude augurkenbedrijf maakt al zijn producten in Fort Worth, Tex. Best Maid biedt acht soorten augurken: dille, zuur, heet, zoet, brood-n-boter, koosjer, Pools en augurken.

Een medewerker van de klantenservice van het bedrijf zegt dat ze allemaal als glutenvrij worden beschouwd, ook al plaatst het bedrijf geen “glutenvrije” labels op zijn producten. De azijn die wordt gebruikt om Best Maid-producten te maken, inclusief de augurken, is afgeleid van maïs.

Zwijnkop

Glutenvrij. Boar’s Head, vooral bekend om zijn vleeswaren, verkoopt brood en boter augurken, dille augurken en mierikswortel augurken. Ze zijn allemaal glutenvrij, aldus het bedrijf.

Boar’s Head waarschuwt dat items die worden bereid of behandeld in de delicatessenwinkels van de winkel gluten kunnen bevatten of kruisbesmet kunnen zijn met gluten, dus pas op voor Boar’s Head-augurken in die instellingen en vraag de server altijd om handschoenen te veranderen voordat je je voedsel hanteert.

Bubbies

Glutenvrij. In tegenstelling tot de meeste in de winkel gekochte augurken, zijn Bubbies van nature gefermenteerd, waardoor ze vergelijkbaar zijn met zelfgemaakte augurken. Bubbies biedt dille augurken, pittige dille augurken, brood en boter augurken, en ingelegde groene tomaten. Volgens het bedrijf: “Alle producten van Bubbies zijn glutenvrij en worden vervaardigd in een glutenvrije omgeving.”

Bubbies ‘ pure koosjere dillen en ingelegde groene tomaten worden op natuurlijke wijze gefermenteerd en gezouten in zoutwaterpekel met behulp van een lactofermentatieproces, wat een “traditioneel, pekelproces is dat koosjer zout en een gepatenteerde mix van kruiden gebruikt.”

Bubbies brood en boter chips, mierikswortel producten en de ingelegde hete bananen pepers gevonden in de pittige koosjere dille en pittige zuurkool van het bedrijf zijn gemaakt met witte azijn die is afgeleid van maïs, volgens een Bubbies klantenservice medewerker.

Claussen

Geen gluten ingrediënten. Claussen maakt die worden geadverteerd als “altijd gekoeld, nooit verwarmd”, omdat ze niet met warmte worden verwerkt. Claussen is een merk van Kraft Heinz. Kraft Heinz bestempelt slechts een paar producten als ‘glutenvrij’.

Volgens Kraft kunnen klanten bepalen of een product gluteningrediënten bevat door het etiket te controleren – het bedrijf stelt dat het specifiek alle ingrediënten zal noemen die bevatten: tarwe, gerst, haver of rogge.

“U moet echter weten dat we niet garanderen dat onze producten glutenvrij zijn, omdat we soms smaak-, kleur- of kruideningrediënten kopen van leveranciers die niet elke mogelijke bron van gluten vermelden die verder gaat dan wat wettelijk vereist is,” zegt een medewerker van de klantenservice van het bedrijf.

Kraft merkt op dat al zijn azijn is gedistilleerd, maar zou de bron van de azijn niet onthullen.

Beroemde Dave’s

Sommige glutenvrije variëteiten. Famous Dave’s staat bekend om zijn pitbarbecue, maar het bedrijf maakt ook augurken in drie pittige variëteiten: pittige augurkenchips, pittige augurkensperen en duivelspuug augurkenchips. Twee van de drie – de pittige augurkenchips en de duivelspuug-augurkchips – worden volgens het bedrijf als glutenvrij beschouwd. Ze bevatten allemaal glucose-fructosestroop.

Boerentuin

Geen gluten ingrediënten. Dit label is gemaakt door Vlasic pickles, een enorm augurkenmerk. De producten bevatten geen gluteningrediënten, maar kunnen onderhevig zijn aan glutenkruisbesmetting tijdens de verwerking.

Hans Jurgen Snufjes

Glutenvrij. Deze augurken, die worden gemaakt door Boar’s Head en steeds moeilijker te vinden zijn, worden als glutenvrij beschouwd.

Heinz

Geen gluten ingrediënten. Heinz biedt een enorme verscheidenheid aan augurken, variërend van kleine zoete augurken tot sandwichplakken en speciale augurken zoals Pickalilli-augurken. Heinz augurken volgen het “glutenvrije” beleid van Kraft Heinz: het productetiket vermeldt specifieke glutenbevattende ingrediënten, maar het bedrijf garandeert niet dat het product glutenvrij is.

Ingrediënten afkomstig van externe leveranciers kunnen gluten bevatten en het product kan onderhevig zijn aan glutenkruisbesmetting tijdens de verwerking. (Merk op dat Heinz ketchup is glutenvrij – het is een van de weinige Kraft Heinz-producten die specifiek vermeldt dat het glutenvrij is.)

Jake en Amos

Geen gluten ingrediënten. Dit bedrijf maakt ongeveer 30 verschillende soorten augurken en ingelegde groenten, variërend van dille-augurkensperen tot Harvard-ingelegde bieten en ingelegde spruitjes. De meeste bevatten geen gluten, maar ze worden allemaal vervaardigd in een gedeelde faciliteit die ook tarwe verwerkt (samen met soja, zuivel, eieren, pinda’s en noten).

Maille

Geen gluten ingrediënten. Deze Franse augurken, in de VS gedistribueerd door Unilever, zijn er in vier smaken: mini gourmet cornichons, mini cornichons classique, cornichons met cayennepeper en cornichons met gekarteliseerde uien. Geen enkele bevat gluteningrediënten, maar de augurken met cayennepepers dragen een allergeenkruisbesmettingswaarschuwing:

“Kan tarwe en melk bevatten.” Unilever zal alle gluteningrediënten (inclusief in “natuurlijke aroma’s”) noemen en elk risico op kruisbesmetting bekendmaken. Volgens het bedrijf: Onze producten zijn geformuleerd voor gebruik door de meerderheid van de consumenten, en niet specifiek voor mensen met een beperkt dieet.”

McClure’s

Glutenvrij. McClure’s, een klein speciaal bedrijf, maakt augurken in vier smaken: knoflook dille, pittig, zoet en pittig, en brood en boter. Volgens een medewerker van de klantenservice worden alle smaken als glutenvrij beschouwd. McClure’s gebruikt gedistilleerde azijn gemaakt van maïs en rietsuiker. De brood- en botersmaak en zoete en pittige smaak augurken bevatten ook appelciderazijn.

Mt. Olijf

Glutenvrij. Mt. Olive staat bekend om zijn augurken en de vele opties van het bedrijf omvatten brood en boter augurken, dille augurken, echte suiker augurken, geen suiker toegevoegde augurken, zeezout augurken, pittige augurken en verminderde natrium augurken. Alle rassen zijn glutenvrij, aldus een woordvoerder van het bedrijf. Mt. Olijfproducten zijn ook vrij van zuivel, eieren, pinda’s, noten, soja en MSG (mononatriumglutamaat). Mt. Olive gebruikt een azijn op basis van maïs, dus als je gevoelig bent voor azijn op basis van glutenkorrels, zou dit merk een goede keuze zijn.

Nalley Augurken

Geen gluten ingrediënten. Dit is een kleine maker van augurken en relish die alleen distribueert in de Vs Pacific Northwest, waaronder in Noord-Californië, Oregon, de staat Washington, Montana, Idaho en Utah. Augurksmaken zijn brood en boter, dille en koosjere dille, Jalapeno, zoet en pittig heet. De augurken zijn er in chips, sandwichsperen en hele augurkenmaten. Volgens Nalley bevatten de augurken geen gluteningrediënten.

Tillen Boerderijen

Glutenvrij. De maker van speciale voedingsmiddelen Tillen Farms (gedistribueerd door Stonewall Kitchen) maakt zeven soorten augurken, hoewel er slechts één is gemaakt met de traditionele komkommers – de rest zijn ingelegde asperges (in zowel mild als pittig), dillybonen (opnieuw, in zowel mild als pittig), wortels en sugar snap erwten. Ze zijn allemaal glutenvrij, aldus het bedrijf. Ze zijn ook notenvrij en veganistisch.

Van Holten’s

Glutenvrij. Dit bedrijf maakt dille “augurk in een zakje” in drie smaken (stevige dille, heet en pittig, scherp en pittig, en pittige knoflook) voor degenen die een verse augurk willen om mee te nemen. Van Holten’s biedt ook freeze pops met augurksmaak, pickleback mixer (met pekel) en bulk augurken. De augurkproducten zijn glutenvrij, aldus het bedrijf. De gebruikte azijn is van maïs.

Vlasic

Geen gluten ingrediënten. Vlasic (het augurkenmerk met de ooievaar op zijn etiketten) maakt letterlijk tientallen soorten augurken, plus ingelegde paprika’s en relish. Geen enkele bevat gluteningrediënten, aldus het bedrijf. De gebruikte azijn is maïs. Vlasic is eigendom van Pinnacle Foods Inc., dat alles maakt, van bevroren diners (onder de labels Mrs. Paul’s en Hungry Man) tot Duncan Hines cakemixen en Wishbone saladedressing. Pinnacle is ook eigenaar van Glutino en Udi’s Gluten-Free.

Wickles Augurken

Glutenvrij. Wickles is een klein bedrijf uit Alabama met dansende augurken op zijn labels. Het bedrijf biedt gewone augurken en augurkenchips, plus “vuile” (met chilivlokken en kurkuma-extract) dille speren, chips en baby dille. Alle augurkensmaken worden als glutenvrij beschouwd, zegt een vertegenwoordiger van het bedrijf. Wickles Pickles gebruikt appelciderazijn, samen met wat witte azijn, in zijn producten.

Woodstock Voedingsmiddelen

Geen gluten ingrediënten. Woodstock maakt biologische augurken in zes smaken: zoet brood en boter, koosjere baby dille, koosjere hele dille, koosjere gesneden dille, koosjere dille speren en ingelegde babywortels. De augurkproducten bevatten geen gluteningrediënten, maar Woodstock Foods (dat wel een glutenvrije certificering heeft voor sommige van zijn producten) wordt door het bedrijf niet als glutenvrij beschouwd.

Een woord van bodymindspirit

Augurken die je buiten de Verenigde Staten tegenkomt, met name in het Verenigd Koninkrijk en Europa, bevatten veel vaker gluteningrediënten, meestal in de vorm van moutazijn (mout wordt over het algemeen gemaakt van gerst, een van de primaire glutenkorrels). Ploughman’s pickle (een populaire specerij in het Verenigd Koninkrijk) bevat bijvoorbeeld vaak moutazijn. Houd hier rekening mee tijdens het reizen of bij het online kopen van interessant uitziende augurken.

Het is ook mogelijk om thuis augurken te maken, met behulp van je eigen natuurlijk glutenvrije ingrediënten. Dit soort augurken worden lacto-gefermenteerde augurken genoemd en gebruiken geen azijn. In plaats daarvan gebruiken ze pekel (zout water). Lacto-gefermenteerde augurken hebben enkele maanden nodig om te fermenteren, maar mensen die ze maken, zweren dat ze de best mogelijke augurken zijn.

Merk op dat de meeste soorten augurken azijn bevatten. Hoewel experts stellen dat distillatie gluten elimineert, sommige mensen met coeliakie en niet-coeliakie glutengevoeligheid reageren op gedistilleerde azijn gemaakt van glutenkorrels.

Kraft merkt op dat al zijn vinegar wordt gedistilleerd, maar zou de bron van de azijn niet onthullen.