De visie van Yvonne en de opleidingen die ze gedaan heeft

De visie en instelling van Yvonne
en de opleidingen die ik gedaan heb:

Over mijn werk als therapeut en als docent

Over mijn werk als therapeut:

Ik vind persoonlijk contact heel belangrijk. In deze maatschappij zijn vele mensen op zoek naar een luisterend oor. Dat wil ik mensen graag bieden.

Daarnaast probeer ik met al mijn kennis maar ook met mijn intuïtie oplossingen aan te dragen voor problemen waar mensen mee komen. Aan de andere kant verwacht ik ook, dat mensen niet denken dat ik problemen oplos, ik geef alleen advies. Het probleem oplossen doet de persoon uiteindelijk zelf. Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gezondheid en voor je eigen leven is in mijn optiek heel belangrijk. Ik zie de relatie tussen cliënt en therapeut als een gelijkwaardige. Ieder heeft zijn eigen kennis en kunde en vooral in een prettige samenwerking kun je zo uiteindelijk veel bereiken.

Ik heb de afgelopen jaren veel opleidingen gedaan om steeds weer mijn kennis en kunde te verbreden en te verdiepen.

foto yvonne verhaar

Ik ben van mening, dat wanneer men meerdere disciplines van de alternatieve of complementaire geneeskunde beheerst, men mensen beter kan helpen en begeleiden, hetzij door per cliënt te bepalen wat de beste therapiemogelijkheid zou zijn, hetzij door verschillende disciplines te combineren waardoor de kans op resultaten toeneemt. Ook is doorverwijzen naar een collega soms makkelijker als je van veel soorten therapieën op de hoogte bent.

Verder is er in de praktijk voor ieder wat wils: van high-tech metingen tot spiritualiteit. Een combinatie van beide is ook mogelijk indien gewenst (dit wordt zelfs veel toegepast omdat veel mensen dit een ideale toepassing vinden).

visie yvonne verhaar

Mijn werk als docent is het geven van verschillende cursussen:

In deze maatschappij zijn veel mensen op zoek naar ontspanning en een rustpunt, dat is wat ik wil geven in de yogastudio waar ik verschillende cursussen geef. Daarnaast zijn veel mensen bezig met persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling. Zelf boeit mij dit al vanaf 1989. Vanaf dat moment ben ik veel cursussen en opleidingen gaan volgen om mij hierin te ontwikkelen.

Ik probeer kwalitatief goede cursussen aan te bieden met vaak ook uitgebreide informatie op schrift (dat wordt niet overal gedaan en heb ik zelf in mij studietijd, vooral m.b.t. yoga, meditatie en stressmanagement, op sommige momenten gemist. Ik maakte altijd heel veel aantekeningen en daar heb ik nu profijt van).

Daarnaast is en goede sfeer natuurlijk essentieel. Ik probeer daar op verschillende manieren aan te werken. Mensen mogen zich altijd welkom voelen in de groep. Er wordt met ze meegeleefd. Een kaartje sturen als iemand langdurig ziek is is een van de kleine dingen waardoor het allemaal ook wat persoonlijker wordt. De wereld is al hard genoeg.

Meer persoonlijke aandacht lijkt me iets dat zeer welkom is in deze tijd. Vaak praat ik na een les nog even na met iemand die het moeilijk heeft als daar behoefte aan is. Ik vind dat altijd zeer waardevolle momenten. Elkaar echt ontmoeten: niets “moeten” maar er zijn voor elkaar zonder dat het klef wordt of verplicht.

Ik bekijk de wereld met een open mind en ik ben absoluut niet dogmatisch ingesteld. Alles onderzoeken en het goede behouden is mijn motto. De waarheid vind je uiteindelijk in jezelf. Een docent kan hooguit helpen deze te ontdekken, maar je doet het zelf! Bovendien voel je zelf het beste wat goed voor je is. Uiteindelijk bepaal je dat zelf. Daar hebben we geen goeroe voor nodig. Ik doe mijn werk met heel veel liefde en passie en voel dat dit de weg is voor mij: om anderen op deze manier dienstbaar te zijn en zelf daar ook weer heel veel van te leren.

Voel je welkom!
Yvonne

foto visie

“Mijn grootste vervulling ligt in het uitvoeren van de taak waarvoor ik met hart en ziel gekozen heb”
Yvonne Verhaar

Opleidingen:

Yvonne Verhaar studeerde pedagogiek en psychologie in Leiden (ruim 2 jaar) en stapte over op de opleiding VIKAS waar zij in 1994 afstudeerde als yogadocente.

Zij volgde daarna de opleiding tot zwangerschapsyogadocente (’95), deed de cursussen Touch for Health, Reiki I, Voedingsleer bij de LOI en deed uitgebreide bij-en nascholing bij Yoga-Instituut Osmose en Yoga-Instituut Helen van der Kroef (’98-’99). Hier volgde zij tevens de basiscursus meditatie.

Bij Coby de Jong bekwaamde zij zich in de technieken van de babymassage (’98). Zij volgde de cursussen Irisdiagnostiek, Voeding en Gezondheid, Reflexologie en de 2-jarige opleiding tot Bachbloesemspecialist bij de SORAG-Akademie. Verder deed ze de cursus Aromatherapie bij Arcos (’99) en de cursus biotensor. In de zomer van 2000 werd zij geïnitieerd als Reiki Master. Zij volgde een opleiding tot meditatiedocente bij OSMOSE en behaalde daarvan het diploma in de zomer van 2001.

Daarnaast deed zij een cursus electroacupunctuur en vegatest. Zij volgde de 4-jarige opleiding tot voetreflexzônetherapeut (inclusief medische kennis en basisopleiding natuurlijke geneeswijzen) bij de Stichting Phoenix (’98-’01), en deed een 4e jaar op HBO-niveau in 2002.

In 2003 behaalde zij het diploma van de 2-jarige opleiding tot Reflexologiespecialist bij de SORAG-Akademie

Verder werd zij Tera Mai™ ReikiMaster in 2002 en SeichemMaster en ShamballaMaster in 2003. Zij deed Magnified Healing de derde fase. In 2003 rondde zij het Tera Mai™ systeem af met Egyptische Cartouche bij haar Reiki Master Anna Dekkers.

In dit jaar deed zij tevens de opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde bij het SOE te Den Haag.

Tussendoor volgde ze de cursussen intuitieve ontwikkeling, paranormale ontwikkeling en chakraleer bij Academie de Regenboog.

Verder deed ze de Opleiding Energetische Geneeswijzen bij de Nederlandse Academie voor Energetische Geneeswijzen (NAEG) onder leiding van Eric van Schijndel.

Zij werkt nu met high-tech Prognos® Computerdiagnose via acupunctuur.

In 2006 slaagde zij voor het examen counseling (gesprekstherapie) met als specialisatie “stervensbegeleiding en rouwprocessen”. Verder houdt zij zich bezig met stresscounseling. U kunt altijd terecht voor een luisterend oor.

In 2009 deed zij de opleiding tot afslankconsulent bij het gerenommeerde SOE.

 

Mijn armen open, voor jou, voor de wereld.

Wil je een keer met mij praten? Stuur dan een mail naar yvonneverhaar@live.nl naar mij en dan neem ik contact met je op!
Tot ziens!

REVIEW:

Ik kom al meer dan 10 jaar bij Yvonne voor Reiki behandeling. Yvonne heeft ontzettend veel ervaring met Reiki. Zij is magnetiseur en master van verschillende Reiki stromingen. Bovendien heeft zij een persoonlijke, liefdevolle en zorgzame aanpak. Nadat er bij mij MS gediagnosticeerd was, ben ik op zoek gegaan naar een alternatieve behandeling. Toen ben ik bij Yvonne terecht gekomen. Reiki helpt me al jaren om goed in balans te blijven en ik heb weinig ms-shubs gehad sindsdien. Ik ben erg blij ermee en ga elke maand graag naar haar toe.      Irene de Jong