Nieuwsbrief BODY MIND & SPIRIT januari 2017

Nieuwsbrieven BODY MIND & SPIRIT

Nieuwsbrief  BODY MIND & SPIRIT

Yogastudio, Cursusinstituut en Praktijk voor complementaire geneeskunde

 januari 2017

 

2017-happy-new-year-bokeh-background_1017-5992

 

Lieve mensen,

Ik hoop dat jullie gezellige kerstdagen hebben gehad. En dan is het nu weer tijd voor een nieuw jaar! Ik wens jullie een mooi jaar toe met veel gezondheid, gezelligheid en geluk.

Hieronder de mogelijkheden in de praktijk en scroll vooral even door want eronder staan weer interessante gezondheidsnieuwtjes.

Kijk ook eens in de webshop!

Er zijn veel mogelijkheden, zowel op CD als op mp3 formaat.

Er zijn zowel CD’s als mp3 bestanden te krijgen en tevens ook losse tracks te koop op:
https://www.bodymindspirit.nl/yoga-cd-webshop/

Ik ga lekker verder met de praktijk. Er zijn nog steeds yogalessen en op de woensdagavond is er mindfulness.

Voor vaste cursisten is er een actie met 10 euro korting op een individueel consult. Mail dan even naar yvonneverhaar@live.nl en gebruik de code ” jan2017″

Stuur de nieuwsbrief en links door aan mensen die je kent en ook wel wat ontspanning kunnen gebruiken. Bij voorbaat mijn dank!

Tot ziens en gun jezelf vooral veel ontspanning, rust en persoonlijke ontwikkeling!

Yvonne

p.s. Blader vooral door:  na het cursusnieuws kun je alle gezondheidsnieuwtjes lezen.

Je kunt de praktijken volgen op de volgende adressen:
volg de praktijk op facebook mbt de Gezondheidspraktijk: http://www.facebook.com/BMSalternatievegeneeswijzen
twitter: https://twitter.com/bmsleidschendam

Likes kan ik nog steeds goed gebruiken! Volg de praktijken en doe je voordeel met gezondheidsnieuws!

 

WEBSHOP

Nu ook losse tracks te koop!

webshop, CD, mp3

Je kunt thuis ook oefenen met verschillende
CD’s met oa mindfulnessmeditatie-oefeningen:

Bestellen: https://www.bodymindspirit.nl/yoga-cd-webshop/
Tevens zijn er CD’s met yoga-oefeningen en CD’s met natuurgeluiden.
Nu ook losse tracks te koop!!

Cursusnieuws:

Meditatie en spirituele ontwikkeling

Reiki traditioneel volgens het Usui systeem

Shamballa Reiki

Ook individuele begeleiding: stresscounselling en coaching

Ademtraining bij hyperventilatie, individueel consult

 

Laat je gezondheid eens goed onderzoeken in mijn praktijk:
Prognos computerdiagnose

via de acupuntuur (pijnloos):
zoekt de oorzaak van de klacht!
HIGH TECH METINGEN voor meer resultaat!
Meer lezen

 

Wat is Prognos®?
Prognos® is de meest geavanceerde meetapparatuur die getest is op reproduceerbaarheid en betrouwbaarheid in de MIR en die werkt volgens de Chinese Geneeskunde. Het apparaat geeft aan wat de oorzaak van de klacht is en hoe deze opgelost kan worden. Digitaal, maar ook via testbuisjes is de therapie te bepalen. Tevens kan men meten of voedingssupplementen en andere ‘middeltjes’ die men slikt werkzaam zijn of niet. Het bespaart dus vaak veel geld.

De metingen vinden plaats op de uiteinde van de energiebanen (meridianen) die zich bevinden op de vingertoppen en tenen. Het is dus geheel pijnloos.

De computer laat de uitslagen zien en aan de hand van de uitslagen bepaalt de therapeut welke middelen via Prognos gegeven kunnen worden, welke voedingssupplementen geschikt zijn (indien nodig) en eventueel welke homeopathische middelen of welke Bachbloesems.

Allergietesten
Met de Prognos®meetapparatuur is het uitstekend mogelijk om allergietesten uit te voeren. Steeds meer mensen hebben last van allergieën. Ook de reguliere geneeskunde erkent dit. Bij de therapie kunnen we zoeken naar de oorzaak van dit probleem en we kunnen dit aanpakken. De Prognos® kan uitstekend aangeven voor welke stoffen men allergisch of intolerant is. Bij voedselallergie of intolerantie kan een dieet met behulp van de Prognos® worden opgesteld, waardoor klachten zullen verdwijnen. Ook huilbaby’szijn goed te helpen en er is te bepalen welke voeding het kind verdraagt.

Voor meer informatie over allergieën: Klik hier
Voor meer informatie over kinderen en huilbaby’s met allergieën en testen: Klik hier

Voor meer informatie over Prognos:
HIGH TECH METINGEN voor meer resultaat!

Meer lezen

 CURSUSNIEUWS:

Meditatie en spirituele ontwikkeling:

Elke woensdag van 21-22 uur
MINDFULNESS (LEVEN IN HET NU) en tevens spirituele ontwikkeling aan de hand van een thema
Wil je graag eens mediteren, maar wil je je nog niet binden omdat je eerst wilt ontdekken wat mediteren is en of het wat voor jou is doe dan een aantal keren mee met onze meditatiegroep op woensdag van 21-22 uur.

Het maakt ons mooiere mensen, met mededogen voor onszelf en elkaar, levend in het NU, zonder onrust of haast. Het NU volledig ervarend. In dit moment vinden we heden, verleden en toekomst en daardoor RUST.

Meer informatie: Mindfulness meditatie

Aanmelden of vragen:
yvonneverhaar@live.nl

 Reiki traditioneel volgens het Usui systeem

reiki

Wat is Reiki?

Reiki betekent Universele levensenergie.

Deze energie is overal om ons heen aanwezig in mensen, planten, dieren, en voorwerpen. Zelfs in de zon en het water.

Door onder andere stressvolle gebeurtenissen in ons leven blokkeert deze energie. Reiki lost blokkades op en laat energie weer stromen.    Lichaam en geest worden ontgift, opnieuw opgeladen en geheeld. Inzicht in het levensproces geeft ons leven een nieuwe impuls.

Iemand die de cursus heeft gevolgd is in staat om met de handen genezende en rustgevende energie aan zichzelf en anderen te geven.

Toen ik zelf Reiki ging doen duurde het wel een tijd voordat ik door had wat ik er allemaal mee kon. Maar na de tweede graad was ik niet meer te stoppen.
Met Reiki I had ik zelfs de bijzondere ervaring dat ik iemand van zijn chronische pijn kon afhelpen. Dat gaf de doorslag om door te gaan naar het Mastership/ Meesterschap en daar heb ik nooit spijt van gehad! Uiteindelijk ben ik, in de loop van 20 jaar,  in 4 systemen Master geworden.

Elke dag werk ik ermee en kan ik mensen helpen, daar doe ik het voor! Dat was en is mijn doel.

Wil jij ook Reiki gaan doen? Daar help ik je graag mee!

Meer lezen: Reiki traditioneel

Vragen ? Mail gerust naar yvonneverhaar@live.nl

Shamballa Reiki, SHAMBHALLA MULTI DIMENSIONAL HEALING

individueel op aanvraag
HOGERE ENERGIE DAN REIKI, SNELLER EN KRACHTIGER

Shamballa Multi Dimensional Healing werd vroeger ook Shamballa Reiki genoemd.Ook wordt het wel nieuwetijdsreiki genoemd.

De overeenkomst met Reiki is dat in beide vormen met Universele levensenergie en met handoplegging wordt gewerkt.

De verschillen zijn vooral te vinden in het uitgangspunt. Shamballa gaat ervan uit dat je je “eigen Meester” bent. Je hebt geen goeroe nodig. Niemand weet beter wat goed is voor jou dan jijzelf. Hoe beter het contact is met je kern, je intuïtie en je Hoger Zelf, hoe beter je zelf weet wat goed voor je is. Door de stijging van de frequentie van de aarde-energie ontwikkelen wij ons steeds sneller op persoonlijk, maatschappelijk en spiritueel niveau. Dat vraagt om een systeem van energiewerk dat meegroeit en zich verder ontwikkelt.

Kortom: de energie is een nieuwetijdsenergie. Het gaat allemaal steeds makkelijker en sneller. Je leert zo ook sterker werken met gedachtenkracht.

Een behandeling gaat razendsnel. Je zegt “Shamballa ON” en de energie gaat stromen. De symbolen die je leert, hoef je niet meer te tekenen of te visualiseren. Je zegt alleen maar 3 maal de mantra en ze zullen werken!!Verder kun je in principe in 5 min. een volledige behandeling uitvoeren.

Meer info op de site: Shamballa reiki

Ook individuele begeleiding:
Stresscoaching en stresscounselling.

Als het je even allemaal teveel wordt maar een psycholoog is (nog) niet nodig: een of meerdere gesprekken om een aantal zaken op een rijtje te krijgen kan zeer verhelderend zijn. Voel je welkom om te komen praten.

Meer lezen: Gesprekstherapie

Ademtraining bij hyperventilatie, individueel consult

Als het volgen van een yogales niet voldoende is om je ademhaling onder controle te krijgen of als je last hebt van hyperventilatie kun je individuele ademtraining volgen. Alle ins en outs van de ademhaling worden je aangeleerd en JIJ wordt weer de baas over je adem in plaats van de adem over jou.

Meer lezen: Ademtraining bij hyperventilatie en stress

Suiker:

‘Fabrikanten gebruiken vaak ingrediënten die geen suiker heten, maar het wel zijn’

met dank aan foodholland

“Termen als suikervrij mag een fabrikant niet zomaar gebruiken. Er bestaat Europese wetgeving voor. De levensmiddelenindustrie is door de jaren heen handig geworden in het omzeilen van die regels. Ze gebruiken ingrediënten die geen suiker heten, maar het uiteindelijk wel zijn. Die ingrediënten staan gewoon vermeld op het etiket.” Dat zegt Liesbeth van Rossum, hoogleraar Interne Geneeskunde van het Erasmus MC in Rotterdam.

appel-glazen-appel-met-oranje-vloeistof_1214-211

Light, suikerarm, of zelfs suikervrij. De verpakkingen in een supermarkt staan vol mooie kreten. Toch zit veel eten vol verborgen suikers. Appelmoes bijvoorbeeld. Grote kans dat op de verpakking staat dat er geen suiker aan is toegevoegd. Maar wel geconcentreerd appelsap. Onder andere het Diabetesfonds heeft een lijst met verborgen suikers in eten. Het zijn er tientallen, zoals bijvoorbeeld dextrose, melasse, maltose, en honing. Ook bij de woorden stroop en siroop moet meteen een belletje gaan rinkelen. Maïsstroop, tarwestroop, agavesiroop, kandijstroop, ahornsiroop; het is uiteindelijk suiker.

bron: RTL Nieuws, 04/11/16

Claim over vitamine D en immuunsysteem van kinderen toegelaten

met dank aan foodholland

vitamine D 2 tablets-943765_960_720

Naar aanleiding van een aanvraag ingediend door VAB-nutrition concludeerde de Europese voedselautoriteit EFSA in mei vorig dat er een oorzakelijk verband is aangetoond tussen de opneming via de voeding van vitamine D en een bijdrage tot de normale werking van het immuunsysteem bij kinderen. Op grond hiervan heeft de Europese Commissie ingestemd met opname van de claim dat ‘vitamine D bijdraagt tot de normale werking van het immuunsysteem bij kinderen’ in de EU-lijst van toegestane claims.

bron: VMT, 04/11/16

 

FrieslandCampina op vingers getikt

door Reclame Code Commissie voor Appelsientje-reclame

met dank aan foodholland

sap-orange-juice-glass_19-138833

FrieslandCampina heeft onterecht gesuggereerd dat het drinken van een glas Appelsientje gelijkstaat aan het eten van een stuk fruit. Dat oordeelt de Reclame Code Commissie (RCC). Op de verpakking van Appelsientje Sinaasappel stond onder meer: ‘Een glas sap telt mee als 1 stuk fruit per dag!’ Deze reclame-uiting is volgens de RCC misleidend.

FrieslandCampina had naar aanleiding van de nieuwe Richtlijnen Schijf van Vijf van 22 maart 2016 al besloten om deze uiting niet meer te zullen gebruiken en de verpakking aan te passen. “De nieuwe verpakkingen zullen op zo kort mogelijke termijn in de winkels te vinden zijn en de reeds gedrukte verpakkingen zullen op zo kort mogelijke termijn uitgefaseerd worden”, meldt het bedrijf.

Zie voor meer informatie de uitspraak op de site van de RCC.

bron: Distrifood,

Dieet basisboek bij sulfietovergevoeligheid

met dank aan allergieplatform.nl

Ons nieuwe dieet basisboek is helemaal gericht op sulfietovergevoeligheid. Het boek is vanaf nu te bestellen in de voorverkoop als paperback maar ook (direct) verkrijgbaar als digitaal boek.

Bij gevoelige mensen, vooral bij astmapatiënten, kunnen sulfieten overgevoeligheidsreacties veroorzaken.

Sinds de oudheid wordt sulfiet gebruikt als desinfecteermiddel en zuiveraar. Sulfiet fungeert in voedingsmiddelen als een veelzijdig additief; voorkomt het verkleuren van voedingsmiddelen, remt bruinkleuring. Het remt de microbacteriële groei en stopt gistingsprocessen in alcoholische dranken. Het is een veredelingsmiddel in deeg en beslag, heeft een blekingsfunctie en wordt gebruikt als technische hulpstof bij bietsuiker.
Sulfiet wordt ook in de farmaceutische industrie gebruikt. Het wordt in medicijnen verwerkt, waaronder in medicijnen voor de behandeling van allergische reacties. Sulfieten die in medicijnen met lokale werking worden toegepast kunnen contactallergie veroorzaken.

Implementatie CAM

(=alternatieve/commplementaire geneeskunde) in Duitse verpleegkundige zorg

met dank aan VNGK

homeopathie in zwitserland homeopathy-962079_960_720

In het Duitse academische ziekenhuis van Heidelberg is een verpleegkundigen protocol ontwikkeld en geïmplementeerd, waarin ruimte is gemaakt voor complementaire en alternatieve geneeswijzen. Het protocol is op zorgvuldige wijze tot stand gekomen (Klafke et al., 2015). Doel van het protocol is het verbeteren van kwaliteit van leven bij vrouwen die voor borst- of gynaecologische kanker worden behandeld met chemotherapie.

De verpleegkundige richtlijn kwam tot stand op basis van verpleegkundige kennis, studies naar de effectiviteit van CAM-behandelwijzen en theoretische behandelkaders. De informatie uit deze drie bronnen werd gebundeld en door multidisciplinair overleg werd een synthese naar het zorgproces gemaakt.

Lees meer >

 

Sojayoghurt is minst schadelijk voor milieu en dierenwelzijn

met dank aan foodholland

yoghurt-soja-top-view-of-cereals-with-yogurt-and-pomegranate_1156-51

Sojayoghurt is het minst schadelijk voor milieu en dierenwelzijn. Dit stelt Natuur & Milieu op basis van een yoghurtbenchmark. Wie graag yoghurt geproduceerd uit melk eet, kan volgens de organisatie het beste kiezen voor biologische yoghurt – mager, halfvol of vol.

Natuur & Milieu vergeleek, op basis van cijfers van Questionmark, 10 veel gegeten yoghurtsoorten: soja-yoghurt, kokosyoghurt, (biologische) geitenmelkyoghurt en (biologische) magere, halfvolle en volle yoghurt uit koemelk. Iedere yoghurtsoort ontving een score op duurzaamheid en een score op dierenwelzijn. Het gemiddelde van deze twee scores vormt het eindcijfer.

Soja absolute winnaar
Sojayoghurt scoort een 9,5 op de combinatie dierenwelzijn (10) en milieu (9). Soja scoort zo hoog op duurzaamheid omdat de sojabonen voor direct menselijke consumptie uit gebieden in Europa en en Noord-Amerika komen waar geen boskap voor de teelt heeft plaatsgevonden. Omdat sojayoghurt bovendien niet afkomstig is van dieren, scoort het een 10 op dierenwelzijn.

Yoghurt van de koe
De biologische yoghurtsoorten uit koemelk nemen de tweede, derde en vierde plek in de ranking in. Deze yoghurtsoorten scoren een 6,6 (mager biologisch), een 6,2 (halfvolle biologisch) en een 6 (vol biologisch) op de combinatie dierenwelzijn en milieu. Hoe magerder de yoghurt, hoe beter voor het milieu. Voor yoghurt is namelijk vet van de melk nodig. Bij volle yoghurt is meer vet – en dus melk – nodig dan voor magere yoghurt. “Hoe meer melk, hoe meer koeien nodig zijn. De mest, gassen en veevoer van die koeien zijn schadelijk voor het milieu”, verklaart Sijas Akkerman, hoofd Voedsel bij Natuur & Milieu.

Geitenyoghurt
Geitenmelkyoghurt scoort nog lager dan yoghurt uit koemelk (biologisch een 5,9 en niet-biologisch een 5,2). “Geiten produceren minder melk dan koeien. Daarnaast hebben ze relatief meer veevoer nodig voor hun melkproductie. Een geit is hierdoor milieubelastender dan een koe,” aldus Akkerman.

Kokosyoghurt
Ook kokosyoghurt is zeer milieubelastend en scoort slechts een 5 in de ranking. Voor 1 liter kokosyoghurt is bijna 1 kilo kokos nodig. De kokos in de yoghurts van de grote Nederlandse supermarkten, komt uit Indonesië. Er is een groot risico dat voor de teelt van kokos worden bossen gekapt, waardoor kokos een 1 scoort op milieu. Op dierenwelzijn scoort kokos een 10: voor de productie van kokos komt geen dier aan te pas.

Zie voor meer informatie de rankingstabel op de site van Natuur & Milieu.

bron: Natuur & Milieu, 21/03/16

Het Vinkje is onwettelijk en onwetenschappelijk

met dank aan foodholland.nl

Het Vinkje van de Stichting Ik Kies Bewust is niet in lijn met de laatste wetenschappelijke inzichten, inmiddels niet meer in lijn met de richtlijnen Goede Voeding en daarmee niet in lijn met de Warenwet. Dat stelt Dennis Zeilstra in een bijdrage op de site Foodlog. Hij dook in de criteria nadat een een chipsproduct een blauw Vinkje had gekregen.

De toekenning van het Vinkje aan de chips is opmerkelijk, omdat alleen snacks die minder dan 110 kcal per portie van 30 gram bevatten in aanmerking komen, terwijl de betreffende chips 138 kcal per portie van 30 gram bevatten. De aanvraag voor het Vinkje bleek al in 2015 ingediend toen de vorige versie van de criteria nog geldig was. De regels voor gebruik van het logo staat dat het “in lijn moet zijn met de richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad”. Maar ook moet het product “tot stand gekomen zijn met inachtneming van de laatste wetenschappelijke inzichten ter zake”. De richtlijnen Goede Voeding zijn in november vernieuwd. De wetenschappelijke inzichten die daaraan ten grondslag liggen zijn er echter al veel langer, aldus Zeilstra.

De Stichting Ik Kies Bewust liet al 9 dagen na het verschijnen van de nieuwe richtlijnen weten dat de in 2015 herziene criteria prima aansluiten bij de nieuwe Richtlijnen en dat de volgende aanpassingen daarvan over 4 jaar volgen. Kennelijk is de stichting dus voornemens om de komende 4 jaar niet meer in lijn te opereren met de richtlijnen. Zeilstra vindt dat van de Stichting Ik Kies Bewust die het Vinkje uitgeeft en door een wetenschappelijke commissie laat bewaken, mag worden verwacht worden dat die zelf tijdig voorsorteert op de veranderde inzichten.

Zie voor de volledige bijdrage en een discussie de site van Foodlog.

bron: Foodlog

 

Insectenolie als duurzame bron van omega-3

Insectenolie is een mogelijke nieuwe bron van omega-3-vetzuren, volgens onderzoekers van de Universiteit van Wageningen, die onderzoeken welke insecten er het beste voor de olie gebruikt kunnen worden en welke voeding het meest optimaal is voor deze insecten. Insecten maken van nature vetzuren aan en kunnen leven van organisch afval.

Referentie
Insects are a sustainable source of omega-3. Wageningen UR, press release. 7 januari 2016