Engelengetallen

Ik ben opgegroeid met wensen wanneer ik zag dat een digitale klok 11:11, 3:33, 5:55 of een andere repetitieve getallenreeks aansloeg. Mijn persoonlijke favoriet was 12:34. Ik dacht nooit veel na over deze praktijk, die waarschijnlijk werd beïnvloed door anderen om me heen, en ik ontgroeide het op een gegeven moment – of misschien lette ik er gewoon niet meer op. Maar toen engelengetallen de laatste jaren deel gingen uitmaken van het culturele gesprek, herkende ik het concept onmiddellijk.

Een engelengetal is een herhaalde of voorspelbare reeks of patroon van getallen, zoals 1111, 777, 5656 of 321. De getallen kunnen voorkomen op banale plaatsen, zoals prijskaartjes, telefoonnummers, klokken of nummerplaten. Maar in de numerologie, het geloof in een goddelijke of mystieke correlatie tussen getallen en gebeurtenissen, worden deze engelengetallen gezien als tekens van het universum (of welke hogere macht je ook aanhangt).

Sommige spirituele beoefenaars prediken dat “er geen toevalligheden bestaan”, en dit vat samen hoe engelengetallen en hun boodschappen werken. In zijn artikel “Nothing is Coincidental-Everything is Meaningful,” legt Deepak Chopra uit dat dit concept synchroniciteit wordt genoemd.

“Synchroniciteit houdt in dat een hogere intelligentie gebeurtenissen zo kan organiseren dat er onverwacht een betekenis opduikt,” zegt hij. “Als je aan een woord denkt en het volgende moment zegt iemand op tv dat woord, dan heb jij het toeval niet gecreëerd. Maar iets heeft dat gedaan.”

Synchroniciteit is een facet van de numerologie waarbij verschillende reeksen getallen verschillende betekenissen hebben en worden gezien als boodschappen uit het metafysische rijk. Sommige getallen kunnen bijvoorbeeld wijzen op een grote verandering, het einde van een hoofdstuk in je leven, of hard werken dat zijn vruchten gaat afwerpen.

“Sommige getallen kunnen wijzen op een grote verandering, het einde van een hoofdstuk in je leven, of hard werk dat zijn vruchten gaat afwerpen.”

De volgelingen van de Griekse filosoof Pythagoras waren de vroegst bekende gelovigen in de numerologie, die mystieke eigenschappen toekenden aan getallen. Bijvoorbeeld, alle even getallen waren vrouwelijk, oneven getallen waren mannelijk, en het getal vier vertegenwoordigde rechtvaardigheid. Tien werd beschouwd als het meest perfecte getal, en daarom geloofden zij dat er een 10e planeet was, Tegen-Aarde, altijd voor ons verborgen door de zon.

Het hedendaagse concept van engelengetallen komt echter van Doreen Virtue, schrijfster van een handvol spirituele boeken uit de late jaren ’90 en vroege jaren 2000, zoals Engelengetallen, Engelen 101, en Berichten van je Engelen.

In de afgelopen jaren heeft de term “engelengetallen” in spirituele kringen en op de sociale media aan populariteit gewonnen om elke opvallende combinatie van getallen aan te duiden die je doet stoppen en opletten. Bovenal zijn engelengetallen subjectief.

Het concept suggereert dat wanneer je herhalende getallen of reeksen ziet, er een boodschap is waarvoor we ons misschien willen openstellen.

Misschien zie je een engelengetal één keer, of volgt hetzelfde getal je jarenlang. Wat het getal ook is en waar en wanneer het ook verschijnt, het belangrijkste is hoe je het interpreteert.

Numerologiepraktijken zoals engelengetallen overlappen vaak met andere esoterische tradities zoals astrologie of tarotlezen. Een andere populaire numerologiepraktijk is het berekenen van je levenspadnummer, een cijfer dat zogenaamd inzichten onthult over je persoonlijkheid en levensreis.

Ook hier gaat het erom wat jou aanspreekt. Je hoeft geen helderziende of metafysicus te zijn om je verbonden te voelen met engelengetallen. Uiteindelijk gaat het om het aanboren van je intuïtie, het nemen van een moment om je te concentreren op je omgeving en mindset, en om jezelf te centreren.

Lees verder voor enkele veel voorkomende engelengetallen en hun betekenis.

Onze engelen sturen ons vaak discrete begeleidende boodschappen. Omdat zij weten dat wij van nature patronen opmerken in getallen, zullen zij hun boodschappen in repetitieve getallenreeksen plaatsen. Engelengetallen werken met numerologie, het idee dat alle getallen specifieke energie en vibraties hebben. Als we steeds weer een reeks getallen zien, is dat geen toeval. Onze beschermengelen hebben deze dingen in de wereld gezet voor onze aandacht. Als we deze getallen zien, kunnen we de numerologie gebruiken om uit te zoeken wat onze engelen ons vertellen.

Veel voorkomende Engelengetallen

111
Deze reeks betekent een nieuw begin, en moedigt je dus aan om in je zelfvertrouwen te stappen. Het getal 1, in een drievoudige reeks of een willekeurig patroon, is als een groen licht van het universum. Maak een intentie, richt je op jezelf en verwelkom een nieuw begin in je leven.

222
Het getal twee staat voor evenwicht, harmonie en afstemming. Het zien van deze reeks kan erop wijzen dat je precies bent waar je moet zijn, en dat je van het moment moet genieten. Check in bij jezelf – zorg dat je met intentie beweegt en centreer vrede en vertrouwen in jezelf en in je relaties.

333
In de numerologie staat drie voor creativiteit, dus deze reeks kan een teken zijn om je te concentreren op je zelfexpressie, samenwerkende energie te omarmen en buiten de kaders te denken. Je hebt je eigen unieke talenten en vaardigheden – waar kunnen die van pas komen?

444
Dit getal heeft te maken met stabiliteit en innerlijke wijsheid, dus het zien van een reeks van vier is een sterke boodschap om jezelf te vertrouwen. Het is een teken dat je hard hebt gewerkt in de goede richting, om een stabiele basis te leggen voor je dromen. Je zou jezelf een schouderklopje kunnen geven voor je harde werk, en doorgaan om die doelen te bereiken.

555
Deze reeks wijst op een mogelijke curveball aan de horizon. Als je het gevoel hebt vast te zitten, kan dit betekenen dat je binnenkort een keerpunt bereikt of een nieuwe kans krijgt. Vijf herinnert je eraan dat je verandering moet omarmen met een positieve instelling – deze verandering zou wel eens de manier kunnen zijn waarop je je doelen bereikt.

666
Het getal zes in de numerologie duidt op emotionele steun, empathie en vriendelijkheid. Deze reeks moedigt je aan contact te maken met je hart en je af te stemmen op plezier en tevredenheid. Zie dit als een teken om troost te zoeken, negatieve gedachten te herkaderen en jezelf met vriendelijkheid te behandelen.

777
Deze getallenreeks kan betekenen dat het tijd is om je angsten voor de toekomst los te laten. Het gaat erom te luisteren naar je instincten, te vertrouwen op het universum en misschien je spiritualiteit aan te spreken. Het getal zeven is een geluksgetal in de numerologie, dus er kan geluk op je pad komen (vooral in geld!).

888
Het engelengetal 888 staat ook voor geluk, en betekent overvloed en vaak monetaire rijkdom. De acht in de numerologie doet denken aan het oneindigheidssymbool, dat staat voor de eindeloze stroom van leven en overvloed, waardoor het een perfect moment is om te oefenen in manifestatie als je herhaaldelijk achten ziet.

999
Als laatste cijfer staan negens en reeksen negens voor het einde. Een hoofdstuk van je leven kan binnenkort worden afgesloten – een relatie, een baan of een andere situatie kan binnenkort aflopen, of het kan betekenen dat je dicht bij het bereiken van een bepaald doel bent. Het is tijd om vooruit te kijken en deze eindes te omarmen, zodat je een nieuwe start kunt maken.

 

Engelennummer 1010 Betekenis: 6 belangrijke redenen waarom je 1010 ziet

Engelennummer 1010 Betekenis: 6 belangrijke redenen waarom je 1010 ziet

Kijk je altijd naar de klok als het 10:10 uur is? Wanneer u de rekening in een bar of een restaurant krijgt, komt deze dan altijd op $ 10,10? Haal je schouders hier niet zomaar op als toeval! Als je constant een bepaald aantal ziet, is dat omdat je beschermengelen je een bericht proberen te … Read more
Tarot en Numerologie 101: Boost je Tarot met Numerologie

Tarot en Numerologie 101: Boost je Tarot met Numerologie

Wanneer je voor het eerst begint met het leren van de tarotkaartbetekenissen, heb je jezelf waarschijnlijk afgevraagd: “hoe ga ik me in hemelsnaam ooit 78 tarotkaartbetekenissen herinneren?!?”. Nou, dat heb ik gedaan, en niet één keer. Maar er is een toverwoord dat me veel heeft geholpen toen ik een Tarot-beginner was: Numerologie! Als je de … Read more
Engelennummer 1717: 7 redenen waarom je dit nummer ziet

Engelennummer 1717: 7 redenen waarom je dit nummer ziet

Is de engelen nummer 1717 veel aan je verschenen de laatste tijd? Misschien zie je het op straatnaamborden, rekeningen en cheques. Als dat zo is, doe het dan niet af als toeval! Alles in dit universum gebeurt met een reden en toevalligheden zullen altijd iets betekenen. Het getal 1717 is een engelennummer. Getallen zijn een … Read more
Engelennummer 1212 Betekenis - Waarom je nummer 1212 ziet

Engelennummer 1212 Betekenis – Waarom je nummer 1212 ziet

Is Engelen nummer 1212 consequent opduiken in je leven? Dit kan een teken van je engelen zijn! Engelen bestaan al zolang de mensheid zich kan herinneren, met alle westerse religies die banden met hen hebben. Of je je er nu bewust van bent of niet, je beschermengelen letten voortdurend op je. Soms zijn ze direct … Read more
Engelen nummer 2222 – Wat betekent het om 22:22 te zien?

Engelen nummer 2222 – Wat betekent het om 22:22 te zien?

Zien engel nummer 2222 is een teken dat je spirituele team en beschermengelen je helpen beslissingen en keuzes te maken die van invloed zijn op je bestemming. Dit is een tijd van karmische beloningen en terugkeer, en het Goddelijke staat aan jullie zijde om jullie begeleiding en ondersteuning te geven om door dit deel van … Read more
Engel nummer 33 betekenis - Waarom je het blijft zien

Engel nummer 33 betekenis – Waarom je het blijft zien

Engelennummers, zoals engel nummer 33, zijn boodschappen van leiding, hoop en steun van onze engelen en spirituele gidsen. Ze kunnen op zoveel manieren naar ons toe komen. Van bonnetjes tot billboardnummers, of zelfs de nummers die je ziet als je een film kijkt. Wanneer bepaalde getallen zich in vergelijkbare configuraties zo regelmatig laten zien dat … Read more
Engelennummer 66 Betekenis - 4 redenen waarom je 66 ziet

Engelennummer 66 Betekenis – 4 redenen waarom je 66 ziet

Engelen nummer 66 staat voor familie en relaties en als je engel nummer 66 steeds meer in je dagelijks leven hebt gezien, kan het heel goed zijn dat je engelen je proberen te bereiken met deze boodschap. Onze beschermende geesten kunnen ons niet bellen aan de telefoon en dus zijn engelennummers hoe ze contact met … Read more
Engelennummer 2255 – Wat betekent het om 2255 te zien?

Engelennummer 2255 – Wat betekent het om 2255 te zien?

Zie je constant de engelen nummer 2255? Misschien als je naar de winkel gaat, je boodschappen altijd uiteindelijk $ 22,55. Of het kan worden weergegeven in telefoonnummers of huisnummers. Dit kan super vreemd lijken, maar er is een reden waarom dit nummer steeds weer opduikt. Kijk, onze beschermengelen sturen ons graag berichten via nummers. Onze … Read more
Engelen nummer 123 - De echte reden waarom je 123 ziet

Engelen nummer 123 – De echte reden waarom je 123 ziet

Als je steeds weer getallen in een specifiek patroon ziet herhalen, ben je niet de enige. Sterker nog, als je engelennummer 123 ziet, ontvang je misschien zelfs een teken van je beschermengelen. Een van de belangrijkste manieren van onze engel om te communiceren is door middel van getallen – het tonen van een patroon of … Read more
21 Gemeenschappelijke Engelen nummers lijst met hun ware betekenissen

21 Gemeenschappelijke Engelen nummers lijst met hun ware betekenissen

Onze beschermengelen zijn altijd in de buurt, letten op ons en helpen ons op onze reis. Ze communiceren graag op verschillende manieren met ons, maar een veel voorkomende manier waarop engelen ons berichten sturen, is via nummers. Ooit door een fase gegaan waarin je constant een bepaalde reeks getallen ziet? Misschien ga je wekenlang als … Read more
Engelennummer 44 Betekenis in Liefde, Carrière &Spiritualiteit

Engelennummer 44 Betekenis in Liefde, Carrière &Spiritualiteit

Heeft engel nummer 44 onlangs aan u onthuld? Misschien hebben financiële transacties, bonnetjes, facturen of zelfs de cijfers op een bushalte je engelennummer 44 laten zien en weet je diep van binnen dat dit zoveel meer is dan toeval. Je zou wel eens gelijk kunnen hebben. Het kan een boodschap van je engelen zijn, een … Read more
Engel nummer 55 betekenis - een teken van grote verandering in het verschiet

Engel nummer 55 betekenis – een teken van grote verandering in het verschiet

Engel nummer 55 is een veel voorkomend getal voor onze engelen om ons te sturen, maar dit betekent niet dat het minder krachtig en positief is. Onze engelen houden van ons en ondersteunen ons, staan voortdurend aan onze zijde terwijl ze ons op ons levenspad leiden, maar soms geven ze ons graag een duwtje in … Read more
Engelennummer 818 Betekenis – Een boodschap van verandering en kracht

Engelennummer 818 Betekenis – Een boodschap van verandering en kracht

Heb je gezien engel nummer 818 de laatste tijd veel? Misschien zie je het nummer op straatnaamborden, op bonnetjes en op telefoonnummers. Het kan best raar zijn als we steeds weer hetzelfde nummer opmerken, maar daar is een reden voor! Onze beschermengelen houden ervan om via nummers met ons te communiceren. Dit komt omdat we … Read more
Engelennummer 4444 – Wat betekent het om 4444 te zien?

Engelennummer 4444 – Wat betekent het om 4444 te zien?

Als het gaat om tekens in onze wereld, vangen slechts enkele echt onze aandacht en zorgen ervoor dat we stoppen en opletten. Misschien ziet u de engel nummer 4444 vaak in je leven, maar niet weten wat het betekent. Het zien van dit getal dat gedurende de dag vaak wordt herhaald, kan een direct teken … Read more
Engel nummer 1 betekenis - Waarom je het nummer 1 blijft zien

Engel nummer 1 betekenis – Waarom je het nummer 1 blijft zien

Duikt de nummer 1 overal op waar je kijkt? Misschien staat het altijd op tickets of rekeningen. Je denkt misschien dat het toeval is, maar als je constant een bepaald aantal ziet, kan er een reden zijn. Onze engelen houden ervan om met ons te communiceren, het is wat ze er zijn om te doen. … Read more
Engel nummer 11 betekenis – Een teken van groot spiritueel ontwaken

Engel nummer 11 betekenis – Een teken van groot spiritueel ontwaken

Engel nummer 11 is een van de bekendste getallen, zowel in de numerologie als in het geloof in engelen en hun boodschappen. Je beseft het misschien niet eens, maar velen van ons voelen zich van nature aangetrokken tot het getal 11. Je kunt het op een digitale klok zien, of het op een billboard zien, … Read more
Engelen nummer 1155 - Wees klaar om uw wensen te uiten

Engelen nummer 1155 – Wees klaar om uw wensen te uiten

Er zijn overal in onze wereld tekenen en patronen, en engelennummer 1155 is geen uitzondering. Als je dit getal keer op keer in je leven ziet herhalen, kan dit een teken zijn van je beschermengelen, die je vragen om op te letten. Maar waar moet je op letten? Dat is wat we vandaag in dit … Read more
Engel nummer 22 betekenis – een magisch teken van aanpassingsvermogen

Engel nummer 22 betekenis – een magisch teken van aanpassingsvermogen

Engelennummers, zoals engelen nummer 22, verschijnen aan ons wanneer onze engelen denken dat we een beetje extra begeleiding en ondersteuning nodig hebben. Met boodschappen en symboliek die ons kunnen helpen bij het navigeren door onze huidige omstandigheden, is hun uiterlijk iets dat niet mag worden genegeerd. Als je engelen nummer 22 keer op keer in … Read more
Engelen nummer 2244 – Vrede, geduld en volg je passies

Engelen nummer 2244 – Vrede, geduld en volg je passies

Onze beschermengelen omringen ons de hele tijd, maar ze weten dat alleen al het verschijnen aan ons veel te overweldigend en eerlijk gezegd beangstigend zou zijn. Zoveel mensen geloven dat ze ons berichten sturen via nummers zoals het engelennummer 2244. Heb je gemerkt dat het nummer 2244 regelmatig in je leven is opgedoken? Misschien is … Read more
Engelennummer 2020 Betekenis: Solide verbindingen en stabiliteit

Engelennummer 2020 Betekenis: Solide verbindingen en stabiliteit

Als je engelennummer 2020 blijft zien, heb ik geweldig nieuws voor je! Je engelen vertellen je dat wat je tot nu toe hebt gedaan precies is wat je had moeten doen. Als gevolg hiervan leggen stabiliteit en een solide basis wortel in je leven en helpen ze je op een duurzame en bloeiende manier te … Read more