Eczeem: makkelijker te voorkomen dan te genezen

Met toestemming van Orthica

eczeem sign-language-pack_23-2147525096

 

 

 

 

 

Wat kunnen kindjes en baby’s last hebben van eczeem, en dan vooral de jeuk die met het eczeem gepaard gaat! Hun slaap wordt er door verstoord, hun humeur heeft er onder te lijden en aandacht voor eten; ho maar. Iedere natuurgeneeskundige weet het; eczeem bij baby’s en kinderen kan een hardnekkige en grillige klacht zijn om te behandelen. Zouden we juist bij deze klacht niet veel liever willen voorkomen dan genezen?

PANDA onderzoek
Uit recent gepubliceerd Nederlands onderzoek blijkt dat we weer een stap verder zijn in het voorkomen van eczeem bij kinderen. Deze  zogenoemde PANDA-studie (Probiotics AND Allergy) had een looptijd van twee jaar en er deden 156 zwangere vrouwen mee met een erfelijke aanleg voor eczeem (atopie).
De helft van de aanstaande moeders gebruikte een probioticum gedurende de laatste zes weken van de zwangerschap, hun kinderen kregen het vanaf de geboorte tot en met het eerste levensjaar.
De kinderen uit de probioticumgroep hadden in de eerste drie levensmaanden significant minder kans (58%) op het ontwikkelen van eczeem. Ecologic PANDA blijft ook nog op de leeftijd van twee jaar bescherming bieden tegen eczeem. Het effect komt tot stand in de eerste drie levensmaanden.

Moeder geeft bacteriën door
Allergie ontstaat meestal vroeg in het leven, vermoedelijk tussen de conceptie en het eerste levensjaar. De darmbacteriën spelen daarin een belangrijke rol. Een goede darmflora is van essentieel belang voor een goede uitrijping van het afweersysteem. De geboorte is de eerste aanzet voor een gezonde darmflora. Moeder kan zich al tijdens de zwangerschap voorbereiden op een goede darmflora van haar kind! De darm is bij de geboorte steriel en bevat nog geen bacteriën. Al tijdens de geboorte krijgt het kind via het geboortekanaal bacteriën van de moeder mee. De darmflora van de moeder bepaalt voor een belangrijk deel de toekomstige darmflora van het kind, samen met bacteriën uit de omgeving. Ook tijdens het voeden worden bacteriën overgedragen. Na ongeveer twee jaar ligt de darmflora vast. Het gaat erom dat er een gezond evenwicht is tussen nuttige en potentieel schadelijke soorten bacteriën en vooral dat er voldoende nuttige bacteriën zijn! De darmwand zit vol met afweercellen die samenwerken met deze bacteriën die van nature in de darm thuishoren. Een minder goed ontwikkelde darmflora is daardoor van invloed op het afweersysteem.

 

Testen van allergieen en intoleranties door de Prognos computer scan in BODY MIND & SPIRIT: KLIK HIER

Prognos® Computerdiagnose volgens acupunctuur

Alternatieve geneeswijzen? Nee! Wetenschappelijk onderbouwd!